Author |
Topic |
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 27/03/2014 : 18:31:34
|
Zar nije trebalo Pierova priča (Bafinova zemlja) da bude u redovnoj seriji? Izgleda da sam propustio info da je došlo do promene.
Takođe, vidim da ima rupa pre broja 600...
Ovo prebacivanje Otoka srebrnih lisica me baš i ne raduje, te priče koje samo popunjavaju rupe uglavnom zaostaju po kvalitetu.
Šteta za Boselija, pogotovo što se nije pojavio neko novi ko bi mogao da napiše nešto kvalitetno. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 27/03/2014 : 18:42:03
|
quote: Originally posted by Pavel
quote: Originally posted by solar
Zaboravio sam spomenuti da će mjesto radnje sljedeće Ferrijeve priče biti Falklandski otoci.
Giusfredi/Colombo/ - Otok srebrnih lisica (8.2014.-9.2014.) - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
To je Burattini naknadno izmijenio kako bi se uklopilo usput na povratku iz Južne Amerike
Pa to bi i lijepo sjelo. Bolje sjeda na povratku iz antartika da Zagor sredi stvari na Falklandima nego u nekom specijalu u stilu "doma smo u Darkwoodu... roštiljamo... na sljedećoj vinjeti smo već 15 000 kilometara južnije". |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 27/03/2014 : 19:01:40
|
quote: Zar nije trebalo Pierova priča (Bafinova zemlja) da bude u redovnoj seriji? Izgleda da sam propustio info da je došlo do promene.
Takođe, vidim da ima rupa pre broja 600...
Onaj popis uvijek ažuriram kada dođe do nekih promjena tako nije loše baciti oko s vremena na vrijeme.
quote: Šteta za Boselija, pogotovo što se nije pojavio neko novi ko bi mogao da napiše nešto kvalitetno.
Ja imam puno vjere u Raucha, koji dobiva sve više prostora, evo sada ima u planu čak 8 njegovih priča uključujući i ovaj novi maksi u Italiji. Tu je naravno Burattini koji u zadnje vrijeme piše vrlo dobre priče, ima i par ovih novih scenarista, a ne treba zaboraviti Caponea itd. Bit će to dobro. |
Edited by - solar on 27/03/2014 19:02:42 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9440 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 27/03/2014 : 19:26:28
|
Možda je i problem u tome što na sve druge scenariste Burattini ima utjecaja kao glavni urednik dok na Bosellija vjerovatno nema nikakvog. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/03/2014 : 19:37:53
|
Zbog premjestanja epizoda Grabljivci i Lisice u redovnu seriju, JA odiseja se automatski produzuje za jos dvije price. Vrhunac potjere ostaje ipak epizoda Antarktik. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 27/03/2014 : 19:41:02
|
quote: Originally posted by Deers
Možda je i problem u tome što na sve druge scenariste Burattini ima utjecaja kao glavni urednik dok na Bosellija vjerovatno nema nikakvog.
Ako misliš da možda zbog toga Boselli ne piše za Zagora češće čisto sumnjam, jer je sam Burattini izjavio da je Boselli bez ikakve sumnje bolji scenarist od njega. Također, njih dvojica se jako dobro slažu, barem ostavljaju takav dojam, čak dijele i isti ured. Treba spomenuti i da je cijelo južnoameričko putovanje bila Bosellijeva ideja i mislim da je Burattini itekako svijestan koliko Zagor gubi na kvaliteti bez njega.
Bosellijev standardni problem je što nema vremena, sad je to još i više pojačano kad radi na "Pričama". |
Edited by - solar on 27/03/2014 19:47:30 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9440 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 27/03/2014 : 19:47:26
|
Možda je i problem u tome što na sve druge scenariste Burattini ima utjecaja kao glavni urednik dok na Bosellija vjerovatno nema nikakvog.
Ako misliš da možda zbog toga Boselli ne piše za Zagora češće čisto sumnjam, jer je sam Burattini izjavio da je Boselli bez ikakve sumnje bolji scenarist od njega. Također, njih dvojica se jako dobro slažu, barem ostavljaju takav dojam, čak dijele i isti ured. Treba spomenuti i da je cijelo južnoameričko putovanje bila Bosellijeva ideja i mislim da je Burattini itekako svijestan koliko Zagor gubi na kvaliteti bez njega.
Ne, ne, nisam to mislio. Već sam mislio da možda Boselli ima više slobode kad piše scenarij. Primjer, bez da sam upoznat sa time tko je što radio, rekao bih da bi Fishlegov specijalc bio bolji da je Rauch imao odriješene ruke i da nije morao pratiti sve Burattinijeve klišeje. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Posted - 27/03/2014 : 19:48:17
|
Ako misliš da možda zbog toga Boselli ne piše za Zagora češće čisto sumnjam, jer je sam Burattini izjavio da je Boselli bez ikakve sumnje bolji scenarist od njega. Također, njih dvojica se jako dobro slažu, barem ostavljaju takav dojam, čak dijele i isti ured. Treba spomenuti i da je cijelo južnoameričko putovanje bila Bosellijeva ideja.
Koliko je meni poznato Bure i Boselli su zajedno smislili tok radnje. JA odiseja je izuzetno kvalitetna, ovako ispada da sve plus poene treba pripisati Boselliju, sto nije u redu. Imam osjecaj da su price bile losijeg kvaliteta, da bi se onda pljuvalo samo po Burattiniju. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 27/03/2014 : 19:53:54
|
quote: Ne, ne, nisam to mislio. Već sam mislio da možda Boselli ima više slobode kad piše scenarij. Primjer, bez da sam upoznat sa time tko je što radio, rekao bih da bi Fishlegov specijalc bio bolji da je Rauch imao odriješene ruke i da nije morao pratiti sve Burattinijeve klišeje.
S tim se slažem, Boselli je ne samo za Burattinija nego i općenito u cijeloj izdavačkoj kući "tata-mata" i sigurno ima potpunu autonomiju sa Zagorom baz obzira na formalnu ulogu Burattinijia kao urednika, pa na kraju krajeva on je deset godina i bio na toj funkciji. Čak je i Rekioni (trenutačna scenaristička "zvijezda") rekao u više navrata kako se divi Boselliju u smislu količine i visoke kvalitete njegovih scenarija. Jedina malo veća ograničenja bi mogao imati od strane Markeselija i to samo u vezi Teksa, jer se sjećam da je u jednom intervjuu rekao da poslije smjene Nizzija počinje unaprijed kontrolirati svaki Teksov scenarij, znači ne samo prije nego što pođe u štampu. |
Edited by - solar on 27/03/2014 19:57:10 |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 27/03/2014 : 20:01:55
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ako misliš da možda zbog toga Boselli ne piše za Zagora češće čisto sumnjam, jer je sam Burattini izjavio da je Boselli bez ikakve sumnje bolji scenarist od njega. Također, njih dvojica se jako dobro slažu, barem ostavljaju takav dojam, čak dijele i isti ured. Treba spomenuti i da je cijelo južnoameričko putovanje bila Bosellijeva ideja.
Koliko je meni poznato Bure i Boselli su zajedno smislili tok radnje. JA odiseja je izuzetno kvalitetna, ovako ispada da sve plus poene treba pripisati Boselliju, sto nije u redu. Imam osjecaj da su price bile losijeg kvaliteta, da bi se onda pljuvalo samo po Burattiniju.
King ne govorim ja to napamet. U vrijeme kad je izbila nazovimo je "kontraverza" na SCLS forumu od strane nekih "tradicionalista" koji nisu bili zadovoljni sa količinom "atlantidskih elemenata", Burattini se branio na način da je izravno rekao kako je ideja za južnoameričku odiseju Bosellijeva a to uključuje te već spomenute elemente. To ne znači da umanjujemo Burattinijeve zasluge u odličnim pričama poput "Mumija sa Anda", "Potomci zla" i sl. |
Edited by - solar on 27/03/2014 20:03:31 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Posted - 27/03/2014 : 20:21:07
|
Burattini je skroman, voli da prica o kolegama u visokim tonovima. Nema ih mnogo takvih.
Sto se tice Atlantide, pa fanovi su s pravom bili zabrinuti, jedno vrijeme se previse zadubljivalo u tu temu. Da je kojim slucajem Boselli jos uvijek sef Zagorove ekipe, imam osjecaj da bi Zagor vec sada postao drugi Marti Misterija. |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 27/03/2014 : 20:35:08
|
Ja mislim da triba ta 2 lika zadrzati skupa jer jedino tako serijal moze biti postavljen na visokoj letvici,jedan bez drugoga nebi serijal bija sto je danas |
GALLIENO FERRI
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Posted - 27/03/2014 : 20:40:29
|
quote: Originally posted by markotamara
Ja mislim da triba ta 2 lika zadrzati skupa jer jedino tako serijal moze biti postavljen na visokoj letvici,jedan bez drugoga nebi serijal bija sto je danas
Slazem se! Boselli je odlican i kreativan autor, Burattini je tip koji razumije sustinu Zagora i ne odskace previse u neki eksperimentalni pravac koji bi s vremenom mogao da nanese stetu serijalu. Mislim da se njih dvojica odlicno dopunjuju. Sto bi se reklo, na Zagoru su pravi dream-team, u scenaristickom smislu. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Posted - 27/03/2014 : 20:42:21
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by markotamara
Ja mislim da triba ta 2 lika zadrzati skupa jer jedino tako serijal moze biti postavljen na visokoj letvici,jedan bez drugoga nebi serijal bija sto je danas
Slazem se! Boselli je odlican i kreativan autor, Burattini je tip koji razumije sustinu Zagora i ne odskace previse u neki eksperimentalni pravac koji bi s vremenom mogao da nanese stetu serijalu. Mislim da se njih dvojica odlicno dopunjuju. Sto bi se reklo, na Zagoru su pravi dream-team, u scenaristickom smislu.
Potpisujem sve što ste napisali, nažalost realnost je drugačija. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 27/03/2014 : 21:12:45
|
A sta znam... Moraju da se odluce. Ne moze jedan dan da spasava univerzum, a drugi da bije prodavce viskija. Vrijeme je da se odluce. Nije ni Betmen ono sto je bio prije 50 godina. |
|
|
Bat Baterton
Average Member
Serbia
782 Posts
Member since 10/08/2010 |
Posted - 27/03/2014 : 21:47:41
|
quote: Originally posted by solar Onaj popis uvijek ažuriram kada dođe do nekih promjena tako nije loše baciti oko s vremena na vrijeme.
Da, super je stvar. S obzirom da se još uvek ne zna gde će sa njom, nadam se da će je ipak ubaciti u redovnu za kasnije, verovatno je Piere samo mnogo spor. Ne bih da završi u manje bitnim edicijama, tamo slobodno mogu Sediolija da preusmere :)
quote: Originally posted by solar Ja imam puno vjere u Raucha, koji dobiva sve više prostora, evo sada ima u planu čak 8 njegovih priča uključujući i ovaj novi maksi u Italiji. Tu je naravno Burattini koji u zadnje vrijeme piše vrlo dobre priče, ima i par ovih novih scenarista, a ne treba zaboraviti Caponea itd. Bit će to dobro.
Dobar je Rauh, ali ne toliko produktivan, a ovi ostali mi ne ulivaju poverenje za sada. Pogotovo kad već unapred znam da je sve od Minjaka teško đubre. Hm, a Kapone vidim ima samo jednu priču u pripremi. |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 27/03/2014 : 22:32:12
|
Capone mi je bio odličan u Zagoru, i što je bitno čovjek razumije Zagora. Iako je njegov Lazarus Ledd usmjeren puno na hi-tech i donekle SF, nikada nije to naturao u Zagoru (za razliku od nekih). Ade Capone - moj naklon do poda i nadam se da ćemo te češće viđati u Darkwoodu! |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7142 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 28/03/2014 : 10:06:16
|
quote: Originally posted by ike666
Capone mi je bio odličan u Zagoru, i što je bitno čovjek razumije Zagora. Iako je njegov Lazarus Ledd usmjeren puno na hi-tech i donekle SF, nikada nije to naturao u Zagoru (za razliku od nekih). Ade Capone - moj naklon do poda i nadam se da ćemo te češće viđati u Darkwoodu!
Eh, da mogu birati ja bih uzeo Caponea da pise najvise Zagorovih prica jer kao sto si i napisao, kod njega se osjeti ona "Zagorova srz" a i majstor je prica s atmosferom. |
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 28/03/2014 : 15:51:29
|
quote: Originally posted by ike666
Capone mi je bio odličan u Zagoru, i što je bitno čovjek razumije Zagora. Iako je njegov Lazarus Ledd usmjeren puno na hi-tech i donekle SF, nikada nije to naturao u Zagoru (za razliku od nekih). Ade Capone - moj naklon do poda i nadam se da ćemo te češće viđati u Darkwoodu!
+1
Caponeu bi trebalo da se da više prostora u Zagoru. Čovek je znao podići nolittansku bazu na višu lestvicu tj. klasična atmosfera savršeno ukomponovana u narativne potrebe našega doba.
Ako Boselli makar iza ćoška bude aktivan na serijalu, ja ću lakše da dišem |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17041 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 28/03/2014 : 16:10:16
|
Boselli ubija, pitkost naracije kakvu Bure može samo sanjati... Ma nek je stoput zagorovac, "jedan od nas" i tako dalje, kad je Boselli bolji. |
|
|
emirem
Advanced Member
10824 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 28/03/2014 : 16:20:09
|
Ade nije los scenarista, evo sinoc citao "rosenkreuza" i gledam kako ima neke uvijek friske ideje iako se cine vec prozvakane, ali naslo bi se mjesta za takve kombinacije poput westerna,sf-a i horrora i volio bi ga citati kao pisca u zagorovom staffu. Inace,imam sve LL (osim "grad andjela" i "1000 svjetala NY" i sad ih trenutno citam koje nisu objavljene i malo iritira ono njegovo reklamiranje u natuknicama tipa Ade romanticar,Ade mnemonik,Ade podsjeca,Ade preporuca vidjeti epizodu XY stari,dobri Ade...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
Immobile
Starting Member
34 Posts
Member since 21/11/2013 |
Posted - 29/03/2014 : 06:14:48
|
capone moze jako dobro samo se nije tolko razmahao na zagoru..valjda ce dobit vise prica sada jer ako bosellija nema burattini,rauch mignacco su dosta losa kombinacija |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11872 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 29/03/2014 : 18:28:31
|
Sada tek vidim na ovom Solarovom popisu da je dosta epizoda, koje su bile predvidjene da izadju pre 600. broja, izbacene. Bafinova zemlja, povratak Plavokose opasnosti, povratak Takede, sve je to izbaceno. Verovatno ce to da ide u redovnu seriju posle Helingena.
|
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts