forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Rasprave o Zagorovim crtačima
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 14/06/2014 : 21:28:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
ŠAMPION: Ferri
VICEŠAMPION: Verni
LIGA PRVAKA: Espositos, Nuccio, Della Monica, Venturi
KUP UEFA: Bisi, Di Vitto, Prisco, Torricelli

INTERTOTO KUP: Mangiantini
OPSTANAK U LIGI: D’Arcangelo, Sedioli, Barison

ISPADAJU U 2.LIGU ZAPAD: Laurenti, Cassaro, Pesce, Rubini, Gramiaccioni
DISKVALIFIKACIJA: Chiarolla

PS. Boldani su crtači koje bi trebalo zadržati u Zagorlandu

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...

Edited by - ike666 on 14/06/2014 21:39:03
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/06/2014 : 21:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ike666

Ili odmah u najniži rang natjecanja, u Engleskoj je to Mid-Sussex Football League Division Eleven ili u prijevodu 24. liga po snazi. http://en.wikipedia.org/wiki/Mid-Sussex_Football_League

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19901 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/06/2014 : 22:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovi su me dobro nasmijali?

Venturi ti je u prvoj ligi, a nisi ni vidio njegov crtež u stripu još?

Rubini i Barison loši? prvi put čujem nešto takvo.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 14/06/2014 : 22:37:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Ventruija sam ocjenio na temelju skenova tabli koje je stavio Solar
Što bi reko Ćiro - sine imam i ja pravo na jednog svog

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 14/06/2014 : 22:54:15  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 14/06/2014 : 23:19:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Eto... Zagor po mom ukusu

Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 14/06/2014 : 23:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Dolazi novi, modernizirani Ferri, to se traži.

Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 15/06/2014 : 00:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Brdare legendo

Hvala, ike666.
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 15/06/2014 : 01:08:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by senokute

quote:
Originally posted by Brdar

@ senokute - hvala puno, dobro oko imas, samo si pogrijesio sto se materijala tice - prvi kadar je urađen 2B olovkom, a u drugom sam koristio kemijsku olovku za tanke linije, a ostale deblje i tamnije nijanse sam uradio sa 2B olovkom. Skenirao sam kao GREYSCALE, a poslije u Photoshopu dodatno potamnio.

A jedini razlog sto jos uvijek ne koristim valjani materijal (bilo da se radi o cetkicama/kistovima, tusu, papiru ili pak nekom od tableta) je taj sto su mi trenutno finansijski nedostupni jer sam nezaposlen.

Osim toga, jos sam i muzicar, pa za ono nesto sto sam ustedio moram kupiti novu gitaru (stara je skoro pa na izdisaju), a i tu imam problem, u Travniku i okolini nema radnje sa muzickom opremom koja mi odgovara (ima FIS Vitez, ali tu su gitare uglanom za amatere, a ja sam puno bolji gitarist nego crtac ), a nikako da nađem vremena da odvojim jedan dan da odem u Sarajevo ili Zenicu (nemam auto pa sam ovisan o bus -liniji, a to mrzim).

Inace, kad smo kod nabavke materijala za crtanje u Travniku,samo da kazem da u travnickim knjizarama nema 2B olovaka, dalje necu ni da pricam.

hmm,, malo sam nepromisljeno ovo napisao za pribor, da sam i ja dolje
vjerovatno ne bih imao ni za olovku( inace sam rodom iz Kupresa)
sad zivim u Bremen(svabija) ,,,,jedan drug mi radi u jednu dobru radnju za
umjetnicki pribor (Gerstaecker) pa onda to sve dobijem dzabe ili vrlo jeftino. trenutno bih mogao opremiti Zagorov staf crtacauglavnom sve imam, samo da je jos malo talenta kako stvari stoje ove godine necu za Bosnu ali ako hoces posalji mi adresu na PM da ti stogod posaljem,,napisi sta te interesuje,,koji papir, koja velicina cetki itd.

Hvala ti puno za ponuđenu pomoc, senokute, gesta koja zasluzuje svake pohvale!

