Ponosno predstavljamo spektakularnu izložbu radova velikog maestra Galliena Ferrija koja će se održati tijekom trajanja međunarodnog strip festivala Crtani romani šou od 16. do 18. svibnja u Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu. S više od šezdeset godina staža u devetoj umjetnosti i svojih osamdeset pet godina moglo bi se reći da je slavni Gallieno Ferri prava živuća legenda stripa. Ovom izložbom želimo maestru odati počast koju zaslužuje, na način da će to biti najveća i najsveobuhvatnija njegova izložba, koja će osim originala uključivati i razne eksponate objavljene u ex-YU; Hrvatskoj, BiH, Srbiji i ostalim državama iz regije. Svojim će opsegom ova izložba zasigurno biti jedna od najznačajnijih izložbi povezanih sa stripom u Hrvatskoj ikada. Teško je u potpunosti prikazati cjelokupan opus ovog iznimnog autora zbog njegove intenzivne i duge karijere, stoga će se izložba usredotočiti na njegova najpoznatija stripovska djela, Zagora i Mister Noa, koje je stvorio zajedno s Guidom Nolittom i čije pustolovine se objavljuju već više od pedeset godina. Njegov prepoznatljivi crtački stil temeljen na radovima starih američkih majstora stripa evoluirao je postepeno u osobni i distinktivni ferrijevski stil i tako obilježio Zagora, te postao nezaobilazna figura i sinonim za vizualni aspekt serijala općenito. I Ferri i njegovi likovi nezaobilazan su i neizostavan dio stripovske kulture, te takoreći ne postoji ljubitelj stripa s prostora regije koji u ruke nije bar jednom primio neku epizodu Zagora i Mister Noa. Tako da ne sumnjamo da nadolazeća izložba Ferrijevih radova neće biti dočekana s velikim oduševljenjem i pozornošću javnosti, kako to legendarni autor jednog od najvećih strip junaka na području Republike Hrvatske i regije i zaslužuje. Očekujemo rekordnu posjećenost i veselimo se vašem dolasku u što većem broju.
Zašto Ferri nije najbolji (ali zašto je najveći) crtač za mene.... zato što sam stripove zavolio čitajući najviše Zagora, zato što je pravi Zagor - Ferrijev Zagor.... Zato - sretan rođendan Maestro!!!
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..."
I ne zamjeri na kritikama koji ti upucuju ljudi, ljudi zaboravljaju da i njih sustize zub vremena. Ipak si ostavio svoj neizbrisiv trag u svijetu stripa u mojoj vec polako ulazeci u cetvrtu deceniju zivota. Iako bude jednom dosla neka zamjena za tebe na naslovnicama i uopce, samo ce nastaviti tvoj rad na najpopularnijem strip junaku mojeg vremena i mog prostora. Za druge me nije briga sta misle.
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Ja se možda ne bih ni sjetio da nije bio podignut i stavljen na prvu stranicu.
A tko je to ucinio? Dobri duh topika? Pa trazio sam topik u trazilici pod Bonelli nije nista izbacivalo,a sam se nije mogao podici na vrh podforuma bez interakcije...
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
A tko je to ucinio? Dobri duh topika? Pa trazio sam topik u trazilici pod Bonelli nije nista izbacivalo,a sam se nije mogao podici na vrh podforuma bez interakcije...
Pogledaj drugi post na ovoj stranici i vidjet ćeš tko je taj dobri duh.
Pogledaj drugi post na ovoj stranici i vidjet ćeš tko je taj dobri duh.
Ah, edited today!