forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Kino Danas
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 25

fler
Senior Member

Croatia
2041 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 14/12/2013 : 19:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nakon silnog puta do skrivenih vrata i svih peripetija kroz koje su patuljci i hobit prošli, nakon 10min. lupkanja i traženja patuljci odustaju i vraćaju se nazad jer je sunce zašlo i po nekoj logici više nikada neće biti zalaska sunca?!?! Vidimo scenu gdje Hobit ostaje sam na planini i nigdje žive duše i onda se nakon njegovog poziva odjednom svi teleportiraju pored njega.

Idemo dalje, Gandalf dolazi u dvorac i nigdje nikoga, mir i tišina. Kamera prikazuju vođe orka koji su skriveni u sjeni, nedugo nakon toga kamera se udalji i vidi se cijela vojska, psi laju, orke urlaju... ??

Eto takvih gluposti ima poprilično.

Onako usput:
u prvom dijelu je jasno rečeno (piše na mapi, onaj tekst koji su preveli vilenjaci) da se vrata mogu otvoriti samo i isključivo u tom trenutku, jer su zatvorena magijom.
Bilbo je skužio da se radi o mjesečini, ne suncu, a patuljci su se vratili nakon što su se krenuli spuštati dolje pa ih se nije vidjelo.

Nadalje, ovo s Gandalfom - orci su bili skriveni Sauronovom magijom, što je u jednom trenutku jasno rečeno (ne sjećam se točnih riječi), i nije ih se ni moglo odmah vidjeti.

Toliko o glupostima :)
Film nije savršen, no daleko je od katastrofe kakvom si ju opisao .. ali dobro, to je sve osobno mišljenje.

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 14/12/2013 : 22:37:12  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
strinjam se sa flerom. nisu to baš gluposti. to je dramatika.
mnogo toga što je u filmu nije u knjigi. Dodali su malo ljubavi. Za moj ukus previše airwalka vilinca kod potere duž Forest River. Šteta za Beorna, ali ja sam ga zamišljao sasvim drugačije. A najviše mi smetalo to, što se sve borbe dešavaju previše na brzinu i nisu dobro vidljive. računalniške obrade ima previše, čovek ne može da sledi dešavanju na platnu, pa sve zbrzano i pomuteno, tako, da se detajli upošte ne vide. ili je naša greška u tome, što smo bili u 8 vrsti - preblizu platna? ne znam. kad dođe rip pogledaču još jednom na tv. I prvi put se desilo, da sam skoro zaspo na početku filma! 2 Gospodara prstenova i prvi Hobbit nisu dopuštali ni normalno treptanje oka.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 15/12/2013 : 16:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sretan

Hobit

Još nakon JD-ovog upisa "Zabava svakako zagrantirana" postavaljao sam si pitanje "Kako, nakon onako slabog prvog dijela filma?". A sad stripofil i potvrđuje da Jackson jednostavno nije u stanju više snimit dobar, a kamoli odličan film (:
Animirana verzija, iako tek solidna, je još uvijek najbolja verzija ekranizacije ovog "tankog" štiva. I ovaj drugi dio filma "Hobit" ću pogledati samo iz razloga što sam obečao ženi posjet kinu do kraja godine, a ništa iole dobroga do kraja godine na repertoaru nema. Nadu mi jedino daje "47 Ronin" iako, male su mu šanse da se približi odličnoj verziji, ove dirljive priče o časti, Kenjia Mizoguchija.

Da je drugi dio barem ostao na nivou prvog ja bi bio zadovoljan, ali po meni je barem 30% lošiji.
Jackson se definitivno pogubio, izbacio je neke bitne detalje, ubacio nebitne i stavio fokus na krive.

quote:
Originally posted by Davor2403

quote:
Originally posted by jaki

meni se HFR svidio kod prvog dijela.
a nije mi ni bio dosadan ni predug
vjerovatno će tako biti i za ovaj.

I kod mene ista stvar, imam dojam da će meni biti odličan..

