Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 28/09/2012 : 21:30:26
|
quote: Originally posted by bluefield
"and now,something completely different" Svaka čast majstore! Kvaka 33,Moja druga savjest,Povratak u Matrix-prava uživancija. Kako se samo znaš "prosut" po papiru.
Hvala..rijeci izgovorene su moja najveca nagrada |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 29/09/2012 : 20:52:14
|
BLOW
Udahnuh prljavstinu sa plasticnih poklopaca wc skoljki, udahnuh brzinu koja me trijezni, cisti, truje, ubija i nosi dalje od kaveza koji je jedino tako vidljiv i prisutan. Udahnuh tvoju mladost i tvoj strah dok si udisala svoje predrasude i nosila breme svoje generacije . Udahnuh smrad mojih krvlju ukaljanih ruku dok sam prstima prolazio kroz tvoju kosu i pazio da ne padne u andeoski prah koji nas spaja i razdvaja . Udahnuh spoznaju da je razum vrlo rijetka i dragocjena biljka , biljka koja izumire i biljka koja profit ne donosi..pa opet..zaljevat cu je po svaku cijenu..uvijek. Nisam se nikad bojao udahnuti niti laz niti istinu, nisam se nikad bojao osjecati svijet oko sebe i ciniti sitne i velike grijehe, nisam se nikad bojao bojati . Udahnuh poeziju koja me prozima i za koju sam spreman ici do kraja . Povratak u matrix je sa moje strane manipulativna perverzija u ocima okoline i sistema koji je stvoren na istim nacelima ,ali i moja igra i moj prkos da pokazem da je sve realivno, i da je tijelo samo ljustura i da je duh onaj koji igru igra..i te kakvu igru. Sve opet ima svoju cijenu, Sve je podlozno zakonima u koje vjerujemo, Sve je San kojeg tako dugo zapostavljamo i san kojega se bojimo zivjeti. Udahnuh veceras srecu i moram je sa vama podjeliti..kostalo sto kosta . Udahnuh veceras jednu novu misao za koju jos ne postoji rijec. Udahnuh.
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 30/09/2012 : 18:04:56
|
City Assassin
Dug i naporan smrdljivi dan u kojem su se rjesavale samo stvari glede profita i papirologije dobija svoj epilog u ljubicastom shuttlu koji me klizeci primice centru grada i zeljeznickoj stanici , uvijek zivoj, uvijek sarenoj. Osjecam se poprilicno slomljeno, no par gutljaja zlatno-smede carobne tekucine i par tonova dobre glazbe iz bijelih slusalica me polako vracaju na povrsinu i moja jedra su spremna za nocnu voznju..ooo da . Rukujem se sa vozacem i zahvaljujem mu na voznji , uvijek to cinim jer znam da mu to godi srcu i da mu daje snage da to iznova cini , iz dana u dan.Drugi to ne cine i samo sute ili i mrmljajuci prolaze pokraj njega..ja nisam drugi ..nisam nikad zaboravio niti cu zaboraviti da smo svi isti ..bas svi, iznimaka nema . Vani sipi lagana jesenja kisica ..nemam kisobran niti sam ga ikad posjedovao..vjerovatno glupo , ali nikad nisam osjetio potrebu da se sklonim od kise ili snjega ili..bilo cega. Nocna rasvjeta , uzurbani koraci bjegunaca od kise, zvukovi grada , glazba u mojim usima, zlatno-smeda tekucina u mojim venama , moje misli na nekom drugom mjestu nose me prema kolodvoru i naizgled cinim se opcinjenim sa svim sto me okruzuje..ipak primjecujem ga sa druge strane ulice ..nenapadno obucen, sportski tip, hoda paralelno samnom i paznju poklanja izlozima sa svoje lijeve strane..to je on ..moj Assassin..srce mi ubrzava , mozak pocinje planirati,tijelo reagira