Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Deers
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/bud spencer glava.gif)
Croatia
9464 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 04/07/2014 : 08:55:57
|
Kut pod kojim metak pogađa granu je pogrešan osim u slučaju ako kamera tog kadra nije horizontalne nego pod nekim kutom. Čiko je na povišenom položaju u odnosu na indijance pa ni ne treba gađat previše visoko. Objašnjenje kako je granu otkinuo jednim metkom možda leži u tome da je grana već bila djelomično načeta jednom od onih brojih puta kad Čiko u bijesu gađa Pijanog Patka (ako se to događa u Zagorovoj močvari). A bjeg indijanca može vjerojatno objasnit stranicom prije.... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
tinton
stripovi.com suradnik
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
United Kingdom
19799 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 04/07/2014 : 09:16:29
|
quote: Originally posted by ddeki
Dobro, ako grana nije bila mala onda je metak nije mogao otkinuti, vec bi se zario u nju. A i ovaj metak ima bas neku cudnu putanju suprotnu zakonima gravitacije. Da nije mozda od vetra? ![](icon_smile_evil.gif) ![](icon_smile_evil.gif) ![](icon_smile_evil.gif)
Mozda je trula. :)
Jedina konverzacija koju smo dosad na ovom topicu od devet strana uspjeli postići je o tome bi li neka grana uspjela postići efekt koji je uspjela. ![](icon_smile_evil.gif) |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
ddeki
Advanced Member
![](AvatarUpload/94 Zagor_n2.jpg)
3438 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
Zagor i Ogi
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/images(168).jpg)
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
Posted - 04/07/2014 : 11:08:07
|
Ne zam sto vam pravi problem jedna scena sa granom... Uzivajte u maestralnom stripu!! |
The only good thing in life isZAGOR |
|
ddeki
Advanced Member
3438 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 04/07/2014 : 13:04:27
|
quote: Originally posted by Zagor i Ogi
Ne zam sto vam pravi problem jedna scena sa granom... Uzivajte u maestralnom stripu!!
Eh....da je samo grana u pitanju. ![](icon_smile_evil.gif)
Nemoj mi samo reći da ti je strip loš... |
|
|
roby05
Advanced Member
![](AvatarUpload/Hajduk 100 Godina.jpg)
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 04/07/2014 : 13:22:52
|
Neka Zagor pici dalje,bilo to lose ili dobro,nekome se svidjalo ili ne.U svemu tome je bitno i da se razglaba,ne treba ni mirit svaku sitnicu,a ni dizati u nebesa.Cili serijal je dozivljavao promine svega i svacega,ali za mene je jedan i jedini,istinski Zagor,uz kojeg sam odrastao,stari dobri Zagor. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Patschak.jpg)
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 04/07/2014 : 13:32:01
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by tinton
Ne zam sto vam pravi problem jedna scena sa granom... Uzivajte u maestralnom stripu!!
Nemoj mi samo reći da ti je strip loš...
Ima da za kaznu oboji sve četiri i po sveske ![](icon_smile_big.gif)
Sa svijetlim i tamnim tonovima. U dvije verzije. I naravno naslovnice nanovo.![](icon_smile_tongue.gif) |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 04/07/2014 : 13:34:04
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Nemoj mi samo reći da ti je strip loš...
Ima da za kaznu oboji sve četiri i po sveske ![](icon_smile_big.gif)
Sa svijetlim i tamnim tonovima. U dvije verzije. I naravno naslovnice nanovo.![](icon_smile_tongue.gif)
Ne može tako...Takva promena se odrađuje u dva klika. Neka napravi samo jednu verziju, a mi ćemo kasnije u detalje kritikovati svaku sličicu i terati ga da menja ovo, pa ono, pa ono tamo...![](icon_smile_big.gif)
Ima da do kraja života sanja samo grančice![](icon_zagor.gif) |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 04/07/2014 13:36:42 |
|
ddeki
Advanced Member
3438 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 04/07/2014 : 14:40:54
|
Kupio sam juce na kiosku ,,Skiptar Tin Hinan" i neverovatno me je uzbudjenje preplavilo kada sam procitao predgovor Maura Bosselija i prolog. Kao kada sam tek pocinjao sa citanjem Zagora, pa je svaka nova sveska bila uzbudjenje i iznenadjenje!
Kao sto Nagor rece svaka Zagorova velika, bitna i sjajna prica pocinje poduzim prologom od 30, 40 strana gde Zagora uopste nema, takav je slucaj i ovde!
