forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 597

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 26/08/2013 : 00:10:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

a čuj, ako ćemo ih i ić uspoređivat, onda možemo reć da komparacije ni nema.

jer su svi nekoliko klasa ispod Magnusa.

Govorim općenito o strip crtačima. Znači da ne bi imalo smisla uspoređivati npr. Ditka i Romitu starijeg? Ili recimo, Galepa i Villu?

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8625 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 26/08/2013 : 01:03:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

ok, ti misliš da su prvih 75 epizoda najbolje, u scenarističkom i crtačkom smislu. i to je u redu. ja iskreno ne mislim tako (ako gledamo po ovom scenarističkom kriteriju) jer za mene ima odličnih epizoda i nakon Magnusa. čak štoviše, ima epizoda iz post-Magnus razdoblja koje bi radije uzeo za čitat nego ove iz Magnus-Bunker razdoblja koje sam naveo.

što se crtačkog kriterija tiče, tu se slažem definitivno. iako mislim da uopće nema smisla uspoređivat sve te crtače sa Magnusom jer bi to bilo ko da uspoređuješ dvojicu glumaca koji su zamijenili jedan drugog u istoj ulozi. a dvije različite osobe istovremeno znači drugačiji stil i pristup. zato s druge strane mislim da nije ni pošteno komparirat jer je svatko od njih imao svoj vlastiti stil, a sad, kome se sviđa dobro, kome ne, ne. čak i ako se radi o komparaciji, mislim da treba gledati ono što su post-Magnus crtači, da tako kažem, isporučili ili napravili za ovaj strip.

što se post-Magnus epizoda tiče, sad bi trebao sve njih ponovo pročitat jer ima nekih koje sam čitao jako davno pa se ni ne sjećam, iskreno. recimo onih najranijih Piffarerio epizoda, negdje do broja 90.al u svakom slučaju, ima nekih koje pamtim kao dobre.

od onih prvih nakon dolaska Klodovika su mi sve dobre više-manje, osim "Klodovikovog podviga" i onog zadnjeg s maharadžom Blitzom (koja je ok). s Gumiflexom su mi sve odlične, one prve s Katodikom su isto dobre, onda one sa Superhikom, "Opet živi Superhik", "Ralje" isto nije loše. onda "Veliki šišač", ta mi je odlična. al ovih ostalih, od 125. i onih "Meksiko" epizoda se ne sjećam.

"Luna park" i "Hipnosova svirka" nisu loše, onda ovaj drugi serijal s Gumiflexom je odličan. al ovih "Nasljedstvo iz Teksasa" i ostatak 140-ih se ne sjećam. od ovih još kasnijih "Čarobna lampa" mi je recimo dobra, ono s Melisom je ok...od ovih dalje se stvarno više ne sjećam ništa, jedino one gdje Bob vozi onaj Tour de France-like utrku, mislim da se zove "Ružičasta majica za Boba", ta mi je odlična recimo.

od onih najranijih Piffarerio epizoda dobre su mi "Sjećam se" (ove ostale sve do broja 90. sam zaboravio već) i od epizode Pop-Art su mi sve dobre više-manje, osim "Piromana". s time da su mi one epizode kad su Alan i Bob na mjesecu najbolje.

Eh, jbga sad...kako bi rekao stari Bushido možemo se složiti samo oko toga da se ne slažemo. Tebi su sve epizode koji si naveo u rangu prvih 75? Meni od svih koje si naveo valja jedino Pop-Art (i to ne da valja nego je jedno malo remek-djelo). Piroman je recimo isto ok, dok tebi nije, ali Veliki Šišač, Melisa, Čarobna lampa...Wtf? To je meni sve za djecu do 9 godina..jbga..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 26/08/2013 : 03:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

Eh, jbga sad...kako bi rekao stari Bushido možemo se složiti samo oko toga da se ne slažemo. Tebi su sve epizode koji si naveo u rangu prvih 75? Meni od svih koje si naveo valja jedino Pop-Art (i to ne da valja nego je jedno malo remek-djelo). Piroman je recimo isto ok, dok tebi nije, ali Veliki Šišač, Melisa, Čarobna lampa...Wtf? To je meni sve za djecu do 9 godina..jbga..

nisu sve te u rangu prvih 75, naravno. ali su još uvijek (meni osobno) dosta dobre.

slobodno reci što hoćeš o "Velikom šišaču", "Melisi" i "Čarobnoj lampi", ali i to je nekoliko klasa ispred ove katastrofe kaj danas izlazi. osim Ostixa, naravno.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/08/2013 : 18:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Jedna zanimljivost, članak u Blicu :)

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/401386/32-neoboriva-dokaza-da-zivimo-u-stripu-Alan-Ford
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/08/2013 : 18:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Danas kad san se vraća iz Prosike stadoh u Biogradu do kioska da uzmen AF Zlatni Klasik #1.
Rekoh, nikad prije nisan toliko čita Alana (osim nekih random epizoda koje bi mi došle pod ruku) tako da mi je ovo idealna prilika da napokon počnen. Od početka

