Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Lavirinat!
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/lav.gif)
260 Posts
Member since 27/08/2011 |
Posted - 04/10/2013 : 14:28:47
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Kad ce Karma![](icon_smile_tongue.gif) Zorka, VMS, Ne bez OM![](icon_smile_tongue.gif)
Karma - mesec dana nakon što stigne prevod. Zorka - ukinuta jer se Glodur posvađao s autorem. Obzirom na to kako je zadnje brojeve Prevodilac-Adaptator-Mađioničar Tadić jedva izvlačio da budu iole čitljivi - možda je i bolje tako. VMS - #2 i #3 su se tolko bedno prodavali da jednostavno nema smisla nastaviti dalje. Da je Talaja nastavio sa crtanjem i nekako. Ovako, rađe da te pare budu bačene na neki sto posto domaći uradak. Ne(sa OMom) - vidiš, to bi već i imalo finansijskog smisla da se nastavi ali je verovatno pametnije(i znatno jeftinije) sačekati godinu/dve nekog novog izdavača da NE-a preuzme i odradi u kolor-trejdovima. A i ovi stariji će uskoro objaviti sve što postoji pa će prostim procesom eliminacije i Nepobedivi kad-tad doći na red:) |
Nema biznisa do stripskog biznisa! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Tex Willer
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/524.jpg)
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 07/10/2013 : 23:57:30
|
quote: Originally posted by Lavirinat!
Karma - mesec dana nakon što stigne prevod. Zorka - ukinuta jer se Glodur posvađao s autorem. Obzirom na to kako je zadnje brojeve Prevodilac-Adaptator-Mađioničar Tadić jedva izvlačio da budu iole čitljivi - možda je i bolje tako. VMS - #2 i #3 su se tolko bedno prodavali da jednostavno nema smisla nastaviti dalje. Da je Talaja nastavio sa crtanjem i nekako. Ovako, rađe da te pare budu bačene na neki sto posto domaći uradak. Ne(sa OMom) - vidiš, to bi već i imalo finansijskog smisla da se nastavi ali je verovatno pametnije(i znatno jeftinije) sačekati godinu/dve nekog novog izdavača da NE-a preuzme i odradi u kolor-trejdovima. A i ovi stariji će uskoro objaviti sve što postoji pa će prostim procesom eliminacije i Nepobedivi kad-tad doći na red:)
Slomljeni svemir odlican, uzeo i SC i HC, moracu i c/b, za koleciju Nego onda nastaje problem sto nemam sve naslovne ZZCP![](icon_smile_big.gif)
Zao mi Zorke, al jbg, sta je tu je. Meni jako drag strip. Karmi se radujem od jodmak![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) Za domace stripove se slazem, ZZCP je mozda i ponajbolji domaci strip, stvar ukusa doduse, ali bas po mom ukusu Ali se ne slazem za VMS da ne vredi nastaviti dalje. Mozda kao i Ne, kad bude neko srecnije vreme. Hvala na odgovorima, samo se pitam gde su bili ti stripofili kad je Lavirint odabirao vrhunske stripove i propadao sa istim, a sad je OM hit Sad je verovatno bolji strip u ovakvom pakovanju ili je do serije. Al dobro, bar je ista ekipa tu, nije zamenjena nekim novim igracima
Sve najbolje u daljem radu, pravite i dalje dobar odabir, pa kad puknete s izdanjem bar ce ga neko primetiti i nastaviti s istim![](icon_smile_big.gif) |
|
magirus
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/avatar_15140.gif)
Serbia
446 Posts
Member since 30/07/2003 |
Posted - 08/10/2013 : 14:45:45
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by Lavirinat!