ali se ne odaje..igra pocinje. Distanca izmedu nas je nekih 60 metara i sve je osvjetljeno vise nego inace jer bozicne su dekoracije vec pocele gutati svoje kilovate i mamiti svoje zrtve u trgovine pune sarenih laza i poklona umjesto osjecaja. Do kolodvora vode dva puta , jedan ide pokraj banke , exkluzivnih shopova i restorana brzom hranom..previse ljudi..previse svjetla..previse lagano. Drugi vodi kroz "stari put " prije renovacije kolodvora ..ondje postoji mjesto za parkiranje bicikala i njihovo deponiranje tokom dana, ondje postoje zadnji izlazi trgovina gdje stoji ambalaza i otpad..to je moj put. Hodam ujednaceno i penjem se stepenicama prema Liker Store ..ondje kupujem 2 dl moga omiljenog konjaka i promatram dali me prati..tu je , okrenut je ledima , ali je tu. Placam konjak , dok on vrlo zainteresirano gleda regal sa energetskim napitcima ..znam vrijeme je .. Ubrzavam korak dok on bjesomucno brzo placa svoj red bull i vracam se nazad na stari put ..osjecam ga kako gotovo trci da me ne izgubi iz vida . Prolaz koji sam izabrao za ovo divno vece je odlicno osvjetljen, ali samo sa svoje desne strane , sa lijeve je deponija ambalaza i lavirint kartonskih kutija. Ulazim odmah u prvi prosjek jer ocekujem da ce biti u zurbi ..upravo tako i jest. Cujem glasno disanje i sada vec usporeni oprezni korak..u sjeni sam a on na svjetlu , dva metra je ipred mene ..izvlacim svoje oruzje i ciljam mu u potiljak..u ustima mi je nezapaljena cigareta a u lijevoj ruci upaljac dok desna cvrsto i sigurno drzi pistolj. Palim cigaretu..on se pokusava okrenuti na zvuk kremena ..kasno je ..prekasno. GAME OVER. U igri Citty Assassin svaki igrac dobije ime prezime , radnu adresu i adresu stanovanja svoga cilja. Svaki igrac je takoder i cilj nekog drugog aninomnog igraca . Pistolji su na vodu a pobjednik igre je onaj koji ostane sam na kraju. Igra je vrlo rasirena po velikim europskim metropolama i broj sudionika raste iz dana u dan...heh..da..
Top this...no..?...I thought so...
|
|
|
elfak nish
Advanced Member
Serbia
5706 Posts
Member since 23/02/2009 |
Posted - 12/10/2012 : 16:34:14
|
quote: Originally posted by mr murdoc
elfak nish..drago mi je da ucestvujes na ovom topicu na kojem nisam nikoga ocekivao..i ocekivao ismijan biti..no prevarih se.. Ako imas volju i hrabrost..daj i ti neku rijec baci . Bilo kako bilo..pocascen sam postom tvojim i postom clana -jeremija-..te saznanjem da pisana rijec jos ima neku tezinu u virtualnim oblacima.
Vrlo rado bi bacio koju,ali smatram da "its not good enough" tako da vrlo cesto napisano pocepam i bacim.Fuck,to su samo reci,smisao znam samo ja. I prestao sam pisati u e formatu kada sam greskom izbrisao folder sa pisanijama.Jbg...samo reci.
Anyway.... Glib bi zvucao fenomenalno uz neku bas deonicu pracenu tihim saksofonom .Nesto u fazonu Balasevica u pesmi Ognjena. |
Soundgarden - Halfway There http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
|
|
|
bluefield
Average Member
Czech Republic
936 Posts
Member since 22/01/2011 |
Posted - 09/11/2013 : 19:53:27
|
Knock-knock,kucamo na vrata zaboravljenih asova(pisaca). Zapali cigaretu,natoči si čašicu i zaigraj na tipkovnici. Prošla već godina dana,sigurno se imaš od nečega osloboditi. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts