Capone na Zagoru daleko jaci, Sclavi je mrzio Zagora, jer Sclavi je Dylan Dog a Dylan Dog i Zagor su nemalo razliciti. Treba gledati da je Sclavi pristao raditi Zagora da bi dobio odskocnu dasku za svoj serijal koji je toliko zelio, a tu je kroz lik Dylana Doga pokazao sebe, svoje strahove, komplekse i zelje i tu postao najbolji od svih u SBE.
Kapone. Kakav Sklavi i Zagor, veze s vezom, osim Demona Ludila, koji su cak i pomalo upitni radi nekih stvari. Dilana ne citam, te ne bih znao o tom poglavlju Sklavijevog rada nista, mada vidim da ga svi posteno ishvaliste.
Sclavi majstoru Caponeu nije ni do koljena - cast Divovima, sve ostalo je tanko, Capone ima previse kapitalaca!!
Pa da budemo iskreni, bas toliko "kapitalaca" i nema. Capone ima tri vrhunske price: Prvi Hagot, Sveti breg i Kraljevstvo straha. Sve ostale su daleko ispod. Ipak price poput maxija Marinci i Poplava u Darkwoodu ne igraju u istoj ligi sa pomenute tri. Jasno da je sve stvar ukusa, ali po mom misljenju epizode Demonska Maska, Hakaram i Vuk Samotnjak su sve drugo do tanke. A i epizoda Horde zla ima svoje obozavatelje, iako ja licno tu pricu ne smatram posebno dobrom.
Originally posted by King Warrior Jasno da je sve stvar ukusa, ali po mom misljenju epizode Demonska Maska, Hakaram i Vuk Samotnjak su sve drugo do tanke.
Odlične priče za razliku od Horde Zla i Thunderman koje su opet čista suprotnost i po meni velike bezvezarije.
Ima par ljudi na forumu kojima "Demonska maska" nikako ne paše, ali dovoljno je pogledati komentare na recenzijama pa da se vidi kako je ta priča jako cijenjena među fanovima.
Čak 53 komentara što je prilično velik i reprezentativan uzorak.
Cini mi se da je ta omiljenost naprasno smanjena izdavanjem epizode prvo u OP, a zatim u extra ediciji. Valjda su ljudi ipak uvidjeli da nije dobra epizoda, iako to nisu mogli dok su bili znatno mladji :) Meni je tako sa bar 80% tih starih prica, ali ih i dalje volim, doduse, na neki drugi nacin nego ranije.
Ima par ljudi na forumu kojima "Demonska maska" nikako ne paše, ali dovoljno je pogledati komentare na recenzijama pa da se vidi kako je ta priča jako cijenjena među fanovima.
Ali baš na mini-spisku na prvoj strani možeš da vidiš koliko ocene čitaoca uopšte nisu merodavne. Hagot i Sveti breg imaju višu ocenu od Demona ludila...Ocene Sclavijevih priča uopšte nemaju smisla. A Poplava u Darkvudu najlošija priča od ovih deset na spisku?
Ali baš na mini-spisku na prvoj strani možeš da vidiš koliko ocene čitaoca uopšte nisu merodavne. Hagot i Sveti breg imaju višu ocenu od Demona ludila...Ocene Sclavijevih priča uopšte nemaju smisla. A Poplava u Darkvudu najlošija priča od ovih deset na spisku?
Znas kako je s radikalnim/genijalnim stvarima kao sto su Divovi: ne pasu bas svima tj. nekima su bas uzasni pa su ima dali jedinice i dvojke dok su Hagot i Sveti breg ipak malo "sigurnije" epizode i ne znam tko bi ima mogao dati ne prolazne ocijene.
Iako je Capone zaista odlican autor, Sclavija smatram najboljim scenaristom koji je ikada krocio nogom u SBE. Ne samo kada je Zagor u pitanju, kod Dylana je od trecerazrednih horror filmova bio u stanju da napravi odlicne price.