Author |
Topic  |
Just_Charlie
Advanced Member

.jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 07/11/2013 : 21:27:47
|
Vecer Nathanovci 
nisam dugo bila tu, da se malo javim jer za drugo nekako nisam imala vremena. Samo da poradim na povratku rutine i sredim se, vec cu ja naletjeti, nisam vas zaboravila - gnjaviti    |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 08/11/2013 : 20:14:44
|

Paaa, sad mi i ne izgleda da je baš toliko puno teksta, kao onda kada sam ovo našarao
Vidi se da fali završno peglanje crteža, ali ionako je sve ovo trebalo biti bolje, pa mi se sad nije dalo čačkati. A i kako sam već rekao -lijen sam
Važno! Nisam uvredljiv -stoga slobodno...
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 08/11/2013 : 21:19:42
|
quote: Originally posted by IGMAN2

Ej Igmane prijatelju stari, pa sad si me opet zagrijao za ovaj scenarij. Ovo stvarno izgleda odlično i bila bi šteta da ne nacrtaš preostalih 40-ak stranica scenarija.
Samo da mi je mladju nekako nagovoriti da ga napokon završi.
Što se tiče honorara za tvoje crtačko umijeće ja mislim da bi te mi Nathanovci trebali stimulirati da se samo ovome posvetiš, svatko po soma kuna i eto gotovog crteža. |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 09/11/2013 : 00:12:14
|
Izvrsno, bravo IGMAN! Ma samo da uhvatim jedno popodne i završit ću taj scenarij. tak i tak mi to sve iz glave ide, bez ikakvih priprema. Ma IGMANE kad bi crtao jednu tablu mjesečno, ja bih bio sretan:)) Inače, nekakav dugoročni plan je da se, kad se jednom ovo nacrta i završi, prevede na talijanski pa da vidimo kaj talijani misle o ovom stripu. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 09/11/2013 : 00:38:14
|
quote: Originally posted by Windwalker
Bez problema bi mogo biti službeni crtač NN-a.
Da, baš i ja na to pomislio. Mislim, kad već mogu Di Clemente i Catacchio...  |
Go kneel and weep
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Posted - 11/11/2013 : 22:21:24
|
Morat ću izgleda ja malo reklamirati recke:
DRŽAVNI NEPRIJATELJ by DeeCay
Presuda glasi – Nathan je kriv i optužen za ubojstvo! Njegov život postupno je razrušen, njegova reputacija je ukaljana, žena ga ostavlja, i kao šećer na kraju, ne sjeća se uopće što je radio posljednjih nekoliko dana! Uz pomoć svojih odanih kolega iz Alfe, Nathan bježi i skriva se u enklavi telepata, Midianu, no čovjek koji vuče konce iza zavjere pronalazi ga i u tom utočištu. Obruč se polagano steže…

http://www.stripovi.com/recenzije/nathan-never-nn-lib-46-drzavni-neprijatelj/1671/
MASKE SMRTI by Jerry Krause
Kapetan Ishimori, stari Nathanov znanac i neprijatelj traži od njega pomoć da spasi njegovu kćer Naoko koju je zatočio misteriozni otmičar u drevnom dvorcu. Moraju proći kroz nekoliko strašnih prostorija no Nathan postaje sve uvjereniji da su u nekoj virtualnoj stvarnosti…

http://www.stripovi.com/recenzije/agencija-alfa-aa-lib-1b-maske-smrti/1675/ |
Edited by - Jerry Krause on 11/11/2013 22:25:04 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 13/11/2013 : 02:36:02
|
Yeah! Prvi smo napravili superrecenziju, prvi smo napravili "xy činjenica" o jednom junaku...Ma najači smo   |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Posted - 14/11/2013 : 18:58:44
|
Što se tiče tih pravila...
npr 86.-najgore nacrtani Nathani. Meni je to oduvijek bio Casinijev Operacija zmaj/Otok smrti. Toliko mi je loš da ga i danas Casinija ne podnosim iako se nešto popravio.
83. -Neke Ludensove zamjenske naslovnice su idejno bolje od originalnih Catellinijevih. -
Stvarno? I koje to ideje ? Castellini je uvijek postavljao neki prizor iz radnje samog stripa, a u ove zamjenske, večinom su poput onih od Mikice -ni vrit, ni mimo. Nemaštoviti neutralni prizori ili kopije originalnih.
OK, imamo i par naslovnica gdje se je autor potrudio, npr 'Bauhaus killer'- ali što nam govori ta naslovnica? Kiša pljušti po tužnom Nathanu koji gleda muzejski rekvizit -paz sad!- kojeg su isto stavili na kišu. I što s tim? Koja je tu ideja?
Slično je sa 'Babilonskom bibliotekom'. Tužni statični Nathan okružen kipovima. Naslovnica i nije loša, ali ono što ti zoveš idejom naslovnice... biblioteka a kipovi...
'Oči neznanca' opet kiša pljušti po tužnom Nathanu. Naslovnica je vrlo dobra, ali što bi me tu trebalo privući stripu? Tuga? Kiša? Usamljenost? Ima li tu kakva prijetnja? I sam Castellini je nacrtao alternativnu tužno-usamljeničku naslovnicu, pa su u Bonelliju ipak izabrali nešto akcionije.
|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Posted - 14/11/2013 : 19:01:06
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Vecer Nathanovci 
nisam dugo bila tu, da se malo javim jer za drugo nekako nisam imala vremena. Samo da poradim na povratku rutine i sredim se, vec cu ja naletjeti, nisam vas zaboravila - gnjaviti   
Charlica, molim te ne kvari 91. Jerryjevo pravilo |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Posted - 14/11/2013 : 19:45:56
|

Ovo je jedna od najboljih naslovnica NN-a uopće. Daleko bolja od obje Castellinijeve verzije.
I ako te Nathanu privlači samo nekakva akcija, čitaš pogrešan strip.
Također su bolje zamjenske i Babilonska biblioteka, Strava ispod nule, Maskirani osvetnik i Zaraza. Bauhaus killer su obje podjednako dobre, svaka na svoj način. |
Edited by - Windwalker on 14/11/2013 19:51:40 |
 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4803 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 14/11/2013 : 20:47:07
|
Ali zato ove naslovnice kao rasturaju Imaju scenski veze s epizodom i "pršte" od akcije...

Igmane, da li bi ti te iste naslvnice bile super i da ih je Casini nacrtao točno ovako kao Castellini? Ne mora biti dobro sve što je figurativno... |
Go kneel and weep
|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Posted - 14/11/2013 : 21:59:37
|
OK, Windwalker, znamo izreke koje govore o ukusima. Tebi je to, mada nisi ni malo obrazložio zašto, najbolja NN naslovnica -i poštujem to. Za mene je to lijepa slika, ali kao naslovnica...
Naslovnica je nešto što te treba privući tom stripu, magazinu, filmu... Nešto što će, među brda drugih šarenih slikica izdvojiti, privući ti pažnju i izvući iz tebe 'VAU' i 'čekaj, što li je ovo'!
Bez vrijeđanja, ali što meni govori ova naslovnica? Radi čega bi trebao kupiti ovaj strip da npr. ne znam tko je NN?
Vidim nekog čovjeka koji pješači nekom, ne baš najboljom četvrti budućnosti. Naslov 'Oči neznanca' mi isto tako ne govori ništa. Te dvije stvari bi trebale odražavati temu stripa. Dakle, o čemu govori ovaj strip gledajući naslovnicu?
Ne znam... Glavnom junaku se pokvario auto, pa mora pješke, ili šta.. Da li će biti dorastao tom izazovu... Hoće li o tome biti strip? Zanima li me nešto takvo?
Možda malo pretjerujem, ali prestavljanje proizvoda zna biti i ozbiljnije nego sami proizvod.
A što se tiće NN žanra - mislim da je svima jasno da je to prvenstveno akcioni strip smješten u budućnost. Sve ostalo je dodatak. Odličan dodatak, ali ipak dodatak. Ako čitaš NN samo zbog ponekad melakolične atmosfere i osobnih problema glavnog lika, čitaš... kako ti ono kažeš 
Naravno da bez te atmosfere, junaka koji sve savlada, a privatno je tako ranjiv, i svih tih običnih, ljudskih mana, taj strip bi bio isprazan. Ali i dalje to je prvenstveno akcija. E sad, stvar je što tražiš od nekog stripa- nadvladavanje smrtonosnog protivnika, ili hoće li preživjeti još jednu epizodu tugujući za ženom. Naravno, riješenje je, kao i obično , negdje u sredini Kao što sam već i rekao, od ponuđenih dviju Castellinijevih naslovnica i u Bonelliju su odabrali akcionu
Za Babilonska biblioteku sam rekao gdje je promašaj
Strava ispod nule... pa opet stvar ukusa. Ili Nanthan u ekstremno opasnoj situaciji, ili statira mirno u snijegu. De gustibus...
Maskirani osvetnik. opet isto- misterija i potencijalna prijetnja, protiv mirnog poziranja s oružjem. Zaraza je loš plagijat Castellinijeve naslovne.
|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Posted - 14/11/2013 : 22:19:13
|
@Drogsy, hvala na trudu za postavljanje naslovnica. Samim tim si i sam odgovorio na dio svog pitanja. Istina, naslovnice baš ne pršte akcijim, ali na svakoj je prijetnja.
Bar Castellini zna što je biblioteka, pa je stavio knjige a ne kipove Na Bauhaus killeru imamo -NN promatra hoće li kiša uništiti neprocjenjivi eksponat, protiv prizora iz stripa, napada na umjetnička dijela iz prošlosti.
Oči neznanca, prihvatio bi i jednu i drugu naslovnicu. A prihvatio sam i treću i četvrtu
Ja stvarno ne bi uspoređivao Casinija i Castellinija. To mi ne ide zajedno, ali, kad već pitaš, odgovor je -da!
Jerry Krause je u svojim pravilima napisao da su neke zamjenske naslovnice idejno bolje. Ne čini mi se tako, bez obzira na crtača.
|
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Posted - 14/11/2013 : 23:19:13
|
Jerry Krause je u svojim pravilima napisao da su neke zamjenske naslovnice idejno bolje. Ne čini mi se tako, bez obzira na crtača.
