Vidi ti to, vodi Tex i onaj crtac naslovnica Villa, a zaostaje Ferri. DOduse lako je Villi covek je nacrtao 17 epizoda Teksa za 25 godina, pa je imao dovoljno vremena da se posveti naslovnicama
Vidi ti to, vodi Tex i onaj crtac naslovnica Villa, a zaostaje Ferri. DOduse lako je Villi covek je nacrtao 17 epizoda Teksa za 25 godina, pa je imao dovoljno vremena da se posveti naslovnicama
Villa crta deset naslovnica mjesečno.
Stano ili Villa?
Pitanje je sad.
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Uopće ne čitam Texa(i ne volim vestern stripove),ali Texove naslovnice koje je crtao Villa su puno bolje od ostalih(barem meni) i zato moj glas za Tex-a.Šteta što on nije nastavio naslovnice na Dylan Dogu,Stano ima nekoliko super naslovnica na Dylanu (to priznajem),ali sveukupno gledano Villa je bolji.(Šteta što nema za naslovnice Alan Forda,mada nije Bonelli,mislim da bi "pomele" sve pred sobom).
Do prije par godina Villa je bio neprikosnoven, no to sada više nije slučaj.
Ferri je nekada bio dobar, sada više nije. Diso mi se nikada nije previše sviđao na naslovnicama, Alessandrini ima nekih interesantnih djela no njega puno više volim gledati u samome stripu kao jednoga od crtačkih uzora, na Nathanu je Castellini bio jako dobar dok nije otišao, De Angelis također, iako nekada pomalo dosadan (kasnije), a Giardo je veoma sličan Castelliniju. Neću trošiti riječi na ostale crtače, radije ću prijeći na najbolje...
Angelo Stano. Ne toliko prije nego koliko u zadnjih par mjeseci. Čovjek mijenja stilove iz naslovnice u naslovnicu i to radi fantastično. Uzor. Zatim, Davide Furno, Alessandro Poli i Giuseppe Matteoni rade izvrstan posao na njihovim serijalima. Mammucari je, kao što je već solar rekao, imao genijalne naslovnica za Caravan, a Carnevale je zasad fenomenalann na Orfanima.
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja