forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kolekcija ludosti i zanimljivosti iz novina
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 678

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/12/2013 : 20:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Da, ali je bilo neko razdoblje do kada, odnosno one stare su jos bile ili su, u upotrebi. Sa one stare mislim na one za zelenom obrubom (nove imaju crnu, i mislim da malo drugaciji font), i mislim da su jos u upotrebi.

Ne sjecam se da bi se to kroz noc promijenilo.

Drukcije za drzavu unutar EU, na tablici mora biti oznaka EU na plavoj podlozi (12 zvjezdica) sa oznakom drzave (kod nas SLO) sa ljeve strane.

http://www.amzs.si/registrske_tablice/default.aspx

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/12/2013 : 20:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Ma te promjene tablica mogu trajati i do 10 godina...
Vjerojatno će trajato manje ali nekoliko godina svakako.
Ali ja bih svakako volio da ostanu oznake gradova.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 11/12/2013 : 21:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Drukcije za drzavu unutar EU, na tablici mora biti oznaka EU na plavoj podlozi (12 zvjezdica) sa oznakom drzave (kod nas SLO) sa ljeve strane.

http://www.amzs.si/registrske_tablice/default.aspx

Ma to se lako riješi sa primjerenom naljepnicom, ali tako država ne bi pobrala para
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 11/12/2013 : 21:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Ali ja bih svakako volio da ostanu oznake gradova.

je, i ja.
Ali... to je fora ako živiš u tom gradu, ali,npr. ako živiš u Umagu, Buzetu i nosiš tablice sasvim drugog grada skoro 100 Km daleko, onda...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 11/12/2013 : 22:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Ha da i to...Kod nas su uglavnom rege po sistemu sjedišta županija + eventualno još jedan grad. A tu onda ima svašta, tipa Gospić (9100 st.) kao središte županije ima regu,a npr. Petrinja (14 000) nema jer već imaju Sisak i Kutina.Zapravo, u nijednoj županiji nema situacije da tri grada imaju regu?Ne, ček ima - Split, Makarska, Imotski.Vidiš, vidiš...Ma to je sve smiješno, cijela Ličko-Senjska županija ima 56 ooo stanovnika, a npr. Trešnjevka-sjever 8kvart u Zagrebu) ima 65 000.A ovi su županija, a ovi su Gradska četvrt.Zapravo, mogla bi i Trešnjevka tražiti regu:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47138 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/12/2013 : 00:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
novo deranje nečemo izbječ

http://danas.net.hr/hrvatska/foto-ovako-ce-izgledati-nove-registarske-tablice

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/12/2013 : 20:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
http://www.vecernji.hr/svijet/australski-vrhovni-sud-zabranio-gay-brakove-908689
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/12/2013 : 11:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Pozitiva u vrijeme adventa.
Pa još Tolstoj!

http://www.e-novine.com/kultura/kultura-tema/95412-inite-dobro-sebi-drugima.html

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/12/2013 : 14:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Dok sam ja radio, ona je fejsbučila!

http://www.jutarnji.hr/ostavila-muza-i-djecu--nasla-drugog-i-otisla-u-dzihad-u-siriju-muz--dok-sam-ja-radio--ona-je-fejsbucila/1146678/

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/12/2013 : 00:08:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

nije clanak u pitanju nego onaj dio "...Ameriku je šokirala nova pucnjava u školi."

http://www.jutarnji.hr/pucnjava-u-srednjoj-skoli-ucenik-upao-u-zgradu--ozlijedio-dvoje-pa-ubio-sebe/1146856/

Sta je tu cudno, sta sokiralo? Pa nije da se to jos nije desilo od rata za neovisnost pa do danas.

A samo ce jos cvrsce stiskati svoje magnumcice i colte uz sebe.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47138 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2013 : 01:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Dok sam ja radio, ona je fejsbučila!

http://www.jutarnji.hr/ostavila-muza-i-djecu--nasla-drugog-i-otisla-u-dzihad-u-siriju-muz--dok-sam-ja-radio--ona-je-fejsbucila/1146678/

ismijah se danas kad san ovo vidija

triba si stavit u viceve

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47138 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 14/12/2013 : 10:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/uhicena-rodbina-bossa-svih-bossova-sicilijanske-mafije/716485.aspx

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 14/12/2013 : 23:02:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Pa da ljudi ne zasluže sve što im se događa!

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Scena/Vidoviti-Milan-prodavao-fore-Rijecanima

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 15/12/2013 : 00:26:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Ovaj tekst dao bi se raspodijeliti na cijeli forum.
Na neke malo manje - na neke malo vise - na neke puno vise
U zivotu mi se ne isplati pobrojati sve moje muskarce i stati na 99.
Tko ce ga znat koji je onaj stoti kad je to poput zdjele sarenih bombona iz koje izaberes jednoga a nije numeriran.
A kak`e san srece ..
necu vise da jedem bombone.

Šarmantan je, duhovit i predobar da bi to bilo istina?
Pazite se, jer svaki stoti muškarac je psihopat, ističe FBI-eva stručnjakinja za određivanje psihoprofila

Kad ste ga upoznali, bio je simpatičan, uglađen i drag poput Normana Batesa na prvom susretu s Marion u Hitchcockovu “Psihu”. I ništa nije upućivalo na to da ste naletjeli na psihopata. No to ne znači da je normalan. Psihopati mogu biti vrlo šarmantni i lako ćete nasjesti ako ne prepoznate znakove da nešto nije u redu.
Primjerice, ako je vaš muškarac laskavac kakva još niste sreli i već vam prvi dan kaže kako ste prelijepi, nevjerojatno inteligentni i beskrajno duhoviti, moguće je da cilja na vašu nesigurnost. Ako shvati da mislite kako ste debeli, on će vam reći da obožava vaše tijelo. Mislite li da ste sramežljivi, on će se smijati svakomu loše ispričanom vicu i “bombardirati” vas ljubavlju.
To je faza koja traje nekoliko mjeseci, a nakon nje će isključiti pohvale. Poslije faze “ljubavnog bombardiranja” uslijedit će vjerojatno faza šutnje ili česti nestanci. Potom slijedi faza umanjivanja vaše vrijednosti. Uz to, pokušat će vas uvjeriti da ste srodne duše, da voli sve što vi volite i da imate iste interese, odnosno zrcalit će vaše ponašanje. On nema pravi identitet, pa guta i zrcali vaš na vas.
Također, često igra na sažaljenje. Obratite pozornost i na njegovo kukanje o bolestima i ozljedama jer psihopati obožavaju sažaljenje.

Poremećaj je nešto češći kod muškaraca. Štoviše, jedan od sto muškaraca sigurno je psihopat - upozorava viša FBI-eva stručnjakinja za određivanje psiholoških profila Mary Ellen O’Tule. Psihopati imaju vrlo narcisoidnu osobnost i osjećaj za pravdu. Oni imaju osjećaj vlastite grandioznosti, često su opsjednuti fantazijama o neograničenom bogatstvu, moći i ljubavi. Lako ostaju nezainteresirani i isključeni iz događaja te udaljeni od ljudi.

Ili ja ili nitko

Iako vas je odbacio, ne želi da nastavite živjeti bez njega. Ako primijeti naznake, rasplakat će se i moliti vas da ostanete s njim. Obećat će vam brda i doline te se vratiti u fazu obožavanja.
Iskorištava očaj

Psihopati najčešće biraju osobu koja je očajna, treba joj pomoć ili je naivna, kaže psihoterapeutkinja dr. Robi Ludwig. Traže nekoga koga mogu iskoristiti, a što ste lojalniji, lakše manipulira vama.

