I na kraju, vrijeme je i da najavimo drugi integral I.R.S.-a (Vrancken / Desberg) u kojemu ce se Larry B. Max uhvatiti u kostac s opakim Ryanom Ricksom, virtuozom pranja novca u sluzbi juznoamerickih narko-kartela. U potjeri za njim Larry ce zavrsiti usred vrelog Meksika gdje ce mu “dobrodoslicu” svojim posebnim metodama zajedno pozeljeti narko-bossovi i meksicke vlasti, a kako ce sve to zavrsiti procitajte u epizodama “Blue Ice” i “Narkokracija”.
Cijena drugog integrala I.R.S.-a tijekom prva dva mjeseca bit ce 140, a potom 175 kuna.
Premda nam nase drage Klare odavno nije bilo, ja cu samo iskoristiti priliku i citirati jednu mudru izreku nasega Sandra koja otprilike glasi ovako: “Kasni samo onaj tko ne dodje...” A evo, kako i sami mozete vidjeti, Klara nam je dosla! Znam, bilo bi sjajno da je mogla stici i prije, no znate kako je - puno posla, treba placati racune, odgajati Pericu, malcice popricati s Jasnicom, ciniti dobra djela, spasavati ljude, educirati itd. Uglavnom - bila nam je zauzeta, ali oprostit cemo joj sve jer jedino je vazno da nam se vratila.
Inače, sesti album Klare (Trillo & Maicas / Bernet) ima 160 stranica, a cijena ce mu tijekom prva dva mjeseca biti 128, a potom 160 kuna.
Nakon “Maura Khaira” i “Zatocenice Maura” koje smo objavili u ozujku ove godine, doslo je vrijeme i da kraju privedemo spektakularnu cetverodijelnu pricu o Carolini di Muratore cije se finale odigrava unutar, izmedju i oko Dardanela i Bospora i tijekom kojega smo nazalost ostali bez genijalnog Victora Hubinona koji je preminuo pred kraj sedamnaestog albuma (zadnje cetiri table u njegovu stilu nacrtao je Gilles Chaillet), a njegov rad nastavio je njegov učitelj Jijé uz pomoć svoga sina kojeg poznamo pod pseudonimom Lorg. Naravno, scenarist sedamnaestog i osamnaestog albuma Riđobradog i dalje je Jean Michel Charlier, a naslovi su “Pakleni brod” i “Pohod na Zlatni rog”.
Cijena albuma tijekom prva dva mjeseca bit će 96, a potom 120 kuna.
Nakon sto sam izbiflao sve o turi koja je u ovome trenutku u tiskari i koja bi sljedeceg tjedna trebala biti vani, evo i male najave onoga sto vas ceka u sljedece dvije ture:
Tura 1:
Agencija Alfa 10 Nathan Never 48 Mister No 61 Tex 57 (Boselli / Mastantuono) Dylan Dog Colorfest 5-6
Tura 2:
Zagor 15-16 Tex 58 (Manfredi / Civitelli) Martin Mystere 61-62 Mister No 62
Priljepak uz prvu ili drugu turu (ovisno kad nam stignu materijali):
Spirou & Fantasio 12-13
Cujem li to pitanje kad ce ovo biti vani?... Pa, uskoro.
imate na njihovom sajtu odgovore na sva 3 pitanja za skorpiju su rekli uskoro, zavrsavaju prevod, za torgala zavrsavaju prevod i dizajn izdanja, pa ce i on uskoro, a sledeca tura (ovih 8 knjiga koje su najavili) izlazi iduce nedelje, tako bar ocekuju...
riđobradi ide ko alva - nisu ludi da smanjuju tiraž.
Aha, za tri meseca se nijedan nije prodao u Nišu. Da ga preporučujem ljudima - sramota me. Sve se vrtim oko zadnja dva broja ko kiša oko Kragujevca, ali ne uzima mi se po ovoj ceni. Te ako neko hoće da proda 15. i 16. za maksimum 2000 dinara (130 kuna) nek mi se javi :)
riđobradi ide ko alva - nisu ludi da smanjuju tiraž.
zapravo mi je bilo logično da povećaju tiraž 13 i 14 su se u RH rasprodala u roku par mjeseci a dovoljno je i pogledati da je od 15 knjiga pola rasprodano, a ostale su skoro pa rasprodane