forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zeljko = Ferri
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 41

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 08/09/2014 : 14:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

"...cini mi se da su ruke neujednacene, jedna prekratka, druga preduga..."
"...stopalo izgleda kao peraje... druga noga izgleda da je amputirana ispod koljena, ruke i torzo izgledaju veci od ostatka tijela..."
Wow!

Stvarno podjebavate covjeka. Pa sta ako nije bas 100% pravilno sto se tice duzine ovog ili onog? Jeli vam danasnji Ferri perfektan po tome? Nije ni blizu, ali jos uvijek crta naslovnice.
Zeljkov crtez odozgo je doista dobar, puno bolji od gomile danasnjih Zagorovih crtaca.

Covjeka ste ionako dosta kritikovali u posljednjih par godina, krajnje je vrijeme da ga malo vise podrzavate i pustite nek raste uz dobre, pozitivne komentare, umjesto preseravanja u vezi svake jebene sitnice. Cudi me sto niste rekli, "Zagorove pantole ispod pojasa izgledaju pretanke, gdje mu je uopste kita? Nije realisticno! Ovo je osrednje, Zeljko."
Stvarno svasta.

Dobro, rekao sam da je možda optička varka i mogorović je to potvrdio, nisam mislio ništa loše... Pa jesam li na prošloj stranici izrazio podršku Željku? Jesam... Problem je u tome što Bonelli stvarno pretjeruje što se tiče primanja crtača izvan Italije jer znam kako su Kerca odjebali kad je radio probne stranice za Martina i argumenti su im bili presmiješni. No pošto Željko ima crtež gotovo identičan Ferriju, rekao bih čak u većoj mjeri od Nuccija i Vernija, i što ima odličnu podršku što se tiče i talijanskih i inih fanova, misilm da nema teorije da ga Bonelli zajebe.

Jebote, k'o da sam mu se posrao na crtež, tako si reagirao.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 08/09/2014 : 15:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Od Nuccija sigurno, od Vernija teško...
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 08/09/2014 : 15:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Acestroke nisi u pravu,tribas razlikovat konstruktivnu od negativne kritike.I meni se kad sam prvi put vidia crtez ucinilo da je Zagorova ruka predugacka.Pogledaj ovaj crtez Zagora sta ga je nacrta Villa.

Pogledaj na predzadnjoj slicici koliko je Villa falija u proporcijama.Zagorova glava je premala u odnosu na tijelo a ruka sa kojom pozdravlja je prevelika u odnosu na tijelo.Ako se jednom Villi mogu potkrast takve greske zasto se nebi mogle potkrast i Zeljku.Ali to ne znaci da mu ne tribamo ukazat na te sitne propuste.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/09/2014 : 16:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@Torghal:
Nista ne fali ovom Viilinom Zagoru, proporcije su sasvim ok.
;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22332 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/09/2014 : 16:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ne moze se tu reci da se Villi "potkrala" greska, te iste greske stalno ponavlja i sa Texom.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7853 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 08/09/2014 : 16:38:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
Ovaj najnoviji Željkov crtež, izgleda skoro isto kao da ga je Nuccio nacrta! Ima par grešaka na nogama, ali sve ostalo je meni vrlo, vrlo dobro.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 08/09/2014 : 16:57:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
I ja se slažem sa Torghalovim kritikama.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 08/09/2014 : 17:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Napravite anketu (poll) da li bi trebalo da crtam zvanicno Zagora za SBE. Bilo bi zanimljivo videti rezultate.

Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 08/09/2014 : 17:22:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Mislim da bi svi rekli da, ali nije u tome stvar.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8601 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/09/2014 : 17:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Slažem se donekle s manhunterom. "Peraja" mi ne smeta, desna noga je zaista nespretno ispala. Optička varka ili ne, trebalo bi je znati zaobići... ovako izgleda kao da je desna ruka ispala iz ramena. Mali, sitni prigovor od mene ide i prstima desne ruke koji kao da nemaju volumen. Sve ostalo jako dobro.

Drugi je par postola što ja ne volim kad crtežu ovoliko fali svojstvenosti. Jedno je imati uzore, a drugo plagirati stilove. No dobro, to je samo moje mišljenje, Verni je dokaz da to u bonelliju prolazi pa zašto ne bi i tebi. Go for it!!! :)

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3472 Posts

Member since 17/02/2014

Posted - 08/09/2014 : 17:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zoroasterixx a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Slažem se donekle s manhunterom. "Peraja" mi ne smeta, desna noga je zaista nespretno ispala. Optička varka ili ne, trebalo bi je znati zaobići... ovako izgleda kao da je desna ruka ispala iz ramena. Mali, sitni prigovor od mene ide i prstima desne ruke koji kao da nemaju volumen. Sve ostalo jako dobro.