Sada se bacam ponovo na Africki ciklus i epizode sa Rihterom da sve to obnovim, poslednji put sam to citao pre 4 godina pa se ni ne secam pola stvari i onda kad to procitam vracam se na ovu epizodu.
|
|
Giuda Ballerino
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/cloud.jpg)
Japan
2651 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 04/07/2014 : 16:32:18
|
quote: Originally posted by going going
Kupio sam juce na kiosku ,,Skiptar Tin Hinan" i neverovatno me je uzbudjenje preplavilo kada sam procitao predgovor Maura Bosselija i prolog. Kao kada sam tek pocinjao sa citanjem Zagora, pa je svaka nova sveska bila uzbudjenje i iznenadjenje!
Kao sto Nagor rece svaka Zagorova velika, bitna i sjajna prica pocinje poduzim prologom od 30, 40 strana gde Zagora uopste nema, takav je slucaj i ovde!
Sada se bacam ponovo na Africki ciklus i epizode sa Rihterom da sve to obnovim, poslednji put sam to citao pre 4 godina pa se ni ne secam pola stvari i onda kad to procitam vracam se na ovu epizodu.
Nemoj se samo razocarati previse, jer nije ti kontinuitet opet toliki, jest mozda najveci zagor kontinuitet do sad, al nije opet to Nathan Never. Ovdje ti je ipak sve kroz epizodu nasiroko objasnjeno i uvijek je citatelj podsjecen. |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
|
DODSFERD
Advanced Member
![](AvatarUpload/sick0019.gif)
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 04/07/2014 : 17:20:57
|
Čitao sam prije 5-6 godina onu epizodu sa Richterom ''Tajna Sumerana'' i u to vrijeme mi je ostavila jako loš dojam ne samo zbog užasnog Cassara nego je i sama priča bila za kurac. Da sada u najkraćim crtama pokušam prepričati što se tamo dešavalo ne bih mogao ni započeti jer je sve iščezlo iz sjećanja... to sasvim dovoljno govori koliko je scenarij bio loš, dok recimo zlatne Nolittine priče ostaju u sjećanju i nakon 20 godina. Zato od ovog ''Žezla Tin-Hinana'' nemam neka očekivanja, pogotovo jer je opet onaj dosadni Richter u akciji. ![](icon_smile_dead.gif) |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 04/07/2014 : 17:26:38
|
Tajna Sumerana je velikoj većini loša, i onima koji su oduševljeni ovime. Meni je recimo u samom vrhu Maurovog opusa, ali eto nije za svakog. |
|
|
senokute
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/salko_2.jpg)
Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 04/07/2014 : 19:00:38
|
nebi sad i ja da se zalim na crteze sa ja sage, ali mogli su na ovaj predlist darem malo popraviti zagora, katostrofalna proporcija
![](http://s7.directupload.net/images/140704/hv6rcbyd.jpg)
![](http://s7.directupload.net/images/140704/9wvyniig.jpg) |
|
|
Space Marine
Senior Member
![](AvatarUpload/space marine(1).jpg)
Croatia
1306 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 04/07/2014 : 21:02:20
|
@ senokute Istina! Chico kao da nema vrata, a desna noga mu je opako zaostala u razvoju. Zagor ima grbu nad desnim ramenom i extra mršavu lijevu nogu. |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 04/07/2014 : 23:50:20
|
quote: Originally posted by Space Marine Chico kao da nema vrata, a desna noga mu je opako zaostala u razvoju.
Izgleda da joj je smanjio redovite obroke. ![](icon_smile_big.gif) |
|
nagor
Advanced Member
![](AvatarUpload/zag2.jpg)
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 05/07/2014 : 00:51:28
|
quote: Originally posted by DODSFERD
Čitao sam prije 5-6 godina onu epizodu sa Richterom ''Tajna Sumerana'' i u to vrijeme mi je ostavila jako loš dojam ne samo zbog užasnog Cassara nego je i sama priča bila za kurac. Da sada u najkraćim crtama pokušam prepričati što se tamo dešavalo ne bih mogao ni započeti jer je sve iščezlo iz sjećanja... to sasvim dovoljno govori koliko je scenarij bio loš, dok recimo zlatne Nolittine priče ostaju u sjećanju i nakon 20 godina. Zato od ovog ''Žezla Tin-Hinana'' nemam neka očekivanja, pogotovo jer je opet onaj dosadni Richter u akciji. ![](icon_smile_dead.gif)
Normalno, da se ne sjećaš. Pa i ja se slabo sjećam te epizode, pa mi je skroz solidna. Priče, koje smo pročitali kao klinci su ostale najjače zarezane u pamčenje. Barem to je opće znana činjenica na ovom forumu.
Ljudi su uvjereni da zbog toga to što su nešto čitali kao klinci, to onda mora i biti najbolje. Ni u snu to nije istina. I dobro, da je tako. Najbolje tek dolazi.
Tajna Sumerena je ionako za Zagorovce, a ne za nostalgičare. Najbolje sjeda, ako si pročitao priče, koje su joj prethodile. ![](icon_smile_wink.gif)
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 05/07/2014 : 07:00:53
|
quote: Originally posted by nagor Ljudi su uvjereni da zbog toga to što su nešto čitali kao klinci, to onda mora i biti najbolje.
Nije to zbog toga jer te stare priče i dan danas kod mene ostavljaju dobar dojam, evo nedavno sam opet čitao "Dobar i loš", "Bijes ratnika Osaga" i "Zagor protiv Supermikea" i neda se opisati koji je to drugačiji osjećaj u usporedbi sa nekim novijim sranjem (iako i njih ima dobrih).
quote: Tajna Sumerena je ionako za Zagorovce, a ne za nostalgičare. Najbolje sjeda, ako si pročitao priče, koje su joj prethodile. ![](icon_smile_wink.gif)
Nije valjda da misliš da je ta šitina od priče sa onim Cassarom kojemu ne bih dao da crta ni gusjenice bolja od 80 % Nolittinih sa legendarnim Ferrijem i to samo zato što ju je pisao Boselli. Čitao sam malo njegovih priča ali ono što jesam nije na mene ostavilo dojam, ne sviđa mi se njegov stil pripovijedanja. |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 05/07/2014 : 11:39:56
|
Nagore, sta mislis općenito o Richter sagi, vidim da bas i nije omiljena, ali meni je vrh. Bio bih zadovoljan da JA SAGA bude jednakog kvaliteta.
DODSFERDE, Bijes ratnika Osaga je vrhunska epizoda. Vjerojatno najbolja Nolittina, ali ne znam zasto spominjes epizodu koja se svodi na to tko ce dici veci kamen ili duze zadrzati zrak. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
![](AvatarUpload/Nebula eagle.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 05/07/2014 : 12:00:31
|
Bio bih zadovoljan da JA SAGA bude jednakog kvaliteta.
Nemoj imati tako niska očekivanja... Jeste Rihter OK, ali JA saga je mnogo bolja. Neću da spojlujem, vidićeš i sam.
@Dodsferd I ja mislim da se veličanje Supermajka može samo nostalgijom objasniti. Zaista je riječ o jednoj potpuno dječijoj epizodici, bez ikakve originalnosti, sama ideja viđena je 100 puta. I još plus nekakav žiri, Čiko sudija, mislim da bi se epizoda bolje uklopila u Čiko specijale nego u redovnu seriju. Nemoj me pogrešno shvatiti, i ja sam obožavao tu epizodu kao klinac, i sada je volim pročitati, ali ako već biram, čak i ta nesretna Tajna Sumera (koja je, uzgred, najgori dio Rihterove priče) je bolje štivo za 21. vijek od Supermajka. Baš me zanima kako će izgledati njegov novi povratak, i šta takav lik više uopšte može reći. Više puta mi je padalo na pamet da je zaista vrijeme da se krene sa Ultimate Zagorom, koji će početi iznova, sa Rubinijem, Chiarollom, Laurentijem, Della Monikom, Barisonom, Andreucijem, a u redovnoj seriji neka Bure piše i dalje sa sve Vernijem crtačem naslovnica i glavnom uzdanicom, a eto vam i Sediolija, Mangiantinija, Espositovce (iako su oni sjajni), Nucia i koga hoćete po izboru. |
Edited by - Elderane84 on 05/07/2014 12:08:40 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19799 Posts
Posted - 05/07/2014 : 12:11:56
|
Nemam niska ocekicanja. Kako rekoh Richter je vrh za mene. Bosellijeve epizode. Ako JA bude takva, ja zadovoljan. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 05/07/2014 : 12:33:45
|
Pa mislim da je Zagor protiv Supermikea najbolje ocijenjena epizoda na ovom sajtu iako naravno da postoje i bolje... nju sam spomenuo samo zato jer sam je nedavno opet čitao i još uvijek ostavlja dojam. Činjenica da u njoj ima određena doza humora i nekih nelogičnosti ne svrstava je u dječje epizode jer po toj logici je i Nestali istraživač ne dječjem nivou jer ima nelogičnosti koliko hoćeš (i nju sam nedavno čitao). Što se tiče Richtera, kada ga usporedim sa recimo Mortimerom ispada mi potpuno bezvezan lik i ne može se nikako mjeriti s njime... sada će se naći netko tko će reći da su i priče s Mortimerom djetinjaste. |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|