forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 NEVIDIM RAZLOG...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/09/2013 : 20:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

Jim Lee, Reis, Finch i ostali..koji Milazzo jebote..

Od pomenutih mi se jedino Finch do neke mjere svidja, ali sva trojica mogu Milazzu samo cistit cipele. Stavi jos kojeg od tih "ostalih".

Ali hej, vec znamo da su ukusi ko straznjica. Svako je ima.

A daleko da bih mislio da je SBE epicentar naj crtaca, dapace. Ali sigurno ima vise nego dovoljno zadovoljujucih tamo, ima i hrpa ispodprosjecnih, a ima i majstora.

A i vec ste napisali da je od "presude" i to sto "jedes svakodnevno", pa ti je od onda tesko prihvatiti posvije novi ukus. No, tu bi se jos dalo proraditi i dobro je sto ima i sve vise mangi i Amera "kod nas".

Meni licno smeta samo svijet superheroja, i tu mi ni najjebenij crtez ne spasava pricu. Slicno kao i kod djecijih Bonellija (s tim mislim na nekoliko junaka, ne na sve), mada vjerujem da bih se tu lakse prisilio i procitao jedan strip do kraja. Cak sam prije nekog vremena i uspio sa VC Mark specijalcima. Djecije, ali sa malo strpljenja sam uspio (da ih nisam kupio za bratranca, ne bi ih ni dotaknuo).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 12/09/2013 : 20:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ne crtaju svi americki crtaci na isti nacin..brojni stripovi su crtani posve drugacije..pogledajte recimo kako crta jedan Sale ili Capullo..ili jedan Mahnke koji gaji opet jedan svoj stil..

americki crtaci crtaju na glup nacin pogotovo zato jer crtaju glupe likove ajde batman superman spiderman ironman conan ali ovi ostali leteci cudaci x man fantasticna cetvorka i ostala sranja pa ko je uopce dao ideju za to likovi toliko glupo izgledaju da cak i da je strip fenomenalan ja ga nebi ni pipnuo a tek negativci...
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 12/09/2013 : 20:38:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
Ameri su glup narod a stripovi su im odraz inteligencije!!!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 20:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rahazlam

Da, s druge strane strip kome se radnja bazira na tome koliko Čiko Fanta moze pojist janjetine te koliko Zagor daleko moze bacit onu glupu sikiru stvarno su odraz visoke inteligencije..

Daj mladjo klucaj ovaj topic vidis da je cilj autora bija da nam usere podforum i dode ode provocirat..

Jeli mi dolazimo na vas srati?

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 12/09/2013 20:45:20
Go to Top of Page

Rahazlam
Advanced Member

Croatia
3404 Posts

Member since 13/07/2013

Posted - 12/09/2013 : 20:51:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Rahazlam a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da, s druge strane strip kome se radnja bazira na tome koliko Čiko Fanta moze pojist janjetine te koliko Zagor daleko moze bacit onu glupu sikiru stvarno su odraz visoke inteligencije..

Daj mladjo klucaj ovaj topic vidis da je cilj autora bija da nam usere podforum i dode ode provocirat..

Jeli mi dolazimo na vas srati?

Ja doso provocirat?????Pa meni su americki heroji genijalni(neki) a s druge strane ima toliko glupih da ih treba zakonom zabraniti!!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 20:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Jim Lee, Reis, Finch i ostali..koji Milazzo jebote..

Od pomenutih mi se jedino Finch do neke mjere svidja, ali sva trojica mogu Milazzu samo cistit cipele. Stavi jos kojeg od tih "ostalih".

Meni licno smeta samo svijet superheroja, i tu mi ni najjebenij crtez ne spasava pricu. Slicno kao i kod djecijih Bonellija (s tim mislim na nekoliko junaka, ne na sve), mada vjerujem da bih se tu lakse prisilio i procitao jedan strip do kraja. Cak sam prije nekog vremena i uspio sa VC Mark specijalcima. Djecije, ali sa malo strpljenja sam uspio (da ih nisam kupio za bratranca, ne bi ih ni dotaknuo).

Da ti krenem nabrajati potrajalo bi..a di su Bonellijevi majstori..osim tog Milazza Bonelli nema nista..di je Ferri majstor..jbt taj je cilu karijeru ima problema sa proporcijama..