Karma - mesec dana nakon što stigne prevod. Zorka - ukinuta jer se Glodur posvađao s autorem. Obzirom na to kako je zadnje brojeve Prevodilac-Adaptator-Mađioničar Tadić jedva izvlačio da budu iole čitljivi - možda je i bolje tako. VMS - #2 i #3 su se tolko bedno prodavali da jednostavno nema smisla nastaviti dalje. Da je Talaja nastavio sa crtanjem i nekako. Ovako, rađe da te pare budu bačene na neki sto posto domaći uradak. Ne(sa OMom) - vidiš, to bi već i imalo finansijskog smisla da se nastavi ali je verovatno pametnije(i znatno jeftinije) sačekati godinu/dve nekog novog izdavača da NE-a preuzme i odradi u kolor-trejdovima. A i ovi stariji će uskoro objaviti sve što postoji pa će prostim procesom eliminacije i Nepobedivi kad-tad doći na red:)
Slomljeni svemir odlican, uzeo i SC i HC, moracu i c/b, za koleciju Nego onda nastaje problem sto nemam sve naslovne ZZCP![](icon_smile_big.gif)
Zao mi Zorke, al jbg, sta je tu je. Meni jako drag strip. Karmi se radujem od jodmak![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) Za domace stripove se slazem, ZZCP je mozda i ponajbolji domaci strip, stvar ukusa doduse, ali bas po mom ukusu Ali se ne slazem za VMS da ne vredi nastaviti dalje. Mozda kao i Ne, kad bude neko srecnije vreme. Hvala na odgovorima, samo se pitam gde su bili ti stripofili kad je Lavirint odabirao vrhunske stripove i propadao sa istim, a sad je OM hit Sad je verovatno bolji strip u ovakvom pakovanju ili je do serije. Al dobro, bar je ista ekipa tu, nije zamenjena nekim novim igracima
Sve najbolje u daljem radu, pravite i dalje dobar odabir, pa kad puknete s izdanjem bar ce ga neko primetiti i nastaviti s istim![](icon_smile_big.gif)
A znaš li i da poneki NEOM ima dodatne naslovnice? ![](icon_smile_wink.gif) |
|
Tex Willer
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
14077 Posts
Posted - 08/10/2013 : 21:08:53
|
quote: Originally posted by magirus
A znaš li i da poneki NEOM ima dodatne naslovnice? ![](icon_smile_wink.gif)
Ostajem na ova dva![](icon_smile_big.gif) Ma sve sam ispratio do ZZCP sa 5-15 naslovnica (ne secam se broja, sad idu na preskok pa ne pamtim), cak i ZZCP Mafest izdanje, koje je identicno obicnom osim sto pise da je specijalno Mafest izdanje![](icon_smile_big.gif) Al ipak je ovo c/b, tako da, mozda, ipak, samo jos to...![](icon_smile_cool.gif) |
|
magirus
Junior Member
Serbia
446 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 09/10/2013 : 12:05:58
|
Hm... ja nisam ni video to Mafest izdanje, očito mi je promaklo.
Samo je u Makarskoj moglo da se kupi, ima samo nalepnicu ili tako nesto na naslovnoj, gde pise Specijalno Mafest izdanje![](icon_smile_big.gif) Sve ostalo identicno, nemas razloga za brigu![](icon_smile_wink.gif)
EDIT : Uostalom, odvoji 100 ojrica i dodji kod mene, dacu ti da pogledas, za 200 ojrica i da razgledas 20-ak sekunada to spektakularno jubilarno izdanje![](icon_smile_tongue.gif)
I ne podsecaj me vise, mogu da se zajebem i kupim sve one ZZCP sa naslovnicama koje nemam![](icon_smile_cool.gif) |
Edited by - Tex Willer on 09/10/2013 12:16:44 |
|
magirus
Junior Member
Serbia
446 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 09/10/2013 : 13:18:34
|
Može 30 s za 200 E? ;)
Ajde, al to samo zato sto se znamo, dobar si covek pa da ti ucinim. I ne smes nikom da kazes za popust![](icon_smile_cool.gif) |
|
Lavirinat!
