forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Igra prijestolja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/09/2013 : 16:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
hbo je u svom prijevodu napravio najbolju moguću stvar i koristio već udomaćene termine

Veliš da su na HBO rabili nazive iz knjiga?
HRT uvijek mora biti pametniji...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8251 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 17/09/2013 : 16:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
naravno
i na kraju svake epizode je pisalo
prijevod taj i taj
korišten prijevod tajane pavičević

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/09/2013 : 16:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

(jesi li siguran da se moraju platiti prava kad se koristi nečiji drugi prijevod?)

Koliko sam shvatio, prijevod se tretira kao autorsko djelo, te bi se za njegovo opetovano korištenje trebala platiti autorska prava.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 17/09/2013 : 16:24:50  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Nije neka katastrofa jer rijetki to gledaju na HRT-u. One koje zanima Igra prijestolja odgledali su to odavno, a usputni gledatelj ne bi prepoznao razliku izmedju Kraljevog grudobrana i Kraljevog dupeta, tako da je svejedno.

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/09/2013 : 16:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ovo s Jon/John nisam primijetio, stvarno su rabili John?

quote:
Originally posted by jaki

To H u Jon nisam primjetio

Hm, čudi me da to nitko drugi nije primjetio. Baš mi je nekako ubadalo oči.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/09/2013 : 16:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

naravno
i na kraju svake epizode je pisalo
prijevod taj i taj
korišten prijevod tajane pavičević

Svaka čast. Nekako mi izgledaju više upućeniji od ovih pametnjakovića s HRT-a. Mislim kako će nešto ući u opću kulturu ako ćemo imati deset naziva za istu stvar.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27679 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/09/2013 : 17:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A moj prijatelj je popizdio kako je u algoritmu preveden Kings landing ijo neke stvari.
Tako da je njemu siguran sam draži ovaj hrtov prijevod.
I kako sam rekao,ne smeta me ništa osim tog dodatnog H.
Uostalom,volim gledati filmove i serije s engleskim titlovima

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/09/2013 : 17:20:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
polako me podsjecate na svakodnevne rasprave o sapunicama u zbornici :)

p.s. baš je danas kolegica iz povijesti skužila da je jučer počelo s emitiranjem "Igre prijestolja", pa sad očekujem da se i o toj sapunici (uz Sulejmana) živo raspravlja!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 17/09/2013 17:22:05
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/09/2013 : 19:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

polako me podsjecate na svakodnevne rasprave o sapunicama u zbornici :)

p.s. baš je danas kolegica iz povijesti skužila da je jučer počelo s emitiranjem "Igre prijestolja", pa sad očekujem da se i o toj sapunici (uz Sulejmana) živo raspravlja!

GoT nije sapunica. Ne stoji usporedba sa Sulejmanom.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/09/2013 : 20:16:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ja sam pratio prvu sezonu dok je išla i na tome je stalo. Previše se tu forsiraju perverzije i ostali nesadržajni dodaci za moj ukus. Ali od toga pati i većina današnjih serija, npr neki dan počeo gledat Da Vinci's demons i odmah u prvoj epizodi pretjerivanje s golotinjom i istospolnim žvaljenjem. Jeftino, dosadno i već viđeno.

I da. GoT je sapunica. Samo što osim ljudskih ima i životinjskih čudovišta

Bok, kako si.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/09/2013 : 20:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Stari, ko ti je kriv kaj si konzervativac... ;)

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/09/2013 : 21:17:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Ja sam pratio prvu sezonu dok je išla i na tome je stalo. Previše se tu forsiraju perverzije i ostali nesadržajni dodaci za moj ukus. Ali od toga pati i većina današnjih serija, npr neki dan počeo gledat Da Vinci's demons i odmah u prvoj epizodi pretjerivanje s golotinjom i istospolnim žvaljenjem. Jeftino, dosadno i već viđeno.

I da. GoT je sapunica. Samo što osim ljudskih ima i životinjskih čudovišta

slažem se sa svim kaj si napisal, a očekival sam dobru fantazi seriju na tragu "The Storytellera" a dobil ušminkanu sapunicu (:

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/09/2013 : 21:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ma daj dosada I ti ga pricas svasta. Usporedjujes got s djecjom bajkovitom serijom. Zasto ti I cromwel ne otvorite topic o sulejmanu pa tamo prcate ljude.;) sad na kraju jos moram I braniti majstora martina od hejtera, a mozda je nesto najbolje I najepskije od vremena LOTR-a. Govorim o knjigama naravno.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/09/2013 : 21:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Uspoređivati GoT i nekakvog tamo Sulejmana i Storyteller...razlika kao nebo i zemlja.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/09/2013 : 21:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma daj dosada I ti ga pricas svasta. Usporedjujes got s djecjom bajkovitom serijom. Zasto ti I cromwel ne otvorite topic o sulejmanu pa tamo prcate ljude.;) sad na kraju jos moram I braniti majstora martina od hejtera, a mozda je nesto najbolje I najepskije od vremena LOTR-a. Govorim o knjigama naravno.

za djecu veliš, a guzice, sise i ubojstva bez reda i poretka samo da drži napetost i neizvjest je za odrasle!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/09/2013 : 21:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
uspoređujem dva fantazi serijala, kaj je tu čudno!?