Ja jednostavno ovo ne uspoređujem s Gospodarima, i ja sam zadovoljan

HFR mi se ne sviđa jer se likovi neprirodno kreću.
Prvi dio mi nije bio predug, ne smeta mi da se priča postepeno gradi i sve mi je to bilo ok i zabavno, čak mi je i pjesma patuljaka bila ok, uostalom to je prema knjizi.

Drugi dio je već priča za sebe, odstupanja od knjige su poprilična, fokus je stavljen na borbe kojih se ni Tarantino ne bi posramio i na ljubavnu romansu između patuljka i elfice.

Usporedbe sa LOTR mora biti jer se radi o istom svijetu, istim ili sličnim likovima i na kraju istom redatelju filma. Znači ako su u LOTR definirane karakteristike likova onda se toga treba držati i u Hobbitu. Isto vrijedi za puno drugih detalja kod kojih je došlo do nepotrebnih odstupanja.

quote:
Originally posted by Cromwell

Ponukan tvojim ogledom pogledao sam sad trailer.
Bokte pa sve to izgleda toliko umjetno da ne mogu vjerovat! Apsolutno svaka scena djeluje kao da ima kompjuterski background. Ili su je toliko uglancali da to više nema veze s mozgom. CGI je bio preloš u prošlom filmu, a onda sad još i pretjeraju s njime tak da čak i kretanje likova kroz prostor izgleda neprirodno. A orci su i dalje ko voštane lutke. Fuj, preloše. A toliko volim tu knjigu

Jedino što je super je Smaug. Odnosno glas.
I ona scena sa oklopljenom vojskom orkova.

Da, nažalost CGI je srce ovog filma. Trebaš vidjeti borbe, Jackson se držao one "Sky is the limit".

Smaug aka Benedict je glasovno odlično odradio posao, problem je što ga je Jackson pretvorio u grintavu bakicu.

quote:
Originally posted by Darth Ivan
s obzirom na to koliko si zamjerki naveo, meni izgleda ko da ti je film bio negdje za navučenu dvojku, u najboljem slučaju prosjek.

al ajde

Kad nešto volim onda sam posebno kritičan. Ovaj film je trebao biti barem za osmicu, ali nije zahvaljujući Jacksonu i nepotrebnim dodavanjem gluposti kako bi ispunio satnicu. Što je najgore izbacio je neke bitne elemente koji priču čine pitkom i logičnom.

Bez obzira na sve i dalje je to vizualno na momente vrlo dopadljivo, dok je atmosfera više u stilu Harry Pottera umjesto LOTR, ali prolazna.

Jednostavno mu ne mogu dati ispod 6.7 uz napomenu da je to izrazito subjektivna ocjena.

quote:
Originally posted by dante

Hobbiton u Prstenovoj druzini je izgledao nevjerojatno prirodno i stvarno. U Neocekivanom putovanju izgled je totalno plastican i umjetan, potopljen u CGI-u i color correctionu. Trava je toliko flourescentno kricavo zelena da imam osjecaj da svijetli kad padne mrak.

+1

quote:
Originally posted by Johnny Difool
Ali i u Kong Kongu i u Ljupkim kostima i u prvom Hobitu (čini se i u drugom) se gubi u trikovima i artificijelnoj vizualnosti, i ne može razlikovati važno od nevažnog.

Upravo to, odlično detektirano.

quote:
Originally posted by fler
Onako usput:
u prvom dijelu je jasno rečeno (piše na mapi, onaj tekst koji su preveli vilenjaci) da se vrata mogu otvoriti samo i isključivo u tom trenutku, jer su zatvorena magijom.
Bilbo je skužio da se radi o mjesečini, ne suncu, a patuljci su se vratili nakon što su se krenuli spuštati dolje pa ih se nije vidjelo.

Moja primjedba je bila na način na koji je to Jackson prikazao, koji uopće nije prema knjizi već je nepotrebno skraćen i iznimno površno odrađen.