New Member
![](icon_star_gold.gif)
260 Posts
Posted - 15/10/2013 : 10:22:47
|
SlomljeniSvemir 1(meki povez) od danas u prodaji u Centralnom DWu(AF od sutra, DW Sateliti, verovatno, u narednih par dana... a kad će stići na ostale i inostrane ProdajneLokacije te kad će se štampar smilovati da reši i ostatak TvrdogPoveza ne bi li onda i to pustili u prodaju - to ni Boris Koljčicki ne bi znao). Za utehu - SlomSvem2 piči ko zmaj pa će biti poslat u štampu jedno 6-8 meseci ranije što bi trebalo da bude taman dovoljno vremena da izađe još-malo-pa na vreme(septembar 2014, inače). Eve zadnjeodrađene tablerone da zašareni malo ovaj tmurni post.
![](http://i57.tinypic.com/ketf5y.jpg)
|
Edited by - Lavirinat! on 02/04/2014 11:27:06 |
|
Deers
Advanced Member
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9464 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
anto
Advanced Member
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21393 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 15/10/2013 : 17:48:43
|
SREDA 23.10.2013. Sajam knjiga 17:30 PROMOCIJA: Ratovi Vrsta, govore: Dejan Đoković Dekara, urednik izdavačke kuće Lavirint, Darko Macan, scenarista i Vuja Radovanović, crtač
![](http://imageshack.us/a/img405/604/9ofs.jpg)
Dekara, ostaje li mcn i u četvrtak na Sajmu? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
Lavirinat!
New Member
![](icon_star_gold.gif)
260 Posts
Posted - 15/10/2013 : 19:00:17
|
Darko je u Beogradu i u četvrtak, da, ali dal će ići taj dan i na Sajam - nisam siguran. |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21393 Posts
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
|
Ace of Spades
Junior Member
![](AvatarUpload/gr1.jpg)
464 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 16/10/2013 : 19:02:18
|
Alavo se zaletio i kupio ga vec u Darkwoodu hahahahahhaha, a sad mi se kupuju i ostala dva kolekcionarska... nooo Jovan, noooo :) |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books... and now there's only time to say... LIFE WELL SPENT! |
|
mcn
Advanced Member
![](AvatarUpload/nasmejseuboji.gif)
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
Posted - 21/11/2013 : 14:07:56
|
Je da sam ovo čitao već kako je izlazio u Sergej stripu ali dojam nije bio ništa lošiji ni po ponovljenom čitanju sada na velikom formatu i u boji. A boja je naprosto fenomenalna. Vuja meštar od zanata. A priča je dobar stari SF.
Kad možemo očekivat veće količina HC-ova (boja i c/b)? |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21393 Posts
Posted - 02/01/2014 : 16:19:56
|
sjajan strip. i darko i vuja su dobro odradili posao. izdanje (za čitače) je odlično i ultra jeftino. jedina mana (ako je to mana) ovom stripu je što se brzo pročita. veliki plus je za dosta sisa. radujem se nastavku! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Mod_Willie.jpg)
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
|
Windwalker
Advanced Member
![](AvatarUpload/susano.jpg)
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 02/01/2014 : 19:14:48
|
Kojih ima za kupit u Hrvatskoj? Mislim da sam vidio meke korice, ali radije bi tvrde. Pa ak je netko nedavno bio u striparnicama, ili namjerava ići, nek mi javi. |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
Posted - 02/01/2014 : 20:22:39
|
Ako se nije nešto promijenilo u HR striparnicama ima samo SC u boji. HC-ovi (c/b i u boji) još nisi stigli.
Strip je fenomenalan. Istina, tako na okupu izgleda kraći nego kad je bio serijaliziran u Sergej Stripu, plus što je bio razdjeljen u smislene kraće cijeline. Ali za ljubitelje trejdova (ne možeš vjerovati da je ovo izdao Lavirint )ovo je mashevuša, plus prekrasna boja.
