Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38072 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 01/05/2014 : 21:30:49
|
quote: Originally posted by alexts
Ništa ne kapiram, zar sad ne bi trebalo završiti brojeve do 100 u ovoj ediciji, pa onda od 100-200...? Kakav sad Frulaš?!
Drugim rečima, zar sad neće ići oni brojevi koji idu posle onih što su ih u Srbiji objavljivali Vanini, Abaton i Horus, a donedavno su objavljivani u HR DD Extra?
A ko ce ga znati |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 01/05/2014 : 23:00:38
|
Neće, jer je to u Hrvatskoj već objavila Slobodna Dalmacija pa se očekuje da bi se slabije prodavalo kao što se slabije prodalo i onih nekoliko brojeva SD koje je Ludens reprintao. Tako da se nakon ovog broja preskače na Frulaša i slijedeće brojeve koje je izdao VČ, ali koji u Hrvatskoj još nisu objavljeni. Tako će ono "extra" izgubiti smisao, jer će se u obje edicije objavljivati novi(ji) brojevi.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 01/05/2014 23:02:05 |
|
|
hua
Average Member
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 01/05/2014 : 23:11:10
|
Od broja 209 do 299 ima 91 komada, a pošto izlazi 7 brojeva godišnje, znači da će Dylan EXTRA narednih tačno 13 godina imati da objavljuje stripove koji nikad nisu objavljeni u Hrvatskoj. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 01/05/2014 : 23:17:18
|
quote: Originally posted by hua
Od broja 209 do 299 ima 91 komada, a pošto izlazi 7 brojeva godišnje, znači da će Dylan EXTRA narednih tačno 13 godina imati da objavljuje stripove koji nikad nisu objavljeni u Hrvatskoj.
A u međuvremenu će ih prešišati Libellus sa svojim kolekcionarskim izdanjem pa tako neki brojevi neće imati taj predznak 'neobjavljeni'. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5082 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 02/05/2014 : 15:56:19
|
gledajući poteze Ludensa, moje mišljenje je da će nakon ovoga preskočiti niz epizoda i krenuti s ovim posljednjim talijanskim...
45 godina Alan Forda u HR |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2421 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 02/05/2014 : 16:56:03
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Od broja 209 do 299 ima 91 komada, a pošto izlazi 7 brojeva godišnje, znači da će Dylan EXTRA narednih tačno 13 godina imati da objavljuje stripove koji nikad nisu objavljeni u Hrvatskoj.
A u međuvremenu će ih prešišati Libellus sa svojim kolekcionarskim izdanjem pa tako neki brojevi neće imati taj predznak 'neobjavljeni'.
A u međuvremenu, tj. za tri godine, VČ će stići Ludensov redovni DD. Pitanje je što će onda Ludens? Opet skakati? Najbolje za Ludens bi bilo ukidanje Extra DD i mjesečno objavljivanje novih epizoda. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8010 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 02/05/2014 : 19:55:33
|
Ono popunjavanje rupa brojeva 27, 30, 39, 48 u EXTRA seriji sad deluje bespotrebno. Unakažen serijal. Posle crno beelog broja 300, sad je još sigurnije da obojene brojeve 100 i 121 nećemo videti.
jednom sam več postavljao... kod mene su ta 4 preskočena broja ipak u extra seriji...
|
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 02/05/2014 : 20:03:12
|
da,,,kako sam i mislio tako je i bilo..izdat je original broj 209...i verujem da ce nastaviti sa frulasem i tako redom dalje,,, |
|
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 02/05/2014 : 20:21:29
|
Mislim da je stvarno bezveze da jedan "ozbiljan izdavač" ovoliko drži svoje čitaoce u mraku i neznanju. Nepoznanica je čak i šta će biti objavljeno u sledećem broju nekog serijala! To ne mogu da razumem.
Šta god da odluče da objavljuju nadalje to je njihovo pravo i sami treba da procene šta im je u najboljem interesu, bilo da nastave sa brojem 210, ili da se vrate unazad, ili da skoče unapred, ili da ukinu Extra serijal - sve je to njihovo pravo. Ali ne vidim razloga za toliko skrivanje svojih planova, to je nepoštovanje čitalaca za koje objavljuju stripove i od čijeg (našeg) novca žive. Ili je problem možda u tome što ni sami oni ne znaju šta će sa sobom i sa svojim izdanjima... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 02/05/2014 : 22:20:07
|
quote: Originally posted by star-duster
Mislim da je stvarno bezveze da jedan "ozbiljan izdavač" ovoliko drži svoje čitaoce u mraku i neznanju. Nepoznanica je čak i šta će biti objavljeno u sledećem broju nekog serijala! To ne mogu da razumem.
