Da, a sto je najtuznije kako mi je nedavno i Legaz rekao, sto ce i on i Rubini raditi tek jednu pricu u nekoliko godina, kao i vecina koji su u Texovom staffu. Bacanje (tracenje) talenta!
Da, a sto je najtuznije kako mi je nedavno i Legaz rekao, sto ce i on i Rubini raditi tek jednu pricu u nekoliko godina, kao i vecina koji su u Texovom staffu. Bacanje (tracenje) talenta!
Sramota Kako ti majmuni u SBE mogu činiti takve ogromne greške?
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
A i meni nija jasna ta racunica... Evo npr. nacrtas 3 epizode Texa umjesto 6 Zagora. Nema sanse da je isti crtac duplo bolje placen na Texu nego na Zagoru (+ na Zagoru mogu i vise zabusavati), ali kao sto je netko vec napisao vjerovatno sami crtaci i nemaju izbora, nego kako sef kaze, a zna se koji junak je glavni.
A i meni nija jasna ta racunica... Evo npr. nacrtas 3 epizode Texa umjesto 6 Zagora. Nema sanse da je isti crtac duplo bolje placen na Texu nego na Zagoru (+ na Zagoru mogu i vise zabusavati), ali kao sto je netko vec napisao vjerovatno sami crtaci i nemaju izbora, nego kako sef kaze, a zna se koji junak je glavni.
Taj šef je glup i zaostao je u svim pogledima mentalnog razvoja. BTW stavio sam crtež za pozadinu na Androidu
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Hmmm... tehnički, ovo je odlično, ali još uvijek mi Piccinelli nekako ne sjeda za naslovnice... ne znam zašto.
Hmm, mozda ti se na ovoj zadnjoj naslovnici uz svu tu preciznost ne svida ta neka Piccinelijeva pulp stilizacija. Znaci iako je u neku ruku crtez tehnicki realistican, u drugu ruku stilski je pomalo groteskan.
Tesko je objasniti, ali najbolje je ako usporedis to s Della Monicinim Zagor ilustracijama. Della Monica je isto realistican, ali nema osobnosti, sterilniji je, dok kod ovoga ima "ono" nesto. E sad "to nesto" te bas moze odbiti ili privuci.
Hmmm... tehnički, ovo je odlično, ali još uvijek mi Piccinelli nekako ne sjeda za naslovnice... ne znam zašto.
Isto. Nije mi jasno od kuda sad toliko hvalospjeva a nijedna zamjerka na Zagorovo lice koje je očigledno drugačije. Razlika Ferri-Piccinelli je jednaka kao i Ferri-Chiarolla samo što Piccinelli ima ljepše i sigurnije linije. Tehnički je to sve izvanredno ali ja tu vidim Billa Clintona (i malo Texa) sa trajnom frizurom a ne Zagora. Za epizode može, čim više. Naslovnice nikako.
Odlican je pucinelli,tako treba da izgleda zagor pa vam je cudno kad ga tako i nacrta neko...to je ozbiljni odrasli zagor...pravi macho tip...zar mora 100 godina izgledat isto...proporcije odlicne,malo duza samsonska kosa i realistocan helligen...tip crta ljude a ne karikature...zato vam izgleda cudno...pucinelli i villa su dva najbolja crtaca bonelli stafa i sire...
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Teller has spoken! Bit ce zanimljivo vidjeti sto se se desiti s brojem 600, neka promjena ili idemo po starom.
@Patak, bas ti je dobar taj kolor. Kao da si naglo napredovao ili te Piccinelli inspirirao. @ Ddeki, bravo! Jako zanimljiva rijesenja s tim bljestacim raketama. Daju naslovnici neki epski osjecaj.
ddeki, dobro rijesenje za zrake, ali opet se na tvom crtezu gube, ili su uzasno blijede, mnoge crte na crtezu. S druge strane, iste te crte se ne gube/ne blijede na Patkovom crtezu. Na taj nacin degradiras i sam crtez.
ddeki, dobro rijesenje za zrake, ali opet se na tvom crtezu gube, ili su uzasno blijede, mnoge crte na crtezu. S druge strane, iste te crte se ne gube/ne blijede na Patkovom crtezu. Na taj nacin degradiras i sam crtez.
Izvinjavam se, mnogo se izvinjavam sto sam Piccinelliju degradirao crtez. Necu vise....
ddeki je bio hrabriji od mene. Ja se nisam usuđivao dodavati bilo kakve senke da ne ugrozim originalni crtež(osim onih koje naglašavaju one nacrtane po crtama lica i drugim konturama) i radije sam se držao osnovnijih boja. Inače, Piccinellijeva fotografija je nezahvalna za kolorisanje. Proveo sam makar pola sata u igranju sa layerima i kontrastima, da bi se jedva vidljive linije podebljale (pogotovo u predelu Zagorovog lica). Otišlo je dotle da sam radio na sivo-crnom crtežu (Hellingenove oči i zubi su ustvari bojene čistom belom bojom), usudivši se na par mesta brisati originalni radi efekta (kamen sekire, Titanova svetla i komete)