forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 DW: PERLE INTEGRALI - Kenija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13491 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 19/06/2013 : 16:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Ne bih rekao da je Džon Remington budala, već da je pre jedna iritantna osoba, a da je Leo pokušao pred kraj da ga prikaže kao ok osobu. Meni je lično drago što je poginuo, jer bi u suprotnom kraj bio teška šećerlema.
Što se lea tiče, njemu su likovi i njihova gradnja ogroman problem, dok je svet koji stvara fascinantan i ako ništa, može se uživati u čitanju makar zbog toga.

Pričom sam zadovoljan.

Edited by - Imrahil on 19/06/2013 16:36:28
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 19/06/2013 : 21:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Sljuštio sam Keniju, pa da ostavim komentar i ovde.

U suštini jedan veliki bućkuriš u kome su se našla neobična praistorijska stvorenja, hladni rat, afrički pejzaži, vanzemaljci, sapunjara, Nojeva barka iz svemira, špijunaža, sise, a ima i nekoliko duhovitih trenutaka za koje je najčešće zadužen italijanski plemić (na "kasnije ću ja tebi izgrickati te bradavice i grudi" sam se glasno nasmejao), ilustrovano dobrim, ali pomalo statičnim crtežom i lepim bojama. Uprkos manjkavostima i povremenom lutanju u pripovedanju tera na čitanje do kraja. Poslednji album je najslabiji i razrešenje dolazi u vidu antiklimaksa.

Ako bismo ocenjivali, od mene sedmica koja ostavlja strip na polici, ali nisam siguran koliko će se ta ocena održati posle narednih čitanja.

Što se tiče tehničke strane, mekokoričeno izdanje je odlično odrađeno. Dobra štampa, povez lepljen i prošiven, ne vidim mogućnost da se raspadne. Dajte što više Lea, a i drugih autora i stripova, u ovakvom formatu.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5334 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 26/06/2013 : 00:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Pošto sam i sam Lea i Keniju povezao sa Aldebaranom i Betelgeusom,automatski sam jedva čekao da mi ovaj integral dođe u ruke i naravno odmah sam se uhvatio čitanja...pročitao i ostao razočaran-daleko je Kenija od Aldebarana i Betelgeusa...ne znam,imam dojam da je sve ovo previše nepovezano...ili bolje rečeno: dobri sastojci,ali loš kuhar! ...nema nikakve napetosti ni atmosfere u ovom stripu,sve nekako loše i djetinjasto sastavljeno,kao da je priča napisana pred 50 godina kada je "publika" bila manje zahtjevna....
Go to Top of Page

dino alic
Junior Member

Croatia
363 Posts

Member since 23/01/2003

Posted - 27/06/2013 : 12:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dino alic an AOL message  Send dino alic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

Pošto sam i sam Lea i Keniju povezao sa Aldebaranom i Betelgeusom,automatski sam jedva čekao da mi ovaj integral dođe u ruke i naravno odmah sam se uhvatio čitanja...pročitao i ostao razočaran-daleko je Kenija od Aldebarana i Betelgeusa...ne znam,imam dojam da je sve ovo previše nepovezano...ili bolje rečeno: dobri sastojci,ali loš kuhar! ...nema nikakve napetosti ni atmosfere u ovom stripu,sve nekako loše i djetinjasto sastavljeno,kao da je priča napisana pred 50 godina kada je "publika" bila manje zahtjevna....

isti slučaj i kod mene.solidno,ali daleko,daleko od Aldebarana,Betelgusea
dobra stvar je Što je jako jeftino(mislim na meko izdanje) pa je onda i osrednja priča lakše prihvatljiva
Go to Top of Page

aved
Average Member

Bosnia and Herzegovina
633 Posts

Member since 25/12/2012

Posted - 27/06/2013 : 12:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send aved a Private Message  Reply with Quote
Preuzimam Keniju u petak i jedva cekam da je procitam. Ne toliko zbog toga sto sam dugo cekao ovaj strip vec zbog toga sto je svi popljuvase na DW forumu a isto tako i ovdje.

Ne ide mi nikako u glavu da "ovo" moze biti lose.

Mornie utúlië, mornie alantië
Go to Top of Page

dino alic
Junior Member

Croatia
363 Posts

Member since 23/01/2003

Posted - 27/06/2013 : 15:37:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dino alic an AOL message  Send dino alic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by aved

Preuzimam Keniju u petak i jedva cekam da je procitam. Ne toliko zbog toga sto sam dugo cekao ovaj strip vec zbog toga sto je svi popljuvase na DW forumu a isto tako i ovdje.

Ne ide mi nikako u glavu da "ovo" moze biti lose.

Nije to toliko loše,ali ako to uzimaš nakon što si se oduševio Aldebaranom i Betelguseom(poput mene)onda je u usporedbi s njima loše.
Crtež je odličan.Nije ni atmosfera loša,ali je priča jednostavno pretanka. Vjerujem da ćeš se i sam uvjeriti nakon što ga pročitaš.
Ipak, ponavljam,izdanje vrijedi imati s obzirom na cijenu.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21319 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/06/2013 : 23:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
jesam li ja jedini kome je ovaj strip dobar?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Raoul Duke
Starting Member

Serbia
92 Posts

Member since 17/06/2011

Posted - 28/06/2013 : 02:23:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Raoul Duke a Private Message  Reply with Quote
Nisi Anto, i meni je dobar.

Zanimljiv, zabavan, vizuelno atraktivan.

Naravno, stoji i to da su autori u početku mnogo raširili priču, pa se stiče i utisak nedovršenosti, karakterizacija likova jeste ponegde površna, crtež pomalo plastičan i statičan. Ali, sve to ne umanjuje činjenicu da je ovo zabavno štivo. Nisam ispustio iz ruku knjigu od prve do poslednje strane. Mešavina avanture, špijunskog trilera, SF-a, uz malu dozu erotike i par otkačenih sekvenci je recept za dobru zabavu.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21319 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 28/06/2013 : 07:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raoul Duke

Nisi Anto, i meni je dobar.

Zanimljiv, zabavan, vizuelno atraktivan.

Naravno, stoji i to da su autori u početku mnogo raširili priču, pa se stiče i utisak nedovršenosti, karakterizacija likova jeste ponegde površna, crtež pomalo plastičan i statičan. Ali, sve to ne umanjuje činjenicu da je ovo zabavno štivo. Nisam ispustio iz ruku knjigu od prve do poslednje strane. Mešavina avanture, špijunskog trilera, SF-a, uz malu dozu erotike i par otkačenih sekvenci je recept za dobru zabavu.

Baš to!!!
Nije ovo remek delo poput jednog Spageti brothersa,Pinokija ili Sendmena.Ali je štivo koje ti pruža nekoliko sati odlične zabave (barem meni).A strip prevashodno tome i služi.

Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 30/06/2013 : 21:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Bas sam zavrsia sa citanjem Kenije i meni se strip svida.Strip je pitak,odnosno lako se cita,crtez je super(ok,likovi su malo drveni ali Leo zato maestralno crta zivotinje),prica je zanimljiva i tjera te na daljnje citanje.Kao sta kaze anto nije to remek dijelo ali pruza nekoliko sati odlicne zabave.I za razliku od mnogih remek dijela koji su jako teski za citanje ovo se stvarno lako cita.
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
507 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 16/07/2013 : 10:32:58  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
Kupio sam HC izdanje, pohvale Darkvudu.
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 18/07/2013 : 18:50:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
Rijetko sta mi se svidja pored bonellija i alan forda ali ovo mi je bas leglo

Nemam potpis...
Go to Top of Page

stbojan
New Member

Serbia
280 Posts

Member since 29/10/2011

Posted - 04/08/2013 : 21:19:12  Show Profile Show Extended Profile  Send stbojan a Private Message  Reply with Quote
Citljivo i donekle zabavno..., ali meni ipak ne na nivou Aldebarana i Betelgeusea po kvalitetu i zanimljivosti.
Mislim i da bi bio puno bolji da je sve "ispricano" u npr. tri albuma jer je prica dosta linearna... imam utisak kao da se neke stvari "sablonski" provlace iz albuma u album samo da bi ih se eto namaklo koliko vec treba...
Da ne duzim... jedan sasvim "relax" strip, ali nista vise od toga...
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 05/09/2013 : 20:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
stripovina2
Kenija integral
119 kuna

U odnosu na magazine, drastično povećano
Štiti se tržište? EU? Ili nešto treće?

