forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Crni autor bijelo djelo??
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 04/11/2013 : 21:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

zar nisam ja po-četnik? Kako sad kosmopolita?

pa kosmopolita početnik... šta ti u nije jasno...

slušaj samo profu, taj ne greši...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."

Edited by - noemis on 04/11/2013 21:21:21
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf
Ne misliš prestati s provokacijama, je li?

Iju!
Izgleda ću sa kikijem visit
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 04/11/2013 : 21:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Ne misliš prestati s provokacijama, je li?

Iju!
Izgleda ću sa kikijem visit

Ovo su ti sad već jadni, očajnički pokušaji. Ne ide, već sam ti rekao.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/11/2013 : 21:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis
odbačena je mogućnost jedinstva što autora i dela, što nekog dela i ostatka opusa...

ne, ti si taj koji ne shvaća
o čemu ti pričaš? o strukturalistima, dekonstruktivistima... rječju, slabićima
"svatko bira filozofiju kakav je čovjek"

nadam se da bar ovo shvaćaš
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

Pitanje:
1.može li autor čije djelo "ne možeš preporučiti drugima" raditi "genijalno"?
2.može li se ostati u okviru estetskog?

A zašto ne bi moglo? Je li onda prije konzumiranja svakog djela trebam pročitati biografiju autora, da se provjeri je li autor ok, pa tek onda konzumirati djelo? I može li se pouzdati u tu biografiju? Npr. ja nisam gledao Sjećaš li se Doli bel i Oca na službenom putu. Ako bi ih htio pogledati, morao bi prethodno upitati npr. Komika za mišljenje i onda na temelju njegova pozitivna stava pogledati filmove? Ili pitati ali ba pa ih onda ne gledati?

A kako si zaključio da bi moj stav prema Doli bel ili Ocu na službenom putu bio pozitivan?
Od cele ex-jugoslovenske kinematografije ja bih preporučio možda, možda tek par filmova.
A za preporuku, uvek mi je neuporedivo važnije da znam osobu kojoj nešto preporučujem nego autora dela koje preporučujem.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 04/11/2013 : 21:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

a OVDJE I SADA nacije vjere i etnosi JESU bitan problem i to se ima uvažiti. ne poricati ne bježati ne zanemariti. pojedinac se ne treba "utopiti" u etnos, ali ne može ni izaći samo tako i furati nekakav kozmopolitizam, mentalnu negaciju stvarnosti.

lele, kakva si ti ložana...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ovo su ti sad već jadni, očajnički pokušaji. Ne ide, već sam ti rekao.

Vidim da ne ide, zato i odgovaraš
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 04/11/2013 : 21:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Oh, još bi me i ušutkao. Ne ide ni to.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 04/11/2013 : 21:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
@komiko

quote:

zatim komiko, koji je više lažov

da li to što si lažov implicira da su stripovi koje izdaješ loši, ili da su izdanja stripova loša... nije mi baš najjasnije...

Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:28:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Neću ja, antifašisti će
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/11/2013 : 21:28:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa stinkyjem.
Ako mislim da je neko djelo genijalno, ja samim tim prihvaćam i njegovog autora bez obzira kakav on kao čovjek jest ili je bio, štoviše i njega sam sklon proglasiti genijalcem.
Doduše, to činim posredno, u dominantnom broju slučajeva svjesno a u zanemarivom nesvjesno zavaravajući samog sebe, licemjerno i da se Vlasi ne dosjete kao vlastiti alibi i nekakvu malograđansku obranu tvrdeći da on kao osoba jest gnjida, govno i što sve ne, ali što su mu filmovi (Kusturicaa), proza (Hamsun) i poezija (Pound) sjajni, to je čudo jedno!
To je standardna boljka dežmekastih lijevoliberalnih intelektualaca, salonskih ljevičara i sličnih, to što se boje drugima i samima sebi priznati da ih privlači i da im se sviđa uvjetno rečeno "tamna strana", odnosno oni koji su se usudili otvoreno iznositi svoje stavove i u određenom vremenu biti svoji pa i po cijenu kasnijeg nepripadanja, apatridstva, izoliranosti i ostracizma.
Štoviše, takva "impotentna" lijeva inteligencija osobito zadovoljstvo pronalazi upravo u tome što joj se sviđa nešto njima formalno strano, nekakvi idejni i ideološki desničari i fašisti koji za razliku od njih imaju ili su imali "muda" jasno i otvoreno zastupati svoje stavove, bez obzira na posljedice.
U tom smislu je licemjerno tvrditi da je neko djelo genijalno, ali da ga se ne bi preporučilo jer mu je autor besprizornik i gad.
Genijalci stvaraju genijalnu umjetnost, ma koliko taj pojam bio relativan i ovisio o mnoštvu čimbenika, od duha vremena preko vladajuće ideologije do mentaliteta i estetskih mjerila onoga tko iznosi sud o genijalnosti, i tu nema uzmaka.
Sve su ostalo relativizacije koje se u pravilu iznose kao samoobrana, u svrhu opravdavanja vlastitih prosudbi i stavova za koje se vjeruje i očekuje da bi drugima mogle biti suspektne.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 04/11/2013 21:30:55
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 04/11/2013 : 21:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Neću ja, antifašisti će

