forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor--"Zbogom, Darkwoode"!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 22

cronos six
Advanced Member

Serbia
7929 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 06/01/2014 : 21:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by legaz

Ma ima Zagor da se razvede. Veruj te mi. Ne može on bez sekire.

i ja mislim,zbog cika.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 06/01/2014 : 21:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
ja ne vjerujem u taj kraj zagora
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 06/01/2014 : 22:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

16. tabla! Sutra idu dvije.

Trud je za pohvalu, čak bih i prešutio poznate anakronizme, svojstvene Zagoru, što nam je, hvala Bogu, svima poznato, da nije konkretno postavljena vremenska odrednica u 1846. godinu, a na istoj slici, u pozadini se kočoperi znamenita kupola Capitola, koje tada nije bilo u ovakvom obliku, već je bila tri puta niža od ove i neugledna - drvena! Ova prikazana, kakvu danas poznajemo, započeta je s gradnjom tek 1855. godine, a završena 1863. postavljanjem velikog kipa na vrhu (kojeg na crtežu nema), a izgrađena je po uzoru na francuski "Dom invalida", odnosno Napoleonovu grobnicu.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 06/01/2014 : 23:48:25  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
@mogorovic

Khm, khm...
Slika Capitola iz 1846:

Tekstic:
http://lincoln.lib.niu.edu/gal/capitol1846.html

Dobro Sanda ga je malo jos dovrsio.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/01/2014 : 00:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
pa to je ono sto je mogorovic i rekao - Capitala tada nije bilo u konačnom obliku, već je bila tri puta niža i drvena
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/01/2014 : 00:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Nemojte opet cjepidlačiti, nije povijesni roman u stripu pa da baš svaka sitnica bude autentična.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/01/2014 : 00:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

pa to je ono sto je mogorovic i rekao - Capitala tada nije bilo u konačnom obliku, već je bila tri puta niža i drvena

Pa dobro, ja sam se poslije njegovog posta iskreno uplasio da je u to vrijeme Capitol bio neka stracara. (To mislim bez sarkazma.) Prije toga nisam ni provjeravao jer je tu lokaciju Sanda sam izabrao. Mozemo i Capitol malo srezati na slici, zasto da ne. To barem nije tesko.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2427 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 07/01/2014 : 01:02:53  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
D.J., dobro je... u globalu mi se sviđa.
Puno je bolje kad odjednom pročitaš sve
jedino što mi je malo... 'slatkast'

I to skakanje po datumima- malkice naprijed, pa nazad, pa usredinu, pa skoro na kraj..., ne da nije dobro, ali malkice moraš bolje sve pratit...

Kako rekoh- OK je. Vidjet ćemo što si nam spremio epilogom (je li to taj Brdarov dio?)

Ja bi dodao i Prequel, odnosno i imaš prequel sa Zagorom koji piše memoare o sporazumu pred 9 godina kod Buffalo Creeka... ali to je i veliki spoiler, još i više kad se stavi uz naslov 'Zbogom, Darkwoode'.
Strip je Ok ...ali ja bi to izbjegao dodavši malo akcije
ne da je vidimo... već objašnjenje što se to dogodilo da je Zagor promjenio modus operandi... i postao od ratnika političar... i što je čekao 5 godina da pokuša promjeniti taj sporazum o preseljenju.
Npr... taj sporazum ne prihvaćaju sva plemena. U tih pet godina, pojavljuju se nove, i sve moćnije, indijanske vođe, koje dižu sve krvavije pobune, a vojska po sporazumu mora djelovati. Zagor je između njih i sve manje njegov način smirivanja situacije daje rezultate, jer taj sporazum o preseljenju je konačna presuda Darkwoodskim indijancima na koju Zagor ne može sjekirom.
Malo bi s time ubio 'slatkoću'... ali dobro je i ovako
Nećemo tvojoj Ekipi još više otežavati život
Možda me ovo natjera da sam napravim svoju verziju
Pratim epilog
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 07/01/2014 : 02:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
quote:
a Bane sad ionako crta oficijelnog, kolor Zagora koji izlazi u Italiji ove godine!

Ipak 2015., Bane, koliko sam uspio vidjeti, radi za više izdavača tako da ove godine ne može završiti na vrijeme.

