forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Alan Ford "Ultimate" Topic
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 597

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/08/2013 : 01:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ovim tempom će i dvjestotica začas

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 29/08/2013 : 17:43:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Evo, da se ovaj topic malo oživi vraćam još jednu foru s prijašnjeg Alan Ford topica (ovaj put je autor ideje paro) - kviz s malo težim pitanjcima, a onaj član koji prvi točno odgovori na sve dobija dvije AF recenzije po želji.

1) Koliko je brojeva AF tuširao Magnus?
2) Kako se zvao Magnusov, a kako Bunkerov mačak?
3) Nabroji svih šest prevoditelja koji su radili na AF-u u hrvatskim izdanjima.
4) Gdje se nalazi skrivena referenca na prošle brojeve na Peruccinoj naslovnici za "Rasprodaju vampira"?
5) Nabroji bar 5 natpisa na Grunfovim majicama.
6) Koja su dva broja u ediciji AF Klasik izašli s tragovima SuperStripove cenzure?
7) Koja su dva broja u ediciji AF Klasik izašli s Della Monicinim crtežom?
8) Navedi bar tri epizode AF u kojima su "počasni gosti" druge Magnus-Bunker kreacije (Maxmagnus, Satanik itd.)

Sretno!

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!

Edited by - Opti on 29/08/2013 19:10:29
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 29/08/2013 : 19:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
1) Nemam pojma.
2) Šta ja znam.
3) Nenad Brixy, Davor Brixy, Marija Jurela, Tamara Pliško, ne znam dalje.
4) Na kutijama.
5) Tko vrijedi leti tko leti vrijedi tko ne leti ne vrijedi, Kad vidite duha napijte se Pik piva do uha, Ne predaj se nikad osim kad moraš, Sudbina je na moru, Vjerovati slušati boriti se.
6) Operacija Frankenstein, Trojica iz Yume.
7) Nijedan.
8) Ne mogu se sjetiti.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/08/2013 : 19:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
a i ti isto nađeš svakakva pitanja

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 29/08/2013 : 19:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
1) Koliko je brojeva AF tuširao Magnus? ne znam, recimo 10.
2) Kako se zvao Magnusov, a kako Bunkerov mačak? Bunkerov je Aramis, a Magnusov...pa recimo D'Artagnan
3) Nabroji svih sedam prevoditelja koji su radili na AF-u u hrvatskim izdanjima. Brixy stariji, Brixy mlađi, Dok, Tamara Pliško, Marija Jurela, Mihaela...nekako.
4) Gdje se nalazi skrivena referenca na prošle brojeve na Peruccinoj naslovnici za "Rasprodaju vampira"? nigdje.
5) Nabroji bar 5 natpisa na Grunfovim majicama. Tko leti, vrijedi etc., pijte više mlijeka nego nafte, bolje ispasti budala nego iz vlaka, ne vjeruj ženi koja laže, ne predaj se nikad, osim kad moraš.
6) Koja su dva broja u ediciji AF Klasik izašli s tragovima SuperStripove cenzure? brijem "Ponovo Baby Kate" i još neka.
7) Koja su dva broja u ediciji AF Klasik izašli s Della Monicinim crtežom? niti jedan.
8) Navedi bar tri epizode AF u kojima su "počasni gosti" druge Magnus-Bunker kreacije (Maxmagnus, Satanik itd.) kaj ima tih epizoda?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 29/08/2013 : 20:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

1) Nemam pojma.
2) Šta ja znam.
3) Nenad Brixy, Davor Brixy, Marija Jurela, Tamara Pliško, ne znam dalje.
Hint: oboje koje ti fale prevode SA izdanja
4) Na kutijama.
Točno.
5) Tko vrijedi leti tko leti vrijedi tko ne leti ne vrijedi, Kad vidite duha napijte se Pik piva do uha, Ne predaj se nikad osim kad moraš, Sudbina je na moru, Vjerovati slušati boriti se.
Točno.
6) Operacija Frankenstein, Trojica iz Yume.
Ovdje sam mogao biti jasniji. Riječ je o cenzuri iz SS izdanja koju Klasik nije ispravio, već je u svom izdanju ostavio cenzuriranu verziju. Ove dvije epizode su bile cenzurirane u SS ediciji, ali u Klasiku nisu, tako da se ne misli na te.
7) Nijedan.
8) Ne mogu se sjetiti.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 29/08/2013 : 20:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Vidim da je Ivan razočaran težinom pitanja... E pa mora biti malo paprenih pitanja, da bude zabavnije.