Ipak, sacekajmo jos neko vrijeme, mozda se zaposlim, jer prioritet mi je nabaviti tablet, koji meni pruza određene prednosti: usteda papira, usteda gumica, korektora i vremena provedenog za brisanje i skeniranje, usteda tinte/tusa, usteda makaza i vremena potrebnog za rezanje hamer papira, na određen vremenski period usteda grafitnih olovaka i cetkica jer olovka za tablet ipak nema vjecni rok trajanja, prednost pri kreiranju tabli stripa (lakse slaganje kadrova, znaci i usteda lenijara i trokuta i vremena pri crtanju kadrova), neke olaksice poput ponuđenih perspektiva za crtanje isl., a sve ovo sto sam naveo = usteda vremena pri stvaranju samog stripa.

Ali u svakom slucaju, jos jednom hvala za ponuđenu pomoc, kako rekoh, zaista sjajna gesta.

A sto se tice tvog talenta, grdno se varas, imas ti talenta, samo trebas imati vise vjere u svoje sposobnosti i ako to zanemarimo, jedini pravi problem zbog kojeg tvoji radovi jos nisu na profesionalnom nivou je taj sto se ocito nemas vremena posvetiti crtanju koliko bi ti zelio, a to je vjerovatno zbog drugih zivotnih obaveza, posao, porodica isl. Dakle, malo vise samopouzdanja i moze vrlo brzo sve biti ipak ok sa tvojim radom.

Edited by - Brdar on 15/06/2014 01:14:05
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 15/06/2014 : 17:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Napišite koju i o Ferriju u zlatnim danima...
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 15/06/2014 : 19:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
Nema se tu šta novoga pričati osim konstatirati da je šteta da i danas nema tako zlatnu ruku (ali iz sasvim razumljivih razloga).
Za mene je on najzaslužniji što sam se 2008. nakon dugog razdoblja vratio stripovima kada sam na kiosku kupio Zagor Klasik ''Kralj orlova''.

Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 15/06/2014 : 21:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by solar

Prilično fino. Neka malo još proradi anatomiju potkoljenica, za nijansu mu skrati kosu straga i sjekiru dovede u normalnu proporciju sa Zagorom, i to je to! Budućnost Zagora na Ferrijanskim zasadima je osigurana!

Usput, ako ćemo baš cjepidlačiti, neka pogleda na svojim hlačama, kako stoji kopča u odnosu na jezičak ostatka remena. Rupa koju drži igla, je uvijek na suprotnoj strani kopče, od one iz koje proviruje ostatak remena. Također, remen hlača ovakve hlače ne drži. Znamo da u to vrijeme nisu postojale okomite platnene trakice kroz koje se remen provlačio, ali je zato rub hlača znatno bio iznad remena, jer bi u protivnom remen bio disfunkcionalan.

Edited by - mogorovic on 15/06/2014 21:35:07
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19901 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/06/2014 : 21:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
I nije mi jasno šta će mu dva remena. :D
EDIT: pitanje je općenito

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 15/06/2014 21:58:27
Go to Top of Page

mogorovic
Advanced Member

3012 Posts

Member since 02/08/2013

Posted - 15/06/2014 : 22:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mogorovic a Private Message  Reply with Quote
Normalno je da ima dva remena. Gornji remen je onaj koji drži hlače i on je pritegnut, kao i onaj na tvojim i mojim hlačama. Donji remen je remen opasača s pištoljem i municijom. On nikada nije pritegnut, a tako ne može držati hlače. On je, kako je na crtežu (kao i na svim crtežima western junaka) prikazano, spušten na visinu koja osobno odgovara osobi koja ga nosi, a to je visina koja je određena potrebnom individualnom visinom položaja pištolja u futroli, odnosno pokretom ruke koja mora što prije izvući pištolj. Profesionalni revolveraši (iako je naziv revolveraši besmislen, jer oni nisu nosili revolvere, nego pištolje!)koji su nosili po dva pištolja, imali su jako nisko spuštene opasače i po tome su se prepoznavali i razlikovali od ostalih običnih kauboja, koji su bili standardno naoružani sa standardno podignutim, obično na stranu pištolja ukošenim (poput ovog Zagorovog) opasačem.
Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 16/06/2014 : 10:50:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Chiarolla ti je gori od Cassara?
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 16/06/2014 : 11:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Nije mi gori od Cassara, jednako su mi loši, ali Chiarolla je očito hiperproduktivan pa me više smeta. Cassarovi se pojave jednom u 2 godine pa ih nekako preživim, a Chiarolla je neki mjesec bio u aktualnom Maxiju, Almanahu i redovnoj seriji.
Da se ubiješ od muke!

