Author |
Topic |
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 19/06/2014 : 01:58:35
|
quote: Originally posted by Kruger
barem sam nekome izazvao pozitivne osjećaje oko mene uglavnom neki negativci i nikako im se ne mili pozitivno razmišljati i osjećati
Ma sto pozitivne, umirala sam od smijeha :) |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17221 Posts
Member since 25/10/2001 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 22/06/2014 : 20:04:19
|
Pričajući s frendom o nekim stvarima, štoviše, ugodno čavrljajući jer je takav, opušteni dan, i raspoloženje ne treba pokvariti tema o kojoj se razgovara, odjednom me prekine i reče: "Ti pričaš..znaš kako sad zvučiš..kao da pričaš o nečemu što ti se sviđa.." To je to! Riješio je misterij, otkrio uzrok mojih problema. A to je, u trenu mi je sinulo i sve bi posloženo - da ja ne umijem zvučati grubo, već "ubijam u pojam" nježno, ali to se ponekad ne razumije. I tada možda zvučim, kao da na svijetu tom, živućeg bića nema, koje je od mene blesavije.. Što ću, kad ne volim silu, hladno ni vatreno oružje, jer znam da i pero može da ubije..
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 25/06/2014 : 02:17:38
|
Evo me, sakrivena ispod pokrivaca poput djeteta. Tako su se jako munje vidjele i bilo me strah, i malo je grmilo i sada kisa pada i brzo sam sve pogasila i pokrila se po glavi da nista ne vidim i ne cujem. Nadam se da veceras necu opet cuti i onog komarca koji me dvije noci grizao i zujao i poludila sam zbog njega i pred zoru uzela svoju dekicu i promijenila sobu da se naspavam. Rekla bih, majke mi, ako opet nocas dodje ubit cu ga... No, da sam cemu to bih uspjela vec prve noci. Drugu sam preklopila pokrivac u nadi da je poklopljen i skakala po njemu.. Za nocas nemam plan, ako dodje...mozda opet samo put pod noge i promjena sobe. Pa jedan obican komarac mene seta nocu.. prestalo je padati. Ne grmi vise. Da li sijeva to ne vidim jer sam, kako rekoh, ispod pokrivaca. Tu cu i ostati. Za slucaj da ona krvopija odnekud doleti, nece me naci.. sakrila sam se...nema me. Noc. Nemam kud poc, kad vec jesam tamo gdje trebam biti. |
|
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17221 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 25/06/2014 : 02:25:26
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Evo me, sakrivena ispod pokrivaca poput djeteta. Tako su se jako munje vidjele i bilo me strah, i malo je grmilo i sada kisa pada i brzo sam sve pogasila i pokrila se po glavi da nista ne vidim i ne cujem. Nadam se da veceras necu opet cuti i onog komarca koji me dvije noci grizao i zujao i poludila sam zbog njega i pred zoru uzela svoju dekicu i promijenila sobu da se naspavam. Rekla bih, majke mi, ako opet nocas dodje ubit cu ga... No, da sam cemu to bih uspjela vec prve noci. Drugu sam preklopila pokrivac u nadi da je poklopljen i skakala po njemu.. Za nocas nemam plan, ako dodje...mozda opet samo put pod noge i promjena sobe. Pa jedan obican komarac mene seta nocu.. prestalo je padati. Ne grmi vise. Da li sijeva to ne vidim jer sam, kako rekoh, ispod pokrivaca. Tu cu i ostati. Za slucaj da ona krvopija odnekud doleti, nece me naci.. sakrila sam se...nema me. Noc. Nemam kud poc, kad vec jesam tamo gdje trebam biti.
nisam znao kako imaš želju za nasiljem, mada moram priznati kako smo slični glede tog komarca |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 25/06/2014 : 02:33:36
|
Htjela sam ovo u edit, al sad kad sam citirana, ne moze..
S Nathanom Neverom sam u krevetu. Mislila sam i njega uzet ispod pokrivaca ali ne mogu. To je gigant pa bi nam bilo usko i tesko za citat. Ostao je pored jastuka. Tamo mu je ugodno i mekano. A ..hm..dobro dodje ta knjizurina ako naleti komarac. Toliko. |
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 26/06/2014 : 11:02:24
|
I kada je nebo danju tmurno i noću munje sijevaju i kiša lije i svakome dođe da se ispod pokrivača sakrije, uvijek treba znati da je nebo iznad oblaka vedro i tamo gore uvijek sunce sja. Ponekad treba vrijeme da se toga sjeti i vrijeme da se vedrina ostvari.. Treba se sjetiti, da su oblaci poput balona čiji su konci uvijek u našim rukama. Sami ih možemo razmaknuti. Predugo nisam vidjela jutrošnju vedrinu koja je oduvijek i postojala iznad mojih oblaka. Tijelo je nekome hram, ja bih ga radije nazvala oruđem kojim se koristi naša duša. I ono može boljeti, ali to nikada nisam smatrala previše bitnim, te razne, sitne boli. Ali kada boli, boli, *ebeš ga. Dovoljna je i sitna špranja od drveta ispod nokta koja se otme kontroli pa te gnjavi danima i neopisivo boli. Kad nešto baš moram onda to doista hitno volim pa sam jučerašnje veče na Hitnoj provela. Ništa strašno, trojica su mi ruku držala jer su skužili da planiram pobjeći, pa da me ne love, malo su bockali i naživo rezuckali i ja sam ih pitala da li mogu pričati dok oni to rade i rekli su da mogu. Da su barem rekli da šutim. Ja sam samu sebe zabavljala i pitala mogu li dobiti drvo da zagrizem? Tražila sam vodku i pitabogaštasvene, i kad sam čula jednome ime baš sam ga nasmijala kad sam počela uzdisati kako vrućeeee miii jeeeeee, kao iz one istoimene reklame.. Pa svi su tamo toliko ozbiljni, ti pacijenti i stvarno ljudi duha nemaju,a svima bi bilo ljepše i lakše da je samo mrvicu malu veselije. Svi se valjda toliko prepadnu i misle samo na umiranje.. E, da je umrijeti tako lako. I to treba zaslužiti. Posebno, kad se nađem na takvom mjestu i gledam te ekipe, vjerujem u život, ma kakvo umiranje! Sjedila sam satima u hodniku, imala sam kad sve vidjeti i razmišljati.. Dobro je imati ljude i mjesto na kom možeš u život vjerovati. Danas ne osjećam nikakvu bol. Znala sam da će me tamo toga riješiti. No, da se vratim na početak. Što će mi popravljeno oruđe ako mi nije dobro duša. I povedem nju u hram u kome dugo nije bila da ju vratim doma, isperem rane suzama. Žedna se vode na izvoru napila i oporavila. Jučerašnja kiša je stala, jutro je osvanulo sunčano, nebo zrači ljepotom i kuda mi pogled seže, posvuda je vedro.
Lijep dan vam želim .. Bezbolnim stilom, srdačno vaša.
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 27/06/2014 : 22:33:04
|
Život u rukavicama
Probudim se nakon sna u koji sam utonula popodne jer ovih dana sam poželjela samo da se ljuljuškam na valovima ugode u trenucima ljenčarenja. Skuham si noćnu kavu i poželim započeti/nastaviti/završiti mnoge željene tekstove.I da hoću, ne može mi biti dosadno, kad samo vidim koliko toga ima. A tek u mojoj glavi, ponekad zamišljam kako će mi odnekud iz nje iskočiti onaj prozorčić u kom piše: Datoteka na čekanju za printanje. Nastaviti? Na što ja dreknem: "Ne! Nisam raspoložena za jebeno tipkanje!" Da sad ne pričam kako mi je isto i sa slikama. Naslov je trebao glasiti "Život na čekanju", a ne u rukavicama, da nisam naišla na polu-napisan tekst naslova "Noć Iguane". Krenut ću iz početka jer u napisanom ne mogu smisliti samu sebe, koliko sam si iritantna. Ubija me u pojam filozofija. Ponekad je stvarno dobro sačekati da se neke stvari ohlade (ovo zvuči kao osveta)i dojmovi stalože. Mogu li ikome osim samoj sebi i koliko biti jasna? Pogledam, na lijevoj ruci mi još stoji ona kirurška rukavica. Njome sam od vode zaštitila .. strgnem ju s ruke. Majku mu božju, Charlie, prestani pisati u rukavicama.