quote:
Originally posted by Darth Ivan

1) Koliko je brojeva AF tuširao Magnus? ne znam, recimo 10.
Blizu si.
2) Kako se zvao Magnusov, a kako Bunkerov mačak? Bunkerov je Aramis, a Magnusov...pa recimo D'Artagnan
Pogodio si Bunkerovog, još samo Magnusovog...
3) Nabroji svih sedam prevoditelja koji su radili na AF-u u hrvatskim izdanjima. Brixy stariji, Brixy mlađi, Dok, Tamara Pliško, Marija Jurela, Mihaela...nekako.
Perković. Dobro, priznaje se.
4) Gdje se nalazi skrivena referenca na prošle brojeve na Peruccinoj naslovnici za "Rasprodaju vampira"? nigdje.
Krivo.
5) Nabroji bar 5 natpisa na Grunfovim majicama. Tko leti, vrijedi etc., pijte više mlijeka nego nafte, bolje ispasti budala nego iz vlaka, ne vjeruj ženi koja laže, ne predaj se nikad, osim kad moraš.
Točno.
6) Koja su dva broja u ediciji AF Klasik izašli s tragovima SuperStripove cenzure? brijem "Ponovo Baby Kate" i još neka.
Opet, pola boda.
7) Koja su dva broja u ediciji AF Klasik izašli s Della Monicinim crtežom? niti jedan.
Krivo...
8) Navedi bar tri epizode AF u kojima su "počasni gosti" druge Magnus-Bunker kreacije (Maxmagnus, Satanik itd.) kaj ima tih epizoda?
Misli se na ona kratka kameo-pojavljivanja, ali naravno ima jedna epizoda u kojoj imaju i veću ulogu...

Edited by - Opti on 29/08/2013 20:56:54
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/08/2013 : 02:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pogodio si Bunkerovog, još samo Magnusovog...

Richelieu

quote:
Perković. Dobro, priznaje se.

a rekao si sedam da ih je bilo, ja sam rekao šest. a ti sedmi bi trebali bit oni kaj su preveli "Hladan pol". Trio fantastikus. njih sam zaboravio.

quote:
Opet, pola boda.

mislim da su sve kaj su u ex-Yu cenzurirane da su u KLASIK izdanju izašle normalne. s time da u ovoj koju sam ja naveo mislim da ni nije cenzura u pravom smislu.

quote:
Krivo...

kak krivo, kaj nije Della Monica počeo crtat ovaj strip tamo negdje početkom 80-ih? taman tamo kad je Piffarerio otišao? '83., '84.?

quote:
Misli se na ona kratka kameo-pojavljivanja, ali naravno ima jedna epizoda u kojoj imaju i veću ulogu...

ta gdje imaju veću ulogu je Kriminal & co. koliko znam, al ove gdje imaju kakti cameo, ne znam.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 30/08/2013 02:09:08
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 30/08/2013 : 02:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Dela Monika je crtao Ostiksa. Jedino ako Opti ne misli da je drugi "Sjećam se...". (ne znam šta bi moglo) :)

A cenzura je bila u "Žalosna priča o mladom bogatašu", pogrešno izdanje upisivano.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 30/08/2013 : 07:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

Richelieu

Nema veze s mušketirima.

a rekao si sedam da ih je bilo, ja sam rekao šest. a ti sedmi bi trebali bit oni kaj su preveli "Hladan pol". Trio fantastikus. njih sam zaboravio.

Napisao sam da ih je šest bilo, dakle pogodio si. Trio Fantastikus je u principu bio Dok s još dva poznavatelja AF s kojima se savjetovao.

mislim da su sve kaj su u ex-Yu cenzurirane da su u KLASIK izdanju izašle normalne. s time da u ovoj koju sam ja naveo mislim da ni nije cenzura u pravom smislu.

Nije cenzura u pravom smislu, ali je "tu negdje". Ostaje još samo jedna epizoda na koju sam mislio.

kak krivo, kaj nije Della Monica počeo crtat ovaj strip tamo negdje početkom 80-ih? taman tamo kad je Piffarerio otišao? '83., '84.?

Da, ali to ne znači da su sve epizode u Klasik biblioteci izašle s Piffinim crtežom... Prolistaj malo stranice ovog topica...

ta gdje imaju veću ulogu je Kriminal & co. koliko znam, al ove gdje imaju kakti cameo, ne znam.

Eto, jednu si naveo, još samo dvije...

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/08/2013 : 18:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

Nema veze s mušketirima.

Richelieu nije ni bio mušketir

quote:
Napisao sam da ih je šest bilo, dakle pogodio si. Trio Fantastikus je u principu bio Dok s još dva poznavatelja AF s kojima se savjetovao.

nope, napisao si "Nabroji sedam prevoditelja" ali si editirao i promijenio u šest. ja sam odgovarao na pitanje već prije toga.

quote:

Nije cenzura u pravom smislu, ali je "tu negdje". Ostaje još samo jedna epizoda na koju sam mislio.

