forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kolekcija ludosti i zanimljivosti iz novina
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 678

lwood
Advanced Member

Colombia
47140 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/01/2014 : 14:24:23  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Budući da baš ništa od navedenog nije referentno, od Jutarnjeg (pardon, Yutarnjeg) i Večernjeg preko tportala (Bože sačuvaj!) i Indexa do Slobodne Dalmacije i 24sata, odgovor je jasan.

Referentni su Dnevno.hr i Bitno.net!

zanimljivo,največi dnevni listovi nemaju "nacionalnu svijest"
ma šta to značilo

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/01/2014 : 14:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

Lijepo si to objasnio u zadnja dva odjeljka i na to sam otprilike mislio.
Još bih samo dodao da bi hrvatska svijest obuhvaćala i smjeranje svakog pojedinca k ostvarivanju najboljih interesa naroda.
A to znači i plaćanje poreza, bacanje smeća u koš, a ne na cestu, glasovanje u parlamentu tako da se štite interesi naroda, obitelji, života, kulture, plaćanje plaće i doprinosa radnicima u rokovima, ljubaznost prema strancima, ne pljuvanje po cesti, i mnoge druge stvari, odnosno ukratko rad i djelovanje u interesu svog naroda kako bi život u ovoj zemlji mogao biti bolji, a narod napredovati.

Sad, znam da ćeš mi pokušati implicirati neki nacionalistički smisao, jer po ljevičarima svi koji se zalažu za nacionalne interese su fašisti i nacionalisti, međutim isti pojam podrazumijeva samo čistu ljubav prema svojoj zemlji, pri čemu ne dolazi u obzir štetiti drugome.

Bojim se da ovi gore mediji navedeni par postova ranije nemaju baš zrno takve svijesti, jer im cilj ne leži u boljitku naroda i države, već u boljitku njihovih debelih vlasnika.

Neću ti implicirati baš ništa, jer sve što navodiš, od plaćanja poreza i bacanja smeća do zaštite obitelji (s obiteljskim vrijednostima se već manipulira) i ljubaznosti prema strancima (zašto ne i prema domaćima?) nije hrvatska (mongolska, njemačka, srpska itd.) svijest nego građanska svijest.

To bi svatko od nas morao poštivati kao građanin ove (ili bilo koje druge) države, i to nema veze s onim što nazivaš nacioanlnom sviješću.
Pristojnost, uljuđenost, poštovanje drugog i drugačijeg (!) i općenito civiliziranost nisu ekskluzivne kategorije nijednog naroda, pa tako ni hrvatskog, da bi nas osobito definirale.

Primjerice, naš svijet kad ode na rad u recimo Njemačku većinom se itekako dobro uključi u tamošnje društvo i poštuje sve što navodiš, pa bi po tebi slijedilo da smo skloni više držati do njemačke svijesti (?!?!) nego do naše vlastite, ma što to značilo.

Ukratko, brkanje pojmova.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2014 : 14:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Nikakvo brkanje.
Objasnio sam sadržaj tog pojma, a najvažniji segment je ukupno "smjeranje svakog pojedinca k ostvarivanju najboljih interesa svog (u ovom slučaju hrvatskog) naroda".

Ti bi sve sveo na diskutabilan pojam građanske svijesti (što sve obuhvaća?), međutim ista je uži pojam od nacionalne i stoga ju je nepotrebno isticati u ovom diskursu jer je u onim svojim pozitivnim vrijednostima sadržana u višem pojmu.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 20/01/2014 : 15:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
Građanstvo je pojam širi od nacije/nacionalno, a ne uži. Pojam građanstvo obuhvaća sve stanovnike Svijeta.
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 20/01/2014 : 15:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
Amose je li ova masonska zavjera tj. pisanje o njoj briga za svoj narod?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47140 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/01/2014 : 15:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Nikakvo brkanje.
Objasnio sam sadržaj tog pojma, a najvažniji segment je ukupno "smjeranje svakog pojedinca k ostvarivanju najboljih interesa svog (u ovom slučaju hrvatskog) naroda".

Ti bi sve sveo na diskutabilan pojam građanske svijesti (što sve obuhvaća?), međutim ista je uži pojam od nacionalne i stoga ju je nepotrebno isticati u ovom diskursu jer je u onim svojim pozitivnim vrijednostima sadržana u višem pojmu.

da pobrka si,jerbo iz tvog izlaganja je očito da kogod ima drukčije mišljenje o npr obitelji ili prošlom referendumu nema ni nacionalnu svijest.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 20/01/2014 : 15:13:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Po nacionalnosti sam Hrvat, ali sam građanin i Hrvatske i svijeta.

Nacionalno određenje me nužno smješta u uže okvire, samo one mog naroda, a građansko u šire, nadnacionalne.

I zašto bi građanska svijest bila diskutabilan pojam? I od kad se ne zna što ista sve obuhvaća?