|
|
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1301 Posts
Member since 08/09/2013 |
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1301 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 27/06/2014 : 23:49:47
|
Aha! Ispričavam se zbog spama, inače ne pratim ovaj topic koji mi se na prvu ruku čini pomalo zbunjujuće |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 28/06/2014 : 00:11:06
|
ja sad ne kužim obojicu. Doduše, sat vremena sam bušila rupice na kapi a sad si izvlačim pramenove kroz te rupice i jednom rukom pišem.. pišem od kad znam za sebe i to mi je zadovoljstvo. I imam svoja mjestašca pod ovim virtualnim nebom za kolumne, slobodnim stilom..( i bez cenzure).. a ovdje sam se baš osvrnula na tekstove koje sam sama sebi obećala napisati za s.com. Nije uvijek ni vrijeme taj faktor zašto nešto šteka..i raspoloženje igra važnu ulogu..a sada su došli dani u kojima sam raspoložena za sve. No, ni to ne valja..I tako..idemo dalje.. |
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 28/06/2014 : 00:13:00
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
I lijep dan svima zelim, svijete. Nemojte se izgubiti u prijevodu ko masinska uputstva Pijanog Patka. Keep the momentum going.
O, zaboga, nisam znao da će moji sekreti do te mere da ti poremete sive ćelije! Malo je to daleko od "zajebano vatreni"
Sad nemam pojma ni što si ti napisao.. vratim se poslije vidjeti na što se odnosi tvoj komentar.. Ti i ja se nekako lako gubimo u prijevodu
|
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 28/06/2014 : 00:24:42
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
I lijep dan svima zelim, svijete. Nemojte se izgubiti u prijevodu ko masinska uputstva Pijanog Patka. Keep the momentum going.
O, zaboga, nisam znao da će moji sekreti do te mere da ti poremete sive ćelije! Malo je to daleko od "zajebano vatreni"
Sad nemam pojma ni što si ti napisao.. vratim se poslije vidjeti na što se odnosi tvoj komentar.. Ti i ja se nekako lako gubimo u prijevodu
Pripremio sam kokice Ali definitivno između mene i tebe ima neka nuklearna fizika, neki opak firewall u komunikaciji. Citiram te, a ti ne kapiraš
edit: (prevedeno na charlitovski)
"Imam neki osećaj da će biti interesantno. Ali kada me krene dobro raspoloženje, što se odrazi na moje pisanije tako što krenem nekako mutavo da zaobilazim bit posta-izjave, očigledno je da se naša komunikacija lepo oteža. A takav vid odnosa je daleko od "zajebano vatrenog", kako si na prethodnoj stranici rekla da ti je sa bikovima ( a ja sam bik u horoskopu), kad ni tako jednostavnu aluziju nisi mogla da ukapiraš. Dakle, tvoj odnos sa bikovima je nekako više "izgubljeni u prevodu", osim kada isti napiše neki emotivno zaslađen analitički tekst kakvog strip-junaka |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 28/06/2014 00:33:23 |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 28/06/2014 : 00:50:18
|
Obožavam kad muškarac samnom progovori o nuklearnoj fizici. odakle sam znala da si tvoj post odnosi na dva moja: horoskop i onaj gdje spominjem tvoj prijevod.. a to se još nalazilo na drugoj stranici i ima neko vrijeme da sam pisala. I odakle da znam da si bik, vatren u komunikaciji. Znaš što..ako si ovdje još..(a valjda jesi kad si pripremio kokice.) -Dok čekam da mi istekne vrijeme djelovanja blanša za tih par pramenova, idem si otvoriti jednu limenku piva. Mislim da nam sekreti tada lakše klize tipkovnicom. Jesi za jedno virtualno pivo samnom? Paše uz kokice.
|
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 28/06/2014 : 00:56:37
|
Tražim..pa se ne mogu naći..na kojoj sam to strani pisala stvari koje gospodin Patak spominje? Hmm..počeškala bih se po glavi zaboravnoj ali ne smijem. Puna je kemije koja grize :D..
