forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 prvi poraz osovine zla?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 927

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 12/08/2014 : 03:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
Inače, prosto je neverovatno kakve se sve glupe izjave ovih dana mogu čuti od raznih političara vezano za situaciju u Siriji i Iraku.
Tako je Hilari Klinton, bivša državna sekretarka Obamine vlade izjavila da je za situaciju sa ISIS-om kriv Obama jer nije hteo da direktno interveniše u Siriji.
Neverovatno, pa da li je ta žena normalna ili se samo pravi blesava(biće da je to)?Što bolje nije izjavila da je kriv Obama(ali i ona zajedno sa njim) jer je naoružavao džihadiste u Siriji, Al-Nusru i ostale, što im je pružao pomoć?Pa valjda je bolje da to nije uradio, slično kao i u Iraku da se nisu mešali i raspirivali građanski rat, ubijali ljude u potrazi za nekim famoznim hemijskim oružjem koje nije ni postojalo.Upravo je to stvorilo ISIS, uostalom njihovog vođu su Amerikanci bili svojevremeno uhapsili tada kao običnog Iračanina i to je bila svojevrsna inicijalna kapisla za njegove postupke dalje.
Toni Bler je sa druge strane izjavio da američka i britanska intervencija u Iraku nije odgovorna za stanje u toj zemlji i da je Sadam ostao na vlasti tamo bi se isto kad tad desilo arapsko proleće i bio bi svrgnut.Pa ako je tako "genije" što ste se onda petljali, što jednostavno niste čekali da se to "proleće" desi i u Iraku pa da Sadam ode nego ste izazvali onolika stradanja?
Eto u Libiji se desilo i arapsko proleće i intervencija NATO-a, dakle i jedno i drugo za šta kažu da bar jedno od ta dva fali Iraku i Siriji, pa šta je tamo drugačije?Da li je Libija sada u blagostanju ili totalnom haosu?

Bože me sakloni ovakvih debilnih izjava i onih mozgova koji na takvu debilanu nasedaju.Ovde je i malom detetu jasno kako stoje stvari i ko je glavni "kuvar" cele ove zaprške.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4614 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 12/08/2014 : 08:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message
zaista glupa izjava, jer da je intervenirao u siriji napao bi umjerene (u religijskom smislu) Alavite i direktno bi pomogao tom ISISU da dođe na vlast.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 12/08/2014 : 09:17:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

za vrijeme rata slali su neke cigare u kojima su se bili zalegli crvi i konzerve ribe koju ni pas nije mogo pojest tolko je to smrdilo

pa ni Amerikanci se nisu bolje odrezali, Sarajlijama su slali kekse na kojima je pisalo da su iz tamo 70. i neke, za americku vojsku u Vijetnamu, mislim da je i mlijeko u prahu bilo prastaro,
jaka humanitarna pomoc

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3277 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 12/08/2014 : 11:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
al zato u Italiju snabdevaju kampe hranom i pičem direktno iz Amerike.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 12:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
@ tumene ako ona moja karta ne valja(šta opet ne znači da tvoja valja) koji q se separatisti žale.i evo rusi sad šalju "humanitarni konvoj".

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 12:04:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:

za vrijeme rata slali su neke cigare u kojima su se bili zalegli crvi i konzerve ribe koju ni pas nije mogo pojest tolko je to smrdilo

pa ni Amerikanci se nisu bolje odrezali, Sarajlijama su slali kekse na kojima je pisalo da su iz tamo 70. i neke, za americku vojsku u Vijetnamu, mislim da je i mlijeko u prahu bilo prastaro,
jaka humanitarna pomoc

otkrili ste toplu vodu.
još se da i nač hrana koja valja.
a koliko tona starih lijekova se šalje ka "humanitarna pomoč"?

Go to Top of Page

tumen
Advanced Member

Serbia
3764 Posts

Member since 29/12/2008

Posted - 12/08/2014 : 12:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tumen a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

@ tumene ako ona moja karta ne valja(šta opet ne znači da tvoja valja) koji q se separatisti žale.i evo rusi sad šalju "humanitarni konvoj".

Ne razumem šta si hteo istaći?Ko se šta žali?Neko se žali u vezi karte koju sam ja postavio?Kakve veze ima humanitarni konvoj sa time koji inače još nije poslat?
Inače hoćeš li reći da civili ne ginu i da im nikakva pomoć nije potrebna?Misliš li da imaju hrane, vode i struje na pretek?Znaš li koliko je ljudi živelo pre sukoba u tim oblastima, to je gusto naseljeno područje?Misliš li da su se svi oni latili pušaka uključujući i decu, žene i starce?

Karta nije "moja" i uopšte nije u korist snaga DNR-a i LNR-a već realno pokazuje dešavanja na frontu sa nekim sitnijim detaljima.Ja sam i dodatno opisao neka dešavanja gde sam spomenuo frontovske teritorijalne gubitke proruskih snaga.Situacija tu uopšte nije ružičasta kako sam napisao i sudbina rata se polako lomi narednih par nedelja.

Ti si samo postavio kartu koju izbacuje Porošenkova služba u propagandne svrhe jer im se žuri jako(vreme im nije saveznik) i šalje dalje bez ikakvih dodatnih opisa i slično.To čak nije neka karta koju bi objavio bilo ko drugi.

Zaista misliš da je stanje na frontu kako stoji na toj karti koju si postavio?Ponavljam, nema tu nikakve mudrosti niti elemenata misterije, ako se u vestima priča da kijevske snage napadaju Ilovajsk, onda Ilovajsk ne može biti u njihovim rukama.Ako se kaže da se vode borbe u i oko Krasnog Luča za prekid komunikacija između Donjecka i Luganska, onda je nemoguće da su te dve oblasti već potpuno teritorijalno odvojene(možda će biti,to ćemo tek da vidimo).Isto tako, ako znamo da je aerodrom u Lugansku u potpunosti okružen snagama LNR-a i to izveštavaju ukrajinski mediji kao i spominjanje oborenih aviona koji im dostavljaju snabdevanje, kako je onda moguće da su po toj mapi teritorije koje kontrolišu kijevske snage spojene sa aerodromom u Lugansku?Zapravo ovi iz Kijeva sami sebi u usta skaču.
Samo malo razmišljati treba, ništa više.

Gubiš se malo Iwoode, malo prati vesti, bolje se informiši, zaostaješ.Naravno, ako te to zanima uopšte.

Najnovije vesti jutros su te da su kijevske snage povratile Pantelejmonovku i dalje se iz tog pravca probile prema Makijevki zauzevši par manjih naselja i praveći određeni klin između Donjecka i Gorlovke i Enakijeva.Snage lokalne milicije na tom području nisu bile velike i područje nije bilo utvrđeno stoga je snagama kijevskih vlasti bilo lakše da se probiju, međutim dalje prema Makijevki već nije moglo tu su jake utvrđene snage.
Isto tako do promena dolazi na ratištu kod Krasnog Luča, snage kijevskih vlasti trpe poraze, odbačeni su od naselja u kontranapadu milicije i ponovo su se 2 njihova bataljona našla u potpunom okruženju.Upućen im je poziv za predaju, ovaj put su dosta dalje od ruske granice, videćemo šta će biti i hoće li biti pokušaja da se oni odblokiraju.

Edited by - tumen on 12/08/2014 12:33:47
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/08/2014 : 19:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
evo jeste vidjeli svu ljigavost evropljana

rusi šalju humanitarnu pomoć

razumijem da se kijevska hunta protiv toga buni

ali brisel !!!

kažu nemogu rusima vjerovat na riječ da je upitanju stvarno pomoć a ne oružje

dakle gladna djeca nek i dalje gladuju

ako sam dosad bio neodlučan ka uplitanju ruske vojske, sad čvrsto zagovaram vojnu intervenciju

nema druge

ovaj bezobrazni cinizam briselskog kiborga može se izbrisati samo sirovom silom

SLAVA RUSIJI

Edited by - KRAS on 12/08/2014 19:33:00
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 20:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by tumen

quote:

Ne razumem šta si hteo istaći?Ko se šta žali?Neko se žali u vezi karte koju sam ja postavio?Kakve veze ima humanitarni konvoj sa time koji inače još nije poslat?
Inače hoćeš li reći da civili ne ginu i da im nikakva pomoć nije potrebna?Misliš li da imaju hrane, vode i struje na pretek?Znaš li koliko je ljudi živelo pre sukoba u tim oblastima, to je gusto naseljeno područje?Misliš li da su se svi oni latili pušaka uključujući i decu, žene i starce?

Karta nije "moja" i uopšte nije u korist snaga DNR-a i LNR-a već realno pokazuje dešavanja na frontu sa nekim sitnijim detaljima.Ja sam i dodatno opisao neka dešavanja gde sam spomenuo frontovske teritorijalne gubitke proruskih snaga.Situacija tu uopšte nije ružičasta kako sam napisao i sudbina rata se polako lomi narednih par nedelja.

Ti si samo postavio kartu koju izbacuje Porošenkova služba u propagandne svrhe jer im se žuri jako(vreme im nije saveznik) i šalje dalje bez ikakvih dodatnih opisa i slično.To čak nije neka karta koju bi objavio bilo ko drugi.

Zaista misliš da je stanje na frontu kako stoji na toj karti koju si postavio?Ponavljam, nema tu nikakve mudrosti niti elemenata misterije, ako se u vestima priča da kijevske snage napadaju Ilovajsk, onda Ilovajsk ne može biti u njihovim rukama.Ako se kaže da se vode borbe u i oko Krasnog Luča za prekid komunikacija između Donjecka i Luganska, onda je nemoguće da su te dve oblasti već potpuno teritorijalno odvojene(možda će biti,to ćemo tek da vidimo).Isto tako, ako znamo da je aerodrom u Lugansku u potpunosti okružen snagama LNR-a i to izveštavaju ukrajinski mediji kao i spominjanje oborenih aviona koji im dostavljaju snabdevanje, kako je onda moguće da su po toj mapi teritorije koje kontrolišu kijevske snage spojene sa aerodromom u Lugansku?Zapravo ovi iz Kijeva sami sebi u usta skaču.
Samo malo razmišljati treba, ništa više.

Gubiš se malo Iwoode, malo prati vesti, bolje se informiši, zaostaješ.Naravno, ako te to zanima uopšte.

Najnovije vesti jutros su te da su kijevske snage povratile Pantelejmonovku i dalje se iz tog pravca probile prema Makijevki zauzevši par manjih naselja i praveći određeni klin između Donjecka i Gorlovke i Enakijeva.Snage lokalne milicije na tom području nisu bile velike i područje nije bilo utvrđeno stoga je snagama kijevskih vlasti bilo lakše da se probiju, međutim dalje prema Makijevki već nije moglo tu su jake utvrđene snage.
Isto tako do promena dolazi na ratištu kod Krasnog Luča, snage kijevskih vlasti trpe poraze, odbačeni su od naselja u kontranapadu milicije i ponovo su se 2 njihova bataljona našla u potpunom okruženju.Upućen im je poziv za predaju, ovaj put su dosta dalje od ruske granice, videćemo šta će biti i hoće li biti pokušaja da se oni odblokiraju.

imaš neke čudne insinuacije.
zašto bi se žalia na tvoju kartu?
ne budi smišan.
i ne znan šta se praviš pametan,navijaš otvoreno za separatiste ,vlast u kijevu zoveš fašistima i podupireš komadanje jedne suverene države?
a ja se gubin?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 21:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

evo jeste vidjeli svu ljigavost evropljana

rusi šalju humanitarnu pomoć

razumijem da se kijevska hunta protiv toga buni

ali brisel !!!

kažu nemogu rusima vjerovat na riječ da je upitanju stvarno pomoć a ne oružje

dakle gladna djeca nek i dalje gladuju

ako sam dosad bio neodlučan ka uplitanju ruske vojske, sad čvrsto zagovaram vojnu intervenciju

nema druge

ovaj bezobrazni cinizam briselskog kiborga može se izbrisati samo sirovom silom

SLAVA RUSIJI

baš si patetičan.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/08/2014 : 21:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
kako god

baš da vidim oeći hunta imati muda pa zaustaviti konvoj na granici
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 21:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
ne,pustiče priko granice nekontrolirani konvoj od 300 kamiona bez da ga je pregleda čak i crveni križ.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 21:18:29  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iraq/11024037/Iraq-crisis-It-is-death-valley.-Up-to-70-per-cent-of-them-are-dead.html

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 12/08/2014 : 21:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
KRAS, ako su dopustili da se Krimu zavrne vodena slavina, zar da se sada ocekuje nesto drugo?

A sto se tice ovog konvoja, oprez Zapada je na mjestu, pogledaj kako su Rusi usli u Abhaziju, J. Osetiju i Pridnjestrovlje *g*

I am tormented with an everlasting itch for things remote.
I love to sail forbidden seas, and land on barbarous coasts.

Edited by - Dranki on 12/08/2014 21:24:14
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/08/2014 : 21:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message

zaustaviti humanitarnu pomoć značilo bi da rusija ima svo pravo staviti u pogon oklopne jedinice

pa ko živ ko mrtav

zna se šta se desi ako čačkaš mečku
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 21:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
da,svi bi tribali virovat rusima da je to samo humanitarna pomoč.
i to zemlji koja in je več otela dio teritorija.
stvarno ste duhoviti

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/08/2014 : 21:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
pa prvenstveno je to humatirana pomoć

i šta misliš da rusija nema drugog načina nego doturat oružje pod mlijekom u prahu...

pa dosad su više manje otvoreno slali oružje..nisu se nešto trudili u skrivanju toga

Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 12/08/2014 : 21:34:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
lwood, nisam ekspert ali mislim da Rusiija ima vise alternativnih opcija kako da doturi oruzje. Ako bi ovako doturala oruzje morala bi po jedan konvoj svake 2 sedmice slati

quote:

da,svi bi tribali virovat rusima da je to samo humanitarna pomoč.

Mislim da bi bilo jako jako naivno od Rusa da rizikuju da bude nadjeno oruzje i tako se nadje dokaz da je Rusija umijesana, mozes zamisliti kakav bi to odjek imalo i u samoj Rusiji, da Moskovljani saznaju da je prokrijumcareno zajedno sa hranom koju su poslali svom narodu. Pa ima da svi novinari RT-a uzivo daju otkaz
Kao sto rekoh, Rusi imaju vjerovatno druge nacine da doture oruzje svojim sunarodnicima, npr. mozda su kamioni transformersi koji se nakon sto se istovari roba pretvore u tenkove *g*

Edited by - Dranki on 12/08/2014 21:40:43
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 21:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
nebitno jel u konvoju samo pomoč ili je pun oružja.
rusi s ovin pokazuju samo ono šta ja tvrdin cilo vrime.isti su ka i ameri kad im se pruži prilika ,zakuvaju stvar pa je onda kao "rješavaju"

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/08/2014 : 21:39:54  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
u jedno možete biti sigurni

ako hunta zaustavi konvoj znači dA će tenkovi krčiti put

a to što će zapad vrištati preko medija kako je slanje humanitarne pomoći agresija... kog JOš boli šta zapad kaže- kad se već toliko puta dokazalo da laže- od irAČKOG ORUŽJA, preko sirijskog napada plina do ovog obaranja aviona...

zapravo zapad izleda da je poprilično histeričan

Edited by - KRAS on 12/08/2014 21:40:40
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/08/2014 : 21:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

rusi s ovin pokazuju samo ono šta ja tvrdin cilo vrime.isti su ka i ameri kad im se pruži prilika ,zakuvaju stvar pa je onda kao "rješavaju"

neznam samo koje izveo majdanski puč
Go to Top of Page

Dranki
Senior Member

2549 Posts

Member since 03/06/2007

Posted - 12/08/2014 : 21:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Dranki a Private Message
quote:

To je meni potpuno irrelevantno pitanje, u magli rata svako pokusava da zauzme sto bolju poziciju u odnosu na protivnika. Glavno pitanje je sta su motivi jedne i druge strane. Meni su argumenti ruske strane o strahu od prisustva NATO-a, opkoljavanja Rusije, ratovi na Kavkazu itd.. daleko ubjedljiviji od argumenata americkih bombarderskih demokrata i fasista u Kijevu.
Procitaj ovaj interesantan clanak o motivima za demokratizaciju Iraka, pogotovo onog dijela bogatog naftom: http://edition.cnn.com/2013/03/19/opinion/iraq-war-oil-juhasz/

Edited by - Dranki on 12/08/2014 21:51:31
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 21:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

neznam samo koje izveo majdanski puč

a ko se tija približit rusiji a ne eu bez obzira šta je večina bila za eu?
i to ne znaš?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47455 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 12/08/2014 : 21:54:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Dranki

quote:

To je meni potpuno irrelevantno pitanje, u magli rata svako pokusava da zauzme sto bolju poziciju u odnosu na protivnika. Glavno pitanje je sta su motivi jedne i druge strane. Meni su argumenti ruske strane o strahu od prisustva NATO-a, opkoljavanja Rusije, ratovi na Kavkazu itd.. daleko ubjedljiviji od argumenata americkih bombarderskih demokrata i fasista u Kijevu.
Procitaj ovaj interesantan clanak o motivima za demokratizaciju Iraka, pogotovo onog dijela bogatog naftom: http://edition.cnn.com/2013/03/19/opinion/iraq-war-oil-juhasz/

ma daj ,kakav strah od nato-a ?čista propaganda.
uostalom ko je uopče tija primit ukrajinu u nato??
ako češ i s te pozicije gledat onda su rusi uspili samo još jednu državu okrenit protiv sebe i postat još izoliraniji.

Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 12/08/2014 : 22:02:49  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:

a ko se tija približit rusiji a ne eu bez obzira šta je večina bila za eu?
i to ne znaš?

koja većina

očem ti pričaš

na kog se pozivaš pa znaš šta je većina htila- na zapadne medije

gle

činjenica jes da je prozapadna oligarhija uz svesrdu pomoć zapad i raznih bandita izvela puč

da nisu to učinili danas nebi ovako jadno ukrajina izgledala
Go to Top of Page
Page: of 927 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.2 seconds. Snitz Forums 2000