Znači ispada da su patuljci & co. nakon pustog putovanja, nevolja i ostalih čuda iz PRVE pogodili Durinov dan, a zatim odustali nakon malo kuckanja. Jako loše napravljeno i prikazano.

Točno je da su patuljci & co. stigli puno prije Durinovog dana, i da su danima tražili stijenu/vrata. Isto tako je točno da oni nisu znali na koji dan pada Durinov dana tako da nema logike njihovo odustajanje. Oni su danima kuckali po stijeni, a navečer odlazili u svoj logor. Jednu večer je Bilbo slučajno primijetio drozda i povezao upute s karte. Patuljci u niti jednom trenu nisu odustali i krenuli doma.

Kad se gleda film ispada da su to sve iz prve pogodili, prešli kilometre i kilometre i pogodili točno na Durinovdan. To je za mene površnost i loše napravljeno.

quote:
Nadalje, ovo s Gandalfom - orci su bili skriveni Sauronovom magijom, što je u jednom trenutku jasno rečeno (ne sjećam se točnih riječi), i nije ih se ni moglo odmah vidjeti.

Nisam to primijetio, moguće da mi je promaklo.

quote:
Toliko o glupostima :)
Film nije savršen, no daleko je od katastrofe kakvom si ju opisao .. ali dobro, to je sve osobno mišljenje.

Pročitaj knjigu pa će ti biti jasno koliko je tamo sve logičnije i jasnije, a Jackson je očito odlučio da je bolji pisac od samog J.R.R. Tolkiena.

Film nije katastrofa, daleko je od toga, ali je mogao biti puno bolji.

Edited by - stripofil on 15/12/2013 17:14:16
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/12/2013 : 17:12:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Mislim da nema tog mita zbog kojeg bih ga otisao gledati. Ajde, moze kompletni Vrh bogova (ali da mogu legnuti u kinu, a na kraju mi ne treba razgovor o njemu).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 15/12/2013 : 17:13:30  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

strinjam se sa flerom. nisu to baš gluposti. to je dramatika.
mnogo toga što je u filmu nije u knjigi. Dodali su malo ljubavi. Za moj ukus previše airwalka vilinca kod potere duž Forest River. Šteta za Beorna, ali ja sam ga zamišljao sasvim drugačije. A najviše mi smetalo to, što se sve borbe dešavaju previše na brzinu i nisu dobro vidljive. računalniške obrade ima previše, čovek ne može da sledi dešavanju na platnu, pa sve zbrzano i pomuteno, tako, da se detajli upošte ne vide. ili je naša greška u tome, što smo bili u 8 vrsti - preblizu platna? ne znam. kad dođe rip pogledaču još jednom na tv. I prvi put se desilo, da sam skoro zaspo na početku filma! 2 Gospodara prstenova i prvi Hobbit nisu dopuštali ni normalno treptanje oka.

Jeftina dramatika, daleko ispod nivoa LOTR uz potpuno nepotrebno odstupanje od knjige i mudrovanje.

Borbe su LOŠE, ja sam imao dojam da gledam Kill Bill 3, a ne Hobita.
Vilenjaci lete okolo, jednom strijelom nabadaju dvije tri glave, otkidaju orkama glave bez gledanja, patuljak leti u bačvi 300 metara i melje sve pred sobom, naravno bačva je od čelika pa može sve to izdržati... Vrhunac je kada Legolas primijeti krv iz nosa i onda u Bruce Lee maniri potamani mrske neprijatelje. Jeftino i nepotrebno.

Edited by - stripofil on 15/12/2013 17:27:58
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 19/12/2013 : 10:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Pogledan novi Hobit.

