forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 SBE recenzije & rezervacije
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 241

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1864 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 19/07/2025 : 23:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote

Za slanje recenzija:
javi se ReemCP-u na p.m. za info

Edited by - Sarghan on 19/07/2025 23:19:55
Go to Top of Page

Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1864 Posts

Member since 26/01/2011

Posted - 19/07/2025 : 23:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Sarghan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Sarghan

evo "male" najave za jednu "akciju" za iduću godinu.

Naime, Tundo_Tuna mi je skrenuo pozornost kako je iduće godine (točnije, rujan 2026.) 40 godina od izlaska prvog broja Dylana Doga te je dao neke prijedloge kako bi to mogli obilježiti i na forumu, ali i na siteu. Kako mi je većina tih prijedloga bila super, kao stari forumski fosil sam ga odlučio podržati u tome, dati svoj doprinos sa još nekoliko ideja te probati sve to realizirati. Naravno, ideja ima toliko da bi to moglo biti previše za nas dvojicu, pa smo odlučili ispipati forumski puls i vidjeti ima li još nekoga tko bi također htio doprinijeti proslavi te godišnjice, ne nužno sa predloženim idejama, nego i nekim svojim doprinosom. Naravno, ovisno o odazivu, vidjet ćemo kada bi počeli sa objavama na tu temu, no vjerujemo da bi već tijekom idućeg ljeta mogli započeti neki lagani count-down na tu temu.

Tekstovi
Glavna ideja je da se ta godišnjica obilježi prikladnim tekstovima koje bi se mogli objaviti na siteu (kategorije kolumne ili magazin) ili eventualno na forumu. Neke od ideja koje smo imali na tu temu:

1) Retrospektive autora
- ne nužno biografski tekstovi o autorima/crtačima, već retrospektiva ili kritika o njihovom radu na serijalu. Npr. "Boravak Pasquale Rujua u Craven Road 7 i kako je uništio Dylana Doga". Bez brige, ne planiram napisati tu disertaciju

Sa svoje strane sam u ovoj kategoriji odlučio doprinjeti sa 2-4 retrospektiva teksta o autorima koji su obilježili svako razdoblje serijala (nisam siguran jel ću ići 1-100,101-200 ili će to biti po nekim drugim kriterijima, npr. urednicima).

2) Top liste
- ne misli se samo na popis 10/20 epizoda, već "specifične" i "kontroverzne" top liste gdje se svaku epizodu koju se stavi na taj popis obrazloži u 3-5 rečenica. Čak ne moraju biti ni rangirane, nego navesti određen broj nasumično navedenih priča. Bitno je da se u nekoliko rečenica obrazlozi razlozi zašto je ta epizoda na popisu
- možda će se ostaviti samo na forumu, no ako se netko ima volje raspisati, može i na sajt. Naravno, sve ovisi koliki bude odaziv.
- neke ideje: top 10 podcijenjenih epizoda, top 10/20 epizoda koje su dobro/loše ostarile, top lista jednog DD hejtera, top lista povremenog čitatelja, lista "vrlo dobrih" epizoda, top lista priča određenog autora, itd.
- naravno, slobodni ste navesti i svoje prijedloge tema top lista

3) Retrospektivni tekstovi DylanDogovca
- takoreći, tekstovi slobodne teme gdje DD ljubitelji mogu dati uvid kako je DD utjecao na njih
- bilo nostalgični, bilo filozofski, bilo poveznice sa filmom/glazbom/pop kulturom
- ne mora nužno biti tekst o Dylanu, već o nekom drugu liku ili likovima iz njegovog svijeta (Groucho, DD žene (bilo normalne ili koje su ispale luđakinje), Dylanove najveće ljubavi, Bloch, Jenkins, Lord Wells, negativci, itd.)
- meni bi generalno bilo fora napraviti neku vrstu "Stripovi.com DD memoara" gdje bi svaki forumaš u određeni topic ostavio kratki osvrt od max 200-300 riječi zašto (ne) vole DD i kako je taj lik/serijal utjecao na njega. Sve takve upise se na kraju može uobličiti u neku vrstu memoarnog teksta bilo za forum ili za site. Osobno bih tu najviše volio vidjeti upise nekih starijih forumaša koji danas nisu toliko aktivni na forumu, no otom-potom.
- naravno, teme su beskonačne, tako da ako netko ima volju raspisati se o nečemu, ova obljetnica je dobra prilika za to.

