forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Moj san je biti izdavač stripova ?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/03/2014 : 18:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Dakle, ovo je poll o nečemu što je mnogi ljubitelja stripa sebi priželjkivao, maštao, planirao. Izdavati stripove i živjeti od toga.
Vremenom su neki od nas i krenuli tim putem.
A i mi ostali smo naučili dosta o tome usput.

Pitanje glasi:
Da li biste voljeli postati izdavač stripova?

Choices:

Da! To je moj san.
Ne znam, možda, nisam više siguran...
Ne. To je siguran put u finansijsku propast.

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 02/03/2014 19:05:31

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/03/2014 : 19:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
Nedostaje odgovor "Ne, nikad nisam ni pomislio na to".
Obican stripofil, dobro ajde, zagrizeni i nista vise od toga
Kad bih morao da se ganjam sa forumasima oko prevoda, dizajna, cene, da objasnjavam stvari hiljadu puta vec objasnjene - ili bih se ubio ili bih ubio nekog Kad bih morao kao pojedini da sam prevodim ili lektorisem - nikad taj strip ne bih ni procitao posle.
Prosto ne, bez pozadine, tako da nemam opciju za glasanje.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 02/03/2014 : 19:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Ne bih htio biti izdavač stripova ako bih morao živjeti od toga, barem ne ovdje na našim prostorima.

Ali ako pustim mašti na volju, da sam milijunaš vjerojatno bih izdavao raznolike stripove na kioske potpuno redovito. Što se samog stripa tiče i iznutra i izvana bi bili odlično napravljeni, nešto slično kao što rade naši najkvalitetniji izdavači. Cijena bi bila dosta niska, kako bi si ih svi (ili velika većina) mogli priuštiti, makar sa svakim brojem bio u gubitku. Samo, drugim izdavačima te moje ideje sigurno ne bi bile baš prihvatljive!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 02/03/2014 : 19:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Ovo je poll za ljude koji su razmišljali o tome. Zanima me kako trenutno razmišljaju. Ovi drugi jednostavno ne moraju glasati.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/03/2014 : 19:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Ali ako pustim mašti na volju, da sam milijunaš vjerojatno bih izdavao raznolike stripove na kioske potpuno redovito.

Vidis, o tome nisam razmisljao
Ali u tom slucaju bi mi izdanja bila savrsena, bolelo bi me za kioske i ostale stripofile, platio bih najbolje ljude da sve bude perfektno i sebicno uzivao sam u svojim izdanjima
Krenuo bih sa Tex Nuova Ristampa (obe naslovnice - Galep i Villa) i Dzudasom Ritam - onoliko brzo koliko bih mogao da citam, bar 3-4 dnevno
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/03/2014 : 19:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ovo je poll za ljude koji su razmišljali o tome. Zanima me kako trenutno razmišljaju. Ovi drugi jednostavno ne moraju glasati.

Evo, dao mi je dcopic ideju
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 02/03/2014 : 19:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

Obican stripofil, dobro ajde, zagrizeni i nista vise od toga
Kad bih morao da se ganjam sa forumasima oko prevoda, dizajna, cene, da objasnjavam stvari hiljadu puta vec objasnjene - ili bih se ubio ili bih ubio nekog Kad bih morao kao pojedini da sam prevodim ili lektorisem - nikad taj strip ne bih ni procitao posle.
Prosto ne, bez pozadine, tako da nemam opciju za glasanje.

Stavi se u poziciju pokojnog Bonellija, imao je svoj ured i hrpu ljudi oko sebe koji sve rade. Prije nego što strip ide u štampu donose ti primjerak da ga osobno pročitaš i daš zeleno svijetlo. Poslije odeš na ručak u najbolji restoran u Milanu, a kada imaš malo više vremena turistički posječuješ sva mjesta po svijetu odakle su junaci iz tvojih stripova i isprobavaš autohtone vrste piva i u pojedinim mjestima!

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 02/03/2014 : 19:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Ja bih mnogo voleo da budem izdavac! I da izdajem ona izdanja koja trenutno ne mogu sebi da priustim, ali po jeftinijim cenama.
Na primer Magicni Vetar ili Ken Parker debeljuca 7 u 1, da ubrzam Mister No debeljuce, da izdajem Batmana Morisonov rad na Batmanu i jos mnoge druge stripove od Francusko-Belgijeske skole stripa.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 02/03/2014 : 19:29:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcopic

Stavi se u poziciju pokojnog Bonellija, imao je svoj ured i hrpu ljudi oko sebe koji sve rade. Prije nego što strip ide u štampu donose ti primjerak da ga osobno pročitaš i daš zeleno svijetlo. Poslije odeš na ručak u najbolji restoran u Milanu, a kada imaš malo više vremena turistički posječuješ sva mjesta po svijetu odakle su junaci iz tvojih stripova i isprobavaš autohtone vrste piva i u pojedinim mjestima!

Vidis, ja sam razmisljao o ovim nasim mucenicima, nije mi to palo na pamet.
Sad cu da glasam za prvu opciju

Edit : Dobar si materijal za politicara, ubedis coveka za cas
Samo ipak ne bih da se stavljam u poziciju pokojnog Bonellija, radije bih u poziciju ovog zivog

Edited by - Tex Willer on 02/03/2014 19:32:03
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 02/03/2014 : 19:51:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ne!
Uživam u čitanju stripova i skupljanju istih, a na izdavanje nikad nisam ni pomišljao.
Uostalom, vrijedni izdavači posljednjih godina ostvaruju i neke moje vlažne stripovske snove, pa čemu se gurati...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 02/03/2014 : 20:01:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message  Reply with Quote
Ne.

Eventualno klub/čitaonica, ali izdavaštvo nikad.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 02/03/2014 : 20:08:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Da, naravno da je to moj san..ali samo san .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 02/03/2014 : 20:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Da! Objavio bi Druunu i onda ugasio firmu. :)

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 02/03/2014 : 20:18:36  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
bio bih finansijer, ali poslovni covek ne.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47165 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 02/03/2014 : 22:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Treči odgovor.
s tin se nikad ne bi bavia. taman da iman i milijardu eura

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 02/03/2014 : 22:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Meni je kao klincu bio san da imam svoju videoteku. Al bi se usrecio...

These pretzels are making me thirsty...
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 02/03/2014 : 23:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
U ovakvim uvjetima i situaciji jedino da sam potpuno lud.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 02/03/2014 : 23:20:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Nema sanse.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 02/03/2014 : 23:23:36  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Nema sanse.

Sarkazam?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2474 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 03/03/2014 : 00:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Naravno...
Samo luksuzna izdanja, onako kako to radi Libellus.

Carpe diem
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26826 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/03/2014 : 00:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
To mi je san odmalena.
Šta bi se nauživali mekih korica

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8582 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 03/03/2014 : 00:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dante

Meni je kao klincu bio san da imam svoju videoteku. Al bi se usrecio...

Također
Ah videoteka, institucija koju današnja mladež neće upoznat.
Nemam pojma kolko sam sati ili dana ili mjeseci tamo proveo.

Ontopic
Nema šanse.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13461 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 03/03/2014 : 23:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Da, ali sumnjam da će ikad biti išta od toga.
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 04/03/2014 : 04:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Opredelio sam se za prvi odgovor, mada, čisto sumnjam da bi iko, zdrave pameti, uz zdravorazumsku činjenicu di živi (ako nažalos živi tu negdi), napravio taj odabir.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/03/2014 : 17:50:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Iako bi više od ičega volio izdavati stripove koje volim i živjeti od toga, smatram da to danas ne bi upalilo.
Pustimo onaj scenario da dobiješ na LOTO-u milijun eura pa 100 000 uložiš u izdavanje i baš te briga... To se neće desiti.
Treba uložiti svoju ušteđevinu (ako imaš), dići kredit, staviti hipoteku na kosilicu. Mislim da je to danas vrlo upitna investicija.
1. Izdavača već ima puno te je prisutna hiperprodukcija stripova (puno izdanja).
2. Ljubitelja stripa ima relativno malo, a vremenom će biti i manje. Stripove nije dosta izdati, treba ih nekome i prodati.
3. Ulaganje u izdavački posao se ne vraća brzo, a ponekad se ne vraća nikada.
4. Kriza je i ljudi se moraju odreći luksuza. Tu spadaju i stripovi. Neki su se već odrekli koječega.

Poll stoji podjeljen na fifti/fifti.
Osobno se ne bih usudio postati izdavač stripova osim u nemogućem scenariju LOTO dobitak...

Go to Top of Page

Velemajstor
Starting Member

6 Posts

Member since 15/07/2010

Posted - 12/03/2014 : 18:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Velemajstor a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam napravio to što govoriš da ti je san, te odmah napominjem da je i meni to oduvijek bio san.
Ako se pitaš da li sam lud, odgovor je DA i to kako za mene, tako i za mog poslovnog partnera i kuma.
Ludi smo, zapeli smo negdje u onim 80-tim godinama odrastanja i još dan danas volimo stvari iz tog vremena.
Pozivam te da u petak dođeš do LASTANA u 18.00 sati i da se sam uvjeriš kako to izgleda kada dva entuzijasta i zanesenjaka promoviraju prvi strip koji su izdali.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000