Za mene koji ne očekujem novog Gospodara, nego jednu finu dozu obiljnosti i zabave na osnovu knjige prvenstveno namijenjene djeci (puno više nego Gospodar), ovo je bilo 2h45 min čiste zabave... Naravno ima svojih mana, ima par scena pretjerivanja i par scena gdje je CGI previše i loše urađen, ali isto tako kadrova koji su prosto nevjerovatni kako je snimljeno (čitaj Jezergrad), i na kraju je to ipak još jedno Jacksonovo vrhunsko ostvarenje, i tko će dočekati sada godinu dana... Sve u svemu ako su mi prva dva dijela Gospodara bili za 9.5/10, odnosno 9/10, a treći jedno 12/10, prvi Hobit mi je možda 8.2/10, ovaj je 8.8/10!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 19/12/2013 : 11:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
meni je i LOTR uzasno los
sudeci po vasim komentarima, bolje da hobita (oba dijela= izbjegavam u sto vecem luku
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 20/12/2013 : 17:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

meni je i LOTR uzasno los
sudeci po vasim komentarima, bolje da hobita (oba dijela= izbjegavam u sto vecem luku

Ako ti je LOTR loš onda bi od Hobita mogao imati teške noćne more.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 20/12/2013 : 17:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Je li netko pogledao "novi" Oldboy?
Mislim se da li ga pogledati ili ne.
Original mi je jedan od boljih filmova.

Ajmo komentari, mišljenja... :)
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 20/12/2013 : 17:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

Je li netko pogledao "novi" Oldboy?
Mislim se da li ga pogledati ili ne.
Original mi je jedan od boljih filmova.

Ajmo komentari, mišljenja... :)

Ja ga neću gledati, nema potrebe. Ako mi se gleda takav tip film puno bolje mi je ponoviti gradivo sa originalnom verzijom. Inače nisam protivnik obrada filmova ali ovaj stvarno smatram nepotrebnim. I to iz razloga što je originalna verzija filma toliko dobra da se može gledati nekoliko puta i svaki put otkriva neki novi detalj.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 20/12/2013 : 21:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Raditi rimejk tog filma je kao i raditi rimejk Fight Club-a, Mementa, Kuma,... Ili Carrie... Potpuno nepotrebno, to su savršeni filmovi.
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

639 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 20/12/2013 : 22:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
mene zanima je li netko čitao strip oldboy i kakvi su dojmovi?imam nekakav osjecaj da bi mogao biti bolji od filma.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 21/12/2013 : 19:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

Raditi rimejk tog filma je kao i raditi rimejk Fight Club-a, Mementa, Kuma,... Ili Carrie... Potpuno nepotrebno, to su savršeni filmovi.

rađenje remakea (bilo kojeg) je jednostavno pokušaj lake zarade. o neostatku ideja (koje u Hollywoodu ionako već godinama nema) i o tome da će konačni rezultat biti lošiji od originala (što već praktički stoji po defaultu) nema ni smisla govoriti.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 21/12/2013 : 20:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
A pogotovo nema smisla napominjati kako je kroz čitavu povijest filma/umjetnosti bilo uvijek nužno na razne načine pristupiti istim temama tj. obrađivati filmove koji su več snimljeni (neki i nebrojeno puta). ;)
Inače zanimljiva mi je ova teza o tome da nema potrebe obrađivati savršene filmove, osobno bi jako volio vidjeti drugačiju verziju "Istrebljivača". Vjerojatno i zbog razloga što mi od pet današnjih verzija, jedna bolja od druge. Jako mi je dobro legla "radna" (workprint) verzija bez Vangelisa. Ništa protiv nemam (niti bi imao) ni protiv različitih verzija "Prstenova", "Ben Hura" ili "Kluba Boraca" da postoji. Sve redom savršeni filmovi.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/12/2013 : 09:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Kad ne bi bilo originala, Leejev Oldboy bi bio sasvim korektan, osobito za holivudske sdandarde.
Ali u usporedbi s Chan-wookovim remek-djelom je bezvezan, jer mu nedostaje makar i minimum one poetičnosti, slojevitosti i dubine, a o osjećaju gotovo kozmičke tragike i mizantropije da i ne govorim.
I režijski i vizualno i stilizacijama film je neusporediv s originalom, koji pokušava imitirati ali to radi promašeno i bez razumijevanja originala.
Chan-wook je Oldboya i kompletnu trilogiju o osveti radio i iz osobnih razloga, što Lee ne čini, i to se itekako osjeti.
Brolin je sasvim pristojan, Elizabet Olsen isto, ali je Samuel L. Jackson pogrešan izbor i zbog samog lika koji u njegovoj izvedbi skreće u karikaturu, i zbog konotacija koje već svojom pojavom unosi u lik.
Sve u svemu, vidjela žaba da se konj potkiva, pa digla nogu i ona.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/12/2013 : 16:15:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Kad ne bi bilo originala, Leejev Oldboy bi bio sasvim korektan, osobito za holivudske sdandarde.
Ali u usporedbi s Chan-wookovim remek-djelom je bezvezan,

