Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18881 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/09/2014 : 13:46:49
|
quote: Originally posted by jaki
Promijenio sam mišljenje.mislim da Ludens ne bi trebao preskakati epizode Texa.Ludens je izdavač u Hrvatskoj a VČ u Srbiji i to su dva potpuno različita izdanja.Samo naprijed Ludens!Od broja 501 pa nadalje!
naravno, samo da je domaće...nek i krene šestmesečno, nek se i ugasi...samo da je rvatsko...konzervativnije mišljenje od najboljih misli Pape Frančiška ili kraljice Elizabete II....bravo jaki! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/09/2014 : 14:29:09
|
Pa vama(SLovencima)je ionako isto;hrvatski,srpski,sve je to isti đava.A isplati se dat par stotinu kuna da bi imao izdanje na svom jeziku a i triba pomoć hrvatsku ekonomiju Ne preskači ništa Bernarde. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 21/09/2014 : 14:53:01
|
quote: Originally posted by teller
Promijenio sam mišljenje.mislim da Ludens ne bi trebao preskakati epizode Texa.Ludens je izdavač u Hrvatskoj a VČ u Srbiji i to su dva potpuno različita izdanja.Samo naprijed Ludens!Od broja 501 pa nadalje!
naravno, samo da je domaće...nek i krene šestmesečno, nek se i ugasi...samo da je rvatsko...konzervativnije mišljenje od najboljih misli Pape Frančiška ili kraljice Elizabete II....bravo jaki!
Pa nije baš tako.
Mislim da je bar pola kupaca ovih izdanja djeca, a ima i neinformiranih ljudi koji samo kupuje što dođe na kiosk. Oni uostalom uopće ne znaju da postoji neki VČ i zašto bi se njih zakidalo za epizode. Neka ide redom i eventualno da se ubaci još jedna edicija s novijim epizodama. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 21/09/2014 : 14:56:42
|
quote: Originally posted by tinton
naravno, samo da je domaće...nek i krene šestmesečno, nek se i ugasi...samo da je rvatsko...konzervativnije mišljenje od najboljih misli Pape Frančiška ili kraljice Elizabete II....bravo jaki!
Pa nije baš tako.
Mislim da je bar pola kupaca ovih izdanja djeca, a ima i neinformiranih ljudi koji samo kupuje što dođe na kiosk. Oni uostalom uopće ne znaju da postoji neki VČ i zašto bi se njih zakidalo za epizode. Neka ide redom i eventualno da se ubaci još jedna edicija s novijim epizodama.
tintone... Koja djeca? Vidio si brojke u potforumu stripovi. Sve je jasno. Teksa kupuju ocigledno samo stari ljubitelji, a oni znaju za VC. Vecina nas zna, ocigledno je. Da se razumijemo, ja prvi preferiram izdanja na srpskom, ali, realno, ne vidim potrebu da neko u Srbiji pokrene kiosk Zagora od prvog broja na srpskom. Imam extra izdanje, dok bi novi izdavac dosao do tih epizoda, proslo bi 15 godina, a za to vrijeme se moze procitati milion drugih stvari. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 21/09/2014 : 15:14:13
|
Da je VČ kojim slučajem dostupan na kioscima u Hrvatskoj onda bi jedini ispravan potez Ludensa bio preskakanje, ovako se sve svodi na diskutiranje što, kako i zašto. Ako se već radi preskakanje onda nikako na broj 600 jer će u to vrijeme već i Libellus biti na tom broju pa bi tu Ludens izgubio dobar broj kupaca... onaj tko uzima kolekcionarske knjige sigurno neće uzimati puno slabije kiosk izdanje istih epizoda. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/09/2014 : 15:33:48
|
Pa nije baš tako.
Mislim da je bar pola kupaca ovih izdanja djeca, a ima i neinformiranih ljudi koji samo kupuje što dođe na kiosk. Oni uostalom uopće ne znaju da postoji neki VČ i zašto bi se njih zakidalo za epizode. Neka ide redom i eventualno da se ubaci još jedna edicija s novijim epizodama.
ma kakva deca čitaoci texa; ja čak mislim da ih nema ni među omladinom (koliko mi je poznato, oni više gotive dilana,dampira,misteriju,...pa čak i zagora pre texa) - tex je štivo za "oldskul" čitateljstvo - a oni su, mahom većina, upoznati sa stanjem glede izdavača,izdanja&ostalog u Ex-Yu. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 21/09/2014 15:34:32 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38085 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Posted - 21/09/2014 : 15:59:08
|
Dobro ljudi kako uopće možete zamisliti da bi Ludens preskako epizode i to texa?Tex je zaslužio biti objavljen na svim jezicima svijeta! |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 21/09/2014 : 16:05:54
|
Ja iskreno nisam ni zna za Libellus dok se nis tu registrira,a stose tice ovih mladih-djece,oni svi kupuju DD i AF , barem sto sam ih pita ai ima ih onako,vise posuduju jedan drugome i kupuju iz RASPRODAJE |
GALLIENO FERRI
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Posted - 21/09/2014 : 17:16:16
|
qquote: Originally posted by anto
Pa nije baš tako.
ma kakva deca čitaoci texa; ja čak mislim da ih nema ni među omladinom (koliko mi je poznato, oni više gotive dilana,dampira,misteriju,...pa čak i zagora pre texa) - tex je štivo za "oldskul" čitateljstvo - a oni su, mahom većina, upoznati sa stanjem glede izdavača,izdanja&ostalog u Ex-Yu.
