forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 OVLAŠTENI SERVIS ILI NA CRNO...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/05/2014 : 19:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
otišo mi hard disk na dvd recorderu...jedini u hr koji to popravlja je kbz..u zg...trošak 750 kn...čak će mi dati 500 gb diska,do sad je bilo 250 gb...ima li smisla to slati u zg kod njih,ili naći negdje jeftinije kod nekih drugih servisera...bez obzira šta nisu ovlašteni...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/05/2014 : 20:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ako nije pod jamstvom onda nema smisla. Za te novce nabaviš terabajtni disk. Svaki ozbiljniji serviser kompova to može riješiti, jer tu je najveći dio posla rastavljanje uređaja, a ugradnja diska je posao od minutu-dvije, koliko treba da se poskidaju vijci na disku.

Jedino treba pripaziti koje je sučelje, jer ako je stariji uređaj moguće je da je unutra IDE disk, a ne SATA.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/05/2014 : 20:50:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Ako nije pod jamstvom onda nema smisla. Za te novce nabaviš terabajtni disk. Svaki ozbiljniji serviser kompova to može riješiti, jer tu je najveći dio posla rastavljanje uređaja, a ugradnja diska je posao od minutu-dvije, koliko treba da se poskidaju vijci na disku.

Jedino treba pripaziti koje je sučelje, jer ako je stariji uređaj moguće je da je unutra IDE disk, a ne SATA.

da,ali i taj terabajtni se mora kupit,platit ili nabavit
a oni su skuplji,nego ovaj popravak,a meni baš terabajt ni ne treba,bilo mi je dosta i onaj od 250 gb...
doduše,hvala na ovim informacijama,možda tako i napravim...ne,nije više pod garancijom...uređaj je iz 2007...

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 09/05/2014 : 20:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
U tom slučaju možeš proći još povoljnije, nađeš disk od 250 ili 320 GB i miran.

Daj naziv uređaja pa ću pokušati pronaći na netu kakav je disk unutra. Čak postoji mogućnost da je 2.5" (kakvi se ugrađuju u prijenosnike).
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/05/2014 : 21:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daj naziv uređaja pa ću pokušati pronaći na netu kakav je disk unutra. Čak postoji mogućnost da je 2.5" (kakvi se ugrađuju u prijenosnike).

DVR-550H-S

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/05/2014 : 21:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

DVR-550H-S

PIONEER...

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 10/05/2014 : 09:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ovako, unutra je SATA disk (raniji modeli su imali IDE), što je dobro jer IDE diskovi se više ne proizvode, ali s obzirom da se još uvijek dosta traže cijene su im dosta veće od SATA diskova. Međutim, s ovim uređajima ima jedan mali problem. Data i power kabel im znaju s vremenom oksidirati, tako da postoji mogućnost da nije sam disk otišao nego je u pitanju kabel (po onom što sam uspio čuti najčešće podatkovni jer je dosta labavo spojen na disk). Podatkovni bi se trebao lako zamijeniti kao i na PC-u, ima konektore na dva kraja pri čemu jedan ide u matičnu ploču uređaja a drugi u disk, tj. samo se ukopča na određene konektore. Strujni kabel je malo kompliciraniji jer je fizički spojen na napajanje, pa u slučaju da je on u pitanju trebalo bi ga odsjeći i na njegovo mjesto spojiti drugi.

Zašto ti ovo govorim? Zato da te ne bi netko preveslao kako ti je promijenio disk, a ustvari je samo sredio kablove (koji vrijede oba max 40 kn). Što se toga tiče preveslati su skloni i ovlašteni servisi i ovi kako kažeš 'na crno'. Zato ti je zasad najpovoljnija opcija da odeš nekome koga znaš i da barem testira disk. Tako ćeš biti siguran je li u pitanju on.

Jedino nisam našao je li disk 2.5" ili 3.5", ali s obzirom da je SATA sučelje to je nebitno (osim ako je u samom uređaju prostor za disk od 2.5", pa onda ovaj veći ne bi mogao stati unutra).

Eto, dalje je na tebi. I dalje mislim da se može proći puno povoljnije od ovih 750 kn, ali je bitno da to odradi netko tko zna posao, a ne klinac iz susjedstva ili neki fušer. S obzirom da će trebati napraviti upgrade firmwarea tim bitnije da to napravi stručna osoba.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 10/05/2014 : 23:09:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovako, unutra je SATA disk (raniji modeli su imali IDE), što je dobro jer IDE diskovi se više ne proizvode, ali s obzirom da se još uvijek dosta traže cijene su im dosta veće od SATA diskova. Međutim, s ovim uređajima ima jedan mali problem. Data i power kabel im znaju s vremenom oksidirati, tako da postoji mogućnost da nije sam disk otišao nego je u pitanju kabel (po onom što sam uspio čuti najčešće podatkovni jer je dosta labavo spojen na disk). Podatkovni bi se trebao lako zamijeniti kao i na PC-u, ima konektore na dva kraja pri čemu jedan ide u matičnu ploču uređaja a drugi u disk, tj. samo se ukopča na određene konektore. Strujni kabel je malo kompliciraniji jer je fizički spojen na napajanje, pa u slučaju da je on u pitanju trebalo bi ga odsjeći i na njegovo mjesto spojiti drugi.