to je nažalost uvijek glavni problem. kad se radi remake, ili pak nastavak nekog filma, uvijek dolazi do (nažalost) neizbježne komparacije sa originalom i u odnosu na njega se donosi konačan sud. iako kao stand-alone, kad gledaš, ustvari nije toliko loš.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 22/12/2013 : 17:44:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

o neostatku ideja (koje u Hollywoodu ionako već godinama nema) i o tome da će konačni rezultat biti lošiji od originala (što već praktički stoji po defaultu) nema ni smisla govoriti.

Hm, ovo mi se čini kao vrlo neopravdana generalizacija. Snima se puno remakeova, to je istina, ali prilično je besmisleno cijelu hollywoodsku produkciju svesti isključivo na to. Što točno podrazumijevaš pod "nedostatkom ideja"?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 23/12/2013 : 00:47:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Hm, ovo mi se čini kao vrlo neopravdana generalizacija. Snima se puno remakeova, to je istina, ali prilično je besmisleno cijelu hollywoodsku produkciju svesti isključivo na to.

kaže čovjek kojemu je svaki film kojeg pogleda dobar

zašto misliš da je neopravdano?

ajde se prisjeti koliko se danas u Hollywoodu snimi onih filmova koji nisu fokusirani na blockbuster akciju i CGI efekte. naravno da remakeovi nisu jedini format koji trenutno prevladava, to je istina. al bez obzira - dal je riječ o originalnom filmu, remakeu - svi oni potpadaju djelomično pod isti kalup ako je riječ o filmovima gdje dominira samo CGI.

quote:
Što točno podrazumijevaš pod "nedostatkom ideja"?

što ti nije jasno?

pod pojmom "nedostatak ideja" se općenito pozdrazumijeva nešto što je napravljeno bez neke inspiracije, ili nešto što kod publike ostavlja onaj utisak "seen that before".

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 23/12/2013 00:50:56
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/12/2013 : 02:02:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hm, ovo mi se čini kao vrlo neopravdana generalizacija. Snima se puno remakeova, to je istina, ali prilično je besmisleno cijelu hollywoodsku produkciju svesti isključivo na to.

kaže čovjek kojemu je svaki film kojeg pogleda dobar

zašto misliš da je neopravdano?

ajde se prisjeti koliko se danas u Hollywoodu snimi onih filmova koji nisu fokusirani na blockbuster akciju i CGI efekte. naravno da remakeovi nisu jedini format koji trenutno prevladava, to je istina. al bez obzira - dal je riječ o originalnom filmu, remakeu - svi oni potpadaju djelomično pod isti kalup ako je riječ o filmovima gdje dominira samo CGI.

quote:
Što točno podrazumijevaš pod "nedostatkom ideja"?

što ti nije jasno?

pod pojmom "nedostatak ideja" se općenito pozdrazumijeva nešto što je napravljeno bez neke inspiracije, ili nešto što kod publike ostavlja onaj utisak "seen that before".

Po tvojim riječima ispada da u hollywoodskoj ponudi dominiraju isključivo neinventivni filmovi krcati kompjutorskim efektima.

