forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Oh my gosh...Eurosong!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/05/2012 : 08:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Jednom sam volio i jedva cekao ovaj event..danas bjezim od njega kao vrag od tamjana.
Mozda sam presao u fazu grumpy old men ili je eurovizija ili ti eurosong jednostavno postao politicki poligon za lijecenje etnickih komplexa.
Usudio bi se reci da funkcionira kao i EU..lose i bez stila.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/05/2012 : 09:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Jednom sam volio i jedva cekao ovaj event..danas bjezim od njega kao vrag od tamjana.
Mozda sam presao u fazu grumpy old men ili je eurovizija ili ti eurosong jednostavno postao politicki poligon za lijecenje etnickih komplexa.
Usudio bi se reci da funkcionira kao i EU..lose i bez stila.

Veruj mi, Evrovizija je uvek bila loša i bez stila.

Meni je ovo događanje kao i Oscar, dva sata šljokica i glupiranja dok čekamo da neko u nečemu pobedi. Ništa drugo. Tu i tamo se zalomi nešto što bi se moglo nazvati "kvalitetnim", ali mislim da tako nešto niko ne traži na ovakvim priredbama.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 26/05/2012 : 09:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
ili kako bi Balasevic rekao..parada pijanstva i kiča

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8224 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 28/05/2012 : 13:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

ili kako bi Balasevic rekao..parada pijanstva i kiča

prije će bit gej parada

inače, ove godine ne znam što mi bi, pa čak i gledao, ne sve, ali i puno previše
svidjela mi se brit pop pjesmica što ju je pjevao onaj švabo

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/05/2012 : 13:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni su bile dobre jedino plesačice, bilo je zaista dobrih koka (nisam gledao muški dio tako pozorno kao ken2); muzičke stvari su bile možda lošije od prosjeka... Sve u svemu vizualno plus, auditivno minus!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/05/2012 : 13:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Sve u svemu vizualno plus, auditivno minus!

I tako već dva desetljeća, otkad se Eurosong počeo pretvarati u (pre)lakoglazbeni festival istočne Europe i zemalja u tranziciji. Jesem ti, zadnja pobjednička pjesma koju pamtim je Insieme Totta Cutugna! A to je bilo prije okruglo 20 godina.

I onda se netko čudi zašto zapadne zemlje sve više odustaju od ovog sajma glazbenog bofla, neukusa, kiča i u najboljem slučaju trasha, na kojem si susjedi daju maksimume bodova i na kojem su pjesme odavno u petom planu.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/05/2012 : 13:29:05  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Nije vise ni eurosong kad nastupaju azijske zemlje kao i u kosarci i nogometu...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 04/03/2013 : 17:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Da nastavimo tradiciju. Ove godine Hrvatska napokon ulazi u finale. Pjesma je vrlo dobra i uz malo dorade (instrumental djeluje malo jeftino) bit će odlična.

http://www.youtube.com/watch?v=lZw2wCGyd2U

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr

Edited by - hello on 06/03/2013 17:36:55
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 06/03/2013 : 19:03:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hello

Da nastavimo tradiciju. Ove godine Hrvatska napokon ulazi u finale. Pjesma je vrlo dobra i uz malo dorade (instrumental djeluje malo jeftino) bit će odlična.

http://www.youtube.com/watch?v=lZw2wCGyd2U

pjesma sama mi je tako-tako, moglo je i bolje. uglavnom, bolje nego neke pevaljke. s jedne strane mi se čini da ova pjesma ne može ozbiljnije konkurirati na eurosongu s obzirom na dosad viđeno, a s druge strane mi je drago što su izabrali takvu pjesmu jer napokon ne pokušavamo kopirati druge i ne forsamo nekakvu europsku hitoidnu pjesmicu, nego nas baš briga i predstavljamo originalnu hrvatsku baštinu.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5444 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 06/03/2013 : 21:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Sigurno je na eurosongu ugodnije vidjeti jednu klapu nego pevaljku poput Severine,ali bojim se da ni ovog puta ništa od uspjeha jer pjesma iako je bolja od većine svojih prethodnica, baš i nije nešto posebno,a i smješno i apsurdno mi je to da je ovu pjesmu za dalmatinsku klapu napisao jedan "kajkavac" ....autor pjesme je iz moje Duga Rese,a u današnje vrijejeme je lakše čuti "kaj" u Duga Resi nego u Zagrebu...
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 06/04/2013 : 00:00:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=cTJFMX9Qwv4

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/09/2013 : 10:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Yesssss!!!!!!
Konačno!!!!!!

Hrvatska ne ide na Eurosong 2014. godine!

Hrvatska radiotelevizija donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na sljedećem Eurosongu

Piše: G. Ut.

Objavljeno prije sat vremena

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na sljedećem Eurosongu, odnosno kako Hrvatska 2014. godine neće imati svoje predstavnike na ovoj manifestaciji, stoji u objavi za medije.

Ovisno o interesu javnosti i gledatelja, HRT će naknadno donijeti odluku o prijenosu završne večeri Eurosonga.

"Kao javni rtv servis, HRT osobito vodi računa o tome da se sredstva pristojbe troše na što učinkovitiji način. HRT ima u vidu tešku gospodarsku situaciju te vodi računa i o kritikama javnosti o financijskoj opravdanosti nastupa. Imajući u vidu kako ova odluka kod dijela naših gledatelja možda neće naići na odobravanje, HRT je i u svjetlu slabijih plasmana hrvatskih natjecatelja na Eurosongu posljednjih godina ipak odlučio uzeti pauzu od nastupa. Hrvatskoj radioteleviziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu. Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, poglavito one pogođene gospodarskom krizom i recesijom", poručuju s HRT-a.

