Author |
Topic |
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
Posted - 20/01/2014 : 10:01:05
|
Friško objavljena zbirka distopijskih priča iz bliske budućnosti u kojoj je u Republici Hrvatskoj na vlasti radikalna desnica.
Autori: Igor Beleš, Mladen Blažević, Alen Brabec, Hana Dagostin, Goran Gluščić, Majda Jurić, Alen Kapidžić, Zoran Krušvar, Davor Mandić, Eva Rodić, Lea Stoiljković Medved, Dajana Šalinović, Robert Vrbnjak, Carmela Žmirić, Zoran Žmirić.
Formati: epub, mobi (Kindle), pdf, ftf, lrf, pdb, txt.
Link za besplatno pruezimanje https://www.smashwords.com/books/view/397121
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 20/01/2014 : 10:54:58
|
Sramota...
Inače, budući da je barem načelno na ovom sajtu zabranjeno politizirati, provoditi političku propagandu, a pogotovo poticati na mržnju, bilo bi lijepo da se oglase i moderatori i uklone promoviranje ovog pamfleta koji je autor ambiciozno uvrstio u "umjetnost".
|
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 20/01/2014 : 11:03:52
|
quote: Originally posted by Pavel
Sramota...
Inače, budući da je barem načelno na ovom sajtu zabranjeno politizirati, provoditi političku propagandu, a pogotovo poticati na mržnju, bilo bi lijepo da se oglase i moderatori i uklone promoviranje ovog pamfleta koji je autor ambiciozno uvrstio u "umjetnost".
To je isto kao da uklonis naslovnicu Mausa. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 20/01/2014 : 11:28:11
|
Neka imena su poznata i itekako obećavaju (Krušvar, Mandić, Žmirić), ekipa je vjerujem većinom riječka i trebalo bi biti barem solidno.
Po imenima bi trebala biti satirična distopija s crnim humorom, pa ćemo vidjeti.
Zašto sve apriori odbacivati samo zbog teme, a da se ni ne provjeri na koji je način ista obrađena!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 20/01/2014 : 11:32:43
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Neka imena su poznata i itekako obećavaju (Krušvar, Mandić, Žmirić), ekipa je vjerujem većinom riječka i trebalo bi biti barem solidno.
Po imenima bi trebala biti satirična distopija s crnim humorom, pa ćemo vidjeti.
Zašto sve apriori odbacivati samo zbog teme, a da se ni ne provjeri na koji je način ista obrađena!
Bingo |
|
|
Pavel
Senior Member
Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 20/01/2014 : 11:38:17
|
quote: Originally posted by Gand
Sramota...
To je isto kao da uklonis naslovnicu Mausa.
Nije, kolega. Maus je povijesni strip zasnovan na autobiografskim elementima. Napravi takav povijesni strip ili zbirku priča domaće tematike i sve ok. Međutim, ovo što ti i tvoji prijatelji radite je nešto posve drugo. Zlorabite povijesnu tragediju kako biste promovirali svoje političke stavove. To je gnjusno i etički gledajući dno dna.To je mentalno nasljeđe bivšeg totalitarnog režima koji je svim neistomišljenicima prišivao takve etikete kao bi ih diskvalificirao te potvrdio svoju nedodirljivost i univerzalnu ispravnost. Time prije svega vrijeđaš žrtve, a tek potom pokazuješ svoj intelektualno-moralni background.
I da, s obzirom da se zna na što se misli pod "aktualni društveni događaji", ovdje možeš vidjeti što Europski rabinski kongres misli o njima:http: //www.tportal.hr/vijesti/svijet/301953/Rabini-osudili-usporedbu-U-ime-obitelji-s-nacizmom.html
Isti dopis bi dobio i za svoju zbirku priča kad bi ona stekla publicitet poput akcije iz linka.
|
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 20/01/2014 : 11:42:11
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ja, k'o po navadi, reko' jednu priču ću iz sredine, nasumice i gdje ću nego na "Pomajku" Majde Jurić. Ni trunke satire i crnog humora, bolna, bolna... |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 20/01/2014 : 11:47:02
|
quote: Originally posted by Gand
Sramota...
To je isto kao da uklonis naslovnicu Mausa.
Nije, kolega. Maus je povijesni strip zasnovan na autobiografskim elementima. Napravi takav povijesni strip ili zbirku priča domaće tematike i sve ok. Međutim, ovo što ti i tvoji prijatelji radite je nešto posve drugo. Zlorabite povijesnu tragediju kako biste promovirali svoje političke stavove. To je gnjusno i etički gledajući dno dna.To je mentalno nasljeđe bivšeg totalitarnog režima koji je svim neistomišljenicima prišivao takve etikete kao bi ih diskvalificirao te potvrdio svoju nedodirljivost i univerzalnu ispravnost. Time prije svega vrijeđaš žrtve, a tek potom pokazuješ svoj intelektualno-moralni background.
I da, s obzirom da se zna na što se misli pod "aktualni društveni događaji", ovdje možeš vidjeti što Europski rabinski kongres misli o njima:http: //www.tportal.hr/vijesti/svijet/301953/Rabini-osudili-usporedbu-U-ime-obitelji-s-nacizmom.html
Isti dopis bi dobio i za svoju zbirku priča kad bi ona stekla publicitet poput akcije iz linka.
