forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 NEVIDIM RAZLOG...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19801 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/09/2013 : 16:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
a jeste blesavi i jendi id rugi...

postoji superherojština koja je odlična i ona koja je loša...

postoji bonelli koji je odličan i koji j eloš...

a Zgaor - koji je i jendo i drugo isto ima i odlične i loše epizode...

sve je pitanje ukusa, iako zatucanih ima naravno s obje strane barikade

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/09/2013 : 16:39:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:
Originally posted by Oki

Pa zar superherojština nije prvenstveno samo boom,tras,kršš kroz zid,kuću,zgradu i sve u krug...
Meni ovo "Morrisonov" Batman ne znači ništa kao ni da je Mooreov ili da ga je crtao/pisao netko treći. Bitna je priča,a veličanje pojedinog autora ne prolazi kod mene jer veličina autorovog imena ne znači i kvalitetu stripa...

Superherojština je kvalitetna onoliko koliko su kvalitetni likovi, priče i koncepti.

A tko je odgovoran za likove, priče i koncepte? Autori.

Superherojština, kao i svaki žanr, krije mnogo dobrih i loših djela.
Upravo zato ti i spominjemo imena poput Morrisona ili Moorea, jer smatramo da je riječ o kvalitetnim autorima, a samim time je veća šansa da bi se i tebi mogli svidjeti.

Što, zar je tebi svaka epizoda Zagora suho zlato? Sigurno su ti neke epizode nekih autora draže od onih drugih.

Bushido,sada mi pišeš kao da ja u Zagoru vidim vrhunac stripa,a nije tako...evo sklon sam tome da za svaki pročitani strip nabacim komentar...epizode Zagora sam dosta loše ocjenivao-čast izuzecima jer ima i dobrih,a evo i sam si rekao da je i među superherojima hrpa smeća,međutim vidim da sam prokomentirao i Mooreovog Batmana(ubistveni vic)...priča mi se uopće nije svidjela iako je crtež odličan pa diže moju ocjenu komentara...
Sve u svemu,svaki strip ocijenim na način na koji mislim da je zaslužio,a pri tome ne gledam tko je autor i kakve su mu ocjene dali ostali članovi...npr. dobitnik Pulitzerove nagrade,strip Maus je od većine članova dobio 10-ku za crtež i smatran je remek djelom,ali ako izuzmemo priču, svaki čovjek zdravog vida jednostavno ne može dati ocjenu 10 za one škrabotine...
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/09/2013 : 16:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Eto sa ovim gore se i ja mogu složit,samo čitajući jedno i drugo,kvantiteta lošeg kod superheroja prevladava...
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 12/09/2013 : 16:46:47  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Ne bi to na žalost nikad uspelo. Ovde su ljudi zatucani prošlošću i misle da je bonelli vrh stripa.

Pa kad nije uspio Amazing Spider-man i Ultimatesi ... i ništa neće

A što se tiće toga da samo Bonelli može ovdje proći...
Ma koji to Bonnelli?

Marti?
Mister No?
Dampyr?
Nick Raider, Nathan Never, B.Barron, Greystorm, Caravan, K.Parker, M.Vjetar, Julia, Mark, Kit, Tex ...
Svi ovi naslovi ili su kod nas propali ili su na izdisaju.

Jedino što prolazi i to u svim mogućim izdanjima i reprintima je Zagor
Dylan je drugi, ali je barem dvadeset mjesta iza Zagora i sve više klima

Toliko o Bonelliju na našem području

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 16:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

quote:

Eto sa ovim gore se i ja mogu složit,samo čitajući jedno i drugo,kvantiteta lošeg kod superheroja prevladava...

To je zato sta je cili Bonelli kap u moru onoga sta je napisano americke superherojstine..no recimo meni Zagor nema nit jednu odlicnu epizodu, ima par solidnih i sve ostalo je sranje..

A ako usporedimo najbolji Bonelli i najbolju am. superherojstinu jasno je da je Bonelli prema ovome debilan..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 12/09/2013 16:52:36
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19801 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/09/2013 : 16:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by Oki

quote:

To je zato sta je cili Bonelli kap u moru onoga sta je napisano americke superherojstine..

A ako usporedimo najbolji Bonelli i najbolju am. superherojstinu jasno je da je Bonelli prema ovome debilan..

vidiš ti si isto zatucan kao i on

jesi li pročitao Krvnu Liniju?

Sigmu?

Skriveno Lice?

Mohikanca?

Sve od Simeonija?

najbolje priče Texa?

najbolej priče Nathana?

Caravan?

kompletnog Ken Parkera?

ti se stripovi itekako mogu mjeriti s najboljim amerima, a iam i odličnih Zagora - samo je to sasvim drugačiji stil

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 16:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

ti se stripovi itekako mogu mjeriti s najboljim amerima, a iam i odličnih Zagora - samo je to sasvim drugačiji stil

Sorry stari ali ne mogu..ni po prici, ni po crtezu..

Zagor je smece najvece, koliko je ono napisano 500-600 epizoda..osim par solidnih mozes sve baciti u pec..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 16:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve od Simeonija?

najbolje priče Texa?

najbolej priče Nathana?