E nećeš i mene uvući u ovu raspravu. Nije Jerry napisao svih 200 činjenica, ove stavke 83 i 86 je, čini mi se, baš drogsy napisao.
Nego šta misliš kako bi ispala 6. stranica onog našeg scenarija? Bi li bilo teško dočarati Balkan City? |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Posted - 14/11/2013 : 23:56:58
|
OK, Windwalker, znamo izreke koje govore o ukusima. Tebi je to, mada nisi ni malo obrazložio zašto, najbolja NN naslovnica -i poštujem to.
Nije najbolja. Jedna od najboljih. Točno je pogođena sama atmosfera stripa, a i Nathana uopće, iako nema 'neznanca' kojem svijetle oči na njoj. A i boje su vrhunske. U cjelini mi je to pun pogodak.
No, kao što kažeš, stvar ukusa.
Tebi očito više odgovara američki akcijski stil. Meni ne. Draže su mi statične, atmosferične naslovnice, nego one koje pršte od akcije (iako ima i njih izvrsnih). Ali od ovih koje sam nabrojao, zamjenske su mi bolje. |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Posted - 15/11/2013 : 00:13:48
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
[quote]
Nego šta misliš kako bi ispala 6. stranica onog našeg scenarija? Bi li bilo teško dočarati Balkan City?
Heh, Jerry, ubo si mi pitanje ko prstom...  Baš sam večeras razmišljao kako bi se ga dalo konstruirati ! Ovo kako ste ga opisali -panoramski pogled zahtjeva i truda i vremena i živaca. puno detalja koji moraju dobro izgledat. Da bi se upustio u tako nešto to treba izgledat kao... pa Balkan city Dakle nešto naše, nešto što bi me povuklo da guštam i u tom pipavom poslu. To nije neki bilo koji grad pa nacrtaš u prvom planu par megazgrada, a dalje neke obrise u magli.
Inače, kad me već pitaš, u sami grad bi stavio i ove naše balkanske igre, jer, na kraju krajeva,to je jedan grad koji sadrži sve ove naše gradove i narode . A na ovim prostorima svi mi imamo dovoljno mržnje, dovoljno inata za još dva- tri rata  Stoga, u tom mega gradu bi se uvijek vodile neke borbe. Kvartovi veličine gradova, uvijek netko protiv nekog, jer svi smo tu grci,makedonci, albanci, srbi, hrvati, bosanci.... Kad kreneš na put autom po gradu, slušaš gdje su danas ratovi poput vremenske prognoze Naravno trebala bi postojat i neutralna zona, ali i spaljene četvrti... negdje probijene kroz sve razine grada.
Uh, govorim kao da sam prihvatio posao... Kao što si me i pročitao,Jerry, volio bi vam reći da, ali ne volim obećavati nešto što nisam siguran da mogu i ispuniti.  |
 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7525 Posts
Posted - 15/11/2013 : 00:21:09
|
Dajem ti punu umjetničku slobodu da to dočaraš. Uostalom, ja sam napisao stranice od 6-9 scenarija. Razvij to kako god želiš. Bila bi šteta ne pokušati sve ovo dočarati. Ako izguraš prvih 10 stranica scenarija sve će poslije ići lakše...
Uf, evo mene opet i moje sanjarenje. Di si mladjoooo, jesi li čovjeka podmazao? Vidiš da smo na samoj granici da nam počne crtati.   |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Posted - 15/11/2013 : 00:35:16
|
quote: Originally posted by Windwalker
OK, Windwalker, znamo izreke koje govore o ukusima. Tebi je to, mada nisi ni malo obrazložio zašto, najbolja NN naslovnica -i poštujem to.
Nije najbolja. Jedna od najboljih. Točno je pogođena sama atmosfera stripa, a i Nathana uopće, iako nema 'neznanca' kojem svijetle oči na njoj. A i boje su vrhunske. U cjelini mi je to pun pogodak.
No, kao što kažeš, stvar ukusa.
Tebi očito više odgovara američki akcijski stil. Meni ne. Draže su mi statične, atmosferične naslovnice, nego one koje pršte od akcije (iako ima i njih izvrsnih). Ali od ovih koje sam nabrojao, zamjenske su mi bolje.
Je, istina, volim malo dinamičnije scene, ali i to treba biti pod kontrolom. Važno je dobro doziranje svega pomalo, niti previše moga, niti previše tvoga, inače Nathan nije Nathan.
A opet, čini se da čak i Bonelli zna tražiti dinamičnost, pa Castelliniju vrati naslovnicu...
 |
Edited by - IGMAN2 on 15/11/2013 00:52:57 |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik