forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Emir the Nemanja Kusturica
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7779 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/12/2013 : 21:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Ispričavam se ukoliko ovakav topic postoji... Zanima me šta mislite o Emiru kao režiseru, a posebno me zanima film Underground... jel to antiratni film ? gledam ga, pa nemogu da povežem konce, bio bi mnogo zahvalan ako biste napisali svoje viđenje tof filma....

izivko
Advanced Member

Germany
12814 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 09/12/2013 : 22:15:37  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Biće svašta...

Have mercy
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

949 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 09/12/2013 : 22:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Biće svašta...

Koliku mu trajnost predviđaš?
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/12/2013 : 22:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Podzemlje je pomalo pretenciozna ali dosta dobra satirična ratna komedija u kojoj je Kusta još imao dara pa čak i smisla za humor.
I Crna mačka, beli mačor je solidan, a Život je čudo barem meni naporan.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17052 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 09/12/2013 : 23:10:24  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Underground je, poslije Doma za vjesanje, njegov najbolji film.
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 09/12/2013 : 23:12:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
time of the gpysies mi je najbolji.underground je cak izasao u blu rayu ako se ne varam.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 09/12/2013 : 23:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Ne znam zašto, ali meni Arizona dream ima neku magiju
Iako je i on sam priznao da mu to nije najbolji uradak :)
Meni je :)

Posle Crne mačke, belog mačora, nije imao dobre scenarističke filmove
(rediteljski je on majstor zanata)
A Sidranovi filmovi su bez premca
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7779 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 10/12/2013 : 00:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
a zašto je taj udergroud toliko nagrađivan.šta znam dobio je neku nagradu na filmskom festivalu u canesu.a kritike su pozitivne i negativne
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 10/12/2013 : 00:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote

evo dolazim kumee

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 10/12/2013 : 00:26:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by KRAS

a zašto je taj udergroud toliko nagrađivan.šta znam dobio je neku nagradu na filmskom festivalu u canesu.a kritike su pozitivne i negativne

Zato što ima dobru priču, koju je napisao Dušan Kovačević
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 10/12/2013 : 00:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts

Member since 08/01/2011

Posted - 10/12/2013 : 05:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send senokute a Private Message  Reply with Quote
dobar, dobar je nemanja reziser, samo izgleda ima neku sicofreniju ili neku slicnu bolest

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 10/12/2013 : 08:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Dobar režiser koji je pomalo izgubljen u vremenu i prostoru, a takvi su mu i pojedini filmovi iako mu je dobar dio filmova i više nego dobar. Mislim da je problem što za vrijeme snimanja ni sam ne zna je li snima film ili seriju pa se malo izgubi u sadržaju. Ista je stvar i sa "Undergroundom" koji kao film ne funkcionira baš najbolje (iako je nevjerojatno zabavan) ali jako dobro funkcionira kao serija (emitirana pod imenom "Once Upon a Time There Was a Country").
Go to Top of Page

spanta
Starting Member

Serbia
22 Posts

Member since 15/11/2008

Posted - 10/12/2013 : 10:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send spanta a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ispričavam se ukoliko ovakav topic postoji... Zanima me šta mislite o Emiru kao režiseru, a posebno me zanima film Underground... jel to antiratni film ? gledam ga, pa nemogu da povežem konce, bio bi mnogo zahvalan ako biste napisali svoje viđenje tof filma....

Pa ukratko... film o generaciji koja je život provela u podrumu, nesvesna da je WW2 završen i dešavanja oko njih.

A onda katastrofa... majmun ušao u tenak.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8205 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/12/2013 : 16:42:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
underground je jedan od rijetkih filmova koje nisam uspio pogledat do kraja
ne znam, film mi je do neba pretenciozan, a gluma je preglumljena i iritantna, svaka čast mikiju, volim ga, ali ovdje se izglumatao

ja obožavam oca na službenom putu, a sječaš li se dolly bell mi je još bolji i draži
a otac u izvedbi slobodana aligrudića je najbolja svejugoslavenska uloga u povijesti
za mene su to veliki filmovi
i sve što je kusturica nakon toga radio nije ni sjena ova dva filma

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/12/2013 : 17:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jasko

quote:

Da, upravo zato.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/12/2013 : 17:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Crna mačka beli mačor je meni neki alanfordovsko -Tom Sawyerevski dream univerzum u kojem se brisu pa ponovo crtaju granice izmedu jave i sna..izmedu dva svijeta..onog prije fasisma zvanog globalizacija i onoga kojega u sjecanjima kitimo superlativima mirisa , boja , ukusa i osjecaja.
Kada gledam taj film, uvijek pronalazim nesto novo..nesto svoje.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 10/12/2013 : 18:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Crna mačka beli mačor je meni neki alanfordovsko -Tom Sawyerevski dream univerzum u kojem se brisu pa ponovo crtaju granice izmedu jave i sna..izmedu dva svijeta..onog prije fasisma zvanog globalizacija i onoga kojega u sjecanjima kitimo superlativima mirisa , boja , ukusa i osjecaja.
Kada gledam taj film, uvijek pronalazim nesto novo..nesto svoje.

prejak film, vjerojatno najbolji Emirov.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3028 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 11/12/2013 : 18:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message  Reply with Quote
od kusturice sam gledao samo Dom za vješanje koji smatram teškim remek djelom.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1985 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 11/12/2013 : 19:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Underground mi je jedan od najlosijih Kusturicinih filmova.Ovako izgleda moja top lista njegovih filmova:
1.Otac na sluzbenom putu
2.Sjecas li se Dolly Bell
3.Dom za vjesanje
4.Crna macka,beli macor
5.Underground
6.Zivot je cudo
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page