U stvari, ovo mu dođe konačna cena, oko 1700 dinara.

Edited by - Jasko on 05/09/2013 20:47:32
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11885 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 05/09/2013 : 21:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

stripovina2
Kenija integral
119 kuna

U odnosu na magazine, drastično povećano
Štiti se tržište? EU? Ili nešto treće?

U stvari, ovo mu dođe konačna cena, oko 1700 dinara.

Nisam razumeo sta si napisao a ni sta si hteo da kazes.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 05/09/2013 : 21:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
U strip knjižari "Stripovi na kvadrat", u Zagrebu, stigla je "Kenija" čija je cena 119 kuna (oko 1700 dinara).
Kako su se magazini prodavali promotivno, pitam se otkud sada puna cena.

U stvari, zabole me lakat, ali volim da se pitam.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 05/09/2013 : 22:47:11  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

U strip knjižari "Stripovi na kvadrat", u Zagrebu, stigla je "Kenija" čija je cena 119 kuna (oko 1700 dinara).
Kako su se magazini prodavali promotivno, pitam se otkud sada puna cena.

U stvari, zabole me lakat, ali volim da se pitam.

Neznan odgovor, ali 120 Kn je ništa za 5 albuma.
I Betelgeuse i Aldebaran su mi bolji, ali i Kenija pruža par sati dobre zabave.
7/10

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 06/09/2013 00:17:37
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 05/09/2013 : 23:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
A i ja seruckam

Pruža, to da :)
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 07/09/2013 : 00:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Neznan odgovor, ali 120 Kn je ništa za 5 albuma.
I Betelgeuse i Aldebaran su mi bolji, ali i Kenija pruža par sati dobre zabave.
7/10

Točno tako.

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27117 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/09/2013 : 00:24:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kenija mi je puno bolja nakon drugog čitanja.Ugodna zabava ako volite završetke u stilu MM,u kojem se stalno održava status quo na krahu priče.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 07/09/2013 : 11:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Pročitah i ja Keniju. Priča nespretno ispričana iako je imala potencijala, likovi nedovoljno interesantni i nevješto predstavljeni. Ovo nije nimalo bolje od priče iz bilo kog MM-a prosječnog kvaliteta. Što se opreme i cijene tiče, nemam zamjerki, jer da nije takva kakva je ne bih ni kupio ovo i pored popričičnog broja negativnih komentara, a opet nije mi žao, jer 12 eura za 240 strana u boji je vrhunska ponuda.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27117 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/09/2013 : 12:48:42  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Tako je.To je u rangu MM ali takav je bio i Čuvar koplja i Tajni trokut pa su popljucani.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21319 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/09/2013 : 13:13:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
@beren
negativnih komentara istina ima, ali nikako to ne bih nazvao popririličnim brojem.
evo u ovom topiku pozitivan komentar smo ostavili ja,elfak nish,jaki,Raul Djuke,Imrahil,Zorglub,Thorgal,Magico vento,Stbojan,Nesvtstani i Nivox

a negativan goingoing,oki i dino alic

znači 12 pozitivnih komentara, 3 negativna - pa i zvučniji stripovi nemaju bolji odnos poz/neg komentara - uđi u bilo koji topik Fibrinog,Komikovog,Darkvudovog,... stripa

Na DW sajtu je ista srazmera (skoro sam i tamo prebrojao komentare, tako da znam);jedino ovi što pljuju su poprilično glasni, pa se stiče utisak da ima više negativnih komentara.

a upoređivati keniju i marti misteriju je barem meni bespredmetno - mm mi je za deset stepenika ispod, naročito ove novije epizode.Sa onim starim kultnim iz Dnevnikove ere još bi se i možda moglo praviti poređenje.

Edited by - anto on 07/09/2013 13:24:08
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6226 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 07/09/2013 : 13:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Da, Marti je 10 stepenika ispred (:
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27117 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/09/2013 : 13:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Cijena dosta utiče na pozitivan ili negativan komentar.Npr. da sam platio Keniju 250 kn onda bih rekao da je strip lošnjikav a ovako mi je sasvim OK.Pročitao sam ga,zabavio se 1,5 sat za ne previše novaca.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000