Pukotine u maski

Jedini način da se oslobodite psihopata je da prekinete kontakt s njim. To je jedina stvar koja neće dodatno nahraniti njegov ego, a ako mu samo pokušate reći da više ne želite biti u vezi, on će se zabaviti igrama uma kako bi vas vezao i dalje za sebe.
Uvjerit će vas u to da ste vi krivi za probleme u vezi, što mu daje osjećaj moći i zadovoljstva. U nekim slučajevima psihopati mogu postati i nasilni. Prepoznat ćete ga i po tome što često rabi prošlo vrijeme. Psiholozi su utvrdili da češće govore u prošlom vremenu nego u prezentu jer se tako, valjda, odvajaju od sadašnjosti.
Također, češće od ostalih koriste uzročno-posljedične izjave i pretjeruju kad govore o osnovnim potrebama kao što su hrana, odjeća, stan... I inače upotrebljavaju duplo više riječi nego što je uobičajeno da vam daju informaciju. Često proturječe sami sebi, nerijetko u istoj rečenici. Teško plaču, odnosno ako plaču, suzit će im naizmjence oči i tako će ih obrisati. Ljudi koji stvarno plaču suze s oba oka i brišu ih zajedno. I njihov govor tijela često ne podupire ono što govore.
Još jedan od načina na koji će vezati partnera je seks. Oni koji su bili u vezi sa psihopatom kažu da je najbolja stvar koju su doživjeli bio savršen seks. Nakon što se “zakačite”, opet će vas poniziti tako da će odbijati seks. Na kraju ćete vi moliti za malo intimnosti. Nakon idealiziranja, savršenog seksa i povlačenja često uvode treću osobu da potaknu vašu ljubomoru. To može biti bivša supruga, prijatelj istog spola, čak i slavna osoba.
U njegovu umu svi ga žele pa bolje budite “dobra curica” da vas ne bi kaznio. Nikad ne očekujte ispriku od tih osoba, osim ako vas ne namjeravaju manipulirati. Psihopati nemaju empatije i kajanja, nesposobni su za osjećaj srama, pa čak i ljubavi. Empatija nas povezuje s drugim osobama, zato ne mogu uspostavljati normalne veze s ljudima.

Vječna žrtva

Jedna bivša djevojka je luda, druga ga je pokušala oslijepiti, a treća pak bila previše ljubomorna? I njegova majka je opsjednuta kontrolom? Sve su to izlike u koje i sam psihopat vjeruje. Bez obzira na to što su neke od tih stvari točne, poslušajte dobro što govori jer će tako govoriti i o vama.

Šest koraka oslobođenja iz tamnice psihoveze

1. Najprije prihvatite da neki ljudi nemaju savjesti i da ne izgledaju kao Charles Manson nego poput nas.
2. Kad vam instinkti govore da nešto nije u redu, a riječ je o učitelju, liječniku, vođi, dobrom ljubavniku, humanistu, roditelju..., vjerujte instinktima.
3. Kad ulazite u novi odnos bilo koje vrste, jedna laž, jedno prekršeno obećanje ili zanemarena odgovornost je nesporazum, dvije su ozbiljna pogreška, no nakon treće - bježite.
4. Sumnjajte u laskavce. Lijepo je čuti pohvale, ali pretjerivanje vjerojatno znači da osoba od vas nešto želi. To ne mora biti loše, ali i može.
5. Preispitajte poštovanje koje osjećate prema nekome. Ponekad se dogodi da se nekog počnemo bojati, pa to sebi protumačimo kao poštovanje.
6. Nipošto se ne upuštajte u borbu, ne analizirajte ga i ne pokušavajte ga izliječiti. Inače ćete zanemariti jedino što je važno - zaštititi sebe.

~ Prvo suputnik onda put ~

Edited by - Just_Charlie on 15/12/2013 00:27:14
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 15/12/2013 : 01:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
woow

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12484 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 15/12/2013 : 09:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by IGMAN2

Meni je najveća glupost što danas čitah da ćemo iduće godine morati mjenjati registarske pločice na autima...
Ne znam što fali ovim sadašnjim.