Zašto ti ovo govorim? Zato da te ne bi netko preveslao kako ti je promijenio disk, a ustvari je samo sredio kablove (koji vrijede oba max 40 kn). Što se toga tiče preveslati su skloni i ovlašteni servisi i ovi kako kažeš 'na crno'. Zato ti je zasad najpovoljnija opcija da odeš nekome koga znaš i da barem testira disk. Tako ćeš biti siguran je li u pitanju on.

Jedino nisam našao je li disk 2.5" ili 3.5", ali s obzirom da je SATA sučelje to je nebitno (osim ako je u samom uređaju prostor za disk od 2.5", pa onda ovaj veći ne bi mogao stati unutra).

Eto, dalje je na tebi. I dalje mislim da se može proći puno povoljnije od ovih 750 kn, ali je bitno da to odradi netko tko zna posao, a ne klinac iz susjedstva ili neki fušer. S obzirom da će trebati napraviti upgrade firmwarea tim bitnije da to napravi stručna osoba.

fala ti...to će odradit(a tvrdi da zna)šura...brat od žene...tebi sam dužan piće

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 11/05/2014 : 00:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Ako možeš proći sa nekih 300 kn onda popravljaj ali u suprotnom bolje ga je baciti u smeće.
Ja sam prvi DVD Recorder kupio 2006. i tada je bio prilično skup (oko 3200 kn), nakon otprilike 2 godine se pokvario a popravak je bio procijenjen na 900 kn. Tip u servisu mi je iskreno rekao da se to ne isplati popravljati jer već za 1200 kn mogu kupiti novoga. Upravo to sam i napravio ali ni taj drugi nije dugo trajao pa sam odustao od recordera jer sam u međuvremenu kupio i prvi laptop.
Neznam kako se danas kreće njihova cijena ali znam da ih se jednostavno ne isplati popravljati po servisima.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 11/05/2014 : 09:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
fala ti...to će odradit(a tvrdi da zna)šura...brat od žene...tebi sam dužan piće

Donesi u MA pa ubacimo disk unutra ali nemoj ponovit ono od prije 2 godine

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
849 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 14/05/2014 : 23:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, malo ću se ovdje ubacit da ne radim novu temu, nadam se da ne smeta :D
Pao mi je playstation 2 na pod. :/ Ne učitava mi više igre na dvdu ni original ni kopije. jedino učitava original cd igre za playstation 1.
Pretpostavljam da je otišao dvd čitač, a ne čip. Šta mislite za koliku lovu bi se to moglo popraviti u servisu? Da se znam orjentirat, koja bi mogla biti realna cijena popravka, da mi ne bi serviser previše naplatio. Hvala unaprijed!
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 16/05/2014 : 12:48:32  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deki86

Ljudi, malo ću se ovdje ubacit da ne radim novu temu, nadam se da ne smeta :D
Pao mi je playstation 2 na pod. :/ Ne učitava mi više igre na dvdu ni original ni kopije. jedino učitava original cd igre za playstation 1.
Pretpostavljam da je otišao dvd čitač, a ne čip. Šta mislite za koliku lovu bi se to moglo popraviti u servisu? Da se znam orjentirat, koja bi mogla biti realna cijena popravka, da mi ne bi serviser previše naplatio. Hvala unaprijed!

Ovdje je najvjerojatnije došlo do pomaka neke od leća za refleksiju lasera. Za DVD medije zraka ima tanji snop i više ovisi o preciznosti refleksije nego kod CD medija.

Sad, koliko to može stajati teško je reći. U svakom slučaju ispod 200 kn nema šanse. Recimo oko 300 kn. Ima tu dosta posla. A još ako su leće toliko smrdane da je potrebno kompletno mijenjati mehaniku trošak raste.
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
849 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 17/05/2014 : 21:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Hvala na odgovoru!
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 04/07/2014 : 02:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

e vidiš,ne može...pošto su oficijelni serviseri u zg stavili neku zaštitu,ovaj kojem sam dao da mi to promijeni,nije uspio...kako sam ga razumio,nešto u vezi daljinskog je caka...nevjerovatno...i sad ipak moram slati uređaj u zg,jer su oni jedini u hr ovlašteni da popravljaju pioneera...

Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 07/07/2014 : 19:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

e vidiš,ne može...pošto su oficijelni serviseri u zg stavili neku zaštitu,ovaj kojem sam dao da mi to promijeni,nije uspio...kako sam ga razumio,nešto u vezi daljinskog je caka...nevjerovatno...i sad ipak moram slati uređaj u zg,jer su oni jedini u hr ovlašteni da popravljaju pioneera...

Moram priznati da ne vidim poveznicu između diska i daljinskog.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/07/2014 : 21:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
PotrebaN je instalacijski cd koji se moze xkinutis neta
I daljinski,moze i sonyjev koji se nabavi na ebayu...satralo me...

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000