Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 24/07/2014 : 14:28:58
|
Vidi stvarno, previdio sam to. Al' ajde, neće se King ljutiti na jedno pitanje van pravila. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 25/07/2014 : 08:07:43
|
quote: Originally posted by rommel
doktor baš nema sreće - bio je jedan od onih koje sam pitao, mladjin pristup je više dikt...moderatorski :)
Osjećam se kao bjegunac iz zatvora koji nije daleko stigao A, ništa, idemo kao s flasterom - što brže to odradimo, manje će boliti |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 25/07/2014 : 09:59:16
|
quote: 1) Tko je veći ljubitelj stripa - ti ili brat(Supermark) i tko ima veću kolekciju?
Mislim da sam to ja jer ipak ja pročitam više stripova od njega. Meni dan rijetko kad prođe bez nekoliko pročitanih svezaka. Doduše, da si njega pitao on bi vjerojatno rekao istu stvar za sebe tako da je na tebi/vama da izaberete kome ćete vjerovati. Što se kolekcije tiče, tu me tuče bez problema. On ih ima kutije i kutije (još uvijek nema polica), a ja samo stotinjak elseworldsa i crossovera. Jednostavno mi nije nimalo važno imati nego pročitati.
quote: 2) Poredaj po kvaliteti 10 mangi koje su po tebi najbolje od pročitanih.
Zašto samo mangi? Misliš da ne čitam druge stripove? Na ovo pitanje ću ti odgovoriti tek kad pročitam sve mange Da si pitao za listu naj mangi koje sam čitao onda bih to još mogao popisati, ali ovako bi lista bila nepotpuna jer ima dosta ovih odličnih koje još uvijek izlaze. Hajime no Ippo, Berserk, Claymore, Yotsubato!, Glass Mask... Sve one te još par drugih imaju i više nego realne šanse ugurati se u sam vrh najkvalitetnijih kad ih cijele pročitam. Ali prije toga moraju završiti sa serijalizacijom, jel. Malo filozofiranja, malo diplomatskih odgovora - tako to obično ide kad mene pitaš za TOP liste
quote: 3) Što misliš, koji bi se Bonelli strip najbolje prodavao u Japanu (i zašto)?
Ken Parker. Mislim da on jedini ima kvalitetu i priču koja bi ga uspjela nositi svih 80ak izdanja. I Nathan Never bi mogao biti popularan ispočetka, ali on pak ima previše nastavaka i stand-alone brojeva da bi tu popularnost i zadržao.
quote: 4) Što ti je draže - film ili strip i zašto?
To je kao da majku pitaš koji joj je draži sin, pravi Sofijin izbor Možda čak i film, ali mislim da sam trenutno u fazi kad mi više odgovara čitanje stripova. To ništa ne znači jer onda opet navalim samo na filmove i tako u krug. Sviđa mi se što strip autori lakše prenesu svoju viziju na papir nego redatelji, producenti i glumci na filmsku vrpcu. Stvaranje filma zavisi o puno više osoba i zato su kompromisi nužnije i češće zlo.
quote: 5) Čitaš li recenzije?
Ne. Ne znam jesi li mislio na stripovske, filmske ili bilo kakve, ali ne čitam nikada recenzije.
quote: 6) Tko bolje poznaje filmove - ti ili Rommel?
Jedan je Rommel
quote: 7) Koji bi film htio vidjeti u stripovskoj formi i obratno?
Hm, nisam baš nikada o tome razmišljao... Dosta filmova bi bilo zanimljivo pročitati, recimo Dr. Strangelove. Ma samo je nebo granica jer napravio strip o detaljnoj pljači (Rififi), savršenom zločinu (Rope), politički triler (Z), sudskoj drami (Anatomy of a Murder), bijegu iz zatvora (Le trou) - to ne može ispasti loše. Od stripova bih jako htio vidjeti animiranu seriju (ili animirani film, ako baš mora biti film) napravljenu po manhwi Ares, jednoj od mojih favorita. Siguran sam da tako nešto nikad neće ugledati svijetlo dana, pa je samim time i želja veća.
quote: 8)Što misliš o forumu?
Ne bih bio tu da mislim nešto loše Forum je prava stvar ako želiš nešto (konstruktivno) podijeliti ili saznati. Ili jednostavno ubiti vrijeme.
quote: 9)Što tvoji doma (i cura) misle o tvom hobiju?