Go to Top of Page

sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts

Member since 03/06/2012

Posted - 16/06/2014 : 12:27:00  Show Profile Show Extended Profile  Send sergej773 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije mi gori od Cassara, jednako su mi loši, ali Chiarolla je očito hiperproduktivan pa me više smeta. Cassarovi se pojave jednom u 2 godine pa ih nekako preživim, a Chiarolla je neki mjesec bio u aktualnom Maxiju, Almanahu i redovnoj seriji.
Da se ubiješ od muke!

Sada u JA sagi nema ni jednog ni drugog(ih), mada je meni Chiarolla sasvim pristojan, tako da mi on ne smeta, ali Cassarove organski ne podnosim.
Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 16/06/2014 : 12:43:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mogorovic

Normalno je da ima dva remena. Gornji remen je onaj koji drži hlače i on je pritegnut, kao i onaj na tvojim i mojim hlačama. Donji remen je remen opasača s pištoljem i municijom. On nikada nije pritegnut, a tako ne može držati hlače. On je, kako je na crtežu (kao i na svim crtežima western junaka) prikazano, spušten na visinu koja osobno odgovara osobi koja ga nosi, a to je visina koja je određena potrebnom individualnom visinom položaja pištolja u futroli, odnosno pokretom ruke koja mora što prije izvući pištolj. Profesionalni revolveraši (iako je naziv revolveraši besmislen, jer oni nisu nosili revolvere, nego pištolje!)koji su nosili po dva pištolja, imali su jako nisko spuštene opasače i po tome su se prepoznavali i razlikovali od ostalih običnih kauboja, koji su bili standardno naoružani sa standardno podignutim, obično na stranu pištolja ukošenim (poput ovog Zagorovog) opasačem.

Hvala na informaciji o pritegnutosti kaisa kod kauboja i revolverasa!

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 16/06/2014 : 17:00:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da se ubiješ od muke!

Taj problem se vrlo lako riješi preskakanjem takvih epizoda.

Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 16/06/2014 : 19:03:45  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Nuccio rastura!
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 16/06/2014 : 20:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
Koje njuške! U kojim epizodama ćemo ih vidjeti?

Go to Top of Page

Zagor i Ogi
Average Member

Serbia
851 Posts

Member since 16/09/2013

Posted - 16/06/2014 : 21:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Ogi a Private Message  Reply with Quote
Lepo, lepo.

The only good thing in life isZAGOR
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7144 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 16/06/2014 : 21:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:

Koje njuške! U kojim epizodama ćemo ih vidjeti?

Onaj sa lijeve strane je vojvoda/grof ili sto vec, Smirnoff. Za ostale nisam siguran.

Nuccio razbija! Nadam se da ce i Burattini skuziti da je ovo Verniju nedodirljivo! Nuccijev Zagor je u licu vise zagorovski od Ferrijevog, barem onog u zadnjih 20 godina.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Brdar
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2770 Posts

Member since 22/10/2003

Posted - 16/06/2014 : 21:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Brdar a Private Message  Reply with Quote
Nije ovo Smirnoff. Svi ovi likovi su neprijatelji koji ce se pojaviti u ovoj novoj nadolazecoj epizodi u Italiji, radnog naslova GRABEZLJIVCI.

NUCCIO

Edited by - Brdar on 16/06/2014 21:29:19
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2428 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 16/06/2014 : 21:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
Evo kako izgleda naslednik Ferija. Kao Feri u svojim najboljim godinama. Sura stena, Prvi vampir, Plava zvezda...

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000