forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kolekcija ludosti i zanimljivosti iz novina
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 678

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 14:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

quote:
Originally posted by Amos

Čini mi se da ja u kupe, a ti u špade.

Prinicipi i načela su jasni, a tko ih se neće držati to je njegov problem.

Bilo je hereza i, kakva vrimena dolaze, bit će ih i više, međutim to je u redu jer kriza i progonstvo je stvar koja obnavlja i ne dopušta Crkvi da se usali i pokvari više nego što već jest u ponekim stvarima.

Vrlo me čudi da ne znaš da su principi i načela ista stvar. Sad već počinjem vjerovati da nisi obrazovan kako sam mislio.

Jesam sada manji čovjek u tvojim očima?

Vjerujem da se razumjelo što sam htio reći, a pošto nisam filozof, začkoljice ostavljam analitičarima..

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 14:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

U ime religije nekad su se mučili ljudi i spaljivale vještice, a danas se to hvala Bogu ne radi.
Prilagođavanje vremenu je ipak neizbježno.

Najviše vještica su mučili i ubili svjetovni vladari.

Crkva je, uz sve svoje grijehe iz tih vremena, jedina davala mogućnost poštenog suđenja i obrane.
Dapače, u to je doba izmišljen inkivizitorni sudski postupak, upravo kao sredstvo zaštite od samovolje tužitelja koji su bili u službi vladara. Taj postupak je u svoje vrijeme predstavljao civilizacijski skok prema zaštiti ljudskih prava, a i u današnje vrijeme kontinentalno europsko pravo vodi pravosuđenje po istim načelima.

Toliko o krvožednoj povijesti Crkve o kojoj se uči iz Jodorowskog/Manare i Dana Browna.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/02/2014 : 14:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

U ime religije nekad su se mučili ljudi i spaljivale vještice, a danas se to hvala Bogu ne radi.

Crkva je, uz sve svoje grijehe iz tih vremena, jedina davala mogućnost poštenog suđenja i obrane.
Dapače, u to je doba izmišljen inkivizitorni sudski postupak, upravo kao sredstvo zaštite od samovolje tužitelja koji su bili u službi vladara. Taj postupak je u svoje vrijeme predstavljao civilizacijski skok prema zaštiti ljudskih prava, a i u današnje vrijeme kontinentalno europsko pravo vodi pravosuđenje po istim načelima.

Toliko o krvožednoj povijesti Crkve o kojoj se uči iz Jodorowskog/Manare i Dana Browna.

Točno. Svašta se danas laže i pretjeruje o tom vremenu.
Zanemaruje se činjenica da su liberalni protestanti puno više progonili "vještice" i pogubljivali ljude u vezi s time od katolika.
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 18/02/2014 : 14:43:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
A tko je ono pogubio čitav niz znastvenika, od Bruna pa nadalje?
A posebno su mi zanimljive ovakve "obrane" kao dsormazove "oni su ubili više". Ljudi što se događa u vašim glavama da razmišljate na ovakav način!? Zar vas povijest ljudske civilizacije stvarno ništa nije naučila (:

Nemam namjeru raspravljat s Vama ali postavljam ova pitanja u nadi da se konačno probudite iz te hipnoze u kojoj se nalazite.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 18/02/2014 : 14:53:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
Evo krasan primjer europskog kulturološkog genocida: http://sh.wikipedia.org/wiki/Donarov_hrast
Hvala.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 15:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Ajde par imena iz "niza znanstvenika"?

Da se razumijemo, nema ideje u ime koje bi bilo dozvoljeno uzeti tuđi život, a posebno ne u ime Krista, tako da nema opravdanja za bilo čije spaljivanje ili ubijanje.

Ali uzeti Giordana Bruna za primjer velikog znanstvenika? Tog šarlatana gigantskog ega koji je svoju "znanost" prodavao po europskim dvorovima i koji je morao bježati petama vjetra drugdje čim bi mecene otkrili o kakvom se tipu radi? Koji je uz to nebrojeno puta bio opomenut od strane poglavara dominikanskog reda kojemu je pripadao i koji, kao katolik, niti u jednom trenutku nije prihvaćao osnovne vjerske istine? Taj potpuno nevažan tip je svojim ponašanjem sebi na čelo stavio metu i urlao Inkviziciji da svrati pogled prema njemu, a tek kasnije u 19-20. stoljeću je novootkriven kao nekakav znanstvenik-mučenik o strane znanstvenika ateista koji su sebi tražili "sveca".

