Author |
Topic |
Zagooor
New Member
Croatia
255 Posts
Member since 13/04/2012 |
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Member since 23/01/2011 |
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4528 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Duje Belak
Starting Member
59 Posts
Member since 14/04/2012 |
Posted - 17/05/2012 : 17:21:00
|
Hellingen je vrh.Pojavio se šest puta , taj ludi genij je zasigurno najveći i najopasniji Zagorov neprijatelj.Meni osobno najdraži negativac
Mortimera bi stavio na drugo mjesto. Dosta sliči Hellingenu , genije zločina i prerušavanja i opak na svoj način. Poslije Hellingena najopasniji zločinac, i dosta ga susrećemo u novije vrijeme (a to je počelo poslije Dvoboja u Svemiru zadnje Hellingenove epizode) Vjerovatno su tražili neku zamjenu za Hellingena a on je pun pogodak.
Kandrax&Rakosi, moram priznati da mi nedostaju... |
Edited by - Duje Belak on 17/05/2012 17:22:32 |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 24/06/2014 : 23:54:12
|
Rakosi i Mortimer!
Rakosija sam odmah zavolio čim sam pročitao "Zagor protiv vampira". Ta cijela atmosfera koju je Nolitta je jednostavno fenomenalna. Isto tako je i bilo sa Castellijevim vampirom samo ipak mrvicu lošije. Treći vampir mi je već bio loš ponajviše zbog dovođenja Fride Lang i ostalih likova (koji nisu vampiri i nemaju veze s vampirima).
Mortimer je i možda veći neprijatelj od vampira, ponajviše zbog toga jer se pojavljivao više, ali Rakosija ipak vuče stara slava. Da se ne pojavljuje tako često vjerujem da bi imao i više "fanova", mislim, može se on pojaviti sva četiri puta koliko se pojavio zasada, ali to je trebalo biti vremenski malo više razvučeno.
I na kraju da se dotaknem Hellingena i Kandraxa. Hellingen po meni ne zaslužuje da bude najveći neprijatelj jer uvijek oživi bez obzira što mu Zagor napravi, to je preglupo! I onda te epizode sa njim razvuku u 5-6 dijelova, mislim stvarno! Na početku je imao dobre epizode i onda kako serijal sve više odmiče postaje sve gore i gore tako da mi je sad užas. Prvi Kandrax je bio dobar, dapače skoro odličan. Drugi malo lošije, ali zato je treći teška glupost kao i Hellingen. Svi ti bogovi i magije, mislim to nema veze s vezom! |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 25/06/2014 : 12:58:53
|
Supermajk, jer je čovjek od krvi i mesa kao i Zagor, jer je osoba rastrgana između dobra i zla, kao i svi mi krvavi ispod kože |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 25/06/2014 : 13:14:29
|
quote: Originally posted by ike666
jer je čovjek od krvi i mesa kao i Zagor, jer je osoba rastrgana između dobra i zla, kao i svi mi krvavi ispod kože
Opisao si Nata Murda, a ne voliš te novije epizode. ccc |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Posted - 25/06/2014 : 14:00:53
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by ike666
jer je čovjek od krvi i mesa kao i Zagor, jer je osoba rastrgana između dobra i zla, kao i svi mi krvavi ispod kože
Opisao si Nata Murda, a ne voliš te novije epizode. ccc
Supermajk mi je zanimljiviji lik |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 25/06/2014 : 14:05:00
|
Supermajk je bio odličan lik, pogotovo u prvom pojavljivanju, ali mislim da ga je vrijeme pregazilo. Uopće ne mogu zamisliti kako bi on danas funkcionirao u stripu. "Vidi mene kako sam super u svemu"... ne znam... težak posao za scenariste. Prije je bilo lakše pisati takve likove. Danas je teže. |
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Posted - 25/06/2014 : 14:17:34
|
slažem se, ali to je prvi Supermajk. Castelli bi to mogao napraviti vrhunski, jer je već započeo njegovu transformaciju u drugome pojavljivanju kada se Supermajk bori unutar sebe između ambicije i kajanja. Puno je vrata otvoreno za njegovu daljnju karakterizaciju.
Meni ne ide u glavu da Buratini nije u stanju iskoristiti Supermajka za povratak Zagora s neke od odiseja, umjesto da se konstantno reciklira Hellingen a sada već i Mortimer. Možda to može neki drugi, mlađi scenarist? |
|
|
Topic |
|