Sta se tice price mozda je superherojstina tamo u Golden Ageu, dakle 40-tih godina proslog stoljeca bila na razini Bonellija..danas jedan Morrsionov run na Batmanu ili Johnsov na Green Lanternu spadaju u sam vrh mainstreama tako da ti ta prica o super crtezu i losoj prici ne prolazi..kod superherojstine triba znat naci prave stvari jer toga ima stvarno krcato..lako je ode doc i na temelju tamo nekog jugoslavenskog almanaha u kojem je izasla neka kvazi prica Supermana doc ode bacat ovakve komentare..

Edited by - brni on 12/09/2013 20:56:50
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 20:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja doso provocirat?????Pa meni su americki heroji genijalni(neki) a s druge strane ima toliko glupih da ih treba zakonom zabraniti!!

Pa eto kako onda mozes za cilu naciju rec da je glupa..ocito su i ti glupi stripovi nasli svoju publiku..isto je i kod nas u slucaju Zagora..

Edited by - brni on 12/09/2013 20:56:34
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/09/2013 : 20:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa ne crtaju svi americki crtaci na isti nacin..brojni stripovi su crtani posve drugacije..pogledajte recimo kako crta jedan Sale ili Capullo..ili jedan Mahnke koji gaji opet jedan svoj stil..

americki crtaci crtaju na glup nacin pogotovo zato jer crtaju glupe likove ajde batman superman spiderman ironman conan ali ovi ostali leteci cudaci x man fantasticna cetvorka i ostala sranja pa ko je uopce dao ideju za to likovi toliko glupo izgledaju da cak i da je strip fenomenalan ja ga nebi ni pipnuo a tek negativci...

Dva italijanska boneli crtača bila su na trećoj strip konferenciji u Kragujevcu (vidi odgovarajući topik).

Kada su ih pitali koji su im uzori, odgovarali su: John Buscema, Jack Kirby...a od stripova navodili Supermena i druge superheroje.

Mnogi savremeni Boneli crtači pod velikim uticajem su klasičnih američkih autora (izuzev onih koji su pod naglašenim uticajem Mila Manare)i na neki način su nastavljači američke škole crtanja.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/09/2013 : 21:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Rahazlam, molim te da pripaziš malo na izražavanje i da probaš ostati u granicama dobre rasprave.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:02:18  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Kada su ih pitali koji su im uzori, odgovarali su: John Buscema, Jack Kirby...a od stripova navodili Supermena i druge superheroje.

Mnogi savremeni Boneli crtači pod velikim uticajem su klasičnih američkih autora (izuzev onih koji su pod naglašenim uticajem Mila Manare)i na neki način su nastavljači američke škole crtanja.

Ne znam od koga je Ferri ucia crtat ali od Amera sigurno nije, jer ono je ocaj..

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/09/2013 : 21:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
lako je ode doc i na temelju tamo nekog jugoslavenskog almanaha u kojem je izasla neka kvazi prica Supermana doc ode bacat ovakve komentare..

Nemoj tako, ti koji bacaju komentare nisu čitali taj "nekakav jugoslavenski almanah", a u Eksu su izlazile klasične epizode koje je uglavnom crtao stari dobri (legendarni) Curt Swan, koje su u ono vreme bile nove.

Strip jeste bio najviše za decu, ali u ono vreme su ga i čitala deca, baš kao i Zagora.

Zato je bilo drugih ozbiljnijih stripova, uostalom i Betmen je bio orijentisam prema nešto starijima.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/09/2013 : 21:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne znam od koga je Ferri ucia crtat ali od Amera sigurno nije, jer ono je ocaj..

Rane epizode Zagora jesu vizuelno pod uticajem američkog novinskog stripa, a konačni dometi Ferija ograničeni su njegovim (ne)talentom.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:06:35  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemoj tako, ti koji bacaju komentare nisu čitali taj "nekakav jugoslavenski almanah", a u Eksu su izlazile klasične epizode koje je uglavnom crtao stari dobri (legendarni) Curt Swan, koje su u ono vreme bile nove.

Strip jeste bio najviše za decu, ali u ono vreme su ga i čitala deca, baš kao i Zagora.

Zato je bilo drugih ozbiljnijih stripova, uostalom i Betmen je bio orijentisam prema nešto starijima.

