forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kolekcija ludosti i zanimljivosti iz novina
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 678

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/02/2014 : 22:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ovo bi trebalo ići pod topic "Ima nade, kakve-takve", ali ipak...

http://www.jutarnji.hr/mladi-katolici-traze-pravo-na-pobacaj--kontracepciju-i-podrzavaju-eutanaziju/1165994/

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/02/2014 : 22:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

http://www.jutarnji.hr/mladi-katolici-traze-pravo-na-pobacaj--kontracepciju-i-podrzavaju-eutanaziju/1165994/

zanimljivo da su uopče objavili ove rezultate iako su manje više očekivani.
u biti samo su pokazali razliku koja se več zna-rascjep između eu/sj.-am. katolika odnosno "Zapada" i afričkih/azijskih.
Latinska amerika je negdi u sredini po nečem bliža prvoj skupini po nečemu drugoj.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/02/2014 : 23:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sredozemlje-gori-na-talijanskoj-obali-jadrana-izmjereno-preko-26-celzijevih-stupnjeva/729216.aspx

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/02/2014 : 23:18:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Uou-ou-ooo... ljeto nam se vratilo, uou-ou-ooo... ljeto nam se vratilo...

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12626 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 18/02/2014 : 09:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
http://www.theguardian.com/music/2014/feb/16/abba-outfits-tax-deduction-bjorn-ulvaeus

http://www.nydailynews.com/news/world/forgery-part-business-michelangelo-experts-article-1.1610314

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 18/02/2014 10:18:15
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/02/2014 : 10:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
http://www.vecernji.hr/svijet/pripadnica-sotonisticke-sekte-ubila-vise-od-20-ljudi-u-sad-u-921770

http://www.vecernji.hr/svijet/ovo-je-najopasnija-zemlja-sakacenja-i-ubojstva-prestravljuju-stanovnike-921803
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 11:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

http://www.vecernji.hr/svijet/pripadnica-sotonisticke-sekte-ubila-vise-od-20-ljudi-u-sad-u-921770

http://www.vecernji.hr/svijet/ovo-je-najopasnija-zemlja-sakacenja-i-ubojstva-prestravljuju-stanovnike-921803

ovu če nagradit strujom ,a Honduras je totalna šteta ka šta je uvik i bija

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 11:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

Ova vijest može jedino u rubriku "Gluposti, kolika li si!".

Otprilike kao i ovo:
http://www.bitno.net/vijesti/casna-protiv-zabrane-abortusa-gay-odnose-usporeduje-sa-sakramentom/#.UwM4NGJ5Oyp

Kakva je to časna? Poglavarica bi to trebala nogom u guzicu i van iz samostana, a ne da se u uniformi slikava s ovakvim izjavama.

Ovdje je (kao i u mnogim drugim slučajevima) Crkva sama kriva, jer se svakoga redi..

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 11:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ček malo, ti stvarno misliš da nema razlike među katolicima u svitu?

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 18/02/2014 : 12:31:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
Amos ne misli za njega i u njegovo ime druge misle,a on samo potvrđuje njihova stajališta ;)
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 12:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Di sam rekao da nema?
Sigurno da ima, ali ovo su pitanja di drugo mišljenje ne može proći.
Oni koji se zalažu za stajalište drugačije od stavova Crkve nisu katolici. Mogu vjerovati u što god hoće, ali onda nisu katolici, jer nije bitno kako sebe nazivaju, već su bitna djela. A ako djela pokazuju suprotno, što onda dalje imamo pričati.

Žao mi je da je ovakvo stanje među katolicima u svijetu, jer ukazuje na postojanje velikih problema, ali isto tako nije vjerovati svemu što napišu Inoslav Bešker i Jutarnji.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 12:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by sretan

Amos ne misli za njega i u njegovo ime druge misle,a on samo potvrđuje njihova stajališta ;)

edit: ovdje sam napisao neki gadljiv odgovor, ali neću ići na tu razinu pa brišem..

Edited by - Amos on 18/02/2014 12:42:00
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 12:36:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

Di sam rekao da nema?
Sigurno da ima, ali ovo su pitanja di drugo mišljenje ne može proći.
Oni koji se zalažu za stajalište drugačije od stavova Crkve nisu katolici. Mogu vjerovati u što god hoće, ali onda nisu katolici, jer nije bitno kako sebe nazivaju, već su bitna djela. A ako djela pokazuju suprotno, što onda dalje imamo pričati.

Žao mi je da je ovakvo stanje među katolicima u svijetu, jer ukazuje na postojanje velikih problema, ali isto tako nije vjerovati svemu što napišu Inoslav Bešker i Jutarnji.

znači 1,2 milijarde katolika bi tribalo po tebi imat 100 % isto stajalište o svemu bez obzira jel žive u Londonu,Brazavilu ili Acapulku?

Edited by - lwood on 18/02/2014 12:36:42
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 12:37:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

znači 1,2 milijarde katolika bi tribalo po tebi imat 100 % isto stajalište o svemu bez obzira jel žive u Kongu ,Brazavilu ili Acapulku?

U pitanjima vjere i morala, da.
U drugim pitanjima, tko te pita

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 12:41:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

znači 1,2 milijarde katolika bi tribalo po tebi imat 100 % isto stajalište o svemu bez obzira jel žive u Kongu ,Brazavilu ili Acapulku?

