forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/07/2014 : 10:24:32  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
čitao sam tu knjigu od Montefiora. ima nekoliko zanimljivosti u knjizi. npr. Staljin je znao priređivati pijanke koje bi trajale do 8 ujutro. POziv na takva druženja nije bio poželjan, jer bi Staljin ljude napio, da bi ih lakše procijenio. omiljena igra u Sočiju je bila pogađanje temperature zraka. trebalo se popit toliko votke za koliko se stupnjeva celzijevih promašilo. Neki su naravno namjerno promašivali. Staljin je inače bio veliki citruholik. obožavao je limune, tako da je vrtlar morao biti jako bitna osoba od povjerenja.
zanimljivi su posljednji staljinovi trenuci na samrtnoj postelji, kada Berija ovisno o tome je li Staljin pri svijesti li ne, mijenja raspoloženje prema njemu. Od psovki i prokljinjanja do dizanja u nebesa kad bi se Staljin probudio. Kad je umro pronađena su kod staljina samo tri pisma. jedno od Lenjina di ga upozorava da mu ne vrijeđa ženu, jedno od Buharina koji moli za milost, i jedno od Tita u kojem stoji da prestane slati atentatore, jer bi i on mogao nekog poslati u Moskvu.
quote:
Originally posted by KRAS

inače koga zanima naša i ruska odnosno svetska povijest

odlično štivo za letnji odmor

dve knjige

na slovenskim bezninskim pumpama ima u prodaji knjiga od 600 stranica zloslutnog naziva- staljin- ... napiso ju je neki simon montefiore..obiluje zanimljivim podatcima. staljin je zaista bio zajeban. ali je bio i pravedan dobri brko...

preporučam

kao i drugu knjigu zanimljivog naslova-tito in tovašri- slovenskog povijesničara pirjevca...

u prvoj knjigi postoje indici da je tito ubio staljina preko berije..

ili kako je staljin pozvao tita u svoj generalštab na predvečerje pohoda na berlin ..tu ga staljin upozno sa svojim maršalima- vorošilov, buđoni, žukov, konjev, rokosovski, timošenko- i predstavio ga kao komandatna levog krila crvene armije... a maršal tito je vehementno ponudio 100.000 partizana da krenu na berlin...

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/07/2014 : 10:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ukrajinska-vlada-pokrenula-postupak-za-zabranu-komunisticke-partije/758900.aspx

Sad će valjda u šumu ili ilegalu.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/07/2014 : 10:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sirene-u-jeruzalemu-hamas-na-krvavu-izraelsku-zracnu-ofenzivu-odgovorio-raketama/758966.aspx
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/07/2014 : 10:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
nisam to znao. uvijek sam povezivao šijite sa Iranom koji je vjerska država. zato sam mislio da su oni možda radikalniji.
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by adriano

di su nestali svjetovni sadamovi suniti i njegova stranka BATH. nije moguce da su svi suniti postali islamisti. uvijek sam mislio da su sijiti gori po tom pitanju, a sada ispada da su suniti ti koji su fundamentalni islamisti. nista mi nije jasno.

Sekularni Saddamovi suniti zajedno sa sunitskim plemenskim milicijama pridružili su se islamistima u Iraku. Zato su suniti i ostvarili ovakve uspjehe, iako se procjenjuje da ih je u Iraku između 20 i 25%.
Sam ISIL ili IS (Islamska Država, kako se sad zovu) po nekim procjenama ima oko 6 do 7 tisuća domaćih boraca-islamista plus oko 3 tisuće pridošlih iz drugih zemalja. Oni sami ne bi mogli ostvariti ovakve uspjehe na terenu da im nisu pomogle plemenske milicije i saddamovci.
To da su šijiti ekstremniji ne stoji iako je sve to relativno. Trenutno među sunitima ima puno ekstremnijih islamističkih skupina.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/07/2014 : 10:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
recimo, uvijek su mi se kurdi činili kao manji islamisti.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/07/2014 : 10:45:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

nisam to znao. uvijek sam povezivao šijite sa Iranom koji je vjerska država. zato sam mislio da su oni možda radikalniji.[quote

Pretjerano demoniziranje Irana je posljedica zapadne propagande. Dok se istovremeno gleda kroz prste puno rigidnijim režimima kao npr. u Saudijskoj Arabiji i još nekim bliskoistočnim zemljama koje slove kao saveznice Zapada. Iako i te zemlje nekad rade ispod stola, za neke svoje interese koji se kose za interesima Zapada (npr.financiranje islamističkih skupina, koje prijete i Zapadu)...
Sve je to prilično složeno, ne može se promatrati crno-bijelo.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/07/2014 : 10:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Ima i među Kurdima islamista, ali ne toliko koliko među Arapima. Kurdi su više nacionalisti (valjda zato što nemaju državu). Uglavnom su sunitske vjere iako među njima ima i nešto šijita.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/07/2014 : 10:53:07  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