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/08/2013 : 18:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

Danas kad san se vraća iz Prosike stadoh u Biogradu do kioska da uzmen AF Zlatni Klasik #1.
Rekoh, nikad prije nisan toliko čita Alana (osim nekih random epizoda koje bi mi došle pod ruku) tako da mi je ovo idealna prilika da napokon počnen. Od početka

Dobro me podseti :)
Uzeo sam ZK broj 1 i osim par korektura (reklama unutar) identičan kecu SK.
Pritom, video sam specijal i mislim da bi trobroj u takvom ruhu bio dobar potez :)

Edited by - Jasko on 26/08/2013 18:45:58
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/08/2013 : 19:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
A ono... Kad već nisan navadia daganja za večeru, bar da prikratin noć čitajući Alana

Trljam ruke.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/08/2013 : 20:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Ja pak mislim da bi ZK mogao biti najkvalitetnije izdanje dosad.Pri tom prvenstveno mislim na uvez,posto sam imao nekih problemcica sa ljepilima u prvim Klasicima.Ostale stvari idu malo u apsurd po meni,tj.nadao sam se trobroju,ali...opet kad malo skontamo,ipak je svako pojedinacno izdanje,najbolje izdanje.Nekako svi poslije velikih ocekivanja splasnemo brzo.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 26/08/2013 : 21:34:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a kaj je s kolor bibliotekom? Jel to definitivno prekinuto?

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/08/2013 : 22:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Jeste, pretpostavljam zbog krize.
Nedostaje još trilogija Gumiflex da bi bila kompletirana.

Zlotvore, jesi li čitao neki klasik do sada? :)
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47580 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2013 : 23:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
do kojeg broja je doša klasik a do kojeg superklasik?

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/08/2013 : 23:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

do kojeg broja je doša klasik a do kojeg superklasik?

Klasik 140,Superklasik 27.

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47580 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2013 : 23:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
fala roby

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47580 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2013 : 23:06:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
mislia san da je klasik i bolji.

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/08/2013 : 23:09:10  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Gura to solidno,oko 13-14 komada godisnje.A da bi moglo bolje bi...Ja namjeravam do 200 i gotovo.

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/08/2013 : 23:13:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Ako ide na tri nedelje, a edicija je krenula juna 2004, onda je trebalo da stigne do nekog 160. broja. Dakle, kasni svake godine, odnosno ne poštuje se plan da ide na tri nedelje (:
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/08/2013 : 23:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

Ako ide na tri nedelje, a edicija je krenula juna 2004, onda je trebalo da stigne do nekog 160. broja. Dakle, kasni svake godine, odnosno ne poštuje se plan da ide na tri nedelje (:

Trebao bi i tako pise,ali nije.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47580 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2013 : 23:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
znači još par godina do broja 200

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47580 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/08/2013 : 23:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jedna zanimljivost, članak u Blicu :)

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanimljivosti/401386/32-neoboriva-dokaza-da-zivimo-u-stripu-Alan-Ford

dobri su

Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 26/08/2013 : 23:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

znači još par godina do broja 200

Kako gadno zvuci to..."par godina" Lako sto je za Alana tako,ali idu i meni.Da je bilo nekako stat malo...

Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/08/2013 : 23:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zlotvore, jesi li čitao neki klasik do sada? :)

Godišnji odmor i Tako je nastala grupa TNT.
Davnije san (ima sigur 10 godin) da san i Povratak Superhika čita, ali ne u SA-ovom Klasiku, naravno

Trljam ruke.

Edited by - Zlotvor on 26/08/2013 23:51:02
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 26/08/2013 : 23:39:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor
Godišnji odmor i Tako je nastala grupa TNT.
Davnije san (ima sigur 10 godin) da san i Povratak Superhika čita, ali SA-ov Klasik, naravno

Ti baš ništa nisi čitao
Ti se kontra-kontra-kontra-kontra-revolucionar, ovo štivo je obavezno za tebe
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 26/08/2013 : 23:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
Zato san i reka kako je ovo idealna šansa da s njime krenen ispočetka
Ono, neka ide pomalo (nije skup, srićom) jer uz naslove koji me golicaju od domaćih izdavača ne bi mi ni pasalo da ide brže

Tako mi je isto doša DW na megdan sa Spiruom. Nikad ga prije nisan čita, a ova dva što su objavili su mi bili baš fajn.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 27/08/2013 : 16:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
i tako smo dobili još jednog Fordovca!

YEAH!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 28/08/2013 : 14:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
Klasik 140 na kioscima,pa tko voli...

Go to Top of Page
Page: of 597 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.14 seconds. Snitz Forums 2000