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 15:11:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

quote:

Ljudi koji sebe s jedne strane nazivaju katolicima, a s druge zagovaraju i promiču kulturu smrti (pobačaje, eutanaziju, gay brakove i sl., u ime nekakvih lažnih sloboda zaogrnutih u tzv. pravo na izbor) nemaju blage veze o kršćanstvu i njegovim pogledima na život.
Ti ljudi više slijede nekakve svoje životinjske nagone i ravnaju se prema njima. I pokušavaju religiju, tj. njezinu suštinu i bit podrediti i prilagoditi svojim slabostima.
Pogootovo su smiješni kad misle da bi se religija trebala prilagođavati vremenu u kojem se živi, nekakvoj modi...

Neki su tada iskrivljivali religiju, pogrešno je i zlonamjerno tumačili radi nekih svojih interesa.
Nema to veze s prilagođavanjem vremenu.
Radi se samo o ljudskoj zloći.

i to sam vrh , a ne neki

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 15:12:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

a npr franjevci koje su spalili dominikanci?

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 15:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

Točno. Svašta se danas laže i pretjeruje o tom vremenu.
Zanemaruje se činjenica da su liberalni protestanti puno više progonili "vještice" i pogubljivali ljude u vezi s time od katolika.

a koji su to bili "liberalni protestanti " u to vrime?
pobrka si par stolječa

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/02/2014 : 15:21:43  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

quote:

do sada sam mislio da si ozbiljan, nisam se slagao s tobom, ali sam te poštovao
sad više nisam siguran da si stvaran lik i da nas ne prcaš sve kao onaj ludi Kras
jer naprosto mi je nevjerojatno da netko ovako razmišlja, i to nakon čitanja hellboya i američkih vampirskih, demonskih i drugih horora, koje se hvališ da nabavljaš
tebe bi ti tvoji u ta doba zbog takvih stvari spalili
a dsormaza jer čita i voli ken parkera
pa odlučite se više
pravi katolik čita samo lukavu puščicu

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 18/02/2014 : 15:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

quote:

quote:

sad više nisam siguran da si stvaran lik i da nas ne prcaš sve kao onaj ludi Kras
jer naprosto mi je nevjerojatno da netko ovako razmišlja, i to nakon čitanja hellboya i američkih vampirskih, demonskih i drugih horora, koje se hvališ da nabavljaš
pa odlučite se više

http://hr.wikipedia.org/wiki/Index_Librorum_Prohibitorum

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 18/02/2014 : 15:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:

quote:

Papa Inocent III se u grobu okrece i grohotom upravo smije.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 15:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

pa odlučite se više

Pretjeruješ s ovim u vezi stripova koje volim.
Zašto to katolici ne bi smjeli čitati?

I što sam krivo rekao u vezi nastanka inkvizitornog postupka? Te stvari studenti prava uče na faksu. Doduše, ne kažu ti baš sve, ali na sreću postoje i drugi povijesni izvori pa se može malo proširiti znanje.

Edited by - Amos on 18/02/2014 15:37:17
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/02/2014 : 15:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
quote:

quote:

pa odlučite se više

Pretjeruješ s ovim u vezi stripova koje volim.
Zašto to katolici ne bi smjeli čitati?

I što sam krivo rekao u vezi nastanka inkvizitornog postupka? Te stvari studenti prava uče na faksu. Doduše, ne kažu ti baš sve, ali na sreću postoje i drugi povijesni izvori pa se može malo proširiti znanje.

zato što je to hereza
i zbog toga ode glava
odnosno pali se vatra
govorim o tome vremenu
sada ti ne prijeti nikakva opasnost
dakle, ipak ima promjena

Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 18/02/2014 : 15:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:

ti nisi normalan.
samo nemoj za dva dana napisat u stilu just charly - "just kidding".
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 15:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:

zato što je to hereza
i zbog toga ode glava
odnosno pali se vatra
govorim o tome vremenu
sada ti ne prijeti nikakva opasnost
dakle, ipak ima promjena

Naravno da ima, u sporednim stvarima.
Ali, kako sam već gore odgovorio lwoodu, ne u pitanjima vjere i morala.
Na sreću, B.P.R.D. i American Vampire spadaju u sporedne stvari

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/02/2014 : 15:55:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
u pravu si, to su sporedne stvari
ali, ako zbog njih ode glava
onda baš i nisu

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/02/2014 : 16:20:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
kad kupiš auto od 650 tisuća kuna, ustvari kupiš auto od 450 tisuća, jer ostalo je operativni leasing
ali ni tu nije kraj matematici
ustvari si auto platio 270 tisuća, jer 190 tisuća daješ državi

ali ni tu nije trebao prestati, slabo su ga informirali savjetnici
jer će ovi kojima smo platili aute, platit svojim ljudima plaće, platit će porez na dohodak, na dobit, doprinose...
na kraju smo aute dobili džabe
bravo

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 18/02/2014 : 16:38:10  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:

Galileo utamničen, Kopernik čuva svoje spise do pred smrt koje onda kasnije papa naravno zabranjuje i sl. U pravu si, nisu sve spalili na lomači ima onih koje su bacili u okove ili ih je priprodna smrt spasila od progona.

Ali rekoh, nije mi namjera raspravljati već Vas samo trgnuti iz hipnoze a kad se probudite pravac knjižnica ili net pa na na proučavanje.

Edited by - sretan on 18/02/2014 16:42:49
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/02/2014 : 17:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
quote:

quote:

quote:

Čini mi se da ja u kupe, a ti u špade.

Prinicipi i načela su jasni, a tko ih se neće držati to je njegov problem.

Bilo je hereza i, kakva vrimena dolaze, bit će ih i više, međutim to je u redu jer kriza i progonstvo je stvar koja obnavlja i ne dopušta Crkvi da se usali i pokvari više nego što već jest u ponekim stvarima.

Vrlo me čudi da ne znaš da su principi i načela ista stvar. Sad već počinjem vjerovati da nisi obrazovan kako sam mislio.

Jesam sada manji čovjek u tvojim očima?

Vjerujem da se razumjelo što sam htio reći, a pošto nisam filozof, začkoljice ostavljam analitičarima..

Ne zbog toga, makar su neke stvari u tom slučaju ipak upitne, nego primarno jer se predstavljaš kao veliki katolik, koji i drugima unatoč svemu pa i zdravom razumu nameće svoje stavove i poglede na život, moral itd., dok si s druge strane heretik kako primjećuje ken2, a to ipak ne ide jedno s drugim.

Par stoljeća unatrag ti bi napadao sve koji su tvrdili da Zemlja nije ravna ploča koja valjda počiva na leđima nekoliko kornjača ili tako nešto, iz jednostavnog razloga što ti je mentalni i spoznajni sklop takav da ne dozvoljava ništa osim religijske doktrine, kakva god ona u određenom vremenu / stoljeću bila.

A s druge strane ti Hellboy i ostali stripovi (za drugo što čitaš, gledaš ili slušaš ne znam) dođu kao nekakvi heretički alibiji, što li već, da si ipak osoba koja misli svojom glavom.

Samo što iz moje perspektive jedno ipak isključuje drugo, jer je nespojivo.

Ili možda i nije, ali u tom si slučaju shizofrenik, odnosno na neki način raspolućena osobnost.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 18/02/2014 : 18:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Zapravo, na malo uvijen nacin hoces reci da sam manje covjek zato sto sam krscanin, a ne zbog princip/nacelo?

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/02/2014 : 18:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by sretan

quote:

Galileo utamničen, Kopernik čuva svoje spise do pred smrt koje onda kasnije papa naravno zabranjuje i sl. U pravu si, nisu sve spalili na lomači ima onih koje su bacili u okove ili ih je priprodna smrt spasila od progona.

Ali rekoh, nije mi namjera raspravljati već Vas samo trgnuti iz hipnoze a kad se probudite pravac knjižnica ili net pa na na proučavanje.

Pa što onda laprdaš o "nizu znanstvenika" koje je Crkva tobože pogubila.
U to vrijeme znanstvenici su dolazili uglavnom iz crkvenih redova.
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 18/02/2014 : 18:53:41  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
Ne laprdam već pišem o stvarima koje su se dogodile tj. činjenici kako je Crkva ubijala sve koji su joj stajali na putu, a činila bi to i danas da joj se dozvoli.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/02/2014 : 18:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Cromwell

Evo krasan primjer europskog kulturološkog genocida: http://sh.wikipedia.org/wiki/Donarov_hrast
Hvala.

I to je tebi "kulturološki genocid"?
To stablo bi se ionako s vremenom osušilo i samo srušilo, što se dešava i s drugim stablima kad im istekne životni vijek.
Možda je te godine bila oštra zima pa je Bonifacije trebao drva za ogrijev...
I vrlo važno što su primitivni pogani preobraćeni na kršćanstvo, te poganske kultove je i trebalo satirati, pogotovo kad se ima u vidu tko se kasnije sve s njima nadahnjivao (jedan kancelar npr.).
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 18/02/2014 : 18:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by sretan

Ne laprdam već pišem o stvarima koje su se dogodile tj. činjenici kako je Crkva ubijala sve koji su joj stajali na putu, a činila bi to i danas da joj se dozvoli.

Daj se saberi.
Go to Top of Page
Page: of 678 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.36 seconds. Snitz Forums 2000