Ja sam ovdje uzeo u obzir samo Zagorove priče a kada bi se posebno izdvojio rad Nolitte na Mister Nou i Sclavija na Dylan Dogu situacija je izjednačena.
Najradije bih rekao da je Sklavi najbolji na DD, a Nolita na Zagoru jer ne znam kako da ih poredim s obzirom da je Sklavi relativno malo radio na Zagoru, ako gledamo samo Zagija, Nolita mi je bolji naravno, ipak je on dao duh junaku i iznio veliki broj vrhunskih priča (najbolja naracija po meni)...
Oduvek mi se vise svidjao njegov stil pripovedanja od Sclavijevog. Nolittin scenariji su pitki, dopadljivi i moze da napise odlicnu pricu na vise od 300, 400 strana! Gledajuci celokupan njegov rad i na Mister Nou i na Texu i na Zagoru bolji mi je od Sclavija.
Sclavi je stvorio odlican zaplet o poreklu Dilana Doga ali se vremenom pogubio, da li zato sto nije mogao da zavrsi serijal na 100. broju kao sto je hteo ili zbog neceg drugog, ne znam. Na Zagoru je pisao price koje i nisu toliko ozbiljne sem Divova Dobra i Zla koji su mu remek delo! Nisam procitao sve njegov epizode na Mister Nou ali je u Alienu (Tudjincu) napisao jedan od svojih najboljih, ako ne i najbolji rad, na bilo kom stripu!
Ne vidim da je postavljač teme uopće spomenuo Zagora u prvom postu, ali opet velik broj ljudi u komentarima uspoređuje njih dvojicu samo u kontekstu Zagora? Kao da nisu radili i druge stripove (pogotovo Sclavi, kojemu je Zagor bio samo odskočna daska za daljnju karijeru).
Ne vidim da je postavljač teme uopće spomenuo Zagora u prvom postu, ali opet velik broj ljudi u komentarima uspoređuje njih dvojicu samo u kontekstu Zagora? Kao da nisu radili i druge stripove (pogotovo Sclavi, kojemu je Zagor bio samo odskočna daska za daljnju karijeru).
Navikni se na to. Na većini topica o stripovima na ovom forumu se tema razgovora odvuče na Zagora.
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja