forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 1983 godina
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 18/08/2013 : 01:19:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
pa tad nije bilo moguce skenirat stranice stripa, da li se mi starci koji odrzavaju ovu strip scenu sjecamo sto je to za nas znacila ta strip scena 1983godina?
kad bi pitao koje je godine kad koji strip izasao mnogi se ne bi mogli sjetiti.

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 18/08/2013 : 08:21:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
80-ih sam bio u najboljim godinama za uživanje u stripovima (prije nego sam počeo trčati za suknjicama),pa se ni ja baš nesjećam točne godine kad je koji izašao,samo otprilike. Od tada se u međuvremenu dosta toga izdogađalo,pa sam pomalo i pozaboravio na točne godine,a sada imam daleko većih obaveza da bih se potpuno skoncentrirao na stripove. Hoću reći-ni ja neznam kad je koji točno izašao,samo otprilike,a kako će onda znati današnji naraštaji,osim ako ne potraže na internetu,što je nama-kako i sam kažeš-bilo nemoguće. Zato smo i pazili na svaki primjerak kao na oko u glavi. Danas su svi nestrpljivi i sve bi htjeli odmah,a da kažem kako sam ja,kao i svi u 80-ima nabavljali pojedine primjerke-preko oglasa u strip zabavniku i ostalim stripovima koji su imali oglase-naravno da bi rekli da sam zastario. Ali tako je tada bilo jedino moguće. Čekaš 2-3 mjeseca da ti izađe oglas,pod uvjetom da se nije zagubio,a onda da ti se netko javi(pismom),pa onda dogovori(pismom),pa onda isporuka koja nije baš bila brza kao danas... Znalo proći i do pola godine dok nedođeš do pojedinog primjerka. I to još na neviđeno(bez slike kao sada),radilo se na -riječ. Zato da sada kažem današnjim generacijama da nemaju pojma u kakvoj su prednosti u odnosu na nas-možda bi se i naljutili,pa radije šutim o tome,ali evo-povukao si me za jezik,pa sam se "ispraznio"
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12539 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 18/08/2013 : 12:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatko900

80-ih sam bio u najboljim godinama za uživanje u stripovima (prije nego sam počeo trčati za suknjicama),pa se ni ja baš nesjećam točne godine kad je koji izašao,samo otprilike. Od tada se u međuvremenu dosta toga izdogađalo,pa sam pomalo i pozaboravio na točne godine,a sada imam daleko većih obaveza da bih se potpuno skoncentrirao na stripove. Hoću reći-ni ja neznam kad je koji točno izašao,samo otprilike,a kako će onda znati današnji naraštaji,osim ako ne potraže na internetu,što je nama-kako i sam kažeš-bilo nemoguće. Zato smo i pazili na svaki primjerak kao na oko u glavi. Danas su svi nestrpljivi i sve bi htjeli odmah,a da kažem kako sam ja,kao i svi u 80-ima nabavljali pojedine primjerke-preko oglasa u strip zabavniku i ostalim stripovima koji su imali oglase-naravno da bi rekli da sam zastario. Ali tako je tada bilo jedino moguće. Čekaš 2-3 mjeseca da ti izađe oglas,pod uvjetom da se nije zagubio,a onda da ti se netko javi(pismom),pa onda dogovori(pismom),pa onda isporuka koja nije baš bila brza kao danas... Znalo proći i do pola godine dok nedođeš do pojedinog primjerka. I to još na neviđeno(bez slike kao sada),radilo se na -riječ. Zato da sada kažem današnjim generacijama da nemaju pojma u kakvoj su prednosti u odnosu na nas-možda bi se i naljutili,pa radije šutim o tome,ali evo-povukao si me za jezik,pa sam se "ispraznio"

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 18/08/2013 : 13:32:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa htio sam da netko to pokusa objasniti

ja bas ne bi znao, jer sam previse cinican pa bi to izgledalo uglavnom crno ili sivo

dobro si to napisao

kako objasniti danasnjim klincima sto je nama strip znacio, vjerojatno kao sto njima znaci internet, pa za razliku od nas oni mogu gledati zenske guzice kad pozele, dok smo se mi za to trebali potruditi ( kad si vec spomenuo zenske suknjice )
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 18/08/2013 : 22:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Tek '90ineke, došao sam u posed Geniscana GS400: kao da mi je neko otvorio oči, kako meni, tako i mojoj voljenoj Amigi;

Što se klinčadije tiče, ne buš im to nikako objasnil.