Ali razumijem te, građanstvo ti je neprihvatljivo jer osporava ekskluzivitet nacionalnog, jer osporava pravo da se u ime nacije nameću ograničenja općeljudskom, dakle građanskom.

Nisi svjestan da ako u ime nacionalnog negiraš općeljudsko i građansko, da zapravo negiraš - sužavaš, ograničavaš - i samog sebe, pa i kao Hrvata.

No ne daj se smetati, nastavi s Dnevnim i Bitnim stvarima, sve ostalo su bespuća liberalnih i anacionalnih zbiljnosti.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2014 : 15:59:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by sretan

Amose je li ova masonska zavjera tj. pisanje o njoj briga za svoj narod?

Ovisi kako uzmeš.
Ako vjeruješ u zavjere, onda jest briga. Ako ne vjeruješ, onda je članak suvišan.

I građanstvo je segment nacionalnosti. Nacionalno obuhvaća u sebi i građansko i nacionalno, dok samo građanstvo ne mora podrazumijevati nacionalno.
Ne možeš te pojmove razlikovati po zemljopisnoj veličini .
Npr. ako radimo razliku između nacionalnog (kao subjektivnog osjećaja pripadnosti nekoj naciji) i državljanstva (pravne sveze s određenom državom) treba reći da postoje i apatridi, osobe bez državljanstva ikoje države. Analogno, ako postoje, recimo to tako, duhovni apatridi, odnosno osobe koje kažu da ne pripadaju nikojem narodu ili naciji, već da su samo građani svijeta, zar im ne fali jedan segment identiteta?

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2014 : 16:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

da pobrka si,jerbo iz tvog izlaganja je očito da kogod ima drukčije mišljenje o npr obitelji ili prošlom referendumu nema ni nacionalnu svijest.

Ne bih rekao da nužno nema, ali je pogrešno usmjerena.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2014 : 16:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Po nacionalnosti sam Hrvat, ali sam građanin i Hrvatske i svijeta.

Nacionalno određenje me nužno smješta u uže okvire, samo one mog naroda, a građansko u šire, nadnacionalne.

I zašto bi građanska svijest bila diskutabilan pojam? I od kad se ne zna što ista sve obuhvaća?

Ali razumijem te, građanstvo ti je neprihvatljivo jer osporava ekskluzivitet nacionalnog, jer osporava pravo da se u ime nacije nameću ograničenja općeljudskom, dakle građanskom.

Nisi svjestan da ako u ime nacionalnog negiraš općeljudsko i građansko, da zapravo negiraš - sužavaš, ograničavaš - i samog sebe, pa i kao Hrvata.

No ne daj se smetati, nastavi s Dnevnim i Bitnim stvarima, sve ostalo su bespuća liberalnih i anacionalnih zbiljnosti.

Što negiram?
Nigdje nisam isključio građansko iz nacionalnog, dapače, uklopio sam ih jedno u drugo.
A moj stav je da tek kada ima pravilan odnos prema sebi i svojemu, pojedinac može početi pravilno uvažavati tuđe i strano, bez servilnog stava ili bahatog uznošenja.

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 20/01/2014 : 16:26:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:

Za neke stvari još nisi ni na razini malo boljeg osnovnoškolca

A pitanje o brizi za narod i masonima sam postavio tebi i tražio tvoj odgovor, a ne protuodgovor ("ovisi u što vjeruješ")...pa ako bi moglo da mi odgovoriš na pitanje sa da ili ne, s obzirom da je pitanje jednostavno.
Je li pisanje o masonima briga za narod?

Edited by - sretan on 20/01/2014 16:30:16
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1916 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 20/01/2014 : 16:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message
@ Charli: hvala na fotki da ne spamam topic. Imao sam nekoga u Sime Ljubica 10. Moglo bi biti nesto slicno sa slike, znam da je bilo neko minimalno dvoriste...
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 20/01/2014 : 17:30:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by sretan

quote:

Za neke stvari još nisi ni na razini malo boljeg osnovnoškolca

A pitanje o brizi za narod i masonima sam postavio tebi i tražio tvoj odgovor, a ne protuodgovor ("ovisi u što vjeruješ")...pa ako bi moglo da mi odgovoriš na pitanje sa da ili ne, s obzirom da je pitanje jednostavno.
Je li pisanje o masonima briga za narod?

Kakvo pitanje, takav odgovor,a buduci da si mi tako lijepo izdocirao sa svoje uzvisene katedre, odgovori si sam na njega..