Kako jadni i patetični pokušaji. Ima li uopće dna na koje ti možeš pasti?
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis

@komiko

quote:

zatim komiko, koji je više lažov

da li to što si lažov implicira da su stripovi koje izdaješ loši, ili da su izdanja stripova loša... nije mi baš najjasnije...

Implicira da su mi kratke noge, a dug nos.

Boles'. Sve je to nedostojno ičega sem najobičnijeg, bezbojnog prezira.

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro je, vidim da se zabavljaš.
Ja ne.
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
Crni auto, a belo odelo...

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9949 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/11/2013 : 21:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by all_ba
Ne bih se složioio s tobom da moje mišljenje mora biti identično sa većinom svojih sugrađana.

ali ja to nisam ni rekao
naravno da ne mora. postoji samo jedan zahtjev: da bude istinito, tj. da u svakom trenutku slijediš ono što smatraš istinitim. ali jasno, ovo "smatraš" je sklizak teren. mnogi slijede fantazije. pustimo sad to...

nego, htio bih dodati nešto na ovu priču koja se razvezla. i to je jedan vid fantazije, da ne kažem iluzije. iluzije jednog klinca, jaska, pa jednog mamlaza, zatim komiko, koji je više lažov itd...

sve sami individualci, jebote apatridi, "boli ga uvo" reče. haha. ma svakako. ajde da jedan balavac poput jaska fura iluziju, ali ljudi NE MOGU zanemariti BITNE probleme. a OVDJE I SADA nacije vjere i etnosi JESU bitan problem i to se ima uvažiti. ne poricati ne bježati ne zanemariti. pojedinac se ne treba "utopiti" u etnos, ali ne može ni izaći samo tako i furati nekakav kozmopolitizam, mentalnu negaciju stvarnosti.

moze. ali treba biti jak i ne slusat selo sta prica.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9949 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/11/2013 : 21:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KOMIKO

quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

To je ljubav, to se voli, mamlaze.
Zar je to teško shvatiti?
Čovek je samo pratio svoje srce. Od mene, za to, Kusto - massive respect!

ma da li je to stvarno ljubav? da li bi isto rekao da je prihvatio da bude Albanac i to katolicke vjere?

Naravno da bih, tj. potpuno bi me bolelo uvo. Šta, odrekao bi ga se preko novina? O čemu ovde pričamo? To su lične stvari, krajnjeje degutantno i nedostojno komentarisati nečiju etničku pripadnost i verska osećanja.
Pa i da ti je rod rođeni, a ne neko s kim nemaš nikakve veze.

sori ne razumijemo se. ja tvrdim da se on trebao odreci nacije, religije u potpunosti. ovo mi na zalost lici samo na nesto drugo. ako pratis njegova stvaralacka djela razumijes sta sam htio reci.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 04/11/2013 : 21:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Dobro je, vidim da se zabavljaš.
Ja ne.

Znači, nisu samo dokone provokacije nego si baš ozbiljan?
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9949 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/11/2013 : 21:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Mamlaze, navući ćeš se na kraju na tanak led. Nema ti smisla to objašnjavati.

Mamlaz ne voli desničare. Ako misliš "ja Rvat, mamlaz Rvat", odmah si izbaci tu misao iz glave.

da ne odgovaram dvaput. jasko rece sta mislim o svim nacionalistima bez obzira sa koje strane bili.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Šta si bre nakačio na mene ko stenica?!
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 04/11/2013 : 21:52:06  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Šta si bre nakačio na mene ko stenica?!