|
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 28/06/2014 : 02:03:23
|
Gospodin Patak, kako smo oboje skloni pisanju imam zamisao o pisanju priče, slobodnim stilom, s više autora koji svojim postom uskaču i prate radnju, ali upliću svoje likove, odvode radnju u smjeru kojem žele, na što se idući u postu može nadovezati, ali i ne mora.. nastavlja svoje započeto. I uopće nije potrebna inspiracija, razrađena detaljno ideja u glavama sudionika jer svaki novi dan, nečiji novi post može biti izvor inspiracije za nastavak. Uključiti se mogu bilo kada i bilo tko sa par rečenica, a dobro došli su i komentari koji mogu skretati radnju, odgovarati radnjom na zahtjeve.. Znači - živa priča. Može to biti krimić noir.. bilo što.. I vjerujem da bi moglo biti beskonačno zanimljivo..
Jesi razumio ili smo se izgubili u prijevodu? |
|
Edited by - Just_Charlie on 28/06/2014 02:05:22 |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 28/06/2014 : 02:36:28
|
Vidjet ću.. možda mi naiđe nešto da započnem sama. Iako mislim da je bolje početi uz zajedničko uštimavanje.
Inače, odavna nisam doživjela razgovor s nekim s kim se tako jednostavno i lagano ne-razumjeti i prepustiti gubljenju u prijevodima ne znajući ni kada ni gdje ni zašto i ne razmišljati o tome uopće. Mislim da je to odličan kemijski spoj, poput alkemije iz koje nastaje nešto što svijet čini ljepšim i boljim mjestom. Ako ništa, onda zabavnijim.. Hvala ti na lijepim riječima. Laku noć P.P. |
|
Edited by - Just_Charlie on 28/06/2014 02:37:25 |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 28/06/2014 : 04:03:45
|
Imala sam samo prvu rečenicu i kako sam započela pisati, ostatak je nailazio sam od sebe.. To bi trebalo ići nekako tako da netko iza mene nastavi priču..možda odgovori tko je Eva? Novinarka? Urednica? Javna tužiteljica? Tko je Nick?..Svejedno je tko će kome preuzeti priču i na koji način.. Ako ova ideja naiđe na plodno tlo, možemo otvoriti novu temu..
Dakle:
Laila je nervozno stajala uz prozor i bacila opušak na ulicu. - Nick se već trebao vratiti, pomisli i nervozno pripali novu cigaretu. Zagledala se u nju, kao da je tek postala svjesna vlastite odgovornosti ako se njemu nešto putem desilo. Nije mu smjela dopustiti odlazak u tu tvornicu, ma koliko joj ta priča trebala da stane na kraj korumpiranim djelatnicima uprave koji su u stanju ugroziti zdravlje, ne samo svojih sugrađana, nego, do vraga, i svoje vlastite obitelji. Uskoro će svanuti. Gradom se lijeno vuku noćni perači ulica i poneki zaostali prolaznik kroz barove kome je svejedno koje je doba, dok nogom šuta limenku. Susjedov stari mačak na povratku iz noćne skitnje zavlači glavu u papirnatu vrećicu s ostacima hrane iz kineskog restorana, ne bi li pronašao nešto čime će omastiti brk. No, gadno ga iznenadi novajlija u kvartu koji frkne na njega, osjetivši se ometeno u obroku koji nije namijenjen za dvoje...
|
|
Edited by - Just_Charlie on 29/06/2014 00:42:27 |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 28/06/2014 : 23:35:04
|
imam ideju, dok sama sobom..mogu kud hoću :)
...Laila zatvori prozor i spusti se na divan u kutu radne sobe. Zagleda se u fotografiju na zidu na kojoj su ona i Nick slikani s njezinim roditeljima za njihove posljednje posjete njezinom rodnom Marakeshu. Kao kćer jedinica diplomata, porijeklom iz Maroka i majke Francuskinje, biva poslana na studij na prestižnu Sorbonu, ne bi li ju pripremili da i ona jednoga dana postane supruga diplomacije, te završava povijest umjetnosti, potom odabire svoj životni put i tvrdoglavo, unatoč očevom protivljenju, upiše medicinu na Harwardu, nakon čega se pridružuje Liječnicima bez granica, gdje uskoro upoznaje Nicka...
|
|
Edited by - Just_Charlie on 29/06/2014 00:43:48 |
|
|
Topic |
|