Author |
Topic |
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 03/08/2014 : 23:41:28
|
Horor Chico je barem smiješan na trash način. "Čudovišta svih zemalja ujedinite se!" :) Btw teško mi je vjerovati da netko ozbiljno misli da su Chico specijalci bolji od Alan Ford klasika. |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 03/08/2014 : 23:43:46
|
quote: Originally posted by tinton
Upravo suprotno. Nolittini Čikoti su uglavnom štosovi za djecu do pet godina, Burattinijevi takođe, ali kako ih je napisoa mnogo se nađe neki vrlo dobar. Faraci i Sclavi jedino očito imaju zdrav smisao za humor.
Sve je to dječje, ali prvi Nolittini su bar simpatični. Burattini nažalost uglavnom nema duha, a Gambin crtež jednostavno nije dovoljno dobar da bi prenio bilo kakvu duhovitost na papir. Evo baš sam napisao recenziju za Chica tajnog agenta. I onih par štoseva koji su koliko toliko smiješni upropasti Gamba.
|
Edited by - Zoroasterixx on 03/08/2014 23:44:50 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/08/2014 : 23:43:53
|
Pa vidi, meni Alan Fordi nikad nisu bili nešto pretjerano smiješni, dok ih drugi slave kao strip svih vremena. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 03/08/2014 : 23:45:42
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
Upravo suprotno. Nolittini Čikoti su uglavnom štosovi za djecu do pet godina, Burattinijevi takođe, ali kako ih je napisoa mnogo se nađe neki vrlo dobar. Faraci i Sclavi jedino očito imaju zdrav smisao za humor.
Sve je to dječje, ali prvi Nolittini su bar simpatični. Burattini nažalost uglavnom nema duha, a Gambin crtež jednostavno nije dovoljno dobar da bi prenio bilo kakvu duhovitost na papir.
Pa Gambin crtež je upravo jedino za to i kolko-tolko dobar. |
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 03/08/2014 : 23:46:56
|
Pa vidi, meni Alan Fordi nikad nisu bili nešto pretjerano smiješni, dok ih drugi slave kao strip svih vremena.
Ili ga voliš ili ne, slično kao i humor Monthy Phytona.
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 03/08/2014 : 23:48:24
|
Sve je to dječje, ali prvi Nolittini su bar simpatični. Burattini nažalost uglavnom nema duha, a Gambin crtež jednostavno nije dovoljno dobar da bi prenio bilo kakvu duhovitost na papir.
Pa Gambin crtež je upravo jedino za to i kolko-tolko dobar.
U Kit Telleru je Gamba bio sasvim solidan. Međutim ne mogu se sjetiti nekog Zagora da ga je dobro nacrtao. |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 04/08/2014 : 00:07:23
|
Ne kužim tu famu oko Nollitinih Chico specijala. Humor za vrtić, fore koje su i u vremenu pisanja bile stare k'o Biblija. Jedini razlog što ih slavite je to što ste odrasli na njima.
Chico specijalci ne zaslužuju da ih se stavi u istu rečenicu s. Alanom Fordom. |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 04/08/2014 : 00:14:07
|
Horor Chico je barem smiješan na trash način. "Čudovišta svih zemalja ujedinite se!" :) Btw teško mi je vjerovati da netko ozbiljno misli da su Chico specijalci bolji od Alan Ford klasika.
Za boldano A što se tiče AF, meni su prve epizode dobre, ali kasnije teški smor. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 04/08/2014 : 00:22:06
|
AF je počeo kao satira, i kao takav je genijalan, međutim kasnije je sve više i više gubio tu crtu. A ovaj današnji Ford više nema humora nikakve vrste. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 04/08/2014 : 01:27:10
|
naravno da se čiko ne moze usporediti s prvih 50-60 af-a. mislim, o cemu govorimo...
ali prvi specijali čika su simpaticni, nikakva nostalgija tu ne radi. kao sto su simpaticne i prve stranice nolittinih zagora gdje čiko izvodi bedastoce. nije to nekakav urnebesni humor, jos manje suptilan, ali je najbolji u zagoru. ostali su nepodnosljivo kretenski, s vrhuncem sclavija koji je pokusao nesto i dobio uzas zbog kojeg se danas sigurno srami. smisao za humor pokazao je kod groucha, a ne u onoj zalosti od horor čika. nicega smijesnoga tu nema, bas je to za vrtic... ma koji vrtic, nerođena djeca u maternici zaspala bi od dosade čitajući.
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 04/08/2014 : 06:03:32
|
Prvih 70 i nesto alana su odlicni, kasniji alan je jos koliko toliko smijesan...dok je ovih vec skoro 200 brojeva sto izlazi u tom Extra izdanju necitljivo...tu nema fora ili neceg smijesnog ni za trogodisnjake...dok se mi recimo oba klinca od 12 i 13 godina uz cika dobro zabavljaju....volim af ali usporediti danasnjeg alana i gambinog cika je uvreda za humoristicki strip... Gamba je roden za cika, a da je dobar crtac vidi se i na kitu telleru..jednostavno je tako morao ili htio crtati.... Steta sto se ciku ugasio, kazite mi koji noviji smijesniji strip..cak ni asterix i lucky luke nisu to sto su bili...a tvrde i ostala sranja ili linkolne ni ne brojim za neki teski humor..jer je crtez gori 50% od najlosijeg gambe. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Posted - 04/08/2014 : 08:12:05
|
Pa i mislio sam na prvih 50 Alan Fordova jer je to za mene jedini pravi AF. Ono kasnije je više manje bezveze. Inače uvijek kad spominjem neki serijal, onda mislim na ono najbolje od njega. Npr. pravi Zagor je za mene Divovi dobra i zla, a ne Kukci ubojice. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 04/08/2014 : 09:18:38
|
Prvih 75 Alana, Magnusovih, među kojima su izvrsne epizode Arsen Lupiga, Nestao je BuBu, ciklus s Malajcem i povratkom Margot, dvije epizode s braćom Rock, pa Isto, isto, Sportska afera, Trio Fantastikus, Udar, Gužva u Monte Kablu, U kolo s otmičarem... Redom kultne, izuzetno duhovite i zabavne priče koje mogu beskrajno čitati.
OT: meni su 5 Ferrijevih Chica dragi i još uvijek sasvim čitljivi (OK, dio treba otpisati na nostalgiju, ali ipak), dok sam od Gambinih odustao odmah nakon prvog Detektiv Chico kojeg je objavio LU, koliko je to loše i nečitljivo bilo.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 04/08/2014 : 09:39:07
|
Izvinjavam se unapred za blasfemiju i povredu nečijih osećanja.
Volim da čitam i gledam komediju. Film, knjiga, strip. Svako ko iole prati taj žanr može lako da proceni kojoj kategoriji pripadaju fore Brkatog praseta. Što se mene tiče, pročitao sam par skenova i u stilu našeg voljenog vođe poručujem - To je nešto najgluplje što sam u životu pročitao. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Posted - 04/08/2014 : 09:45:31
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Prvih 75 Alana, Magnusovih, među kojima su izvrsne epizode Arsen Lupiga, Nestao je BuBu, ciklus s Malajcem i povratkom Margot, dvije epizode s braćom Rock, pa Isto, isto, Sportska afera, Trio Fantastikus, Udar, Gužva u Monte Kablu, U kolo s otmičarem... Redom kultne, izuzetno duhovite i zabavne priče koje mogu beskrajno čitati.
OT: meni su 5 Ferrijevih Chica dragi i još uvijek sasvim čitljivi (OK, dio treba otpisati na nostalgiju, ali ipak), dok sam od Gambinih odustao odmah nakon prvog Detektiv Chico kojeg je objavio LU, koliko je to loše i nečitljivo bilo.
