Ajdmo se sad podijeliti da svatko od nas uzme pojedinu scenu ili dvije i napise mali esejcic o tome. 10-15 recenica je dosta. Evo ja cu rezervirati ovu scenu iz G4 Ustanak.
Odlično momci, samo nemojte da to sad pređe u neku minirecku već samo sažeto, jasno i pregledno. Jer svih 10 scena mora stati u jedan tekst koji će izaći na sajt. Moram misliti malo i na Deeja da ga ne bude previše bolila glava kad vidi gužvu u tekstu.
I ne zaustavljajte se na jednu scenu, može i još koja.
Idemo glasovati. Postavit ću kronološki najspektakularnije scene. Imamo 23 scene, glasovanje ide od 1.-10. mjesta. Prvo mjesto nosi 10 bodova pa sve do jednog boda.
- Pad Crnog monolita (NN SR 2 "Crni monolit")1bod - Veliki vojni desant i napad na otok Athosa Thana (NN SR 4 "Otok smrti")2boda - Dvoboj Nathana i Susan Connery u kugli za vježbanje(NN 12 "Posljednja bitka")3boda - Dvoboj na motorima i invazija stonogaša na području Teritorija (NN SR 15 "Pustinjski razbojnici")4boda - Epski dvoboj Lobosa i Martiansa - (NN SR 16 "Prvak")1bod - Napad androida na Skotosovu palaču (NN SR 20 "Vrijeme osvete")1bod - Pojava Izgubljenog svijeta (NN SR 23 "Izgubljeni svijet")1bod - Napad čudovišta uz spuštanje crnog mjeseca (NN 27 "Srce tame")1bod - Prijevoz Nathana i Legs opasnog toksičnog otpada kroz Teritorij (NN SR 34/35 "Buffalo Express")1bod - Pustošenje gradom čudovišta u stilu godzille (NN SR 37 "Strava nad nama")1bod - Napad Alfinih agenata na Skotosovu Apokalips plazu, cilj- Raven (NN SR 43 "Ravenov povratak").1 bod - Eksplozija broda Bratstva sjene (NN SR 47 "Egzodus")1 bod - Atentat na zaštićenog svjedoka, Verheidena koji je pod zaštitom Alfe (NN SR 53 "Smrtonosna partija")1 bod - Otvoreni okršaj na Mjesecu Nathana protiv mutanata terorista predvođenih Brankom (NN SR 63 "More pustoši") 7 bodova - Pad Macrotechovog stupa (NN SR 64 "Otok na nebu")10 bodova - Eksplozija i uništenje Uranije (NN SR 74 Pomaknuta orbita)9 bodova - Uništenje zgrade Alfa (NN SR 107 "Alfa")5bodova - Invazija Tehnodroida s neba na grad Susan Strong (NN G2 "Odiseja u budućnosti)4 boda - Uništenje Neosovog satelita (NN G3 "Nova budućnost") 7 bodova - Napad i invazija mutanata na nakaze s Hell's Islanda (NN G4 "Ustanak") 3 boda - Bitka između posade Nautilusa i Arkadovih tehnodroida (NN G5 "Nemo") 1 bod - Završna bitka za spas Zemlje protiv horde umjetnih bića (NN G6 "Velika prijetnja")1 bod - Konačna bitka protiv Pretorijanaca za neovisnost Marsa (NN G10 "Pobunjenici s Marsa")8 bodova
Ne mogu baš po mjestima podijeliti jer su mi neki isti
Idemo glasovati. Postavit ću kronološki najspektakularnije scene. Imamo 23 scene, glasovanje ide od 1.-10. mjesta. Prvo mjesto nosi 10 bodova pa sve do jednog boda.
- Pad Crnog monolita (NN SR 2 "Crni monolit")1bod - Veliki vojni desant i napad na otok Athosa Thana (NN SR 4 "Otok smrti")2boda - Dvoboj Nathana i Susan Connery u kugli za vježbanje(NN 12 "Posljednja bitka")3boda - Dvoboj na motorima i invazija stonogaša na području Teritorija (NN SR 15 "Pustinjski razbojnici")4boda - Epski dvoboj Lobosa i Martiansa - (NN SR 16 "Prvak")1bod - Napad androida na Skotosovu palaču (NN SR 20 "Vrijeme osvete")1bod - Pojava Izgubljenog svijeta (NN SR 23 "Izgubljeni svijet")1bod - Napad čudovišta uz spuštanje crnog mjeseca (NN 27 "Srce tame")1bod - Prijevoz Nathana i Legs opasnog toksičnog otpada kroz Teritorij (NN SR 34/35 "Buffalo Express")1bod - Pustošenje gradom čudovišta u stilu godzille (NN SR 37 "Strava nad nama")1bod - Napad Alfinih agenata na Skotosovu Apokalips plazu, cilj- Raven (NN SR 43 "Ravenov povratak").1 bod - Eksplozija broda Bratstva sjene (NN SR 47 "Egzodus")1 bod - Atentat na zaštićenog svjedoka, Verheidena koji je pod zaštitom Alfe (NN SR 53 "Smrtonosna partija")1 bod - Otvoreni okršaj na Mjesecu Nathana protiv mutanata terorista predvođenih Brankom (NN SR 63 "More pustoši") 7 bodova - Pad Macrotechovog stupa (NN SR 64 "Otok na nebu")10 bodova - Eksplozija i uništenje Uranije (NN SR 74 Pomaknuta orbita)9 bodova - Uništenje zgrade Alfa (NN SR 107 "Alfa")5bodova - Invazija Tehnodroida s neba na grad Susan Strong (NN G2 "Odiseja u budućnosti)4 boda - Uništenje Neosovog satelita (NN G3 "Nova budućnost") 7 bodova - Napad i invazija mutanata na nakaze s Hell's Islanda (NN G4 "Ustanak") 3 boda - Bitka između posade Nautilusa i Arkadovih tehnodroida (NN G5 "Nemo") 1 bod - Završna bitka za spas Zemlje protiv horde umjetnih bića (NN G6 "Velika prijetnja")1 bod - Konačna bitka protiv Pretorijanaca za neovisnost Marsa (NN G10 "Pobunjenici s Marsa")8 bodova
Ne mogu baš po mjestima podijeliti jer su mi neki isti
Tko zna kakvu trebu ševiš ovih dana, pa te ni moji PM-ovi nisu uznemirili.
Gotovo je sad s ovim glasovanjem već preuzmi jednu scenu koja je preostala za opisati.
Ja sam strgan obavezama i imam feeling da cu sada kao Uranija pasti, ali u krevet.... BTW tko poznaje Zagreb oko Kvaternikovog trga ima jedna fora koja mi je pala na pamet... Uranija je dvaput pala....
Prvi put Urania je pala i pretvorena u Partizan zatim devedesetih opet postala Urania, a onda opet pala i postala skladiste Konzuma na popularnom kvatricu... Tko ne zna o cemu se radi u pitanju je KINO... Prica za laku noc... Bok ljudi ! :-)
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Bio sam u tom kinu na Kvatriću nekoliko puta i nije me nešto oduševilo. Tipična zastarjela kinodvorana kakvih je bilo dosta u Zg s kraja devedesetih. Ali bez obzira, ta kina su imali neki svoj štih, valjda zato što me vraćaju u studentske dane.
Znači od tebe ništa. Aj nema veze, popunit ćemo uskoro i ove 2-3 scene.
Ajmo ovo probati završiti do kraja sljedećeg tjedna. Znači imamo 8-9 dana što je sasvim dovoljno. U biti dovoljno je uzeti sat vremena da se napravi tekstić, samo je potrebno malo motivacije.
Kako tko napiše nek prikaže u postu, a ja ću sve to montirati u tekst i poslati Deeju. A uskoro paralelno idemo i s prikupljanjem scena za najemotivnije trenutka serijala (part II).
Evo primjera kako bi ovo moglo izgledati. Možda još malo doradim tekst, ali to je otprilike to. I ispod još postaviti najupečatljiviju sliku (vinjetu) koja označava taj trenutak i eto obrađene scene.
10. Napad Alfinih agenata na Skotosovu Apokalips Plazu, cilj- Raven (NN SR 43 "Ravenov povratak")
Spektakularne scene pršte kroz cijelu epizodu. Nathan dobija kroz snove, u vidu vizija budućnosti, nalog od Ann da mora uništiti Raven, Tehnodroida kojeg je stvorio Skotos. Svi agenti bespogovorno žele pomoći Nathanu u nemogućoj misiji. Moraju prodrijeti u samu Apokalips plazu i pronaći Ravena U tome im pomažu ojačana specijalna borbena odijela, ali i pomoć izvana u obliku Ann sa svojom nevjerojatnom mentalnom snagom. Serra nam je kroz cijelu epizodu priuštio veliki spektakl. Agenti u nemogućoj misiji, ojačana borbena odijela, strašne Ravenove sposobnosti, nevjerojatna Annina mentalna energija, borbene zvijeri, a u pozadini svega nepoznato biće koje ni sam Skotos ne može kontrolirati. Vrhunac svega, bezuspješno preusmjeravanje energije cijelog grada na Apokalips Plazu kako bi se to biće zadržalo pod kontrolom, a onda i eksplozija i uništenje cijele Apokalips plaze. Ujedno i početak kraja velikog Nathanovog neprijatelja, Aristotela Skotosa. Trenuci koji su znakovito pokazali prekretnicu u serijalu, potpuno prožeti adrenalinom, u maniri superherojskih stripova i crtački oblikovani u manga stilu. A ujedno i trenuci koji su povezali nekoliko narativnih crta u serijalu.
Sutra ću postati o okršaju na Mjesecu, ali htio sam reći da sam na vrijeme dao prijedlog u izbor bi ušao i Buđenje Thora 14 zadnja scena. Inače Ruju briljantan u ovoj epizodi od početka do kraja.
Sutra ću postati o okršaju na Mjesecu, ali htio sam reći da sam na vrijeme dao prijedlog u izbor bi ušao i Buđenje Thora 14 zadnja scena. Inače Ruju briljantan u ovoj epizodi od početka do kraja.
Dobro si rekao, ovoga se nitko nije sjetio. Inače, i meni strašno dobra epizoda, namjeravam je u dogledno vrijeme i recenzirati.