Od Simeonija sam cita Oci i tama..nista posebno..

Najbolje od Texa i Nathana je opet smece prema jednom Morrisonu..jbg to su cinjenice..

Edited by - brni on 12/09/2013 16:57:39
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19801 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/09/2013 : 16:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sorry stari ali ne mogu..ni po prici, ni po crtezu..

Zagor je smece najvece, koliko je ono napisano 500-600 epizoda..osim par solidnih mozes sve baciti u pec..

e sad ja da kažem da mogu ovo bi ispalo najobičnije natezanje - ali to je činjenica - Milazzo je sigurno jedan od najvećih crtača svijeta i itekako se može mjeriti s njima - o scenarističkim mogućnostima Berardija da i ne govorim.

A meni iam stripova koji su smeće, ali nikad nebi reko za jedan ogroman serijal da ej cijeli smeće jer je to krivoima puno odličnih epizoda

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 16:59:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

e sad ja da kažem da mogu ovo bi ispalo najobičnije natezanje - ali to je činjenica - Milazzo je sigurno jedan od najvećih crtača svijeta i itekako se može mjeriti s njima - o scenarističkim mogućnostima Berardija da i ne govorim.

Jim Lee, Reis, Finch i ostali..koji Milazzo jebote..

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19801 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/09/2013 : 16:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sve od Simeonija?

najbolje priče Texa?

najbolej priče Nathana?

Od Simeonija sam cita Oci i tama..nista posebno..

Najbolje od Texa i Nathana je opet smece prema jednom Morrisonu..jbg to su cinjenice..

koje su to najbolej priče Nathana i Texa koje si čitao? Evo aj nsiam čitao Morrisona, ali veoma vejrojatno bi da dođe na hr tržište ali nemam potrebu blatit nešto što nsiam čitao

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Sve u svemu...
ukusi su razni...
...nekima su Talijanke ljepše od Amerikanki,a kod nekih je obrnuto...
...ja ću uvijek reći,Amerikanki ima više debelih,ali što češ- netko voli i debele...;)
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/09/2013 : 17:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Oki

quote:
Originally posted by Imrahil

Ne bi to na žalost nikad uspelo. Ovde su ljudi zatucani prošlošću i misle da je bonelli vrh stripa.

A superherojšina je možda vrh stripa??
Strip prvenstveno treba biti zabava,a nakon toga nešto više od zabave.
Bonelli kod nas prolazi jer u velikom postotku zadovoljava ovaj prvi uvjet,a ponekad (mada rijetko) je i nešto više od zabave.
Ja sam probao čitati ama baš sve superheroje i niti jedan nije niti blizu zabavnog,te na superherojštinu gledam kao na štivo za zatucane Amerikance koje kod nas može proći jedino kod djece koja se tek uče čitati,a kada nauče čitati, naravno prelaze na Zagora...npr. davao sam jednom malom susjedu one ultimate spidermene,a nakon što sam mu dao prvog Zagora,za spidermana neće više ni da čuje... -znaju djeca što valja!!!
Evo,nakon mnogo vremena,kada gledam na američki strip uopće, svidio mi se Okružen mrtvima i to je trenutno jedini serijal kojeg ću nastaviti skupljati kada je riječ o američkom stripu...

Eto, ovakvi postovi teraju čoveka da poželi da uleti na topik koji je u žiži, na kome pričaju ljubitelji Bonelijevih stripova i onda svima u (internetsko) lice kaže da su Bonelijevi stripovi za zatucane i ograničene ili nešto slično.

Radi se o nečem drugom.

Svojevremeno je jedan filmski kritičar objašnjavao zašto ljudi slabo gledaju neameričke i umetničke - autorske filmove i nemaju ni želje da probaju da ih gledaju, pojavom da su naviknuti na jednu matricu holivudskog komercijalnog filma i da ih filmovi koji iskaču iz te matrice odbijaju.

Ovde se radi o tome da je Okiju ispran mozak bonelijevskom matricom kreiranja stripova i da on teško može da prihvati nešto što nije pravljeno po obrascu pripovedanja Zagora i sličnih.

Dok je većini sveta bonelijevsko pripovedanje presporo, razvučeno, prenaivno, šablonizirano, neoriginalno, režija nedinamična, statična i nemaštovita, dijalozi otrcani, izveštačeni i neadekvatni, često zamorni, montaža zastarela itd itd itd... Bonelijevcima je sve to baš kako treba, a ono drugačije i vrlo često bolje, za njih je lošije. Izvrnuta percepcija, naopaka slika realnosti.

Superherojski američki i srodan mu strip (Nisu svi junaci američkih comoc-bookova super heroji, po najužoj definiciji) jeste prvenstveno za zabavu.

Ja sam odrastao u SFRJ i to na američkom stripu - Karate Kid, Ričard Dragon Sinovi tigra, Beli Tigar, Dok Sevidž, Supermen, Betmen, Warlord, Gvozdena Pesnica, Šang Či, Spajdermen, Tor, Konan, Hulk, Srebrni Letač, Čudovište iz močvare, Drakula, Frankenštajn, Derdevil, Fleš, Arion, Novi Titani, Heks, Indijana Džons...

