Author |
Topic |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 09/05/2014 : 20:21:33
|
Ako nije pod jamstvom onda nema smisla. Za te novce nabaviš terabajtni disk. Svaki ozbiljniji serviser kompova to može riješiti, jer tu je najveći dio posla rastavljanje uređaja, a ugradnja diska je posao od minutu-dvije, koliko treba da se poskidaju vijci na disku.
Jedino treba pripaziti koje je sučelje, jer ako je stariji uređaj moguće je da je unutra IDE disk, a ne SATA. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 09/05/2014 : 20:50:04
|
quote: Originally posted by wolf
Ako nije pod jamstvom onda nema smisla. Za te novce nabaviš terabajtni disk. Svaki ozbiljniji serviser kompova to može riješiti, jer tu je najveći dio posla rastavljanje uređaja, a ugradnja diska je posao od minutu-dvije, koliko treba da se poskidaju vijci na disku.
Jedino treba pripaziti koje je sučelje, jer ako je stariji uređaj moguće je da je unutra IDE disk, a ne SATA.
da,ali i taj terabajtni se mora kupit,platit ili nabavit a oni su skuplji,nego ovaj popravak,a meni baš terabajt ni ne treba,bilo mi je dosta i onaj od 250 gb... doduše,hvala na ovim informacijama,možda tako i napravim...ne,nije više pod garancijom...uređaj je iz 2007... |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Posted - 09/05/2014 : 20:57:49
|
U tom slučaju možeš proći još povoljnije, nađeš disk od 250 ili 320 GB i miran.
Daj naziv uređaja pa ću pokušati pronaći na netu kakav je disk unutra. Čak postoji mogućnost da je 2.5" (kakvi se ugrađuju u prijenosnike). |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Posted - 10/05/2014 : 09:02:49
|
Ovako, unutra je SATA disk (raniji modeli su imali IDE), što je dobro jer IDE diskovi se više ne proizvode, ali s obzirom da se još uvijek dosta traže cijene su im dosta veće od SATA diskova. Međutim, s ovim uređajima ima jedan mali problem. Data i power kabel im znaju s vremenom oksidirati, tako da postoji mogućnost da nije sam disk otišao nego je u pitanju kabel (po onom što sam uspio čuti najčešće podatkovni jer je dosta labavo spojen na disk). Podatkovni bi se trebao lako zamijeniti kao i na PC-u, ima konektore na dva kraja pri čemu jedan ide u matičnu ploču uređaja a drugi u disk, tj. samo se ukopča na određene konektore. Strujni kabel je malo kompliciraniji jer je fizički spojen na napajanje, pa u slučaju da je on u pitanju trebalo bi ga odsjeći i na njegovo mjesto spojiti drugi.
Zašto ti ovo govorim? Zato da te ne bi netko preveslao kako ti je promijenio disk, a ustvari je samo sredio kablove (koji vrijede oba max 40 kn). Što se toga tiče preveslati su skloni i ovlašteni servisi i ovi kako kažeš 'na crno'. Zato ti je zasad najpovoljnija opcija da odeš nekome koga znaš i da barem testira disk. Tako ćeš biti siguran je li u pitanju on.
Jedino nisam našao je li disk 2.5" ili 3.5", ali s obzirom da je SATA sučelje to je nebitno (osim ako je u samom uređaju prostor za disk od 2.5", pa onda ovaj veći ne bi mogao stati unutra).
Eto, dalje je na tebi. I dalje mislim da se može proći puno povoljnije od ovih 750 kn, ali je bitno da to odradi netko tko zna posao, a ne klinac iz susjedstva ili neki fušer. S obzirom da će trebati napraviti upgrade firmwarea tim bitnije da to napravi stručna osoba. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 10/05/2014 : 23:09:14
|
Ovako, unutra je SATA disk (raniji modeli su imali IDE), što je dobro jer IDE diskovi se više ne proizvode, ali s obzirom da se još uvijek dosta traže cijene su im dosta veće od SATA diskova. Međutim, s ovim uređajima ima jedan mali problem. Data i power kabel im znaju s vremenom oksidirati, tako da postoji mogućnost da nije sam disk otišao nego je u pitanju kabel (po onom što sam uspio čuti najčešće podatkovni jer je dosta labavo spojen na disk). Podatkovni bi se trebao lako zamijeniti kao i na PC-u, ima konektore na dva kraja pri čemu jedan ide u matičnu ploču uređaja a drugi u disk, tj. samo se ukopča na određene konektore. Strujni kabel je malo kompliciraniji jer je fizički spojen na napajanje, pa u slučaju da je on u pitanju trebalo bi ga odsjeći i na njegovo mjesto spojiti drugi.