Piši propalo!
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 19/08/2013 : 01:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Jedva cekam 2033. godinu kad svojoj deci budem pricao kako sam dobio svoj prvi racunar i kako oni nikad nece shvatiti taj osecaj dok se budu izdrkavali na nekom cudu od tehnickog dostignuca tog doba.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/08/2013 : 20:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
nemanja

.jeba ti a kokuruz, ak se zelis suociti s tim problemom koji spominjes ( mada sam i ja dio genereacije koja bi se mogla ubaciti u razrasnjavanje i objasnjavanje problema koje ti iznosis ) bilo bi od tebe uredu da objasnis zasto se tvoja generacija ne sazivljuje s problemom koji ja spominjem ( a tice se tvoje generacije )
pusti za.ebanciju
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 20/08/2013 : 20:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ned_lynx

Tek '90ineke, došao sam u posed Geniscana GS400: kao da mi je neko otvorio oči, kako meni, tako i mojoj voljenoj Amigi;

Što se klinčadije tiče, ne buš im to nikako objasnil.

mozda klincadiji nisam u mogucnosti uputiti aple zasto se to dogadja
ali me iznenadjuje neodaziv onih kojih se to tice to jest generacije koja odrzava strip scenu

pomalem zabrinjava reakcija jednog ili dvoje clanova ovog foruma, a tice se bas upravo o stripu
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 21/08/2013 : 05:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Ma nemožeš to današnjim generacijama objasniti kakav je to bio gušt. Činjenica je da je danas omladini dostupno puno drugih,a njima zanimljivijih stvari. Treba biti svjestan da su se vremena promijenila, tehnologija radi svoje,a po pojedincima koji komentiraju neki strip vidim da su svi napeli da sve bude savršeno i bez greške-kako crtež,tako i priča i tekst. Kako onda objasniti mlađim naraštajima koji dosad možda nisu ni bili u doticaju sa stripom da je to samo CRTANI STRIP koji služi za opuštanje i razbibrigu kad ni oni koji su već dugo u svijetu stripa to neshvaćaju??? Zato netreba razbijati glavu s time,nego onaj koga to zanima neka i uživa u tome. Gledam tu omladinu po gradu-još malo i hodat će kao roboti. Nemožeš više ni curu pozvati na piće ako se nisi razmahao po cesti kao idiot jer-ili ima slušalice u ušima i sluša glazbu ili udara po porukama i fejsu-u hodu. Jednostavno-netreba se zamarati sa time,pa ko voli nek izvoli... Da je malo poraditi na promociji stripa kao umjetnosti-možda bi bilo nekih rezultata,ali malo tko bi se uhvatio te zadaće.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5125 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 21/08/2013 : 10:30:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
baš 1983. krenuo sam masovno skupljati stripove ,, (sa 12 godina)

zanimljivo da si odabrao baš 1983.

svaki novčić od džeparca skrivao sam u školskoj torbi (plus ostatke kovanica od kruha i mlijeka) te skupljao za Alan Forda , Politikin zabavnik, Tom & Jerry i onaj famozni uski "Strip 81", "Strip 82" itd.. Ponekad sam kupio i one SPUNK Novosti... OD LMS posebno sam idućih godina pratio Mister NO

Idućih godina (mislim negdje 1986.)
zaludio me novi "vanredni" strip LMS-a Dylan Dog, naravno, & MM- bio je to početak mog masovnog skupljanja stripova koje traje i danas

44 godine Alan Forda u HR

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 21/08/2013 : 21:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DOMI

baš 1983. krenuo sam masovno skupljati stripove ,, (sa 12 godina)

zanimljivo da si odabrao baš 1983.

svaki novčić od džeparca skrivao sam u školskoj torbi (plus ostatke kovanica od kruha i mlijeka) te skupljao za Alan Forda , Politikin zabavnik, Tom & Jerry i onaj famozni uski "Strip 81", "Strip 82" itd.. Ponekad sam kupio i one SPUNK Novosti... OD LMS posebno sam idućih godina pratio Mister NO