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 20/01/2014 : 17:37:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
To nije briga za narod vec guranje lakovjernih pojedinca u sukobe i mržnju. Drugim riječima riječ je o najobičnijim kompleksima s kojima pojedinci među nama nikako da izađu na kraj (:
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 20/01/2014 : 17:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
I nauči da je pojam građanstvo debelo širi pojam od nacionalnog, a objašnjenje možeš pronači u svakom udžbeniku povijesti za VII. razred.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 20/01/2014 : 18:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:

Lijepo si to objasnio u zadnja dva odjeljka i na to sam otprilike mislio.
Još bih samo dodao da bi hrvatska svijest obuhvaćala i smjeranje svakog pojedinca k ostvarivanju najboljih interesa naroda.
A to znači i plaćanje poreza, bacanje smeća u koš, a ne na cestu, glasovanje u parlamentu tako da se štite interesi naroda, obitelji, života, kulture, plaćanje plaće i doprinosa radnicima u rokovima, ljubaznost prema strancima, ne pljuvanje po cesti, i mnoge druge stvari, odnosno ukratko rad i djelovanje u interesu svog naroda kako bi život u ovoj zemlji mogao biti bolji, a narod napredovati.

Sad, znam da ćeš mi pokušati implicirati neki nacionalistički smisao, jer po ljevičarima svi koji se zalažu za nacionalne interese su fašisti i nacionalisti, međutim isti pojam podrazumijeva samo čistu ljubav prema svojoj zemlji, pri čemu ne dolazi u obzir štetiti drugome.

Bojim se da ovi gore mediji navedeni par postova ranije nemaju baš zrno takve svijesti, jer im cilj ne leži u boljitku naroda i države, već u boljitku njihovih debelih vlasnika.

krasno si ti to sebi posložio u toj svojoj zabludjeloj i izgubljenoj katoličkoj glavici. jasno je meni da takav mentalitet živi u oblacima i sipa misli i ideje koje nikada nemaju pokrića u stvarnosti, dapaće, upravo stvarnost je ta koja je tu uvijek kontra vas.

kuda smjera hrvatska misao od devedesetih naovamo itekako je jasno i evidentno na svakodnevnoj razini... prema samome dnu. i to upravo zahvaljujući predominantom konzervativnom i katoličkom hrvatskom življu čiji mentalitet ukljućuje bogobojaznost, poniznost (pasivnost), lijenost, licemjerje i slijepu odanost autoritetu (bez obzira kakav on bio).

hrvati... sluge bili i ostali.

nikada od nas velikog naroda (u bilo kojem smislu).
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47140 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/01/2014 : 22:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwood

Ne bih rekao da nužno nema, ali je pogrešno usmjerena.

zašto misliš da je pogrešno usmjerena? možda je bolje usmjerena od nekih drugih

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47140 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/01/2014 : 22:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/prijetnja-napretku-civilizacije-85-najbogatijih-ljudi-posjeduje-koliko-i-35-milijarde-najsiromasnijih/722727.aspx

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 21/01/2014 : 00:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by ZoranC

@ Charli: hvala na fotki da ne spamam topic. Imao sam nekoga u Sime Ljubica 10. Moglo bi biti nesto slicno sa slike, znam da je bilo neko minimalno dvoriste...

nema na čemu ..fotkam ti ja tu ulicu jedan dan, pa se prisjećaj čega god hoćes, ako ti je u dragom sjećanju. Tada će mi tim više biti zadovoljstvo.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1916 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 21/01/2014 : 06:04:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message
Hvala, Charlie.

Edited by - ZoranC on 21/01/2014 06:05:35
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 21/01/2014 : 13:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Slavenka Drakulić o ženama i modnoj industriji, uzajamno, na Tportalu:

http://www.tportal.hr/vijesti/komentari/310741/Zenska-prica-stezanje-rezanje-izgladnjivanje.html

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/01/2014 : 21:38:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Neobicno oruzje
http://www.bigpicture.si/archives/44430

sunce ti međedovo
http://www.bigpicture.si/archives/44260

big shots
http://www.bigpicture.si/archives/44567

freaky
http://www.bigpicture.si/archives/44448

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 21/01/2014 : 21:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

ambalaza malo drukcije
http://www.bigpicture.si/archives/44153

he he, dobre
http://www.bigpicture.si/archives/44178

nije se prao 60 godina :o
http://www.bigpicture.si/archives/44195

mama, mama, pronađi me
http://www.bigpicture.si/archives/44239

stan, u koga niko nije zavirio cak 70 godina
http://www.bigpicture.si/archives/44248

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/01/2014 : 00:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Ahahahaha kakav car

http://dnevnik.hr/showbuzz/omg/ron-jeremy-zajahao-je-kuglu-i-snimio-vlastitu-verziju-wrecking-balla---320290.html

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47140 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/01/2014 : 12:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/broj-nezaposlenih-u-2013-popravili-izbacivanjem-120-tisuca-ljudi-s-burze-bez-posla-vise-od-pola-milijuna-hrvata/723111.aspx

Go to Top of Page
Page: of 678 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.34 seconds. Snitz Forums 2000