Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 18/04/2014 : 19:13:14
|
Uzmimo na primjer da ste SBE šef, šta bi promijenili? Pokrenuli neke nove ideje, možda novi serijal ili nešto drugo? Premjestili crtače sa jednog serijala na drugi? Ili scenariste? Da imate tu moć, kao pokojni Sergio nekada, šta bi uradili?
|
|
vronski 3
Senior Member
2374 Posts
Member since 10/01/2014 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 18/04/2014 : 19:28:31
|
Ukinuo sve serijale, prodao imovinu i autorska prava, zajebao poverioce, otišao u planinu sa svim simboličnim imetkom i dopustio da moje ime uđe u urbanu legendu. A da, uništio bih Vernija profesionalno i doterao ga do toga da prodaje svoje čari za sestercije. |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 18/04/2014 : 19:44:59
|
zaposlio bi Brdara, Ddekija i ostalu raju sa stripovi.com |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
Edited by - gerilac1 on 18/04/2014 19:45:14 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 18/04/2014 : 20:00:25
|
quote: Originally posted by vronski 3
Ukinuo bih izdavanje stripova i pokrenuo proizvodnju zdrave hrane, pršute i kajmaka za početak!
Znaci prodao bi firmu za nekoliko miliona i onda bi cuvao ovce i krave?! Fino, veoma kreativno |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18881 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/04/2014 : 20:17:51
|
Nista nebi mjenjao...u najboljoj strip kuci na svijetu. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 18/04/2014 : 20:30:38
|
quote: Originally posted by sergej773
Mikica bi crtao sve naslovne strane svih izdanja.
nemoj tako. prema vecini danasnjih zagorovih, bio bi to kreativan pomak od 4 parseka. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Hajo
Senior Member
1873 Posts
Member since 26/12/2008 |
Posted - 18/04/2014 : 20:33:08
|
quote: Originally posted by Curunir
quote: Originally posted by sergej773
Mikica bi crtao sve naslovne strane svih izdanja.
nemoj tako. prema vecini danasnjih zagorovih, bio bi to kreativan pomak od 4 parseka.
Svete riječi. |
''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 18/04/2014 : 20:40:37
|
Da sam ja SBE šef...... Osnovao bih produžnicu tvrtke u Hrvatskoj i preko nje bih izdavao Nathana Nevera na ex-ju kioske. Redovna serija bi na kioscima išla svaka 2 tjedna novi broj + specijalna popratna izdanja po točnom kronološkom rasporedu između izdanja regularne serije |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 18/04/2014 : 21:11:44
|
Ukinija maxi,gigante,almanahe,specijale...ukratko sve pizdarije i koncentrira kvalitetu na redovno izdanje, a ne poluproizvod. Odreka se Maraffe u novinama i ispriča se čitateljima. Vratija neke stare škole iz prošlosti tipa Daniele Nicolai, ukratko retro stil. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 18/04/2014 : 21:13:36
|
Ovako, firmi bi dao neko drugo ime, ne bih bio toliko sebican kao Sergio i nazvao po sebi, najvjerovatnije bi vratio stari naziv ili slicno.
Kod Zagora bi napravio najvise promjena. Vratio bih Piccinellija i stavio ga da od broja 600 crta naslovnice. Takodje bi vratio Andreuccija i Rubinija, kao i ispunio san onom Grku da crta svog omiljenog junaka.
S obzirom da je primjetno da Laurentija i Chiarollu najvise podrzavaju Texovci na nasem forumu, ucinio bih im veliku uslugu i ovu dvojicu umjetnika premjestio u Texovu ekipu. Nije cak iskljuceno da bi onda Laurenti crtao Texove naslovnice, s obzirom kada vidim koliko mu se dive. Nadam se da bi ovu dvojicu cijenili i dalje isto toliko koliko i na Zagoru.