Da, ali to ne znači da su sve epizode u Klasik biblioteci izašle s Piffinim crtežom... Prolistaj malo stranice ovog topica...

Eto, jednu si naveo, još samo dvije...

ovo ostalo će drugi, ja se povlačim
[/quote]

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 30/08/2013 : 18:37:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:

Richelieu nije ni bio mušketir

Ali ima veze s njima, ne? U čemu je onda problem?

nope, napisao si "Nabroji sedam prevoditelja" ali si editirao i promijenio u šest. ja sam odgovarao na pitanje već prije toga.

ovo ostalo će drugi, ja se povlačim

Da, ovaj topic je iznenađujuće prometan...

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 30/08/2013 : 18:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Je li pomenut Dok? :)
dajte bre, igra!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/09/2013 : 17:01:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
i nakon par dana, još se nitko nije usudio odvoriti na sva pitanja...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/09/2013 : 00:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Da li neko piše neku recku za AF?
Mislio sam da napišem par njih
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/09/2013 : 01:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
samo daj, bit će super!

još po mogućnosti ak će bit neka iz post-Magnus perioda.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/09/2013 : 01:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Prvo će biti u tom periodu, da završimo.
Ide Juma, pa sve po redu i van njega :D
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/09/2013 : 07:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Ja sam napisao "Sjećam se...", ali prije te još moraju biti objavljene dvije nealanfordovske... A nakon toga ću vjerojatno nastaviti sa sagom o smrti Broja 1.

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/09/2013 : 07:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Inače, za one koje zanimaju odgovori...

1) Koliko je brojeva AF tuširao Magnus?
Sveukupno 16. Prvo prvih 15, a godinama kasnije 200-ticu.
2) Kako se zvao Magnusov, a kako Bunkerov mačak?
Cicciobello & Aramis.
3) Nabroji svih šest prevoditelja koji su radili na AF-u u hrvatskim izdanjima.
Nenad Brixy, Davor Brixy, Marija Jurela, Mihaela Perković, Tamara Pliško, Andrej Cvitaš/Dok Lester.
4) Gdje se nalazi skrivena referenca na prošle brojeve na Peruccinoj naslovnici za "Rasprodaju vampira"?
Na kutijama u pozadini nalaze se brojevi AF epizoda gdje se pojavljuje Wurdalak.
5) Nabroji bar 5 natpisa na Grunfovim majicama.
Pijte više mlijeka manje nafte, Ein Reich ein Volk ein Fuhrer, Jutarnji sati imaju zlato u ustima, Bruka se opere, Sudbina je na moru
6) Koja su dva broja u ediciji AF Klasik izašli s tragovima SuperStripove cenzure?
Tehnički ih je izašlo 4, ali za ovo pitanje bilo je dovoljno nabrojati dva. To su: Zoo simfonija (bomba u pozadini i natpis s upitnikom), Žalosna priča o mladom bogatašu (poreznik govori o NASA-i i Vijetnamu), (Ne) Glasajte za Notaxa (govor o crncima), Ponovo Baby Kate (SuperStripove izbačene stranice ovdje postoje, ali sa drugačijim prijevodom od onog iz Vjesnikovog RS Magazina, gdje je epizoda izašla cijela)
7) Koja su dva broja u ediciji AF Klasik izašli s Della Monicinim crtežom?
Iz nepoznatog razloga, Ostix i Sjećam se... su bile dvije epizode koje je za reprinte u Italiji nanovo nacrtao Della Monica, i takve su izašle u Klasik izdanju.
8) Navedi bar tri epizode AF u kojima su "počasni gosti" druge Magnus-Bunker kreacije (Maxmagnus, Satanik itd.)
Arsen Lupiga, Kriminal & comp., San jedne zimske noći (zbog pojavljivanja Maxmagnusovog ministra financija)

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6228 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/09/2013 : 10:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam napisao "Sjećam se...", ali prije te još moraju biti objavljene dvije nealanfordovske... A nakon toga ću vjerojatno nastaviti sa sagom o smrti Broja 1.

Okej, odradi sagu, to mi nije u planu :D
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/09/2013 : 17:24:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cicciobello & Aramis.

i tko bi se ovoga sjetio?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/09/2013 : 18:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Dovoljno ti je da uguglaš "roberto raviola", i među prvim slikama je ovo:

Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 04/09/2013 : 18:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/09/2013 : 01:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
a ko bi išao guglat samo radi toga

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5279 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 14/09/2013 : 22:19:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
evo i mene kratko s najavom najnovijeg
Minuette-ekstra 75 (498)

PLUS novi peterobroj u ITA...

ZLATNI Klasik 1 na kioscima

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •

Edited by - DOMI on 15/09/2013 01:30:26
Go to Top of Page
Page: of 597 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.86 seconds. Snitz Forums 2000