Iz osobnog iskustva znam da dosta djece od prvog do sedmog razreda čita Texa. |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Posted - 21/09/2014 : 17:18:17
|
Dobro ljudi kako uopće možete zamisliti da bi Ludens preskako epizode i to texa?Tex je zaslužio biti objavljen na svim jezicima svijeta!
Neko je jakiju hakirao profil? |
|
Edited by - tinton on 21/09/2014 17:18:31 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21125 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 21/09/2014 : 18:16:44
|
qquote: Originally posted by anto
Pa nije baš tako.
ma kakva deca čitaoci texa; ja čak mislim da ih nema ni među omladinom (koliko mi je poznato, oni više gotive dilana,dampira,misteriju,...pa čak i zagora pre texa) - tex je štivo za "oldskul" čitateljstvo - a oni su, mahom većina, upoznati sa stanjem glede izdavača,izdanja&ostalog u Ex-Yu.
Iz osobnog iskustva znam da dosta djece od prvog do sedmog razreda čita Texa.
super ako je tako. ja iz ličnog iskustva znam da niko od dece, od prvog osnovne do četvrtog srednje koja čitaju bilo kakav strip (znam ih lično petnaestak), ne čita ( niti voli) teksove stripove.
|
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 21/09/2014 18:17:14 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19698 Posts
Posted - 21/09/2014 : 19:05:19
|
Zagor je recimo popularniji sigurno, možda čak i EssEGEssEovci, ali čita se. Problem je veći što se prestaje čitati. |
|
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 23/09/2014 : 18:40:27
|
Uzeo danas u SNK.
Iznenađujuće solidna priča. Lagani nizzijevski krimić, Tex i Carson nađu se slučajno (počela je padati kiša pa su morali pronaći zaklon za noć) u rudarskome selu u kojemu se dogodio niz neobjašnjivih smrti. Fantastičan crtež Civitellija, priča stvorena za njega, kišni ambijent, noćni pejsaž, sve stvari u kojima on briljira. Ocjene recimo (6,6,10,10), možda napišem neku recku ako nađem vremena. |
Edited by - Dudley Smith on 23/09/2014 18:40:45 |
|
|
goghy
Average Member
Croatia
645 Posts
Member since 11/12/2012 |
|
goghy
Average Member
Croatia
645 Posts
Member since 11/12/2012 |
|
MarxH
New Member
Croatia
146 Posts
Member since 09/12/2011 |
Posted - 26/09/2014 : 18:20:14
|
Nakon dužeg vremena opet cijela epizoda (Mislim da je zadnje bila Indijanska osveta ili osveta Navaja , glavni lik je bio mladi navajo Sagua....). Vrlo dobar crtež koji je dodatno naglasio sumornu atmosferu , solidna radnja , krimić , no nešto predvidljiv zaplet... Solidna priča.
Meni osobno je svejedno hoće li ili neće Ludens preskakati (Doduše, radije bih da ne jer nemam nijednog VČ Teksa...). Bitno da izlazi i kamo sreće da još ubrza. Zapravo , najviše bih volio da u izdanju Tex klasik ,ili ne znam , Tex ekstra , počinje izlaziti od prvog broja brzim ritmom , no to je utopija... To mogu AF i Zagor , Tex ne... |
Ocean tuge je beskrajan i dubok. Okreni se oko sebe i naci ceš obalu... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 26/09/2014 : 19:41:30
|
Ovako dugi serijal od prvog broja ima smisla izdavati samo kao nekakva debela izdanja od 400-500 stranica uz mjesečni ritam ali pitanje da li bi onda to išlo na kioske i koliko bi bilo zainteresiranih. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
|
Space Marine
Senior Member
Croatia
1294 Posts
Member since 08/09/2013 |
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 27/09/2014 : 10:54:09
|
quote: Originally posted by Space Marine
Ako na kioske može Mali Rendžer od prvog broja, onda bogme može i Tex!!!
Uf ako bi tako nešto opstalo onda bi to zaista bio dokaz da u stripovskoj publici dominiraju kompletisti a ne čitači. A to je sranje. Koliko god volio Texa prve epizode su (danas) nečitljive. Ako se nešto takvo ostvari onda bi bilo najbolje nastaviti tamo gdje je Vangogh stao. |
Bok, kako si.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18881 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/09/2014 : 11:39:19
|
Sto je sve dokaz da je prvi gambin mali rendzer bolji od prvih texova... Kad bolje pomislim to je i istina...tex na pocetku samo luta,puca i puca,ubija i ubija...bez mrvice romantike i satire...kit teller je na pocetku naivni mladic koji pocrveni kad vidi curu ali sve zadatke izvrsava bez preteranog nasilja ...uz dozu humora frenkija,ane,cin laoja,zubatog bila,brendi jima...teller je vec na pocetku dobra zabava...ne ulazim kako su se ta junaka razvijala dalje..pocetak je bolji kod kit tellera..bez dvojbe. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Topic |
|