Zašto ti ovo govorim? Zato da te ne bi netko preveslao kako ti je promijenio disk, a ustvari je samo sredio kablove (koji vrijede oba max 40 kn). Što se toga tiče preveslati su skloni i ovlašteni servisi i ovi kako kažeš 'na crno'. Zato ti je zasad najpovoljnija opcija da odeš nekome koga znaš i da barem testira disk. Tako ćeš biti siguran je li u pitanju on.
Jedino nisam našao je li disk 2.5" ili 3.5", ali s obzirom da je SATA sučelje to je nebitno (osim ako je u samom uređaju prostor za disk od 2.5", pa onda ovaj veći ne bi mogao stati unutra).
Eto, dalje je na tebi. I dalje mislim da se može proći puno povoljnije od ovih 750 kn, ali je bitno da to odradi netko tko zna posao, a ne klinac iz susjedstva ili neki fušer. S obzirom da će trebati napraviti upgrade firmwarea tim bitnije da to napravi stručna osoba.
fala ti...to će odradit(a tvrdi da zna)šura...brat od žene...tebi sam dužan piće |
https://www.facebook.com/Comicator/ https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/ |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 11/05/2014 : 00:20:16
|
Ako možeš proći sa nekih 300 kn onda popravljaj ali u suprotnom bolje ga je baciti u smeće. Ja sam prvi DVD Recorder kupio 2006. i tada je bio prilično skup (oko 3200 kn), nakon otprilike 2 godine se pokvario a popravak je bio procijenjen na 900 kn. Tip u servisu mi je iskreno rekao da se to ne isplati popravljati jer već za 1200 kn mogu kupiti novoga. Upravo to sam i napravio ali ni taj drugi nije dugo trajao pa sam odustao od recordera jer sam u međuvremenu kupio i prvi laptop. Neznam kako se danas kreće njihova cijena ali znam da ih se jednostavno ne isplati popravljati po servisima.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Deki86
Average Member
Croatia
849 Posts
Member since 07/02/2006 |
Posted - 14/05/2014 : 23:19:00
|
Ljudi, malo ću se ovdje ubacit da ne radim novu temu, nadam se da ne smeta :D Pao mi je playstation 2 na pod. :/ Ne učitava mi više igre na dvdu ni original ni kopije. jedino učitava original cd igre za playstation 1. Pretpostavljam da je otišao dvd čitač, a ne čip. Šta mislite za koliku lovu bi se to moglo popraviti u servisu? Da se znam orjentirat, koja bi mogla biti realna cijena popravka, da mi ne bi serviser previše naplatio. Hvala unaprijed! |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Posted - 16/05/2014 : 12:48:32
|
quote: Originally posted by Deki86
Ljudi, malo ću se ovdje ubacit da ne radim novu temu, nadam se da ne smeta :D Pao mi je playstation 2 na pod. :/ Ne učitava mi više igre na dvdu ni original ni kopije. jedino učitava original cd igre za playstation 1. Pretpostavljam da je otišao dvd čitač, a ne čip. Šta mislite za koliku lovu bi se to moglo popraviti u servisu? Da se znam orjentirat, koja bi mogla biti realna cijena popravka, da mi ne bi serviser previše naplatio. Hvala unaprijed!
Ovdje je najvjerojatnije došlo do pomaka neke od leća za refleksiju lasera. Za DVD medije zraka ima tanji snop i više ovisi o preciznosti refleksije nego kod CD medija.
Sad, koliko to može stajati teško je reći. U svakom slučaju ispod 200 kn nema šanse. Recimo oko 300 kn. Ima tu dosta posla. A još ako su leće toliko smrdane da je potrebno kompletno mijenjati mehaniku trošak raste. |
|
|
Deki86
Average Member
Croatia
849 Posts
Member since 07/02/2006 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Posted - 04/07/2014 : 02:08:14
|
Jedino treba pripaziti koje je sučelje, jer ako je stariji uređaj moguće je da je unutra IDE disk, a ne SATA.
e vidiš,ne može...pošto su oficijelni serviseri u zg stavili neku zaštitu,ovaj kojem sam dao da mi to promijeni,nije uspio...kako sam ga razumio,nešto u vezi daljinskog je caka...nevjerovatno...i sad ipak moram slati uređaj u zg,jer su oni jedini u hr ovlašteni da popravljaju pioneera... |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Posted - 07/07/2014 : 19:40:02
|
quote: Originally posted by globinjo
e vidiš,ne može...pošto su oficijelni serviseri u zg stavili neku zaštitu,ovaj kojem sam dao da mi to promijeni,nije uspio...kako sam ga razumio,nešto u vezi daljinskog je caka...nevjerovatno...i sad ipak moram slati uređaj u zg,jer su oni jedini u hr ovlašteni da popravljaju pioneera...
Moram priznati da ne vidim poveznicu između diska i daljinskog. |
|
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
|
|
Topic |
|