U pitanjima vjere i morala, da.
U drugim pitanjima, tko te pita

kako ne svačaš da je to apsurdno?
ne žive svi u istim uvjetima niti u istim kulturnim itd sredinama.
svakako da postoji zajedništvo al očekivat da se u svemu poklapaju je suludo

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 12:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

Ne u svemu, već u pitanjima vjere i morala. Ako se ne slažu u elementarnim pitanjima, kakvi je onda smisao te skupine ljudi?
U svakoj skupini se treba sporazumjeti oko nekih osnovnih stvari, jer u protivnom ne može opstati. Sporedno je sporedno.

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 18/02/2014 : 12:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message
Tesko da moru isto razmisljati ,ja konkretno razmisljam kao Hrvat katolik :))

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 12:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Ne u svemu, već u pitanjima vjere i morala. Ako se ne slažu u elementarnim pitanjima, kakvi je onda smisao te skupine ljudi?
U svakoj skupini se treba sporazumjeti oko nekih osnovnih stvari, jer u protivnom ne može opstati. Sporedno je sporedno.

opstaje več prilično dugo. da gledaju toliko cjepidlački i ne bi.
svati da su to živi ljudi a ne štakori u laboratoriju

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 12:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

Čini mi se da ja u kupe, a ti u špade.

Prinicipi i načela su jasni, a tko ih se neće držati to je njegov problem.

Bilo je hereza i, kakva vrimena dolaze, bit će ih i više, međutim to je u redu jer kriza i progonstvo je stvar koja obnavlja i ne dopušta Crkvi da se usali i pokvari više nego što već jest u ponekim stvarima.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/02/2014 : 13:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Ljudi koji sebe s jedne strane nazivaju katolicima, a s druge zagovaraju i promiču kulturu smrti (pobačaje, eutanaziju, gay brakove i sl., u ime nekakvih lažnih sloboda zaogrnutih u tzv. pravo na izbor) nemaju blage veze o kršćanstvu i njegovim pogledima na život.
Ti ljudi više slijede nekakve svoje životinjske nagone i ravnaju se prema njima. I pokušavaju religiju, tj. njezinu suštinu i bit podrediti i prilagoditi svojim slabostima.
Pogootovo su smiješni kad misle da bi se religija trebala prilagođavati vremenu u kojem se živi, nekakvoj modi...

Edited by - dsormaz1 on 18/02/2014 13:38:38
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 18/02/2014 : 13:58:29  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by sretan

edit: ovdje sam napisao neki gadljiv odgovor, ali neću ići na tu razinu pa brišem..

Napiši što te volja jer ionako svojim upisima na svoj stranici potvrđuješ da ti ne misliš već prihvaćaš dogme svoje omiljene institucije. Dokazi govore sami za sebe

Edited by - sretan on 18/02/2014 13:59:34
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/02/2014 : 13:59:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:

quote:

Čini mi se da ja u kupe, a ti u špade.

Prinicipi i načela su jasni, a tko ih se neće držati to je njegov problem.

Bilo je hereza i, kakva vrimena dolaze, bit će ih i više, međutim to je u redu jer kriza i progonstvo je stvar koja obnavlja i ne dopušta Crkvi da se usali i pokvari više nego što već jest u ponekim stvarima.

Vrlo me čudi da ne znaš da su principi i načela ista stvar. Sad već počinjem vjerovati da nisi obrazovan kako sam mislio.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/02/2014 : 14:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:

Ljudi koji sebe s jedne strane nazivaju katolicima, a s druge zagovaraju i promiču kulturu smrti (pobačaje, eutanaziju, gay brakove i sl., u ime nekakvih lažnih sloboda zaogrnutih u tzv. pravo na izbor) nemaju blage veze o kršćanstvu i njegovim pogledima na život.
Ti ljudi više slijede nekakve svoje životinjske nagone i ravnaju se prema njima. I pokušavaju religiju, tj. njezinu suštinu i bit podrediti i prilagoditi svojim slabostima.
Pogootovo su smiješni kad misle da bi se religija trebala prilagođavati vremenu u kojem se živi, nekakvoj modi...

U ime religije nekad su se mučili ljudi i spaljivale vještice, a danas se to hvala Bogu ne radi.
Prilagođavanje vremenu je ipak neizbježno.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/02/2014 : 14:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

U ime religije nekad su se mučili ljudi i spaljivale vještice, a danas se to hvala Bogu ne radi.

Neki su tada iskrivljivali religiju, pogrešno je i zlonamjerno tumačili radi nekih svojih interesa.
Nema to veze s prilagođavanjem vremenu.
Radi se samo o ljudskoj zloći.
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 18/02/2014 : 14:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:

quote:

quote:

Neki su tada iskrivljivali religiju, pogrešno je i zlonamjerno tumačili radi nekih svojih interesa.
Nema to veze s prilagođavanjem vremenu.
Radi se samo o ljudskoj zloći.

A to su ni više ni manje bili baš crkveni poglavari i ljudi od ugleda u Crkvi :)

A itekako se radi o prilagođavanju vremenu i znastvenim otkričima, jer heliocentrično učenje s vremenom nije bila više hereza i sl.

Edited by - sretan on 18/02/2014 14:14:50
Go to Top of Page
Page: of 678 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.79 seconds. Snitz Forums 2000