Dalje, Cassarovi, Sedioli, Manginatini, Pesce, Di Vittovi bi bili proslost na Zagoru. Pojma nemam sta bih sa njima, smislio bih nesto. Mislim da je Mangiantini dobar crtac koji ima problema sa likovima, mozda bi mogao dobro da se snadje kod Nathana. Di Vittovi bi mogli da crtaju specijalno izdanje Mr.Noa. Jedan specijal godisnje, mislim da je izvodljivo, bez obzira na prodaju. Od toga firma ne bi propala, a mnogi bi bili srecni.
Sto se tice Zagorovih autora, gledao bih da scenarije rade iskljucivo Burattini, Boselli, Capone. Vratio bih Toninellija. Njih cetvorica, to je to. Lucu Enocha bih zaduzio tu i tamo da napise neki specijalac.
Zaustavio bih otimanje crtaca od strane Texovih urednika. Pitao bih Brindisija sta mu je zelja da crta, udovoljio bih mu. Tex ili Dylan, ili nesto trece. Zaposlio bih Kerca. Vidjeli bi na koji serijal. Brdar bi bio dobar kandidat za kolorisanje naslovnica jednog od serijala.
Maknuo bih tipicne SBE serijale poput Lukasa i Saguara, pokusao bih da ljudima ponudim nesto svjezije, nesto u pravcu Gee, sto bi mozda rado prihvatili i mladji citaoci. Uopste, tu bi trebalo sjesti razmisliti sta ponuditi ljudima, da je svjeze i da prihvate. Razbiti monotoniju, ali i odrzati krug kupaca. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 18/04/2014 : 21:20:04
|
quote: Originally posted by Zagor-te-nay
Ukinija maxi,gigante,almanahe,specijale...ukratko sve pizdarije i koncentrira kvalitetu na redovno izdanje, a ne poluproizvod. Odreka se Maraffe u novinama i ispriča se čitateljima. Vratija neke stare škole iz prošlosti tipa Daniele Nicolai, ukratko retro stil.
A sto taj nesretnik Maraffa sada crta? |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 18/04/2014 : 21:36:35
|
Baš ništa...odreka bi ga se radi čiste prošlosti...to je strašno. Upropasti par libellus Mr.no knjiga. bezveze. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/04/2014 : 21:48:20
|
quote: Originally posted by King Warrior S obzirom da je primjetno da Laurentija i Chiarollu najvise podrzavaju Texovci na nasem forumu, ucinio bih im veliku uslugu i ovu dvojicu umjetnika premjestio u Texovu ekipu.
Nemoj to reći ni u šali, ja sam fan Texa ali nikako ne bih htio da oni tamo završe
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Posted - 18/04/2014 : 21:48:50
|
Baš ništa...odreka bi ga se radi čiste prošlosti...to je strašno. Upropasti par libellus Mr.no knjiga. bezveze.
Aha... Bas sam se uplasio da jos ne radi |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/04/2014 : 21:52:27
|
Baš ništa...odreka bi ga se radi čiste prošlosti...to je strašno. Upropasti par libellus Mr.no knjiga. bezveze.
Od Maraffe imam samo onu epizodu ''Lov na mikrofilm'' i skoro mi bude žao novaca koje sam dao za tu knjigu. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 18/04/2014 : 22:09:34
|
quote: Sto se tice Zagorovih autora, gledao bih da scenarije rade iskljucivo Burattini, Boselli, Capone. Vratio bih Toninellija. Njih cetvorica, to je to. Lucu Enocha bih zaduzio tu i tamo da napise neki specijalac.
Odličan izbor, s time da bi ja dao još i Rauchu da napiše barem jednu priču godišnje. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Posted - 18/04/2014 : 22:38:59
|
quote: Originally posted by solar
quote: Sto se tice Zagorovih autora, gledao bih da scenarije rade iskljucivo Burattini, Boselli, Capone. Vratio bih Toninellija. Njih cetvorica, to je to. Lucu Enocha bih zaduzio tu i tamo da napise neki specijalac.
Odličan izbor, s time da bi ja dao još i Rauchu da napiše barem jednu priču godišnje.