Detektiv Chico je najgori. Ali našlo se poslije njega dobrih Chica. Nasljedstvo za Chica, Chico mušketir, Chico novinar, Chico vojnik, Chico&Company. Ja ne kažem da je to vrh humora. Ali meni je svakako bolje od Nolittinih, a AF nikad nisam obožavao (Družinu bih probao da počne). |
|
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 04/08/2014 : 09:59:27
|
Nolittini Chikići (koji je nominativ množine od Chico? lektore na posao) bi bili bolji da ih je crtao netko drugi. Ferrijev crtež mi je dozlaboga nekomičan, a zapravo i scenarij je jadnjikav, s dosta zastarjelih fora (ali je zato u redovnoj seriji Nolitta često pisao duhovite scene s Trampyjem). Fore u tih 5 specijalaca su nadasve dosadne, preduge, ponavljajuće i bezvezne.
Nisu ni Burattinijevi smiješni, ali barem nisu dosadni. Sclavijev ima neke dobre ideje, ali katastrofalno je to sve povezano (kao što to s njim uvijek biva, pogotovo u DD-u gdje mi vrijede samo Grouchovi vicevi :D). |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
Edited by - Opti on 04/08/2014 10:02:59 |
|
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
Posted - 04/08/2014 : 11:35:55
|
quote: Originally posted by teller
...a tvrde i ostala sranja ili linkolne ni ne brojim za neki teski humor..jer je crtez gori 50% od najlosijeg gambe.
Telleru, jesi ti bio pri zdravoj pameti kada si pisao ovaj dio posta? |
Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 04/08/2014 : 15:07:52
|
quote: Originally posted by Opti
Nolittini Chikići (koji je nominativ množine od Chico? lektore na posao) bi bili bolji da ih je crtao netko drugi. Ferrijev crtež mi je dozlaboga nekomičan, a zapravo i scenarij je jadnjikav, s dosta zastarjelih fora (ali je zato u redovnoj seriji Nolitta često pisao duhovite scene s Trampyjem). Fore u tih 5 specijalaca su nadasve dosadne, preduge, ponavljajuće i bezvezne.
Nisu ni Burattinijevi smiješni, ali barem nisu dosadni. Sclavijev ima neke dobre ideje, ali katastrofalno je to sve povezano (kao što to s njim uvijek biva, pogotovo u DD-u gdje mi vrijede samo Grouchovi vicevi :D).
Pa, gledaj, taj Sclavijev je meni odličan, humor na nivou. Problem je u prevodu. Onaj od LU Horror Chica je sterilan i nemaštovit, gomila fazona je načisto propalo. LMS Čiko u Drakulinom dvorcu je sasvim druga priča. Tu sam se na neke zeze kao klinac valjao od smeha. Na žalost nemam više to izdanje kod sebe, ali se odlično sećam dijaloga i kada sam kupio ovu LU verziju iz stranice u stranicu sam se samo razočaravao. Loši fazoni, neduhoviti i nepovezani dijalozi...a to nije krivica scenariste već prevodioca. LMS verzija je daleko bolja, a toliko starija i "smotanije" odrađena.
Zato sam postavio Curuniru ono gore pitanje. Pitam i vas: ima li neko da je čitao obe verzije? Ako jeste, mogu li kratki utisci oko LMS-ove? |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 04/08/2014 15:12:03 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22315 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 04/08/2014 : 15:13:30
|
Jedino čega se sjećam iz LMS prijevoda je "U Španiji babe liče na žabe!" što je u LU izdanju postalo "Riba ribi grize rep!" Primjer loše prevedene fore iz LU-izdanja je kad jedan lik kaže "Dolje je!" (misleći na Chica) a neki drugi "Ni ja se ne osjećam baš najveselije." Kako je to prevedeno u LMS-u? |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
Posted - 04/08/2014 : 15:44:29
|
quote: Originally posted by King Warrior
Prepucavanje oko ukusa. Nema tu pobjednika.
King, opet guraš svoju "sve je relativno" tezu. Po toj logici vrijednost "Divova" i "Kukaca ubojica" ovisi jedino o ukusu čitatelja? Zar ne postoje nekakva "mjerila" po kojima možemo vrednovati te priče? |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
|
Topic |
|