Šta god da odluče da objavljuju nadalje to je njihovo pravo i sami treba da procene šta im je u najboljem interesu, bilo da nastave sa brojem 210, ili da se vrate unazad, ili da skoče unapred, ili da ukinu Extra serijal - sve je to njihovo pravo. Ali ne vidim razloga za toliko skrivanje svojih planova, to je nepoštovanje čitalaca za koje objavljuju stripove i od čijeg (našeg) novca žive. Ili je problem možda u tome što ni sami oni ne znaju šta će sa sobom i sa svojim izdanjima...
Kombinacija "boli me q za bilo koga ako se nešto prodaje" i ovoga posljednjeg što si napisao (jer ne znaju procijeniti utjecaje starih izdanja, srpskih izdanja i sl. pa idu metodom kokoši). Nažalost, i to je njihovo pravo. |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5082 Posts
Posted - 03/05/2014 : 09:34:43
|
quote: Originally posted by IGMAN2
A u međuvremenu će ih prešišati Libellus sa svojim kolekcionarskim izdanjem pa tako neki brojevi neće imati taj predznak 'neobjavljeni'.
A u međuvremenu, tj. za tri godine, VČ će stići Ludensov redovni DD. Pitanje je što će onda Ludens? Opet skakati? Najbolje za Ludens bi bilo ukidanje Extra DD i mjesečno objavljivanje novih epizoda.
na žalost neće ih prešišati niti Libellus jer već imaju pauzu od 5 mjeseci od izlaska posljednje DD knjige ¸¸
45 godina Alan Forda u HR ZLATNI klasik 3 na kioscima |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/05/2014 : 10:49:23
|
Ove godine će biti nešto manje knjiga zbog silnih francuza ali vjerujem da će kasnije uhvatiti ustaljeni ritam. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5082 Posts
Posted - 06/05/2014 : 17:22:17
|
Ove godine će biti nešto manje knjiga zbog silnih francuza ali vjerujem da će kasnije uhvatiti ustaljeni ritam.
to je kao da kažeš "bit će manje ulja u dućanu radi forsiranja sokova na policama"...
tiskara tiska kad ima doneseš materijale
očito se DD knjige ne prodaju onako kako smo svi priželjkivali pa će vjerovatno nastaviti kad rasprodaju veći dio od prvih 12 knjiga ¸¸
45 godina Alan Forda u HR |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 06/05/2014 : 17:29:46
|
quote: Originally posted by DOMI
Ove godine će biti nešto manje knjiga zbog silnih francuza ali vjerujem da će kasnije uhvatiti ustaljeni ritam.
to je kao da kažeš "bit će manje ulja u dućanu radi forsiranja sokova na policama"...
očito se DD knjige ne prodaju onako kako smo svi priželjkivali pa će vjerovatno nastaviti kad rasprodaju veći dio od prvih 12 knjiga ¸¸
45 godina Alan Forda u HR
nebi rekao da je to razlog, prve dvije su davno razprodane a i zadnje dvije isto...one između su na 20-50 primjeraka što i kod naklade 500 nije loše...dapaće...odlično je.. prije je razlog da moraju izpucat francuze jer su dobili EU sredstva koja su vezana na rokove objave...tj.uslov je da strip objaviš do bla...bla...evo več sljedeća tura(Mafest) idu 2 Dilan Dog knjige. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 06/05/2014 17:31:24 |
|
|
leshwolsh
New Member
Serbia
272 Posts
Member since 04/06/2006 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 06/05/2014 : 23:52:46
|
E sad... stvar je u tome da se u jednu turu od 8 knjiga, što uopće nije malo, ne može nagurati sve što bi pojedinci htjeli. Zato se mora napraviti raspored po sistemu ''za svakoga ponešto''... ako bi se išlo na povećanje ture na 15-ak knjiga tu bi tek nastao problem jer oni koji prate više serijala bi teško mogli pohvatati sve konce uslijed povećanja broja izdanja koje bi trebali kupiti pa bi onda trpila prodaja istih. I ja bih htio po 15 Zagora, Dylana, Texa i Mister Noa godišnje ali taj ritam jednostavno ne može ići a kada bi i išao pitanje koliko bi to dugo trajalo jer bi se to vjerojatno negativno odrazilo na financije, kako izdavača tako i kupaca. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/05/2014 : 08:08:11
|
E sad... stvar je u tome da se u jednu turu od 8 knjiga, što uopće nije malo, ne može nagurati sve što bi pojedinci htjeli. Zato se mora napraviti raspored po sistemu ''za svakoga ponešto''... ako bi se išlo na povećanje ture na 15-ak knjiga tu bi tek nastao problem jer oni koji prate više serijala bi teško mogli pohvatati sve konce uslijed povećanja broja izdanja koje bi trebali kupiti pa bi onda trpila prodaja istih. I ja bih htio po 15 Zagora, Dylana, Texa i Mister Noa godišnje ali taj ritam jednostavno ne može ići a kada bi i išao pitanje koliko bi to dugo trajalo jer bi se to vjerojatno negativno odrazilo na financije, kako izdavača tako i kupaca.