Našlo se tu mesta za Zagora i Bleka, ali i za BD strip, od Asteriksa i Taličnog do Torgala i Bluberija.

Čini li to mene ograničenim ili nekog drugog?

Mišljenja poput Okijevog, kad se malo bolje razmisli, i nisu relevantna za ovaj topik.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Brni pročitaj prvi Nathanov gigant...čista sf zabava...ono što je meni dovoljno za dobar strip!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 17:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

koje su to najbolej priče Nathana i Texa koje si čitao? Evo aj nsiam čitao Morrisona, ali veoma vejrojatno bi da dođe na hr tržište ali nemam potrebu blatit nešto što nsiam čitao

Slusaj ja samo usporedujem jedno i drugo, i gledam nivo scenarija i price..cinjenica jest da je i najbolji Nathan poprilicno siromasan kad ga usporedujemo sa vrhom superherojstine jer jednostavno ne moze izaci iz koncepta u kojem egzistira..aj prvo ti pocmi citat superheroje pa onda dodi sa ocjenama i usporedbama..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 17:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Da citam samo Bonelli npr. Zagora reka bi da su neke njegove epizode vrh..no kad to ides usporedivat sa americkom superherojstinom onda su to smijesni stripovi..nemojomo se zavaravat, ne jebem ja nostalgiju, samo kvalitet..

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:12:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
@alexts
...također i ja bih mogao reći da je tebi ispran mozak američkim superheroj šabloniziranjem...
Po strip junacima koje si naveo je vidljivo da si odrastao na eks almanahu...čak i po svom starom znam da je od svih ovih najviše obožavao "Gvozdenu Pesnicu",a ako me pamčenje dobro služi i on je bio običan čovjek koji je poput običnog Batmana kao dijete ostao bez roditelja,a vidi vraga,isto se dogodilo i Zagoru....sve su to iste šablone,a ukusi su ukusi...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19801 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:12:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da citam samo Bonelli npr. Zagora reka bi da su neke njegove epizode vrh..no kad to ides usporedivat sa americkom superherojstinom onda su to smijesni stripovi..nemojomo se zavaravat, ne jebem ja nostalgiju, samo kvalitet..

neš ti moje nostalgije...koliku uopće nostalgiju može imati četrnaestogodišnji klinjo?

ja ne čitam samo Bonellija, nego čitam i Francuskih stripova ( za koje nisam primjetio da ih ti - čitatelj kvalitetnog komentiraš), čitam i Amere ( ko bi reko među tim Amerima ima i superherojštine), čitam i domaće (koji bi svima trebali biti an prvom mjestu), čitam i nešto Španjolskih, Belgijskih i sličnih stripova, a odnedavnos am počeo i Mange. I svi oni imaju po mnogo odličnih i loših epizoda, ali ti to iz nekog razloga ne želiš priznati

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:16:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Sada nažalost,sa moje strane moram završiti raspravu jer moram sa posla krenuti kući gdje me čeka još više posla...kada napravim hilticom jednu rupu za prozor možda se vratim...
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 17:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja ne čitam samo Bonellija, nego čitam i Francuskih stripova ( za koje nisam primjetio da ih ti - čitatelj kvalitetnog komentiraš), čitam i Amere ( ko bi reko među tim Amerima ima i superherojštine), čitam i domaće (koji bi svima trebali biti an prvom mjestu), čitam i nešto Španjolskih, Belgijskih i sličnih stripova, a odnedavnos am počeo i Mange. I svi oni imaju po mnogo odličnih i loših epizoda, ali ti to iz nekog razloga ne želiš priznati

Francuze citam apsolutno i ima masu stvari boljih nego sto je superherojstina, apsolutno..od Mangi sam procita Death Note koji mi je genijalan, Vrh bogova isto vise nego solidan, Blade of Immortal itd..

Gospodari jecma, Maus, From Hell i Jodorowsky (kojeg iman sve sta je izdala Fibra) su mi sam vrh stripa uopce..

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19801 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:19:11  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
evo maestralnih amera:

a evo bonelli crtača, koji su također maestralni:

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
@alexts
Pročitaj neki put i nešto drugo osim superheroja...ne mora biti Bonelli,pa se možda iznenadiš koliko stripovi mogu biti dobri...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19801 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/09/2013 : 17:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
i sadkad gledam - pa među ovim crtačima uopće nije toliko velika kvalitetna razlika

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 17:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Ovdje jedino moram iskljuciti Kena Parkera jer njega nisam cita..sve ostale jesam..mogu se sloziti da pokoja epizoda Texa i moze u istu recenicu sa superherojima..sve ostalo je plakanje..

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/09/2013 : 17:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Jim Lee, Reis, Finch i ostali..koji Milazzo jebote..

Svašta, jedan Jim Lee ipak nije na nivou Milazza. Ostale ne vredi komentarisati.

Ako hoćemo da pronađemo američkog crtača tog kalibra, onda bi to pre bili Alex Toth ili Kanif.
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000