OK ispricavam se, to su negdi 80-te zar ne..vidis od tih 80-tih superherojstina je znacajno evoluirala, jos jedan segment koji Bonelliju fali..sta se tice tog Supermana stvarno je bilo dobrih epizoda no mislim da su u tom vremenu malo previse otisli daleko sa sf elemntima, nekako je to bilo too much za ono vrijeme..

Batman je u tom razdoblju pa nadalje stvarno zabetoniran na broju 1..

Edited by - brni on 12/09/2013 21:07:57
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
alexts mislia sam na neku drugu ediciju ne na eks..

Ne mogu se sad sitit kako se zove..

Edited by - brni on 12/09/2013 21:09:30
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19812 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 12/09/2013 : 21:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
imao
je i Ferri dobrih momenata i to prije Zagora ja sam ti brni stavio
fantasticnu sliku frisende a imas jos majstora poput Ville,
Piccinellija, Andreuccija, Bisija...

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Jim Lee..toliko o tome da je "jednodimenzionalan"..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Klasika..

Edited by - brni on 12/09/2013 21:28:41
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:33:23  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Tim Sale..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:38:19  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Frisenda kazes..a Doug Mahnke?

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 21:45:53  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/09/2013 : 22:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

quote:

Da ti krenem nabrajati potrajalo bi..a di su Bonellijevi majstori..osim tog Milazza Bonelli nema nista..di je Ferri majstor..jbt taj je cilu karijeru ima problema sa proporcijama..

Sta se tice price mozda je superherojstina tamo u Golden Ageu, dakle 40-tih godina proslog stoljeca bila na razini Bonellija..danas jedan Morrsionov run na Batmanu ili Johnsov na Green Lanternu spadaju u sam vrh mainstreama tako da ti ta prica o super crtezu i losoj prici ne prolazi..kod superherojstine triba znat naci prave stvari jer toga ima stvarno krcato..lako je ode doc i na temelju tamo nekog jugoslavenskog almanaha u kojem je izasla neka kvazi prica Supermana doc ode bacat ovakve komentare..

Pa valjda si cuo za Fonta. Mozda i za Frisendu. Bocci, da ne budu samo "poznata" imena. A ima ih jos. Ali jeste istina da vecinom ne crtaju tipe na steroidima.

SBE je sigurno neka vise "konzervativna skola", pa ti se kao takva i ne svidja. Mada se i tamo vremena polako mjenjaju. Pogledaj recimo Enocha i ostale.

A i scenariji nisu svi za skolski uzrast. Julia bi sigurno mogla da parira nekim US, mada ima i ona granica i ne ide se tu u neke divlje fantazije i filozofiranja (ako je to za nekoga visi nivo price). Mislim da bi se ti i Dampyrov svijeti mogao svidjeti. Mozda i Magicni Vjetar? Po neki Dylan? Greystorm?

Ali SBE regularnim tempom je i tesko imati crtace tipa "stariji Milazzo", Frisenda & co., jer jedan Tex ima recimo 112 tabli mjesecno, a prosjecna prica je negdje 2 epizode. Znaci 224 stranice. Za jednu pricu. Pa ima dosta "stancara", a starija raja je (izgleda) i naviknuta na njih, na takac nacin crtanja.

Osobno kako rekoh, superheroji i superpowers me odbijaju, pa me recimo i Ubistveni vic nije izuo. Ok, dobro je za jedanput, ali mi nije neki vrh vrhova. Barem tu nije bilo letenja i Batmanovog oruzja, vozila.

Jebiga, oduvijek su me vise privlacili realniji scenariji, odnosno bolje receno oni koji su vise moguciji. Znaci, jedan Mister No mi je oduvijek bio ispred Zagora, Bleka etc. ako se osredocim na SBE. Mada uz svu pucnjavu i kod Mister Noja (koje je ipak nekih par puta manje nego kod Texa), i on je vec pomalo "superjunak", kad je toliko puta prezivio tolika puskaranja. Ali barem ne leti, ne pretvara se u nekog monstruma, nema rentgenskog pogleda, leti piperom a ne... i tako dalje. To je meni pak blize, iako su scenariji kasnije sve vise... ma znamo kakvi. Ali to je za opustanje. Ima drugih stripova i skola koje mi daju to nesto vise, ali tu nema superheroja. Jedino ako je Conan superheroj, onda ih i ja citam.

Zbog realnosti mi se svidja i francuska skola. Tu je nekako najveca zbirka scenarista i crtaca ako te zanima odrasliji i realniji strip.