Ima i među Kurdima islamista, ali ne toliko koliko među Arapima. Kurdi su više nacionalisti (valjda zato što nemaju državu). Uglavnom su sunitske vjere iako među njima ima i nešto šijita.

ima među Kurdima i Yazida i krščana(ovih malo ali ih ima)

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/07/2014 : 11:57:49  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
a ima i komunista, sjećam se onog Ocalana.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/07/2014 : 12:00:10  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
quote:

quote:

nisam to znao. uvijek sam povezivao šijite sa Iranom koji je vjerska država. zato sam mislio da su oni možda radikalniji.[quote

Pretjerano demoniziranje Irana je posljedica zapadne propagande. Dok se istovremeno gleda kroz prste puno rigidnijim režimima kao npr. u Saudijskoj Arabiji i još nekim bliskoistočnim zemljama koje slove kao saveznice Zapada. Iako i te zemlje nekad rade ispod stola, za neke svoje interese koji se kose za interesima Zapada (npr.financiranje islamističkih skupina, koje prijete i Zapadu)...
Sve je to prilično složeno, ne može se promatrati crno-bijelo.

jako lijepo rezoniraš. šteta da to nije slučaj i na domaćem planu.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 09/07/2014 : 12:04:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Iran je tamo još i najslobodnija zemlja. Šiti su manje radikalni od sunita.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/07/2014 : 12:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

a ima i komunista, sjećam se onog Ocalana.

pa radnička partija Kurdistana(pkk) i je liva ako čemo tako gledat

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/07/2014 : 12:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

U Iranu žene nose one marame kojima pokrivaju kosu, ali mogu se birati u iranski parlament, u Saud.Arabiji moraju biti skroz pokrivene, a tamo ni nema nikakvih izbora, ako se ne varam, a kamoli da bi žene na njima sudjelovale. Mislim da tamo ni automobil ne smiju voziti.

Edited by - dsormaz1 on 09/07/2014 12:25:15
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/07/2014 : 12:43:59  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Jasko

U Iranu žene nose one marame kojima pokrivaju kosu, ali mogu se birati u iranski parlament, u Saud.Arabiji moraju biti skroz pokrivene, a tamo ni nema nikakvih izbora, ako se ne varam, a kamoli da bi žene na njima sudjelovale. Mislim da tamo ni automobil ne smiju voziti.

auto ne,al avion mogu
čitah nedavno kako neku pilotkinju voze do aerodroma na radno misto.
koja zaostalost

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4511 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/07/2014 : 15:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
izgleda da što bogatiji emirat, to zaostalije društvo.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 09/07/2014 : 15:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ide i šijitima u jemenu:

http://jafrianews.com/2014/07/09/yemen-shiite-houthi-rebels-seize-city-near-capital/

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 09/07/2014 : 21:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

ide i šijitima u jemenu:

http://jafrianews.com/2014/07/09/yemen-shiite-houthi-rebels-seize-city-near-capital/

Religijsko-etnički sastav Yemena...

Otprilike 60-65% suniti i 35-40% šijiti.

Edited by - dsormaz1 on 09/07/2014 21:46:27
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17810 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 09/07/2014 : 23:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
ja mislim da je iran jedina muslimanska zemlja gdje ima oko židova
pod pojmom muslimanska u ovom kontekstu mislim na muslimanske zemlje koje su u zavadi sa izraelom

jel ovo istina?

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12625 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 10/07/2014 : 09:09:02  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
quote:
Originally posted by zeljko

Oko židova? To je neki artefakt?

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12625 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 10/07/2014 : 09:29:55  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message
http://www.zerohedge.com/news/2014-07-09/isis-has-seized-88-pounds-uranium-northern-iraq

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 10/07/2014 09:30:34
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/07/2014 : 10:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ukrajina-pokrenula-plan-oslobadjanja-zauzetih-teritorija-pobunjenicima-pristizu-novi-borci/759136.aspx
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/07/2014 : 10:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

pod pojmom muslimanska u ovom kontekstu mislim na muslimanske zemlje koje su u zavadi sa izraelom

jel ovo istina?

Ima nešto Židova u Iranu, ne znam koliko točno, ali mislim da imaju i svog zastupnika u iranskom parlamentu.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/07/2014 : 10:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Glede Židova u Iranu našao sam neki podatak da ih je u perzijskom dijelu 200 tisuća a u azerskom 1.400.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/07/2014 : 11:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

jel ovo istina?

misliš di ima Židova? pa ima ih imaju i 1 ili 2 zastupnika čini mi se.
bila ih je masa u arapskim državama.
evo ti pa čitaj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_exodus_from_Arab_and_Muslim_countries

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17810 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 10/07/2014 : 12:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
mislio sam napisato oko 1000 pa sam izbrisao broj

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.11 seconds. Snitz Forums 2000