Kao prvo, prisutnost CGI efekata ne označava nužno kako je neki film neinventivan ili neoriginalan. Pogledaj filmove kao što su Hugo Martina Scorsesea, Gravity Alfonsa Cuarona ili Life of Pi Anga Leeja. U svima je CGI dominantan, ali ne na nekakav zatupljujući ili eksploatacijski način. Nadalje, imaš i priličan broj "CGI blockbustera" kojima nije jedina kvaliteta što se oslanjaju na kompjutorske efekte. Imaš filmove kao što su Iron Man Jona Favreaua, Hunger Games Garyja Rossa, The Avengers Jossa Whedona, Pirates of the Carribean: Curse of the Black Pearl Gorea Verbinskog, X-Men Bryana Singera ili Pacific Rim Guillerma Del Tora. Navedene filmove, uz prvorazredne specijalne efekte, krasi i dobra glazba, kvalitetna gluma, solidna priča, uzbudljiva akcija, dobro tempiran humor i zanimljivi likovi. A nijedan nije remake.

Drugo, svojom si generalizacijom u potpunosti zanemario hrpu sjajnih filmova snimljenih u proteklih desetak godina, koji su, na ovaj ili onaj način, inventivni i originalni - bez obzira spadaju li u red "CGI blockbustera" ili ne.

Jesi li pogledao gorespomenute filmove? A Silver Linings Playbook? Argo? Mud? Inception? Kick-Ass? Midnight in Paris? Children of Men? Shutter Island? Blue Jasmine? Fantastic Mr. Fox? The Hurt Locker? Up? Gran Torino? There Wil Be Blood? The Master? Django Unchained? Beasts of the Southern Wild? Black Swan? Chronicle? Ovako mogu nabrajati do sutra.

Što je s tim filmovima? Kako se oni uklapaju u tvoje viđenje Hollywooda kao "mjesta gdje vladaju CGI blockbusteri i remakeovi i gdje nema originalnih ideja"?

Edited by - Mr. Bushido on 23/12/2013 02:49:59
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 23/12/2013 : 15:50:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
e pa o tome pričamo. isključivo dominiraju. to je ključna riječ: isključivo dominiraju. naravno da nisu svi filmovi ovisni samo o CGI efektima. za ove primjere koje si naveo se slažem, ali što je to? kažem, koliko filmova Hollywood danas snimi? ovo su samo poneke iznimke. opet, naravno, ne osporavam da su to ili loši filmovi, ili pak pretrpani samo CGI-jem.

nadalje, meni osporavaš da ja svojim stavom generaliziram, a evo, kako to, kad si spomenuo filmove tipa X-Men, Iron Mana, Pirate s Kariba, Hunger Games, da si spomenuo samo prvi film? nisi se sjetio nastavaka? što je s njima?

što se ovih ostalih filmova tiče, neke sam gledao, neke nisam. morao bi pogledat ponovo da donesem sud.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 23/12/2013 15:56:05
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 23/12/2013 : 20:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod nastavaka, X2 i First Class nadmašuju prvi, a mnogi kažu da su i Hunger Games 2 znatno bolje od prvih (nisam ih još gledao).
A i Iron Man 3 je svakako čudan i zanimljiv. Odskače od standardne superherojštine.

Nastavci Pirata s Kariba su loši, tu pomoći nema.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2013 : 00:16:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

Kad smo kod nastavaka, X2 i First Class nadmašuju prvi,

ali je onaj "The Last Stand" više-manje katastrofa (meni bar) isto kao i onaj prequel sa Wolverineom.

quote:
a mnogi kažu da su i Hunger Games 2 znatno bolje od prvih (nisam ih još gledao).
A i Iron Man 3 je svakako čudan i zanimljiv. Odskače od standardne superherojštine.

nisam gledao ta dva filma.

quote:
Nastavci Pirata s Kariba su loši, tu pomoći nema.

više-manje da. dvojka je u suštini dvoiposatni trailer za trojku, a trojka...prolazna, (meni) najviše zbog Geoffreya Rusha. da njega nije bilo, bila bi katastrofa u pitanju.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 24/12/2013 : 02:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

e pa o tome pričamo. isključivo dominiraju. to je ključna riječ: isključivo dominiraju. naravno da nisu svi filmovi ovisni samo o CGI efektima. za ove primjere koje si naveo se slažem, ali što je to? kažem, koliko filmova Hollywood danas snimi? ovo su samo poneke iznimke. opet, naravno, ne osporavam da su to ili loši filmovi, ili pak pretrpani samo CGI-jem.