Evo, info o HCovima od Lavirinata! |
Edited by - Deers on 02/01/2014 20:27:49 |
|
danielp
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/krang.jpg)
Serbia
1377 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 01/02/2014 : 09:36:51
|
Upravo pročitao Slomljeni Svemir! Odavno mi nešto nije ovako dobro leglo! Ono, kad rano ujutru (u 7 h) otvoriš oči, pa ne moraš na posao, napolju fijuče vetar olujne jačine, a ti piješ kaficu i čitaš... A onda sebi posle čitanja kažeš: "Ovo je stripčina"!
Sceniario i crtež za 10-ku. Neuporedivo bolji od nekih stripova koje rade domaći scenaristi i crtači (neću nikog da navodim da se ne bi uvredio..i oni su OK, ali su Vuja/Macan elita)
O "pakovanju" da ne pričam! Savršen HC (od 50-ak stranica) u kojem ne "talasaju" listovi! Da-moguće-je-kada-se-neko-potrudi! A tek cijena! |
|
Lavirinat!
New Member
![](icon_star_gold.gif)
260 Posts
Posted - 01/02/2014 : 11:51:20
|
Fala na lijepim rečima, Daniele... i Antiću, i ostali... Mačak i Vuja su ovde dali sve od sebe i drago mi je da polako(ali sigurno) to sve više ljudi uviđa - shodno tomu - sledeći broj možda prodamo i u trocifrenoj cifri:) Pohvale za pristupačnu cijenu takođe treba uputiti na njihove adrese jer su svoj posao odradili za cca 0,00 din(Macan je plaćen u kunama pa je kod njega bilo 0,00 kn). Glede tog HCa famoznog - (zažiga mi srce svaki put kad ovo moram da kažem) daaaaaleko je to od savršenog ali je najbolje što je štamparija Sim-BOL u tom trenutku i pod pretnjom fizičkim nasiljem mogla da odradi... zato je i ovo putešestvije od svršetka štampe do konačne isporuke valjani(ji)h primeraka trajalo me-se-ci-ma(što je, da se ne lažemo, i GLAVNI razlog zašto stranice ne talasaju unutar albuma*:) Još par meseci da se sad izborim za ostatak tiraža od crno-bijelih albuma i eto novog broja... Smrt svega papirnog i potpuni prelazak na digitalno izdavaštvo ne može doći dovoljno brzo!:)
Kolorni SlomSvemHC bude u prodaji tokom naredne sedmice u AFu i DWu. U ostalim, "inostranim", striparnicama tko zna kad pošto legalne distributivne mreže više ne rade a za šverc smo previše matori i nejaki... Bude valjda nešto "uskoro"... Obznanim.
za kraj, evo c/b tablerone iz broja 2:
![](http://i58.tinypic.com/33z3gp5.jpg)
*što ne znači da ZDUŠNO ne preporučujem da one papire s naslovnicama tarzana, esmeralde, kobre i sličnih besplatnih reklama postavljenih između korica i unutrašnjih tabaka albuma ne ostavite da odmore tamo još jedno godinu dana i tako sebe sasvim sigurno poštedite nevolje zatalasanih stranica unutar izdanja:)
|
Edited by - Lavirinat! on 02/04/2014 11:30:43 |
|
Zlix
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/153443 (1).jpg)
Serbia
1873 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 28/03/2014 : 19:07:09
|
Zaista zanimljiva ideja, strip mi je skroz okej. Na samo jednoj strani u svega tri kadra nam je stavljeno do znanja o čemu se radi, i odmah počinje akcija. A ovo je tek uvod i upoznavanje sa likovima, kontam da prava akcija tek predstoji. Sve pohvale.
Crtež takođe treba pohvaliti i odličan je. Uzeo sam HC izdanje u boji, i strip je fenomenalno nacrtan i obojen. Vuja mi je ovde mnogo bolji nego kod Čuvara zaboravljenog vremena. |
IG: @bricktoygrapher |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9464 Posts
Posted - 29/03/2014 : 13:17:19
|
da li je to samo meni ili su slike na ovom topicu toliko povećale da mogu prebrojat dlake na Kundaku? |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|