Posle skoro decenije nadolazeceg talasa gomile Bonellijevih izdanja i velikih apetita nas stripofila(kupovalo se i započinjalo sa sakupljanjem svega i svačega)primetna je osetna normalizacija zanosa kod pojedinih.
Da li se i vi čvrsto rešili šta i koja izdanja Bonelija ćete kupovati i kolekcionirati na vašim policama kao poslednji čin kristalizacije vašeg ukusa???
radije bih da imam što više različitih junaka nego da dupliram jednog istog junaka u više izdanja tipa zlatna serija,extra,klasik,VČ kolekcionarski,pa ludens kolekcionarski,pa libelus,piratska izdanja...
Skupljam Zagora, Texa, Mister Noa i Dylana, s tim da od Libellusa kupujem samo Zagora.
Skupljam sve ovo navedeno s tim da od Libellusa kupujem sve 4 biblioteke. Od kiosk izdanja kupujem 90 % onoga što Ludens izdaje. Od Bonelli serijala koji su nastali nakon 1990. imam samo Magičnog vjetra, ovo ostalo nisam imao prilike čitati a moram priznati da me po viđenom niti ne privlači. Od SF i sličnih serijala bježim glavom bez obzira.
Snađe se Timber i kada su filmovi u pitanju jer ima one turske ''Zagor Kara Bela'' (a nije Rakosi) i ''Zagor Kara Korsan'in Hazineleri'' (opet netko nekoga kara).
I dalje gomilam ko neki dječak... HC, SC, lak, mat... ma lud skroz ¸¸
ZLATNI KLASIK 4 u SNK ME-81 na kioscima
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Kristalizacija ? Pa svi počnu sa Zagorom. To je uglavnom prvo što smo čitali kao djeca. I onda se kupuje sve ostalo pa kreće kristalizacija. Otkrivanja novih stvari, odbacivanje onoga što smo prerasli i što nas više ne drži. Pa dokle tko dogura i na čemu ostane.
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Ja se za sada ničega ne rješavam ali jednoga dana ću možda biti prisiljen zbog pomanjkanja prostora negdje utopiti duplirane epizode koje se polako povećavaju kako vrijeme prolazi.
Čitao i uzimao sve i svašta, ali u zadnje vrijeme me najviše privlače mini serijali i DW izdanja. Od zagora imam u planu da zbavim VČ Knjige, a riješio bi se razni edicija koje samo zauzimaju mjesto. Znači ovo kompletiram: 1. AF Klasik (Strip agent) 2. julia (Darkwod) 3. Lilith (DW) 4. Gea (DW) 5. Greystorm ( Phoenix press) 6. Uzumaki (DW) 7. Zagor ( VČ knjige, Gigant, Maxi- Ludens) 8. Orfani (DW) 9. Razni stripovi koji mi zapadnu za oko, a koji nemaju serijal nego su izdanja za sebe. uglavnom dajem prednost kvaliteti izdanja,+ dobra priča i crtež.
Ja sam se rijesio skoro svega,prerastao sam neke stvari tako da samo jos skupljam ovih par:
Talijani... Tex Willer - ZS,LMS...Ludens redovni,Stripa Agent,Libellus sta uhvatim. Alan Ford-superstrip i klasik Mister No - LMS,SD-SA,Libellus sta uhvatim :-) Marti Misterija - LMS,SD-SA-Ludens,Libellus gigant,redovnih sta uhvatim...Agarthi Dylan Dog - ZS,SD-Ludens,Gigant,Maxi,Libellus... Zagor-klasik,redovni SD Ludens Kit Teller;Kapetan Miki - nisko na listi prioriteta ali kad naletim na relativno dobro ocuvane,a jeftine LMS i ZS onda kupim :-) Nathan Never - SD,Ludens,Libellus sta uhvatim... Lazarus Ledd-SD,Ludens Nik Raider - ZS Mini serijale bonelli(greystorm,casidy,jedno doba...) ------------------------------------------------------- Fibra-oko trecine ukupno izdanih brojeva dosad ,iako sada vec mozda i blize cetvrtini,malo zaostajem zadnjih par mjeseci Conan - SD,Darkwood gromade i kronike Andrija Maurovic,Danijel Zezelj i Dubravko Matakovic...sve od njih. Darkwood-Tarzan,Yu Tarzan,Okruzen mrtvima,jezovik edicija,dosta ovih novijih amera,one-shotove Asterix - Marketprint Skupljam malo i na engleskom,samo neke(Watchmen,malo Batmana itd...)
Dosta ovoga imam i kompletirano,ali to nije trenutna tema...
DD - SBE sve edicije od 1.broja NN - SBE sve edicije osim almanaha od 1.broja Zagor SBE sve edicije pocevsi od JA sage inace skenovi Lilith SBE sve Pocinjem skupljati MM i Tex kako izlazi u Italiji inace skenovi Sve ostalo SBE skenovi