Edited by - solar on 07/01/2014 02:48:12
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/01/2014 : 07:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

quote:
a Bane sad ionako crta oficijelnog, kolor Zagora koji izlazi u Italiji ove godine!

Ipak 2015., Bane, koliko sam uspio vidjeti, radi za više izdavača tako da ove godine ne može završiti na vrijeme.

Steta!

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/01/2014 : 07:50:19  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

D.J., dobro je... u globalu mi se sviđa.
Puno je bolje kad odjednom pročitaš sve
jedino što mi je malo... 'slatkast'

I to skakanje po datumima- malkice naprijed, pa nazad, pa usredinu, pa skoro na kraj..., ne da nije dobro, ali malkice moraš bolje sve pratit...

Kako rekoh- OK je. Vidjet ćemo što si nam spremio epilogom (je li to taj Brdarov dio?)

Ja bi dodao i Prequel, odnosno i imaš prequel sa Zagorom koji piše memoare o sporazumu pred 9 godina kod Buffalo Creeka... ali to je i veliki spoiler, još i više kad se stavi uz naslov 'Zbogom, Darkwoode'.
Strip je Ok ...ali ja bi to izbjegao dodavši malo akcije
ne da je vidimo... već objašnjenje što se to dogodilo da je Zagor promjenio modus operandi... i postao od ratnika političar... i što je čekao 5 godina da pokuša promjeniti taj sporazum o preseljenju.
Npr... taj sporazum ne prihvaćaju sva plemena. U tih pet godina, pojavljuju se nove, i sve moćnije, indijanske vođe, koje dižu sve krvavije pobune, a vojska po sporazumu mora djelovati. Zagor je između njih i sve manje njegov način smirivanja situacije daje rezultate, jer taj sporazum o preseljenju je konačna presuda Darkwoodskim indijancima na koju Zagor ne može sjekirom.
Malo bi s time ubio 'slatkoću'... ali dobro je i ovako
Nećemo tvojoj Ekipi još više otežavati život
Možda me ovo natjera da sam napravim svoju verziju
Pratim epilog

Igmane,
Slazem se strip je slatkast i kao i ti mislim da je puno bolji kad se u komadu cita, kako je i predvideno. Stavljanje po tablu-dvije, vise je za zabavu i ljudima je interesantnije da nagadaju, komentiraju i slicno. Kad sve popravimo stavit cu kompletan strip odjednom za citanje u komadu.

Nego sto se tice datuma... Nema tu skakanje naprijed, nazad. Nakon uvoda koji je fakticki kraj, 1847, idemo samo prema naprijed. Dobro, trebaju se pratiti datumi da se pohvataju neke sitnice, a zato sam na pocetku i rekao da se cita pazljivo.

Strip ima malo stranica, a opet toliko se toga dogodilo. Mislim da ne mora u Zagorovom stripu uvijek biti ubijanja i makljaze, imamo 600 brojeva koji su puni toga. Ovih jedva 20ak stranica su mali predah, ali mi se i tvoja ideja svida! Ti si covjek od akcije, a i tvoj crtez je takav! Vidim da bi te ovo moglo potaknuti da napravis nesto novo.

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/01/2014 : 08:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Pocinjemo s kratkim epilogom. Ovdje je 19. tabla stripa (tj. 25. i 26. stranica knjige).

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/01/2014 : 09:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
yeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!! Chico je tajnik!!!!!! A restoran? Opet je "zajebao" Trampya....mora da su opet nešto njih dvojica zabrljali.....
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/01/2014 : 09:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
tako je moralo biti;)
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/01/2014 : 10:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

tako je moralo biti;)

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19799 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/01/2014 : 11:00:37  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Uuuuuuuuu! Ja mislio da će epilog biti u rječima, a ne strip. DJ iako malo patetično, odlično i jedino ispravno.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/01/2014 : 12:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

Uuuuuuuuu! Ja mislio da će epilog biti u rječima, a ne strip. DJ iako malo patetično, odlično i jedino ispravno.

ja sam isto to tako mislio, hvala bogu pa nisam bio u pravu haha.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 07/01/2014 : 12:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
OK je kraj ispao, šteta samo da se niste sjetili mrljaste lisice

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 07/01/2014 : 12:51:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
sad sve staviti u prvi post, da se moze procitati i bez previse naprezanja :)
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12545 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 07/01/2014 : 13:25:42  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

sad sve staviti u prvi post, da se moze procitati i bez previse naprezanja :)

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 07/01/2014 : 14:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Nemojte opet cjepidlačiti, nije povijesni roman u stripu pa da baš svaka sitnica bude autentična.

Bas tako !
I da dobije Samsung S4 iz Seoula od Hellingena ne bi mi smetalo..
A ako je Chico tajnik u razgovorima sa stranim predstavnicima bi mogao i nabaviti univerzalni "zub" prevodioc i samsung note za zapisivanje sastanaka
Mozda primjena Hellingenovih kamera na kojima radi neki Finch

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 07/01/2014 : 19:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

ma nema šanse da bude netko drugi
pa kakav bi to DJ bio kada bi onako ofrlje otpravio Chica. kada bi Zagor onako hladno napucao Chica.
ne ne, DJ je predobar da raskine najveće prijateljstvo i naša će dva prijatelja biti ponovo i zauvijek zajedno.

Stinky, cetiri stranice cekam da ovo repliciram,a tko ceka, taj i doceka.
A sad zaozbiljno - D.J. je zaista htio da raskine najvece prijateljstvo, odnosno, strip je u izvornoj verziji trebao zavrsiti na 18. tabli. Odmah sam D.J.-u sugerirao da to nije dobro, da mi se ne sviđa nacin na koji zavrse Zagor i Chico, to je nemoguce, jer nije Zagor tip koji bi dozvolio da sve to zavrsi na taj nacin nakon svih tih godina zajednickih pustolovina. U prvi mah D.J. se oglusio na moj prijedlog, ali bio sam uporan sa svojim stavovima, te je glas razuma ipak prevladao kod D.J.- a, i on je odlucio da prihvati moje sugestije glede epiloga. A kako se to sve odvojalo, procitaj u sljedecem postu, u kojem repliciram IGMANU2 na njegov upit vezano za moje ideje o epilogu.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 07/01/2014 : 19:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by IGMAN2

Moja je samo ideja. U proslom postu u kojem repliciram stinkyju sam objasnio zasto je doslo do toga, a kad je D.J. prihvatio ideju za epilog, pitao me imam li kakve sugestije. Buduci da na tabli 1 Zagor i klinci z izvornoj verziji idu vani, rekao sam D.J.- u neka svi zapravo idu na postaju po novog tajnika, a to je Chico, koji osim sto moze biti i tajnik, jos bi mogao biti zabavan i djeci, ono, kao 'ujak Chico'. I da sve na kraju zavrsi...doznajte u par narednih dana kako.
Uglavnom, D.J. je prihvatio moj prijedlog i u kratkom roku uradio scenario za epilog.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13205 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 07/01/2014 : 20:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Brdar

Stinky, cetiri stranice cekam da ovo repliciram,a tko ceka, taj i doceka.
A sad zaozbiljno - D.J. je zaista htio da raskine najvece prijateljstvo

ma daj
DJ da je tako postupio?? ti si morao biti glas savjesti?
ovo mora DJ potvrditi
pa čitava ova priča, svijet-postaje-bolje-mjesto je čisti DJ i da tu nema mjesta za dva velika iskrena prijatelja?? napucati dobrog Chica ko staru kantu? neoprostivi gaf i posrnuće DJ-a, kolaps čak. nimalo didžejevski;)

Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/01/2014 : 20:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Da, ovako je strip jos slatkastiji, ali ipak realniji jer tesko da bi Zagor nakon svega sto je prosao s Cikom imao snage potpuno napostiti Cika. Imali smo srecu sto je prva tabla dopustala takvu fleksibilnost i u neku ruku stvorila s epilogom jos jacu cjelinu!
Zato sam u uvodu i rekao da se zahvaljujme svima koji su radili na stvaranju ovog stripa jer je ovo bila prava kolaboracija tj. granice tko je sto radio nisu tako ciste kao sto pise. I ja sam popravljao crteze, i Sanda je prosirio strip za ekstra tablu koja koju nisam predvidio u scenariju, i Kriticni je dodao ekstra olovku, i Legaz je dao sugestije kod nekih dijaloga, i Brdar je dodao ekstra svacega kao zadnja karika u crtackom lancu.

Go to Top of Page
Page: of 22 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000