Vjerojatno kao i polovici ovdje, da previše trošim vrijeme na te gluposti
quote: 10) Jesi li već imao strip kolekciju pa si je rasprodao ili ne?
Imao sam davno dosta veliku kolekciju bonelijevaca, ali sam je cijelu dao bratu. Pretpostavljam da je i to jedan od razloga zašto on sad ima više stripova od mene (vratili smo se na prvo pitanje). |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 25/07/2014 : 10:11:40
|
Tresla se brda, rodio se miš. Bolje da ste dalje išli s igrom nego mene čekali s odgovorima
Uf, sad još i pitanja moram smisliti. Koga ću sad zajebati da mora odgovarati na pitanja |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/07/2014 : 10:32:54
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Tresla se brda, rodio se miš. Bolje da ste dalje išli s igrom nego mene čekali s odgovorima
Uf, sad još i pitanja moram smisliti. Koga ću sad zajebati da mora odgovarati na pitanja
brata |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
dr strangelove
Advanced Member
USA
8866 Posts
Posted - 25/07/2014 : 11:02:06
|
Malo sam reciklirao stara, a malo sam smišljao nova pitanja. Mislio sam odabrati Obi-wana, ako se njemu da odgovarati. Ako ne, naći ćemo novu žrtvu.
1) Sta ti je vaznije, dobar crtez ili scenario?
2) Koliko ti je vazna naslovnica pri odabiru nekog stripa?
3) Koje strip serijale pratiš, a koje skupljaš?
4) Koji strip bi htio vidjeti na našem tržištu?
5) Imaš li neke kriterije po kojima biraš što ćeš čitati ili čitaš sve što ti dopadne šaka?
6) Koji su ti najdraži strip likovi?
7) Koje mange su ti najbolje?
8) Jel' Bonelli (uglavnom) šund?
9) Comiket u Tokiju ili Comic-Con u San Diegu - koji bi rađe posjetio i zašto?
10) Nabroji naslovnice nekih stripova koje su te izule iz cipela. Zapravo, ako ti se da, možeš ih tu okačiti. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 25/07/2014 : 20:36:59
|
triba si ga pitat koji mu je najogavniji ili najšokantniji film koji je pogleda? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
Zagor i Ogi
Average Member
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
Posted - 26/07/2014 : 11:08:08
|
quote: Originally posted by lwood
triba si ga pitat koji mu je najogavniji ili najšokantniji film koji je pogleda?
Samo pitanja o stripu. |
The only good thing in life isZAGOR |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/07/2014 : 15:17:32
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Malo sam reciklirao stara, a malo sam smišljao nova pitanja. Mislio sam odabrati Obi-wana, ako se njemu da odgovarati. Ako ne, naći ćemo novu žrtvu.
1) Sta ti je vaznije, dobar crtez ili scenario? Nekada je mi je crtež bio važnijji, danas ipak scenario. Crtež pomaže, ali bez dobre priče nije mi totalno uživanje.
2) Koliko ti je vazna naslovnica pri odabiru nekog stripa? Važna. Nekad kupim strip sam zbog fenomenalne naslovne pa se ponekad i razočaram.
3) Koje strip serijale pratiš, a koje skupljaš? Pratim sve što mi padne šaka. Skupljam ono što ću čitati više od jednom. I jednog i drugog je previše za nabrajati.
4) Koji strip bi htio vidjeti na našem tržištu? Storm, Nepobjedivi, Superman, Green Lantern, stripove Doug Tennapel-a, Chew, Barry Ween boy genius, Wonder Woman.
5) Imaš li neke kriterije po kojima biraš što ćeš čitati ili čitaš sve što ti dopadne šaka? Čitam sve što mi dopadne šaka, a kriterij za dalje čitanje i skupljanje je koliko mi se strip sviđa. Kako mi manjka vremena i prostora, nastavljam samo sa onim najboljim...
6) Koji su ti najdraži strip likovi? Puno ih je... Recimo Daredevil, Batman, Corto, Usagi, Cap America, Hulk, Invincible, Punisher...
7) Koje mange su ti najbolje? Nisam puno čitao. Za sad mi je najbolja Bilježnica smrti -Deathnote. To mi je baš uživanje čitati.
8) Jel' Bonelli (uglavnom) šund? Uglavnom. Što ne znači da se u nekim stripovima ne može uživati.
9) Comiket u Tokiju ili Comic-Con u San Diegu - koji bi rađe posjetio i zašto? Comic-Con u San Diegu jer tamo ide ekipa iz Teorije velikog praska. Stvarno bih volio posjetiti tako nešto. U Tokiju kontam da bi naglasak bio na mangi, a ja ipak više volim amere.
10) Nabroji naslovnice nekih stripova koje su te izule iz cipela. Zapravo, ako ti se da, možeš ih tu okačiti. Opet, previše je toga. Ovako napamet, sviđa mi se što naslovne Okružen mrtvima tvore sliku po hrbatima, ali i kada se naslovne spoje, 300, Julia i Ken Parker imaju odličnih naslovnica...
|
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 27/07/2014 15:35:06 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 27/07/2014 : 15:51:59
|
Htio sam pitati jednog što je već bio pa ću onda ipak mojeg idola 1Euro.
1. Koju školu (ugrubo) preferiraš (ITA, FRA/BEL, MANGA, USA) i zašto? 2. Koji ti je najgori strip koji si ikada čitao? 3. Imaš li stajaću kolekciju ili stripove pročitaš i prodaš (pokloniš)? 4. Navedi neki nezaboravan trenutak iz nekog stripa - nešto što ti se urezalo u pamćenje. 5. Da li kupuješ stripove i čitaš na putovanjima? 6. Zašto uopće čitaš stripove? 7. Po kojem stripu bi se mogao snimiti odličan film (a da već nije već snimljen)? 8. Kada bi otvarao striparnicu kakve ideje bi upotrebio da ljudi dolaze baš kod tebe i kupuju baš kod tebe? 9. Ima li strip budućnost ili će nestati sa naših prostora starenjem naše generacije? 10. Imaš li ideju za nekog strip junaka - opiši ga... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Timber Bil
Senior Member
1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 27/07/2014 : 16:34:56
|
Rece covjek koji cita jedan strip... A na forumu je najcesce predmet rugla. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
gerilac1
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1453 Posts
Member since 24/08/2013 |
Posted - 27/07/2014 : 17:31:30
|
quote: Originally posted by tinton
Rece covjek koji cita jedan strip... A na forumu je najcesce predmet rugla.
Slažem se kolega, da nije žalosno bilo bi smiješno. @Timber Bil, skuliraj se malo, ne moraš nikoga vrijeđati da bi normalno komunicirao. |
Junak stavlja na kocku cak i prst! |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1955 Posts
|
Zagor i Ogi
Average Member
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 27/07/2014 : 19:37:20
|
quote: Originally posted by Zagor i Ogi
Sta li ce sad Timber odgovoriti tintonu...
Pivo - check Kokice - check
|
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 27/07/2014 : 19:43:06
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Htio sam pitati jednog što je već bio pa ću onda ipak mojeg idola 1Euro.
1. Koju školu (ugrubo) preferiraš (ITA, FRA/BEL, MANGA, USA) i zašto? 2. Koji ti je najgori strip koji si ikada čitao? 3. Imaš li stajaću kolekciju ili stripove pročitaš i prodaš (pokloniš)? 4. Navedi neki nezaboravan trenutak iz nekog stripa - nešto što ti se urezalo u pamćenje. 5. Da li kupuješ stripove i čitaš na putovanjima? 6. Zašto uopće čitaš stripove? 7. Po kojem stripu bi se mogao snimiti odličan film (a da već nije već snimljen)? 8. Kada bi otvarao striparnicu kakve ideje bi upotrebio da ljudi dolaze baš kod tebe i kupuju baš kod tebe? 9. Ima li strip budućnost ili će nestati sa naših prostora starenjem naše generacije? 10. Imaš li ideju za nekog strip junaka - opiši ga...
koga ako nije tajna? |
|
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 27/07/2014 : 20:36:13
|
quote: Originally posted by tinton Rece covjek koji cita jedan strip... A na forumu je najcesce predmet rugla.
Al ima itekako pravo. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 27/07/2014 : 22:27:07
|
quote: Originally posted by trolodtroje
quote: Originally posted by tinton Rece covjek koji cita jedan strip... A na forumu je najcesce predmet rugla.
Al ima itekako pravo.
Po cemu? Euro mozda nije lud za stripovima kao vecija, ali ih cita i komentira. Dok clan koji ga proziva cita jedan strip i konstantno dosadjuje svima. |
|
|
|
sergej773
Senior Member
Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 27/07/2014 : 22:49:53
|
quote: Originally posted by sergej773
Tinton je u pravu.
Kao i uvijek. |
|
|
|
Topic |
|