Glas Buretu. Iako nisam pročitao puno od Toninellija, čini mi se da Bure ima više dobrih priča i par vrhunskih. Toninelli mi se čini samo jako solidan.
Koliko god povremeno bio loš Bure je ipak bolji. Tonnelijev Zagor je cijelo razdoblje preskakao istu letvicu. Dok je Buretov nekoliko puta preskočio više a uz to još i uspješno proširio mitologiju.
I meni je dosta težak izbor, jer s jedne strane Toninelli je konstantniji u kvaliteti priča, ali većina ih je srednje vrijednosti. S druge strane Burattini ima velike oscilacije i većina njegovih radova je prosječna da ne kažem loša, ali njegove dobre priče su baš dobre. Ne vrhunske kao kod Nolitte i Bosellija ali opet bolje od Toninellija.
Btw. Burattini je na tribini u Zagrebu rekao da je Toninelli općenito ocijenjen kao loš scenarista od strane fanova, i da je nejgovo razdoblje omraženo, te da je on isprva slično mislio sve dok nisu počeli nanovo izlaziti repriniti njegovih epizoda kada je uvidio da su odlične i da su takve ocjene nezaslužene. Rekao je da je Toninellijev glavni problem bio što je morao zamjeniti Nollitu koji je bio zna se tko za fanove. Ja bih rekao da je to nešto kao da Barcelona dovede Modrića umjesto Messija. Odličan igrač, ali kako biti car poslije cara ;)
Kao i mladjo, subjektivno glas dajem Toninelliju jer sam njegove priče čitao u pravim godinama, kad sam bio manje kritičan i kad je sve prolazilo. Makar Burattini objektivno jest bolji, sa zaokruženijim i osmišljenijim epizodama. Ali hebi ga, došao je kasnije, da ne kažem prekasno.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
I ja sam dao glas Toninelliju samo zbog tih starijih epizoda prema kojima uvijek prevlada nostalgija. Burattini ima dobrih priča ali i ja sada imam puno više godina nego u vrijeme ZS.
Općenito mi je Toninellijev period puno draži kao jedno Zagorovo razdoblje pa glas dajem njemu iako je bilo traljavih epizoda. Uz gore navede, odlične su mi Kapetanova tajna, Pljačkaši Đavolje Doline, Žrtva Ki-Noah, Paklene naprave, Lov na čoveka, Ljudi žabe i jubilarac Utrka sedam strelica.
Nisam procitao dovoljno od Toninelija ali ono sto sam procitao mi je bilo odlicno, ali mi je Burattini ipak drazi i kad hoce da odradi dobar posao, odradi ga majstorski, zato njemu dajem glas.
Btw. Burattini je na tribini u Zagrebu rekao da je Toninelli općenito ocijenjen kao loš scenarista od strane fanova, i da je nejgovo razdoblje omraženo, te da je on isprva slično mislio sve dok nisu počeli nanovo izlaziti repriniti njegovih epizoda kada je uvidio da su odlične i da su takve ocjene nezaslužene. Rekao je da je Toninellijev glavni problem bio što je morao zamjeniti Nollitu koji je bio zna se tko za fanove. Ja bih rekao da je to nešto kao da Barcelona dovede Modrića umjesto Messija. Odličan igrač, ali kako biti car poslije cara ;)
Ti si bio na CRŠ-u?
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Interesantno da na spisku najbolje ocenjenih epeizoda nema Toninellive "Opklade za strah" i Burattineive "Čovek s puškom", po meni njihove najbolje epizode Svakako odlične Toninellieve epizode koje mogu biti u samom vrhu Zagorovih epizoda su Opklada za strah, Ratnik Pekot i Jednooki Džek... Nasuprot Burattinevim Čovek s puškom, Čovek koji je pobedio smrt i Tajanstveni samostan... Za dlaku glas Burattiniu...
Interesantno da na spisku najbolje ocenjenih epeizoda nema Toninellive "Opklade za strah" i Burattineive "Čovek s puškom", po meni njihove najbolje epizode Svakako odlične Toninellieve epizode koje mogu biti u samom vrhu Zagorovih epizoda su Opklada za strah, Ratnik Pekot i Jednooki Džek... Nasuprot Burattinevim Čovek s puškom, Čovek koji je pobedio smrt i Tajanstveni samostan... Za dlaku glas Burattiniu...
Top listi se bez problema može pridodati Zmajevi gusari,Čovjek s puškom i Močvara robijaša...
...Sindrom belzebul, Vještica iz Sierre (pisano zajedno s Bosellijem), Krv Apača, Grenland, Demonska knjiga, U džungli Yucatana, Kameni div, Ljudi i Vukovi, U potrazi za Zagorom…