Idućih godina (mislim negdje 1986.)
zaludio me novi "vanredni" strip LMS-a Dylan Dog, naravno, & MM- bio je to početak mog masovnog skupljanja stripova koje traje i danas

44 godine Alan Forda u HR

Znači-skoro smo isti po tom pitanju. Izgleda da sam ja onda bio malo bolje sreće što se tiče stripova jer mi je brat ostavio u naslijeđe popriličan broj ZS i LMS. I isto mi se dopao MrNo,kao i MM,a posebno me zaludilo kad je Blek počeo izlaziti u "strip zabavniku". A onda putem oglasa počeo popunjavati praznine u ZS i LMS. Pa kad konačno dobiješ u ruke primjerak o kojem si godinama samo slušao,a nikada vidjeo-ajme koja sreća. A danas samo klikneš i vidiš ga cijelog,a možeš ga i pročitati prije nego ga i nabaviš. Totalno se izgubi onaj gušt tolikog iščekivanja. Kao da je jučer bilo-tako se sjećam kad sam konačno otvorio paket,a u njemu Blekova "pobuna robova" i Zagorove "morske hijene",kao i još nekoliko rijetkih primjeraka. Eh,koja je to sreća bila... Da nisam bio tako mlad sigurno bi me srce streslo od sreće...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2013 : 15:55:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
DOMI, biti ce da smo pribliznih godina, jer sam i ja u tom periodu postao ozbiljniji strip igrac, ako gledamo kroz prizmu onog vremena, ako gledamo iz pogleda danasnjeg vremena onda nikakav ozbiljan strip igrac
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2013 : 16:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
zlatko ti si izgleda koju godinu stariji od domija i mene kad spominjes pobunu robova i morske hijene, ali manjebitno, tek tako

primjetio sam da danasnji klinci imaju neke druge zabave, pa tako i ta buljenja u ekran novog dodirnog mobitela ne bi li saznali sto je novo na facebookom, upravo ta mogucnost uvjek saznanja kvari im veselje
e sad zasto se danas u strip svijetu trazi savrsenost, pa vrlo tezak odgovor, valjda zato sto ovih novih mladjih generacija bas i nema a mi starije generacije ipak odrzavamo strip scenu

Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 22/08/2013 : 21:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

zlatko ti si izgleda koju godinu stariji od domija i mene kad spominjes pobunu robova i morske hijene, ali manjebitno, tek tako

primjetio sam da danasnji klinci imaju neke druge zabave, pa tako i ta buljenja u ekran novog dodirnog mobitela ne bi li saznali sto je novo na facebookom, upravo ta mogucnost uvjek saznanja kvari im veselje
e sad zasto se danas u strip svijetu trazi savrsenost, pa vrlo tezak odgovor, valjda zato sto ovih novih mladjih generacija bas i nema a mi starije generacije ipak odrzavamo strip scenu

To su bili stripovi o kojima sam samo slušao jer su bili izašli kad sam ja još bio klinac. Zato nije bilo kraja mom veselju kad sam ih konačno uhvatio u ruke,i to još sa saznanjem da su moji. Ti prvi Blekovi su u mom kraju bili najtraženiji,pa ih zato nikako nije ni bilo za čitanje-mijenjanje. Ali da-par godina sam stariji od tebe i Domija.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 22/08/2013 : 21:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

To su bili stripovi o kojima sam samo slušao jer su bili izašli kad sam ja još bio klinac. Zato nije bilo kraja mom veselju kad sam ih konačno uhvatio u ruke,i to još sa saznanjem da su moji. Ti prvi Blekovi su u mom kraju bili najtraženiji,pa ih zato nikako nije ni bilo za čitanje-mijenjanje. Ali da-par godina sam stariji od tebe i Domija.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2013 : 22:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
u moje vrijeme kad se radilo tim stripovima, pa i u tvoje i mnogih nas, za njih se davalo vise novijih stripova
postojala je mjenjaza stipovi za slicice, vjerojatno i kod tebe
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/08/2013 : 22:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
vjerovatno te zajeba ko je stiga