Slovenci, jeste li ih i vi morali mjenjati kad ste ušli u EU?

ja neču trebati, jer moja tablica je po narudžbi i ona je neprenosljiva, znači ja kada prodam automobil, trebam uzeti tablicu, dok ostali prodaju sve zajedno (i tablicu i automobil). Tako da ja ču uvijek imati ovu staru tablicu (ili dok se ne raspadne...) ali pošto nemam taj slo na tablici, onda trebam uvijek imati i naljepnicu.....

Inače u vezi promjene tablica,.....ja se sječam kakva histerija je bila kod nas, jer su svi htjeli promjeniti svoje stare tablice za nove "evropske".....i onda se "kurčili" sa njima....
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 15/12/2013 : 10:15:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
menjali smo, i ne samo te tablice, sad i vozačku(kartica), pa neke papire, pa lične karte, pa... samo da zasluže na taj račun, kod nas je itak previše birokrata...skrenuo sa teme-izvinjenje

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 15/12/2013 10:16:01
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47138 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 15/12/2013 : 12:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
šta nas i koči nego birokracija.
na onu prijašnju nabili su u zadnjih 20 godina još gomilu nove

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 15/12/2013 : 12:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
http://www.advance.hr/vijesti/masovni-prosvjedi-izbijaju-diljem-italije-i-brzo-se-sire-razne-skupine-nasilje-prekidi-prometa-vlasti-upozoravaju-na-pocetak-pobune/

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 15/12/2013 : 13:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
http://www.index.hr/sport/clanak/evo-alternative-ledena-vikala-quotza-dom--sportovaquot/716261.aspx

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47138 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/12/2013 : 12:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.jutarnji.hr/nova-predsjednica-cilea-michelle-bachelet-pobijedila-prijateljicu-iz-djetinjstva-evelyn-matthei/1147277/

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 16/12/2013 : 12:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Stvarno nije imao sreće!

http://www.jutarnji.hr/djedica--86--umro-nekoliko-sati-prije--noci-snova--u-bordelu-ugusio-se-odreskom-u-restoranu/1147138/

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47138 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 16/12/2013 : 12:17:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
a vidija san . tija san ga stavit u viceve al san odusta

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 16/12/2013 : 20:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Nije iz novina al` je info - raznosim samu sebe

quote:
Originally posted by Just_Charlie

Većina nas zavoljeli smo taj čudesni i tada šareni svijet stripa kao djeca.
Nije li pravo doba godine da na tren oživimo taj duh u nama, i
zavirimo nosićima - ne u čarobne tršćanske kioske - već u
jednu priču, koju će nam uživo ispričati sam autor tog čudesnog strip
putovanja.

Pozivam sve zainteresirane da dođu u petak 20.12. s početkom u 17:30h
u Informativni centar Grada Rijeke, Korzo 18b - možete i vlakićem Djeda Mraza - na blagdansko darivanje sebe samih, prisustvujući razgovoru s jednim od naj faca hrvatskog stripa - urednikom Q strip izdanja - Darkom Macanom, za kojega ne vjerujem da će doći u odjeći Djeda Mraza, ali vjerujem da će se u punoj vreći stripova iz Mentorovih izdanja, po rasprodajnim cijenama, naći i ponešto za Vas.
Onima koji su bili dobri - koga briga ako baš i niste - na zahtjev, gospodin Macan rado će se i potpisati.

Ho ho ho .. Vidimo se!

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 16/12/2013 : 23:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
na žalost več previše informacija, možda su nam zato glave šuplije
http://www.srbijanskiglas.in.rs/index.php/novosti/2013-09-07-14-13-13/item/1265-sg-1264

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 16/12/2013 23:47:08
Go to Top of Page
Page: of 678 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.36 seconds. Snitz Forums 2000