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/09/2013 : 23:17:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čudno je zato što kod fantasyja, kao i kod svakog drugog žanra, postoje nijanse. Ti bi to barem trebao znati, kao nekakav poznavatelj filma i televizije.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/09/2013 : 23:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Čudno je zato što kod fantasyja, kao i kod svakog drugog žanra, postoje nijanse. Ti bi to barem trebao znati, kao nekakav poznavatelj filma i televizije.

naravno da postoje nijanse (i više od toga), ali kad govorim kaj sam očekival od GoT serijala onda mislim na općenite karakteristike žanra i navim Hensona. Očekival sam maštovitu, atmosferičnu i poučnu seriju. "Igra prijestolja" po meni nikaj od toga ne nudi, eventualno ima atmosferu (nekom više nekom manje). Od maštovitosti i poučnosti nema nikaj (:

I kad govorim o GoT serijalu kao ušminkanoj sapunici onda samo iznosim činjenice. Ljubavnih zapleta koliko te volja, da ne znaš tko s kim, znači sapunica. Jašu kroz šumu i sjaše s konja odmorni kao da se na konju spava, prvi primjer. Jašu kroz prostranstva po makadamo ali prašini ni traga, primjer drugi. I sad da te ne nabrajam ovakve sitnice u nedogled poanta je jasna. Oba primjera dokaz su ušminkanosti serijala.
I gdje je problem!? Pa problema nema, ali nema potreba negirati da je GoT sapunica, visokobudžetna i s dobrim glumcima ali sapunica!

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/09/2013 : 23:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

I kad govorim o GoT serijalu kao ušminkanoj sapunici onda samo iznosim činjenice. Ljubavnih zapleta koliko te volja, da ne znaš tko s kim, znači sapunica. Jašu kroz šumu i sjaše s konja odmorni kao da se na konju spava, prvi primjer. Jašu kroz prostranstva po makadamo ali prašini ni traga, primjer drugi. I sad da te ne nabrajam ovakve sitnice u nedogled poanta je jasna. Oba primjera dokaz su ušminkanosti serijala.
I gdje je problem!? Pa problema nema, ali nema potreba negirati da je GoT sapunica, visokobudžetna i s dobrim glumcima ali sapunica!

Dosado, jesi li ti sigurno gledao istu seriju kao i mi? Meni ovo zvuči kao da si prebacio na krivi kanal.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/09/2013 : 23:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
jel bi sad trebal raspravljati kak nema ljubavnih zapleta i raznoraznih preljuba, incesta i sl.!? Ili da scenografija ne izgleda bogato i izglancano kao i u svakom HBO serijalu poput "Rima", Boardwalka" i sl.

Pa nema smisla Bushido.....

Edited by - dosada on 17/09/2013 23:54:07
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/09/2013 : 00:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

jel bi sad trebal raspravljati kak nema ljubavnih zapleta i raznoraznih preljuba, incesta i sl.!? Ili da scenografija ne izgleda bogato i izglancano kao i u svakom HBO serijalu poput "Rima", Boardwalka" i sl.

Pa nema smisla Bushido.....

Iskreno, čini mi se da si ti svoje mišljenje o serijalu formirao prije nego li si uopće pogledao prvu epizodu, tako da sam siguran kako te nijedan moj argument neće razuvjeriti. Svatko vidi ono što želi vidjeti, bez obzira bila to istina ili ne.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 18/09/2013 : 09:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stari, ko ti je kriv kaj si konzervativac... ;)

Baš si grubač, a doimao si se tako mirno čitajući Nathana u zadnjem vagonu prošlu srijedu.

quote:

Govorim o knjigama naravno.

Onda si na krivom topiku. -> http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=44042&whichpage=1
Ja govorim o seriji i izvedbi iste. Slažem se da je knjiga epska, ali u seriji osim eksplicitnih scena koje su ključne za radnju forsiraju i one koje su u knjizi samo spomenute ili postoje tek kao nagovještaj.
Pretjerivanje i podilaženje gledateljima, ali to u današnje vrijeme valjda treba tak biti.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 18/09/2013 : 09:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Iskreno, čini mi se da si ti svoje mišljenje o serijalu formirao prije nego li si uopće pogledao prvu epizodu, tako da sam siguran kako te nijedan moj argument neće razuvjeriti. Svatko vidi ono što želi vidjeti, bez obzira bila to istina ili ne.

iskreno krivo ti se čini...mišljenje sam formiral nakon pogledanih prvih par epizoda još u vrijeme kad je serija premijerno izašla. Žena je nastavila s prvom sezonom do kraja i onda odustala, a ja nakon prve 2-3 epizode.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 18/09/2013 : 10:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

iskreno krivo ti se čini...mišljenje sam formiral nakon pogledanih prvih par epizoda još u vrijeme kad je serija premijerno izašla. Žena je nastavila s prvom sezonom do kraja i onda odustala, a ja nakon prve 2-3 epizode.

Kako god, tvoji argumenti mi izgledaju poput traženja dlake u jajetu, kao da ne možeš naći valjani argument za svoje nezadovoljstvo serijom.

Mislim, ti nazivaš ljubavnim zapletom zaslijepljenost jedne naivne djevojčice pojavom ljigavog klinca? Da si imalo pogledao seriju, vidio bi dokle je taj "ljubavni zaplet" došao.

A ove sitnice koje navodiš, poput odmornosti i prljavštine poslije jahanja su najobičnije izmišljotine. Da si imalo pogledao seriju, vidio bi da ti argumenti nimalo ne drže vodu.

Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 18/09/2013 : 11:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, ostavite se corava posla i trosite energiju na nesto konstruktivno

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000