Ako su ovi filmovi iznimke, onda je to jako puno iznimaka.

Možemo li se barem složiti kako tvoja tvrdnja da u Hollywoodu već godinama nema svježih i originalnih ideja jednostavno ne stoji?

Gle, ti možeš cjepati dlake koliko želiš, ali ne mogu se oteti dojmu kako ti svoje stavove previše gradiš na površnom poznavanju problematike, inače ne bi donosio ovako pretjerano generalizirajuće sudove. Ukratko: gledaj više filmova. Gore sam naveo tridesetak filmova koje zbog određenih karakteristika smatram iznadprosječnima. Koliko si ih pogledao? A kada ih pogledaš, siguran sam da ćeš se barem kod nekih složiti sa mnom, a onda tvoja tvrdnja automatski pada u vodu.

quote:

nadalje, meni osporavaš da ja svojim stavom generaliziram, a evo, kako to, kad si spomenuo filmove tipa X-Men, Iron Mana, Pirate s Kariba, Hunger Games, da si spomenuo samo prvi film? nisi se sjetio nastavaka? što je s njima?

Što je s njima? Neki su bolji u odnosu na svoje prethodnike, a neki su lošiji. Ali namjerno sam istaknuo početne filmove jer ovdje ipak raspravljamo o svježim i originalnim idejama, a rasprava oko nastavaka nekako se ne bi uklopila u ovu priču. Pritom ne smatram nužno kako su nastavci automatski derivati početnih filmova. Dapače, imamo recimo filmove kao što su X-Men 2 i X-Men: First Class, koji su vrlo spretno nadogradili premisu početnog filma, i čak bih se usudio reći da su inovativniji u odnosu na prethodnik. Isto kao i novi film iz serijala Hunger Games, Catching Fire. Neću reći da je nužno bolji od prethodnika, ali je početnu premisu spretno gurnuo u jednom novom smjeru.

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 24/12/2013 : 09:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
quote:
... ti svoje stavove previše gradiš na površnom poznavanju problematike, inače ne bi donosio ovako pretjerano generalizirajuće sudove. Ukratko: gledaj više filmova.

Da, uostalom to je bilo uočljivo u prvom upisu o obradama filmova. Snimanje smeričkih verzija neameričkih filmova je praksa stara koliko i Hollywood. Dapače to su ranije radili i Europljani, pa imamo njemačku, englesku i francusku verziju Langovog "M-a" i sl. Sve u svemu obrade (remakeovi) su normalna pojava u svijetu filma i oduvijek je bila izražena. Nema govora o nekakvom nedostatku ideja (potvrda su filmovi koje Bushido navodi i brojni drugi), a pogotovo ne o nekakvoj novoj pojavi koja se, eto sad u nedostatku ideja, pojavila u zadnjih nekoliko godina.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 24/12/2013 : 16:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sretan
Ja ga neću gledati, nema potrebe. Ako mi se gleda takav tip film puno bolje mi je ponoviti gradivo sa originalnom verzijom. Inače nisam protivnik obrada filmova ali ovaj stvarno smatram nepotrebnim. I to iz razloga što je originalna verzija filma toliko dobra da se može gledati nekoliko puta i svaki put otkriva neki novi detalj.

Dijelimo mišljenje.

Bilo bi zanimljivo izvuči nekakvu statistiku koliko je ljudi pogledalo original, a koliko će pogledati remake.
Go to Top of Page
Page: of 25 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000