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 22/08/2013 : 22:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
lajvude, ajd nemoj oskrnaviti ovaj topic

pusti ljude nek se sjecaju

Edited by - Kruger on 22/08/2013 23:35:38
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 23/08/2013 : 23:14:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Meni osobno nije nikad bilo žao čak i ako me netko zajebao. Jer-u konačnici ja sam dobio ono što sam htjeo i želio,pa mi nije bilo ni žao. Isto kao i sada-sigurno su mnogi više puta kupili neki strip koji uopće ne vrijedi toliko koliko je plaćen. Pa se opet ne bune. Takvim slučajevima možemo povući paralelu,pa ih strpati u tu tvoju rubriku- zajebi. Znači-ima toga i danas.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 23/08/2013 : 23:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni osobno nije nikad bilo žao čak i ako me netko zajebao. Jer-u konačnici ja sam dobio ono što sam htjeo i želio,pa mi nije bilo ni žao. Isto kao i sada-sigurno su mnogi više puta kupili neki strip koji uopće ne vrijedi toliko koliko je plaćen. Pa se opet ne bune. Takvim slučajevima možemo povući paralelu,pa ih strpati u tu tvoju rubriku- zajebi. Znači-ima toga i danas.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/08/2013 : 23:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Sjećam se kao da je jučer bilo. Pakiranje flipsa, čaša soka i 20-30 stripova raznih junaka. Ne mari za nastavke i očuvanost već udri razmazivat masnim rukama po stripu. Bilo je to neko drugo, puno bezbrižnije vrijeme za mene. Naime, bilo mi je 8 godina tek...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 23/08/2013 23:47:52
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/08/2013 : 23:52:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

zlatko

lwood nikad ne misli ozbiljno, pa cak kad i misli ozbiljno ne misli

tvoje pisanje prema njemu bilo je pucanj u prazno, ali sto se tice veceg dijela foruma znacajno, tako iako se nisi obratio direktno na moje postavljeno pitanje ti si objasio, pojasnio ili raspravljao o onom o cemu se htijelo pricati
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17240 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 25/08/2013 : 23:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Sjećam se kao da je jučer bilo. Pakiranje flipsa, čaša soka i 20-30 stripova raznih junaka. Ne mari za nastavke i očuvanost već udri razmazivat masnim rukama po stripu. Bilo je to neko drugo, puno bezbrižnije vrijeme za mene. Naime, bilo mi je 8 godina tek...

dobro, mozda ces pomisliti da se ismijavam, ali bi htio da se o tom periodu vise pozabavis, ja sam ipak cinik, nisam bas u stanju vjesto isati taj period svog zivota
no mogu vjesto odstraniti uljeze ovog topica
Go to Top of Page

MSBlueberry
Senior Member

1692 Posts

Member since 18/02/2013

Posted - 26/08/2013 : 20:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send MSBlueberry a Private Message  Reply with Quote
Nama je to što vi pričate bilo negdje 74/75, koliko se sićan, bili su u pitanju oni stari (kartonske korice) Alan Fordovi, pa Eks Almanasi i Stripoteke, naravno svi junaci ZS/LMS. Ja sam morao posuđivati te romane, kako smo ih zvali, od onih koji su ih kupovali ili bi sija na skale sa onima koji bi ih kupili, pa bi nas 4-5 čitalo neki roman istodobno. Sićan se jedne anegdote u vezi takvog grupnog čitanja. Jedan koji je imao novce je kupio novi nastavak tada od mnogih najomiljenijeg ˝Velikog Bleka˝, teatralno je sa izrazito zabrinutim licem sija na skale u portunu, stavio roman na kolina pa sa dlanovima pokrivao oči i uopče skupljao hrabrosti da otvori roman. Mi smo ostali prestali sa igrom i stali oko njega da vidimo o čemu se radi, dok je vlasnik romana sa sjeton gledao u daljinu i povremeno pozdravio nekog ko bi prošao našim dvorom. Konačno otvara se prva stranica i naš zabrinuti prijatelj je uskliknuo od olakšanja i zadovoljstva, naime uvik na kraju jedne epizode stavu glavnog junaka u smrtnu opasnost pa onda čekaš nastavak da bi vidija oče li se izvuč, naravno Blek se izvukao. Mi smo tu malo drugačije postupili nego inače i svog prijatelja smo uvatili u đir, počeli smo ga zezat. Uz smjeh smo mu rekli...˝pa naravno da se izvukao, inače roman nebi bio tako debel več bi ima 4-5 listova˝. Naš smjeh ga je natjerao da nas otjera od sebe i od tada negdje je prestalo to grupno čitanje jer niko od tih nije želio da ispadne smišan (pročulo se za našu reakciju u dvoru, tip je ispao idiot), pa su od tada ta čitanja ostavljena za sobe. Ja tih dana nisam imao novca za te romane jer je otac kupovao samo ˝Politikin Zabavnik˝, pa sam samo to imao u svom stanu. U vezi te vaše 1983, mogu se sitit da sam (tada sa napokon nešto novca) pratio Stripoteku rješen da kupin svaki broj sa Blueberriem i konačno napravin kolekciju. Tih mjeseci su izlazili ˝Mladi Blueberriji˝ i nije bilo govora da i jedan propustin, još sam tih dana kupovao reizdanja prvih A.Fordova da i to rješim (prvih 70 brojeva, primjetio sam da nakon toga pada kvaliteta). Tada sam uopče i prestao čitat ZS/LMS i počeo sam kupovati Slovenski ˝Autu Magazin˝ (bio sam fanatik F1), i skupio sam poprilično godišta tog časopisa, što tekućih što starih godišta.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2013 : 22:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

