Sad sam nasao informaciju na webu da je te tri francuske naslovnice sa Supermikeom crtao nitko drugi nego Jean-Yves Mitton. Nije ni cudo sto su odlicne!
Sad sam nasao informaciju na webu da je te tri francuske naslovnice sa Supermikeom crtao nitko drugi nego Jean-Yves Mitton. Nije ni cudo sto su odlicne!
Popis svih autora francuskih naslovnica. Sad da mi je još doznati koji su to naši majstori precrtavali Ferrija za ZS Kiwi: 154 Gallieno Ferri (Zagor 6) 155 Gallieno Ferri (Zagor 12) 156 Gallieno Ferri (Zagor 10)
Odlične francuskog Zagora ali nikako bolje od Ferrijevih
Perpektiva mi se ne sviđa, sve deluje previše nabacano. Ako ništa drugo Ferri je uvek znao kako da postavi likove po nalovnici (ako neko stavi sveže odrađene naslovnice kao kontra-argument evo mu roge :D).
Odlične francuskog Zagora ali nikako bolje od Ferrijevih
Perpektiva mi se ne sviđa, sve deluje previše nabacano. Ako ništa drugo Ferri je uvek znao kako da postavi likove po nalovnici (ako neko stavi sveže odrađene naslovnice kao kontra-argument evo mu roge :D).
Naravno, iako..ne možete reći da je Mitton loš... bolji od recimo nekih aktualnih autora na Zagor serijalu... možda me jedino smeta kod druge ferrijeve naslovnice položaj noge Supermajka i rukavi košulje istog... majko mila, pa ima Supermajk izrez košulje na pola hrbta....kod treće oštrice koplja su prevelike za tu visinu i poziciju... kao i boja okrugle platforme je...pa neprirodna...sumljam da su je indijanci obojili za tu prigodu..pa još tom bojom... meni je to razdoblje prekrasnih Ferrijevih naslovnica,nije ni maestro savršen-ali ko je? A Mittona možete čitati u novom Blek Ludensu ROBINJA(BIJELI BIZON)...preporuka, čovjek je odličan crtać.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Iako tek solidan crtac ovaj Mitton daleko bolji od Ferrija..sto reci o Ferriju koji je cilu karijeru ima problema sa proporcijama..
ove tri od Ferija imaju perfektnu proporciju, cak ovu zadnju samo feri moze ovako uraditi, ili bolje receno drugi ovako slozenu naslovnu ni ne pokusavaju nacrtati
Iako tek solidan crtac ovaj Mitton daleko bolji od Ferrija..sto reci o Ferriju koji je cilu karijeru ima problema sa proporcijama..
ove tri od Ferija imaju perfektnu proporciju, cak ovu zadnju samo feri moze ovako uraditi, ili bolje receno drugi ovako slozenu naslovnu ni ne pokusavaju nacrtati
Ne kazem za ove tri iako i tu ima prigovora poput ove noge kojom Mike gazi Zagora, pogledaj kako to neprirodno izgleda..tia sam reci da je on ima tih problema sa proporcijama koliko oces sto kroz stripove, sto kroz naslovnice..mislim da je neko na forumu dobro detektira upravo taj segment njegovog crtanja i stavia par primjera..ne znam sad tocno di je taj topic..
Ne kazem za ove tri iako i tu ima prigovora poput ove noge kojom Mike gazi Zagora, pogledaj kako to neprirodno izgleda..tia sam reci da je on ima tih problema sa proporcijama koliko oces sto kroz stripove, sto kroz naslovnice..mislim da je neko na forumu dobro detektira upravo taj segment njegovog crtanja i stavia par primjera..ne znam sad tocno di je taj topic..
ma dobro, ima tih sitnih gresaka i kod ferrija, ,ali kad uzmemo u obzir brzinu i broj tabli sto je nacrtao onda je to stvarno sitnica
Meni se, u potpunosti, ne sviđa niti jedna (OK. druga, Ferrieva je blizu onoga kako bi naslovnica ovakvog stripa trebala izgledati, zato je i nema nigdje za kupiti
Prva, Ferrieva nema veze sa epizodom. Lijepo je nacrtana, ali to je naka univerzalna, zamjenska naslovnica kakve je Dnevnik naručivao npr. od Mikice. - Stoga otpada iz analize.
Druga, Mittonova... Varijacija slike iz stripa... i sam koncept je loš. Pojavio se protivnik, netko tko je sposoban u svemu parirati Zagoru (i više od toga), i kako ja Mitton prikazao njihov sukob? Supermike, kukavički, iz daljine, prereže most Zagoru!? To je mogao svatko... i neki bezvezni kauboj. Za to ne trebaš biti Super! OK, to je opet scena iz stripa, ali to nije za scena za naslovnicu za takvog protivnika. Na naslovnici se treba osjetiti prijetnja nadmoći samog Supermikea. Ne zove se on uzalud tako. Dakle, Mitton, nije dobro.
Treća slika (druga Ferrieva) je već blizu toga! Zagor savladan, a Supermike dominira! Najbolja naslovnica, ali par sitnica ne valjaju. Zagorov tupi pogled, kao da nije bilo borbe, već da se probudio, pa se pita ko je sad ovaj. Lijana pada nikuda... sa neba. I ove debljine više je neko drvo nego liana. Zagorova lijeva potkoljenica je... slomljena, ili što? A Mikeova noga na Zagoru je kao izrezana pa tu onda umetnuta. Inače, koncept je pravi za ovakvog protivnika.
Četvrta (druga Mittonova sllika)je opet iz stripa, ali sasvim pogrešna. Obračun u kavezu sa pumom - OK, ali nije Zagoru puma glavni protivnik, niti ideja stripa, već novi moćni negativac. Mitton- promašio ceo fudbal.
Peta Ferrieva i šesta Mittonova su jedna te ista stvar i obje ne valjaju! Imamo moćne suparnike i neizvjestan ishod iz prošle epizode... I što rade ta dvojica crtača? Sve nam odmah izdaju na naslovnici!!! Nešto pogrešnije ne može biti! To se nikad tako ne radi! Naslovnica služi da privuće, napali i poveća neizvjesnost. Ovdje sve vidimo a da nismo ni otvorili strip Velika NULA obojici! Sve lijepo piše na naslovnici- u sedmoj rundi Zagor pobjeđuje bacivšu Mikea sa platforme. Kraj! Nakon te prednje, gledaš zadnju koricu da vidiš slijedeći strip. Loše