4) DD fanart
- ne znam koliko bi toga moglo biti, no umjetnički nastrojeniji forumaši mogu staviti neki svoj novi/stari fan-art posvećen DD serijalu, ili strip ili nešto slično.

Kako i gdje? Tijekom iduće godine otvoriti ću topic na forumu gdje će cijela prva stranica tog topica biti rezervirana za sve "finalne" tekstove i doprinose temi, pa tko kog bude htio na bilo koji način doprinjeti obljetnici (a da ne ide na glavni site), moći će to napraviti na narednim stranicama tog topica, a tijekom godine će se to onda objedinjavati na prvoj stranici tog topica.

Recenzije
ništa spektakularno, tu ide sve po starome, ali čisto kao mali uvid što možete očekivati (barem od nas dvojice) iduće godine.

1) Ciklus meteora
- generalno, cilj je popratiti cijeli ciklus meteora kako bude izlazio na kioscima (od iduće godine počinje izlaziti u Ludens izdanju).
- ako ne bude nekih većih kašnjenja, iduće godine bi trebale izaći 4 epizode, od čega ćemo Tundo i ja svaki odraditi po 2 epizode
- za naredne epizode će se planovi raditi naredne godine, pa ako se netko ima želje pridružiti, neka se javi

2) Planet mrtvih
- plan je započeti sa pokrivanjem recenzijama jednog od boljih dijelova serijala iz zadnjih desetak godina. Ako bude interesa i od drugih forumaša da odrade neke epizode, možda se to čak i odradi iduće godine

3) Aktualne DD epizode u LU izdanju
- ovo je više neka moja intencija. Isto kao kod ciklusa meteora, imam želju odraditi nekih 3-4 epizode koje su dobre ili važne i koje izlaze iduće godine u LU izdanju na način da se objava recenzije poklopi sa izlaskom epizode na kioscima.

Ako se netko želi pridružiti nekoj od navedenij akcijama, javite se čisto zbog koordinacije pa da ne bi ispalo da se rade dvije recenzije za istu epizodu.

Eto, to bi u "kratkim" crtama bile neke Tundove i moje ideje. Ako netko ima volje i želje pridružiti se obilježavanju obljetnice na bilo koji način, neka se javi. Ako ne, barem od nas dvojice možete iduće godine očekivati nekakav doprinos toj velikoj obljetnici.
U svakom slučaju, za sada samo očitavamo forumski puls, a na jesen započinjemo sa laganim pripremama i dogovorima.

da odmah i rezerviram neke od tih epizoda za iduću godinu

Sarghan (15+4)
DD VCZS 33b: Praznina - poslana, čeka na objavljivanje rezervirano 11.1.2025.
DD VCZS 39b: Božja šahovska tabla - poslana, čeka na objavljivanje rezervirano 11.1.2025.
DD VCZS 47c: Dva oca - poslana, čeka na objavljivanje rezervirano 11.1.2025.
DD VEC 149 / LU 185: Cijena mesa rezervirano 11.1.2025.
DD VEC 46 / LEX 135: Soba broj 63 rezervirano 11.1.2025.
DD MX 09b: Rakovim korakom rezervirano 11.1.2025.
DD VEC 095 / LU 131: Užas u visinama rezervirano 11.1.2025.
DD BOP 45 Kosač - Povratak mraka rezervirano 19.3.2025.
DD BOP 55 Gospodin strah - Krivicom pakla rezervirano 19.3.2025.
DD VEC 213 Plavi trenutak rezervirano 19.3.2025.
DD VEC 100 / LU 136 Obdukcija rezervirano 19.3.2025.
DD VEC 74 Progonitelj - poslana, čeka na objavljivanje rezervirano 11.1.2025. rezervirano 19.3.2025.
DD VEC 223 Zaštitiću te rezervirano 30.5.2025.
DD MX 32a Spasit ću te rezervirano 30.5.2025.
DD VEC 175 Automobil koji nije želeo da umre new rezervirano 19.7.2025.
DD VEC 179 Vežba broj 6 new rezervirano 19.7.2025.
DD VEC 180 Preživela new rezervirano 19.7.2025.
DD VEC 80 / 81 Put zagonetki / Mračni naslednik new rezervirano 19.7.2025.
DD VEC 82 Nema trika, nema prevare new rezervirano 19.7.2025.
Go to Top of Page
Page: of 241 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000