Drugi je par postola što ja ne volim kad crtežu ovoliko fali svojstvenosti. Jedno je imati uzore, a drugo plagirati stilove. No dobro, to je samo moje mišljenje, Verni je dokaz da to u bonelliju prolazi pa zašto ne bi i tebi. Go for it!!! :)

Čovjek je sam rekao da Zagora crta iz gušta. Tako da tu nema ništa loše.
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 08/09/2014 : 17:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se onda možemo kaniti rasprava "Verni to može, zašto ne bi i ti" i sličnih uspoređivanja sa talijanskim crtačima.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8601 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/09/2014 : 17:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
>Tako da tu nema ništa loše.

nitko nije ni rekao da ima.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/09/2014 : 21:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Bravo Zeljko!

Samo i dalje crtaj !

To sto pise Ace sve je stvar despotizma u Sbe-u i mi odajemo pocast najpopularnijem SBE strip junaku na ovaj umjetnicki nacin i nije vazno biti dio nekakvog njihovog crtackog teama, vec smo mi duhovno dugo dio tog svijeta avanture (nevezano za SBE, nisu oni jedini izdavaci stripova i promicatelji stripa na svijetu!) od malih nogu i traje to i dan danas.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

ike666
Average Member

709 Posts

Member since 01/11/2012

Posted - 08/09/2014 : 21:53:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ike666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Bravo Zeljko!

Samo i dalje crtaj !

To sto pise Ace sve je stvar despotizma u Sbe-u i mi odajemo pocast najpopularnijem SBE strip junaku na ovaj umjetnicki nacin i nije vazno biti dio nekakvog njihovog crtackog teama, vec smo mi duhovno dugo dio tog svijeta avanture (nevezano za SBE, nisu oni jedini izdavaci stripova i promicatelji stripa na svijetu!) od malih nogu i traje to i dan danas.

Odlično rečeno!

Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko...
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3436 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 08/09/2014 : 23:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
Slika mi se veoma dopala pa nisam mogao da odolim a da je ne obojim. Nadam se da se autor crteza nece naljutiti.

Zagor - Zeljko - Ferri

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 09/09/2014 : 00:53:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Mozda je malo taman...hajde probaj da ga obojis vise "tradicionalno" (heh sta bi tradicionalista poput mene trazio nego to :D)
Ono, da budu cistije boje. Njegova crvena majica da bude ciste crvene boje, zuti krug, ciste zute boje...nebo tamno plavo sta li vec..ali cisto tamno plavo..bez tih fotosop blur efekata i tog nekog sjaja...kao naslovnica stripa Mocvara Mo-Hi-La zlatne serije.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8626 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 09/09/2014 : 01:43:21  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Hajde da svi suzbijemo svoje kreativnosti, sposobnosti i logiku, i da sve radimo kako je nekad bilo, da imitiramo i oponašamo "stara dobra vremena" sa svim greškama i glupostima.

Svako bi bio taman u mraku, noću, a neka crvena i ne bi bila jarka kao čista štamparska boja, možda se ne bi ni videla u tami. Baš čudno.
Go to Top of Page

Bojan1981
New Member

Canada
168 Posts

Member since 08/05/2011

Posted - 09/09/2014 : 02:04:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Bojan1981 a Private Message  Reply with Quote
Zeljko, ja mislim ako je moguce da najbolju sansu imas ako odes i predas crteze Buratinniju u osobi. Mislim da bi mu to pokazalo taj extra korak koji treba da ti da sansu.
I ako te odbije drugi put, nije kraj, ti samo nastavi da saljes, dobices sansu kad tad!
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3436 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 09/09/2014 : 07:49:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Mozda je malo taman...hajde probaj da ga obojis vise "tradicionalno" (heh sta bi tradicionalista poput mene trazio nego to :D)
Ono, da budu cistije boje. Njegova crvena majica da bude ciste crvene boje, zuti krug, ciste zute boje...nebo tamno plavo sta li vec..ali cisto tamno plavo..bez tih fotosop blur efekata i tog nekog sjaja...kao naslovnica stripa Mocvara Mo-Hi-La zlatne serije.

Sacuvao sam radni materijal sa osnovnim bojama. Evo bez ikakvih efekata, samo ciste boje:

Go to Top of Page

markotamara
Senior Member

Croatia
2783 Posts

Member since 26/05/2013

Posted - 09/09/2014 : 08:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send markotamara a Private Message  Reply with Quote
Lipo,nema sto

GALLIENO FERRI
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/09/2014 : 08:53:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
kad smo kod bojanja sto kazete na one radove iz najnovijih crtica (bojao hulkove stranice, treća crtica po redu)?
evo link: http://www.stripovi.com/vijesti/tjedne-crtice-238/775/
Go to Top of Page

Tintilinic
Senior Member

2955 Posts

Member since 15/07/2013

Posted - 09/09/2014 : 09:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tintilinic a Private Message  Reply with Quote
deki, ova druga ti je bolja.
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3436 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 09/09/2014 : 09:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tintilinic

deki, ova druga ti je bolja.

To je sve stvar ukusa. Meni je recimo bolja prva jer je uradjena kao poster.

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 09/09/2014 : 09:44:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Ddeki druga je meni puuuno bolja :D Odlicna je. Stavi je na facebook :D

Go to Top of Page
Page: of 41 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.57 seconds. Snitz Forums 2000