DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Sendmen je Sendmen 1-75 plus specijalac, odnosno trejdovi 1-10. To je to, to je ta priča.
Endless nights je varijacija na temu, ali svakako jeste Gejmenov Sendmen.
E sad, Midnight theater je Sendmen koliko je i Death. Isti univerzum, da, ali to je to.
Dream hunters je roman, kao što si rekao, a da li je ili nije Gejmen aminovao stripovsku adaptaciju nije relevantno, to je samo adaptacija.
Iliti: ko hoće da pročita priču o Sendmenu može to učiniti u trejdovima 1-10; kome se ona baš dopadne, može da nabavi i Endless nights i, verovatno, Uvertiru - eventualno i roman Dream hunters; ostalo je zaluđenike - ništa protiv njih, i sebe tu ubrajam, imam sve navedene stvari, ali kad me neko ko nije čitao Sendmena pita koliko ih ima, kažem: 10.
A u Absolute je natrpano sve moguće da bi se opravdala visoka cena, ili u slučaju pete knjige, njegovo samo postojanje.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Štamparija kaže da će SC stići do kraja Sajma, pa da im verujemo...
U gradiću Lavkraftu postoji jedna kuća, stara kuća, kuća koja krije tajne... tajne oličene u ključevima koji mogu da otvaraju vrata ka neslućenim mestima, ka neslućenim sposobnostima... ali i neslućenim užasima.
Kada se jedna porodica nakon tragedije vrati u Lavkraft, moraće da postepeno razotkriju tajne ključeva, pre nego što one svima dođu glave...
Darkwood kreće sa izdavanjem po mnogima najboljeg horor serijala današnjice, u kome Džo Hil i Gabrijel Rodrigez tokom šest knjiga pokazuju kako treba praviti jezovitu i u isto vreme zabavnu priču sa odličnim likovima i dijalozima.
Lokot i ključ će imati mekokoričeno izdanje, kao i manji broj tvrdokoričenih primeraka.
Cekaj da li su sandman i precaher od DW samo nastavak od BP ili ce DW da izda sve ispocetka? Jel netko od nasih (hrvatskih) izdavaca najavio Locke&key?
Cekaj da li su sandman i precaher od DW samo nastavak od BP ili ce DW da izda sve ispocetka? Jel netko od nasih (hrvatskih) izdavaca najavio Locke&key?
znači, svejedno je prijevod LOKOT I KLJUČ. uz svu dobronamjernu kritiku upućenu izdavaču da se radi o prijevodu koji nema, ne samo veze sa pričom, nego praktički nema veze s vezom, naši prijedlozi dođoše pred slijepe uši.
KUĆA KLJUČEVA, kako je predložio jedan forumaš, odjednom zvuči kao genijalno rješenje.
znači, svejedno je prijevod LOKOT I KLJUČ. uz svu dobronamjernu kritiku upućenu izdavaču da se radi o prijevodu koji nema, ne samo veze sa pričom, nego praktički nema veze s vezom, naši prijedlozi dođoše pred slijepe uši.
KUĆA KLJUČEVA, kako je predložio jedan forumaš, odjednom zvuči kao genijalno rješenje.
Brale, preostaje ti u neku ruku dobra opcija. Da ne kupiš izdanje. Ni ja ne mogu da gledam watchmen kao "čuvari" i ostavio mi izdavač, ajd uzmimo tu cifru za poprckivanje nas suseda, 240 kn. Neko bi rekao, mrzi čovek jezik. Netačno, film sam gledao nekoliko puta i imam ga sa Hr prevodom jer je dečko fenomenalno odradio posao...
This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Naslov je glupo prilagođavati jer su u pitanju prezimena koja su u engleskom iskorišćena za igru reči. Mislim da je glupo više trtljati o ovome, kome se ne sviđa prevod nek kupi prava pa nek objavljuje sa svojim prevodom.
Štamparija kaže da će SC stići do kraja Sajma, pa da im verujemo...
U gradiću Lavkraftu postoji jedna kuća, stara kuća, kuća koja krije tajne... tajne oličene u ključevima koji mogu da otvaraju vrata ka neslućenim mestima, ka neslućenim sposobnostima... ali i neslućenim užasima.
Kada se jedna porodica nakon tragedije vrati u Lavkraft, moraće da postepeno razotkriju tajne ključeva, pre nego što one svima dođu glave...
Darkwood kreće sa izdavanjem po mnogima najboljeg horor serijala današnjice, u kome Džo Hil i Gabrijel Rodrigez tokom šest knjiga pokazuju kako treba praviti jezovitu i u isto vreme zabavnu priču sa odličnim likovima i dijalozima.
Lokot i ključ će imati mekokoričeno izdanje, kao i manji broj tvrdokoričenih primeraka.
S obzirom na to da patim od rijetkog poremećaja zbog kojeg se nisam u stanju suzdržati od trošenja i zadnje kune na stripove, odustajem od posjećivanja ovog topica dok ne dobijem na lotu ili nasljedstvo od nekog dalekog rođaka za kojeg još nisam čuo...