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 19/09/2013 : 11:29:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Ma što god dosta ljudi mislilo o ovome ovo nije dobra odluka. Završnu večer eurosonga gleda cca 200 milijuna gledatelja.To je isto kao da je npr. hrvatski košarkaški savez zbog loših rezultata Hrvatske na prošlim prvenstvima otkazao nastup na EP u Sloveniji.

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/09/2013 : 17:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ne slažem se.
Jedno je afirmacija (pojedinca, momčadi, reprezentacije pa i države) na području vrhunskog ili barem iznadprosječnog sporta (umjetnosti, znanosti), a nešto sasvim drugo na području trećeligaške lakoglazbene smotre koja je odavno izgubila smisao i svrhu.
Eurosong je odavno prestao biti bitan, još prije nekih 20-ak godina, u međuvremenu se pretvorio u freak-show i sajam bizarnosti, a od sudjelovanja je kroz proteklih 10-ak godina odustao dobar broj zemalja.
I kakvu bi nam konkretnu korist donijelo tih potencijalnih 200 milijuna gledatelja? Koliko je od njih zbog naše prošlogodišnje "Mižerije" (nomen est omen!) došlo recimo ovog ljeta na Jadran? Ili nešto slično tome?
Ako i jest, ta se korist mjeri u promilima, što je zanemarivo u odnosu na troškove izbora (ako ga ima), pripremanja i slanja naših predstavnika.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/09/2013 : 17:09:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Zgodan komentar s Indexa:

http://www.index.hr/black/clanak/prva-pametna-odluka-posljednjih-godina-tko-jos-eurosong-shvaca-ozbiljno/701413.aspx

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 19/09/2013 : 18:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Gospodo i Dame Eurovizija je kult koji je postao nasljede generacija i sinonim kolektivnog pamcenja.
Sund ili ne..za to ima jedna olimpijska ..Važno je sudjelovati.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 19/09/2013 : 18:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message  Reply with Quote

U sto se ovaj svijet pretvorio.
Ovako je nekad zvucala pobjednica s Eurosonga.
zar je to toliko davno bilo..da se jedva sjecam sebe, koliko sam malena bila.. ali je pjesma u uhu ostala..

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 19/09/2013 : 20:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Evo par pjesama koje se sjećam da sam znao poslušati i mjesecima nako što je eurosong završio

http://www.youtube.com/watch?v=rydVezxCoW8 Makedonija
http://www.youtube.com/watch?v=ab6gZuOoQRs BiH
http://www.youtube.com/watch?v=U8J1b62wOao Španjolska
http://www.youtube.com/watch?v=Bn0vNGpzJhE Albanija

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 19/09/2013 : 21:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ne slažem se.
Jedno je afirmacija (pojedinca, momčadi, reprezentacije pa i države) na području vrhunskog ili barem iznadprosječnog sporta (umjetnosti, znanosti), a nešto sasvim drugo na području trećeligaške lakoglazbene smotre koja je odavno izgubila smisao i svrhu.
Eurosong je odavno prestao biti bitan, još prije nekih 20-ak godina, u međuvremenu se pretvorio u freak-show i sajam bizarnosti, a od sudjelovanja je kroz proteklih 10-ak godina odustao dobar broj zemalja.
I kakvu bi nam konkretnu korist donijelo tih potencijalnih 200 milijuna gledatelja? Koliko je od njih zbog naše prošlogodišnje "Mižerije" (nomen est omen!) došlo recimo ovog ljeta na Jadran? Ili nešto slično tome?
Ako i jest, ta se korist mjeri u promilima, što je zanemarivo u odnosu na troškove izbora (ako ga ima), pripremanja i slanja naših predstavnika.

Ispravio bih sebe. Ukupna gledanost finalne večeri iznosi cca 60-70 mil gledatelja, a sveukupno cca 110 milijuna.

www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/09/2013 : 21:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ma da, nekad je to bilo nešto, ili barem solidno, ali danas...

Edited by - Johnny Difool on 19/09/2013 21:16:57
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/09/2013 : 21:24:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
A i mi smo bili zanimljiviji i bolji, osobito u odnosu na danas...

Go to Top of Page

melkajk
Average Member

509 Posts

Member since 07/10/2011

Posted - 19/09/2013 : 22:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send melkajk a Private Message  Reply with Quote
Kak smo svi frljili ovu stvar, bila je, mislim, četvrto mjesto

A meni se prije par godina svidjela ova rumunjska stvar:

I ova estonska:

Ne znam, nekak su mi ostale u pamćenju...

“Yesterday is but a dream,
Tomorrow is only a vision.
But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/09/2013 : 20:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
S tportala:

http://www.tportal.hr/showtime/glazba/287494/Najgori-hrvatski-nastupi-na-Eurosongu.html

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/09/2013 : 20:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Dragašev komentar u Jutarnjem:

http://www.jutarnji.hr/eurosong--ne-bi-bila-steta-ni-da-se-nikada-vise-ne-vratimo-/1127205/

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/09/2013 : 18:40:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
mislim da su HRT-ovci donijeli prvu pametnu odluku u životu.

ko što u onom članku sa Index.hr piše: tko još Eurosong shvaća ozbiljno?

na kraju krajeva, putanja naših plasmana na tom natjecanju je silazna više od jednog desetljeća...tak da nismo ništa bitno izgubili.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.62 seconds. Snitz Forums 2000