To bi prvo trebao zapitati sam sebe. Nema topica u kojem ti meni ne repliciraš nekim provokacijama i podvalama, iako te nitko ništa nije pitao. Pa onda kad ne ide osobno onda pokušavaš podvaliti nekakve nacionalističke ili fašističke floskule.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13458 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/11/2013 : 21:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
istinito je i savršeno ništa više, ukazati na tebe komiko. nećeš se valjda sad srditi, što te prokazujem kao lažova, a lažov si jer te tobože "boli uvo". i dok ti kažeš ili preciznije lupaš po tastaturi "boli me uvo", s druge strane se poričeš, tj. ne boli te uvo da dođeš na topic i to - gle! baš na mjestu gdje se spominje da je kusturica smrad i baš da istakneš kako nije nego je to zov srca i naroda. pa sad, noemis može strukturirati tvoje postove i tvoje činove, ali ja jednostavno postavljam jedinstvo: ti si lažov, jer lažeš da te boli uvo - čisto verbalno ti jesi u stanju reći da te boli uvo, no bitnije je ono što ti činiš (dolaziš na topic u indikativnom trenutku).
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9949 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 04/11/2013 : 21:54:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message  Reply with Quote
fali mi mhejl na ovom topiku. on je jedini Nadljud uz mene ovdje a jos ima i volje replicirati. ocigledno sam i ja ostario i polako prelazim u "ljude":(

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

KOMIKO
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 05/02/2012

Posted - 04/11/2013 : 21:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit KOMIKO's Homepage  Send KOMIKO a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

To je ljubav, to se voli, mamlaze.
Zar je to teško shvatiti?
Čovek je samo pratio svoje srce. Od mene, za to, Kusto - massive respect!

ma da li je to stvarno ljubav? da li bi isto rekao da je prihvatio da bude Albanac i to katolicke vjere?

Naravno da bih, tj. potpuno bi me bolelo uvo. Šta, odrekao bi ga se preko novina? O čemu ovde pričamo? To su lične stvari, krajnjeje degutantno i nedostojno komentarisati nečiju etničku pripadnost i verska osećanja.
Pa i da ti je rod rođeni, a ne neko s kim nemaš nikakve veze.

sori ne razumijemo se. ja tvrdim da se on trebao odreci nacije, religije u potpunosti. ovo mi na zalost lici samo na nesto drugo. ako pratis njegova stvaralacka djela razumijes sta sam htio reci.

Ti tvrdiš šta je neko drugi trebalo da učini sa svojom nacionalnom pripadnošću & verskim opredeljenjem?
Znaš li kako se to zove?

www.komiko.rs
www.zlatnodoba.com
info@komiko.rs
Go to Top of Page

all_ba
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4238 Posts

Member since 01/04/2008

Posted - 04/11/2013 : 21:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit all_ba's Homepage  Send all_ba a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by all_ba
Ne bih se složioio s tobom da moje mišljenje mora biti identično sa većinom svojih sugrađana.

ali ja to nisam ni rekao
naravno da ne mora. postoji samo jedan zahtjev: da bude istinito, tj. da u svakom trenutku slijediš ono što smatraš istinitim. ali jasno, ovo "smatraš" je sklizak teren. mnogi slijede fantazije. pustimo sad to...

nego, htio bih dodati nešto na ovu priču koja se razvezla. i to je jedan vid fantazije, da ne kažem iluzije. iluzije jednog klinca, jaska, pa jednog mamlaza, zatim komiko, koji je više lažov itd...

sve sami individualci
, jebote apatridi, "boli ga uvo" reče. haha. ma svakako. ajde da jedan balavac poput jaska fura iluziju, ali ljudi NE MOGU zanemariti BITNE probleme. a OVDJE I SADA nacije vjere i etnosi JESU bitan problem i to se ima uvažiti. ne poricati ne bježati ne zanemariti. pojedinac se ne treba "utopiti" u etnos, ali ne može ni izaći samo tako i furati nekakav kozmopolitizam, mentalnu negaciju stvarnosti.

Ono prvo boldirano i furam u životu. Cijeli svoj život.
Ovo zadnje boldirano stoji za većinu, kako na Balkanu tako i u Evropi.
No ako bi anallizirali Balkan otišli bi u politiku, da bih ti slikovitro ispričao šta msilim po tom pitanju bio bih pogrešno shvaćen. Nekad kad naletiš u Sarajevo sjest ćemo lijepo u neku od gradskih bašti i porazgovarati o svemu, pa i ovoj temi. Mislim da se može, ako si čovjek širokih nazora, uzdignuti se i iznad nacija i furati svoj film. Naravno, da u vanrednim situacijama, ne možeš biti neutralan.

C'est la vie...
https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/

Edited by - all_ba on 04/11/2013 21:59:37
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000