Tacno! Nije ni on za odbaciti. Mislim da bi bio dobar za maxi izdanja. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/04/2014 : 23:10:12
|
Ukinija maxi,gigante,almanahe,specijale...ukratko sve pizdarije i koncentrira kvalitetu na redovno izdanje, a ne poluproizvod.
|
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12519 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member
Japan
2630 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 18/04/2014 : 23:21:50
|
Ja bih odustao od toga da sad nakon gasenja Brendona s brojem 100 se pokrece novi serijal pod kapom Chiaverottija, nego bi Claudiju dao ulogu glavne face Dylan Doga i da pise price kakve je pisao u prvih 150 brojeva, ionako se vraca korjenima (Dylan serijal, jelte). Claudio je faca i jedina stvar kod njega koju mu ne mogu oprostiti je Pobuna automobila, a sve ostalo je odlicno. Zagor ima viska crtackih budalasa. Volio bih i natrag De Angelisa kao glavnog copertinistu Nathan Nevera i volio bih Marija natrag na Nathana. Saguaro mi je besmislen i ne bi tamo zamarao Mignacca i Ennu. Mignaccove Zagorove scenarije bi pola bacio u smece a ostalo objavio jer bi se radilo o genijalnim stvarima. I naravno sto vise maxija, spin offova, color festova, le grandi storie di Nathan Never kao najnovije nesto, samo sto vise daj izdanja... |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 18/04/2014 : 23:25:53
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ovako, firmi bi dao neko drugo ime, ne bih bio toliko sebican kao Sergio i nazvao po sebi, najvjerovatnije bi vratio stari naziv ili slicno.
Kod Zagora bi napravio najvise promjena. Vratio bih Piccinellija i stavio ga da od broja 600 crta naslovnice. Takodje bi vratio Andreuccija i Rubinija, kao i ispunio san onom Grku da crta svog omiljenog junaka.
S obzirom da je primjetno da Laurentija i Chiarollu najvise podrzavaju Texovci na nasem forumu, ucinio bih im veliku uslugu i ovu dvojicu umjetnika premjestio u Texovu ekipu. Nije cak iskljuceno da bi onda Laurenti crtao Texove naslovnice, s obzirom kada vidim koliko mu se dive. Nadam se da bi ovu dvojicu cijenili i dalje isto toliko koliko i na Zagoru.
Dalje, Cassarovi, Sedioli, Manginatini, Pesce, Di Vittovi bi bili proslost na Zagoru. Pojma nemam sta bih sa njima, smislio bih nesto. Mislim da je Mangiantini dobar crtac koji ima problema sa likovima, mozda bi mogao dobro da se snadje kod Nathana. Di Vittovi bi mogli da crtaju specijalno izdanje Mr.Noa. Jedan specijal godisnje, mislim da je izvodljivo, bez obzira na prodaju. Od toga firma ne bi propala, a mnogi bi bili srecni.
Sto se tice Zagorovih autora, gledao bih da scenarije rade iskljucivo Burattini, Boselli, Capone. Vratio bih Toninellija. Njih cetvorica, to je to. Lucu Enocha bih zaduzio tu i tamo da napise neki specijalac.
Zaustavio bih otimanje crtaca od strane Texovih urednika. Pitao bih Brindisija sta mu je zelja da crta, udovoljio bih mu. Tex ili Dylan, ili nesto trece. Zaposlio bih Kerca. Vidjeli bi na koji serijal. Brdar bi bio dobar kandidat za kolorisanje naslovnica jednog od serijala.
Maknuo bih tipicne SBE serijale poput Lukasa i Saguara, pokusao bih da ljudima ponudim nesto svjezije, nesto u pravcu Gee, sto bi mozda rado prihvatili i mladji citaoci. Uopste, tu bi trebalo sjesti razmisliti sta ponuditi ljudima, da je svjeze i da prihvate. Razbiti monotoniju, ali i odrzati krug kupaca.
Uglavnom se slažem sa svime ali zašto braću DiVitto van iz Zagora!? To nikako, ja bih im povećao normu |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
Topic |
|