ovaj tempo Libellusa je meni idealan...uzimam skoro sve i to odmah po povoljnim cijenama...7 izdanja mjesečno je puna kapa...kad izpucaju francuze opet Bonelli na puno i sve ok...od francuza rado bi vidio još Gusara Crnobradog i Mac Coya...ovog drugog je ionako najavio Darkwud, tako da....kod Zagora skoro ide zlatni period, kod Mister Noa čekam Afrički ciklus,kod Nathana počinje međuorbitalni rat, kod Texa u koloru idu najbolje priće u koloru od broja 13....ma dobro je malo francuza ali Bonelli raztura...jedino sam stao sa Martijem na 100 broju originala...i štekam sa Rajderom, trebao bi to rešit...Libellus izdanja nisu jeftina ali bar znaš da imaš kvalitet...
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17818 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 07/05/2014 : 14:24:21
|
meni ništa nije jasno pogotovo otkud onom gore ona izdanja neobjavljenih naslova zašto preskaču ako se u HR kažu proda malo VČa zašto VČ treba preskakati ludens ako je riječ o nekolo stotina primjeraka... šta je to na 7000 tiraž
zapravo ni život mi nije jasan |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 07/05/2014 : 15:21:12
|
Ni meni nisu jasna ta preskakanja, tim više jer ZG striparnice nabavljaju VČ izdanja samo po narudžbi... to nije baš idealno za nekoga tko hoće samo poneki broj a mnogi nemaju živaca čekati da se skupi veća količina izdanja za narudžbu. Kada dođem u striparnicu mene zanima samo ono što mogu vidjeti i kupiti na licu mjesta pa tako i postupam. Zato mislim da nema potrebe da Ludens išta preskače jer tih 50-ak kupaca u HR koji nekako uspiju nabaviti izdanja VČ-a ne igraju bitnu ulogu. Što se tiče ovoga koji posjeduje ova 4 neobjavljena Dylana vjerojatno su u pitanju pirati iako imaju logo Ludensa, barem danas to nije problem izvesti. |
|
|
DOMI
Advanced Member
Croatia
5082 Posts
Posted - 08/05/2014 : 08:04:22
|
quote: Originally posted by zeljko
meni ništa nije jasno pogotovo otkud onom gore ona izdanja neobjavljenih naslova zašto preskaču ako se u HR kažu proda malo VČa zašto VČ treba preskakati ludens ako je riječ o nekolo stotina primjeraka... šta je to na 7000 tiraž
zapravo ni život mi nije jasan
odlično formulirano - smiješno je pričati o nazivu "tiraž/ naklada"...
sjećamo se, još 1990. svaki broj Alan Forda išao je u barem 45.000 primjeraka / o Zagoru i DD-u da ne govorim
*tko se sjeća naklade ZS/LMS iz 1989/90.neka napiše, iako to nije tema ovog topica
+++ako netko danas kupi ZVIJER u SNK-u (jer sumnjam da ću stići danas do tamo)neka nam napiše što je u najavi za dva mjeseca 45 godina Alan Forda u HR
|
Edited by - DOMI on 08/05/2014 08:08:27 |
|
|
almon
New Member
Croatia
237 Posts
Member since 13/11/2009 |
|
ZagorXXL
New Member
Croatia
146 Posts
Member since 30/12/2012 |
Posted - 08/05/2014 : 13:13:01
|
Ja lagano odustajem od Dyalana, sva ova preskakanja me nerviraju a i sam serijal mi nije nešto. Ostajem pri Zagoru i mangama, oni nikad ne razočaraju! |
|
|
Topic |
|