A ovdje možeš pročitati što kaže Židovska Općina Zagreb (kao upućeniji) na istu temu:
http://www.zoz.hr/home.php?subkat=novosti&content=novosti&arhiva=&id_novost=2937&year=2013&quarter=4&vijest=1334&PHPSESSID=073649efa014b41f75ef66509db9e24c
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
Edited by - andjusticeforall on 20/01/2014 11:47:34 |
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 20/01/2014 : 12:36:49
|
Pa to je Zoran! Živio i svako dobro, i oko ove knjige i inače! Svakako ću se posvetiti ovome, ali prije moram odraditi par obveza za posao, među ostalim i Čefuri raus!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 20/01/2014 : 13:38:59
|
Predosjećam i međunarodni incident epskih proporcija, a svakako će te svi završit u pržunu obzirom da ste očiti LLIFPJOKIMSH, cit.:
"Ti se o ničemu ne brineš. Srboljub nikako da nauči lekciju iz violine... Zaostat će. Mali Dušan Krešimir od tvog Karla ide na državno natjecanje u e-krasopisu, a Srboljub ne može ni... Zapustio si nas, svi su ti važniji."
Sve u svemu dođe kao domaća inačica 1984-e, doduše ima nekih manjih nekonzistentnosti, ali nećemo cjepidlačiti...
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 20/01/2014 : 14:30:35
|
Pročitana prva :) Obradovalo me je to što hrvatski intelektualci na pravi način odgovoraju. Prva (tvoja Gand?) priča je kvalitetan uradak. Vuče na '84, odličan obrt ;) Prelazim na drugu. |
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 20/01/2014 : 15:36:01
|
quote: Originally posted by Jasko
Pročitana prva :) Obradovalo me je to što hrvatski intelektualci na pravi način odgovoraju. Prva (tvoja Gand?) priča je kvalitetan uradak. Vuče na '84, odličan obrt ;) Prelazim na drugu.
Moja priča se zove "Lanac". Biti ce uskoro objavljena samostalno, a majstor Rico je radio naslovnicu.
|
|
|
Pirgavi
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 20/01/2014 : 18:38:55
|
Dobra fora, nema šta! Podrška!
Što bi tek bilo da je onaj križ na naslovnici npr. naopako |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/01/2014 : 19:28:24
|
pročitao par strana i ne čini se loše. Budem to pročital nakon što rešim Pirgavog:)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 20/01/2014 : 19:34:20
|
Jedno od važnijh svojstava znanstvene fantastike jest upravo da prepozna određena kretanja u društvu i potom ih književno ekstrapolira u budućnost kao upozorenje. Činjenica je da nam se u državi događa puno toga što upućuje na mračna vremena ispred nas, pa jedan od mogućih odgovora što bi nas moglo zadesiti ako aktivno ne promišljamo o sebi i vremenima koja dolaze pokazuje zbirka priča Nova država Hrvatija 2033.
http://inverzija.net/?p=9494 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/01/2014 : 19:55:04
|
Inače, s obzirom da sam ti dvije knjige pohvalio u recenzijama, ovu priču ću izvrijeđat, čisto radi ravnoteže |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
Posted - 20/01/2014 : 20:35:07
|
quote: Originally posted by mladjo
Inače, s obzirom da sam ti dvije knjige pohvalio u recenzijama, ovu priču ću izvrijeđat, čisto radi ravnoteže
Obzirom da je krneulo vrijedjanje i prije samog citanja, vrijedjanje nakon citanja podnijeti cu s lakocom. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8577 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 21/01/2014 : 00:11:04
|
Ostaci jučerašnje mučnine i slabost zbog viroze danas su se pokazali kao zeznuti suputnici u priči "Lanac" koja me nakon nekoliko stranica čitanja uvalila u atmosferu iz filma Gattaca, te se do kraja održao taj amalgam u glavi, nakon čega mi je trebalo nešto vremena da se otarasim jezivog osjećaja da se ne želim vratiti u prošlost koja može prethoditi ovoj budućnosti. Sve što imamo je sadašnjost, u kojoj se moramo probuditi.
|
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/01/2014 : 00:52:19
|
združeno naprid prema Afganistanu |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Gand
Advanced Member
Croatia
3026 Posts
|
Pirgavi
Junior Member
Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 21/01/2014 : 18:29:37
|
Inače ne volim i ne dajem recenzije domaćih autora, ali evo dat ću barem mišljenje nakon četiri pročitane priče (ostale ću valjda pročitati u dogledno vrijeme).
Prva priča je najbolja koju sam pročitao(o samo 4), ali isto kao i kod ostalih njezina poruka je otkrivena od samog početka (vjerujem da je to bila namjera, ali SF publika voli malo mozgati, barem ja volim). Inače sam pobornik suptilnije kritike.
No, puno je tu ideja...ona u busu mi se jako sviđa s crvenim i plavim sjedalima, a krv ideja je vrhunska :)
Sve pohvale i sad napišite još jednu zbirku što bi bilo da pobjedi ekstremna ljevica: HDN 3302 :)
|
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 21/01/2014 : 18:54:36
|
quote: Originally posted by Pirgavi
Sve pohvale i sad napišite još jednu zbirku što bi bilo da pobjedi ekstremna ljevica: HDN 3302 :)
Možeš misliti kako će takvu knjigu napisati ;) Ta knjiga mogla bi imati naslov otprilike: "Ateistička homo-anarho-socijalistička Zajednica autonomnih oblasti Slavonije, Baranje, Zagorja, Prigorja, Međimurja, Banije, Korduna, Like, Primorja, Istre i Dalmacije u velikoj balkanskoj bratskoj zajednici". To bi se naime desilo da nedajbože ekstremna ljevica kod nas dođe na vlast. Riječ "Hrvatska", naravno, prestala bi postojati. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts