Siroče. Imigrant. Sakupljač starog željeza. Milijarder. Kolaboracionist. Član pokreta otpora.
Jednima zločinac, drugima heroj... Joseph Joanovici bio je sve to, i još mnogo više.
Ovo je njegova priča.
Kolorka 28 • Bilo jednom u Francuskoj • 360 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Fabien Nury • Crtež Sylvain Vallée • Prijevod Jelena Bulić • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 7.11.2013. • Cijena 250 Kn
Jooo, kako sam se nadao, da je ova tabla iz ovog Fibrinog stripa:
Ne znam, ko je ovo stavio i gde, ali več od početka sam bio bez nade, da če neko iz ex-yu izdati ovaj strip "il était une fois en france". Super, jedva čekam posetu u zg i nabavku ovog stripa. Samo, kako se ovaj crtež uklopio u markosov izbor, pojma nemam.
Crtez je dobar, iako ne vrhunski, ali prica je izvrsna, to me povuklo. Ono, pravi hit, skolski primjer kako od dobrog predloska napraviti napetu, uzbudljivu i zanimljivu pricu. Ovaj strip bi mogao doslovno biti udzbenik "zanatstva" stripa, nacin na koj je zamisljen, izreziran, sproveden u djelo je doslovno za udzbenike.
Crtez je dobar, iako ne vrhunski, ali prica je izvrsna, to me povuklo. Ono, pravi hit, skolski primjer kako od dobrog predloska napraviti napetu, uzbudljivu i zanimljivu pricu. Ovaj strip bi mogao doslovno biti udzbenik "zanatstva" stripa, nacin na koj je zamisljen, izreziran, sproveden u djelo je doslovno za udzbenike.
Štorija znam - vuče ko vo, intrigantan - baš your cup of tea, ali čini mi se, da crtež nije baš tvoj prvi izbor. jbga da ne cvilim - fajnfuktastični potez izdati ovaj strip.
kod ove Francuske jedino sto me plasilo bile su derecave boje iz previewa. al na papiru je drugacije, sve je doslo sa svoje, uzivanje moze da pocne . hm, prosle godine Jecam, ovde Francuska, sta je sledece?
Možda je do kompa, ali samo u ovom dijelu i ispod sličice je tako. Čitav ostali dio ima kvačice i slova. Probao sam i na drugom kompu i ista mi je stvar.