haha,sičan se i ja toga al kod mene je to bilo negdi 86/87.
svaka marenda obavezno čitanje stripova

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47359 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2013 : 22:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MSBlueberry

Nama je to što vi pričate bilo negdje 74/75, koliko se sićan, bili su u pitanju oni stari (kartonske korice) Alan Fordovi, pa Eks Almanasi i Stripoteke, naravno svi junaci ZS/LMS. Ja sam morao posuđivati te romane, kako smo ih zvali, od onih koji su ih kupovali ili bi sija na skale sa onima koji bi ih kupili, pa bi nas 4-5 čitalo neki roman istodobno. Sićan se jedne anegdote u vezi takvog grupnog čitanja. Jedan koji je imao novce je kupio novi nastavak tada od mnogih najomiljenijeg ˝Velikog Bleka˝, teatralno je sa izrazito zabrinutim licem sija na skale u portunu, stavio roman na kolina pa sa dlanovima pokrivao oči i uopče skupljao hrabrosti da otvori roman. Mi smo ostali prestali sa igrom i stali oko njega da vidimo o čemu se radi, dok je vlasnik romana sa sjeton gledao u daljinu i povremeno pozdravio nekog ko bi prošao našim dvorom. Konačno otvara se prva stranica i naš zabrinuti prijatelj je uskliknuo od olakšanja i zadovoljstva, naime uvik na kraju jedne epizode stavu glavnog junaka u smrtnu opasnost pa onda čekaš nastavak da bi vidija oče li se izvuč, naravno Blek se izvukao. Mi smo tu malo drugačije postupili nego inače i svog prijatelja smo uvatili u đir, počeli smo ga zezat. Uz smjeh smo mu rekli...˝pa naravno da se izvukao, inače roman nebi bio tako debel več bi ima 4-5 listova˝. Naš smjeh ga je natjerao da nas otjera od sebe i od tada negdje je prestalo to grupno čitanje jer niko od tih nije želio da ispadne smišan (pročulo se za našu reakciju u dvoru, tip je ispao idiot), pa su od tada ta čitanja ostavljena za sobe. Ja tih dana nisam imao novca za te romane jer je otac kupovao samo ˝Politikin Zabavnik˝, pa sam samo to imao u svom stanu. U vezi te vaše 1983, mogu se sitit da sam (tada sa napokon nešto novca) pratio Stripoteku rješen da kupin svaki broj sa Blueberriem i konačno napravin kolekciju. Tih mjeseci su izlazili ˝Mladi Blueberriji˝ i nije bilo govora da i jedan propustin, još sam tih dana kupovao reizdanja prvih A.Fordova da i to rješim (prvih 70 brojeva, primjetio sam da nakon toga pada kvaliteta). Tada sam uopče i prestao čitat ZS/LMS i počeo sam kupovati Slovenski ˝Autu Magazin˝ (bio sam fanatik F1), i skupio sam poprilično godišta tog časopisa, što tekućih što starih godišta.

jedan moj prika je isto bija Blek fanatik.
uletava bi s blekovin uzrečicama

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000