Sto se Jenkija tice, svidjaju mi se i Conan i stvari poput Scalped, a i stripovi tipa Box Office Poison izmedju. Samo letece, naduvane i nasemljene ne svaram. Nazalost, ne mogu.

quote:

Frisenda kazes..a Doug Mahnke?

http://i43.tinypic.com/2cco76s.jpg

Sorry, ali ja tu ne vidim neku povezanost sa Frisendom. Mislim, nije ni priblizno isti stil. A naodvec je pomenuti da mi je Frisenda drazi.

U vezi ovoj Leeja - http://i43.tinypic.com/mkjk9s.jpg - ako je takav cjeli strip i ne samo ova slika, mogao bih pogledati, ali nazalost otpada jer me... superheroji ne zanimaju.
I kod Mooreovog Swampija me odbilo par stvari, recimo kad ih superheroji gledaju dolje (maa ajde, zar je trebalo!?), pa i neke bioloske stvari, da tako kazem. Ne realno ili prolazno u dovoljnoj (mojoj) mjeri.

P.S. Kako ti se cini ovaj crtez?

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc3/954895_647330368620187_564079773_n.jpg

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 12/09/2013 22:16:26
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/09/2013 : 22:37:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Osobno kako rekoh, superheroji i superpowers me odbijaju, pa me recimo i Ubistveni vic nije izuo. Ok, dobro je za jedanput, ali mi nije neki vrh vrhova. Barem tu nije bilo letenja i Batmanovog oruzja, vozila.

Jebiga, oduvijek su me vise privlacili realniji scenariji, odnosno bolje receno oni koji su vise moguciji. Znaci, jedan Mister No mi je oduvijek bio ispred Zagora, Bleka etc. ako se osredocim na SBE. Mada uz svu pucnjavu i kod Mister Noja (koje je ipak nekih par puta manje nego kod Texa), i on je vec pomalo "superjunak", kad je toliko puta prezivio tolika puskaranja. Ali barem ne leti, ne pretvara se u nekog monstruma, nema rentgenskog pogleda, leti piperom a ne... i tako dalje. To je meni pak blize, iako su scenariji kasnije sve vise... ma znamo kakvi. Ali to je za opustanje. Ima drugih stripova i skola koje mi daju to nesto vise, ali tu nema superheroja. Jedino ako je Conan superheroj, onda ih i ja citam.

Iskreno, mislim da bi jedan Gotham Central bio blizak tvom ukusu.

Iako, kažeš da voliš Conana, ali nije baš da Conan pršti nekakvom realnosti.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins

Edited by - Mr. Bushido on 12/09/2013 23:11:41
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 12/09/2013 : 23:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Poli

Kad mi neko napise da ga superpowers odbijaju sta ja i ti imamo vise pricat..sta se tice nabrojanih Bonelli naslova ja sam ti cita i skuplja gotovo sve - MM, Mr. No, Tex, DD, Julia, Magicni, Blek, Mark pa cak i Zagora i godinama sam bija uvjeren kako su superheroji sranje a Bonelli jedino sta valja a da sam pritom procita jako malo i nista superheroja..no jednom prilikom sam na jednom sajmu stripa vidia strip Superman: Hunter Prey kojeg odlucim tada kupiti i koji me je potpuno razvalia kad sam ga procita..nakon toga sam isa malo surfati (jer sam uvidia da je ovo dio vece price) i nabavia sam ostale dijelove..i tu je sve krenulo, nakon toga Johnsov run na Green Lanternu, Morrisonov Batman, Leob/Sale run na Batmanu, velike price i eventi kao sto su Blackest Night, Brightest Day, Flaspoint, genijalne alternativne verzije Supermana poput Red Son itd itd..

I onda sam pokusa ponovno citat Bonelli, no shvatia sam da ne mogu..presporo, previdljivo i plitko..

Sto se tice Batman: Killing Joke ja stvarno ne kuzim zasto se oko te price na ovom forumu dize toliko prasine, moja ocjena je solidno nista vise od toga..jedina posebnost jest ta sta ju je napisa genijalni Moore, no on je i sam prizna da kad su mu dali da pise Batman da nije zna sta ce s njim..

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9042 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/09/2013 : 23:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Brni i dalje ne kapira da one stajaće statične mačo poze nisu ništa do simpatične detaljno iscrtane kič ilustracije.

Treba uhvatiti pokret, dinamiku u par poteza...

Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000