Author |
Topic |
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 19/10/2014 : 23:00:14
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by ---dp---
I zabrljati jos jedan lik koji je inace bio fascinantan... Niko ne moze vratiti Supermajka kako bi ga vratio Nolitta
Slazem se!
Ja bih najradije vratio Tkaca/Krojaca i da tu pricu ponovo radi Castelli u tandemu sa Nucciom ili Esposito bracom. Da dobijemo jos jednu epsku spijunsku pricu!
Nema neke velike šanse za to, mislim da bi to prije dopalo Chiarollu. Mada, Espositovci bi tu razvalili. |
Edited by - Tintilinic on 19/10/2014 23:01:08 |
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
Posted - 19/10/2014 : 23:19:54
|
quote: Originally posted by solar
Nemojmo biti prestrogi prema čovjeku, barem je otvorio poll a ne običan topic.
Šta cvrkuću? Neda mi se stavljati u google translate he he. Inače nekako sam i očekivao Supermajka u vodstvu. |
Edited by - Josip2000 on 19/10/2014 23:20:41 |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 19/10/2014 : 23:22:38
|
Mike... Ali ni protiv Virginie ne bi imao nista protiv da se vrne back i pospremi kolibu...i drzi tri coska kuce |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 19/10/2014 : 23:27:42
|
quote: Originally posted by emirem
Mike... Ali ni protiv Virginie ne bi imao nista protiv da se vrne back i pospremi kolibu...i drzi tri coska kuce
Ali bi tada Chico letio iz kolibe a taman se udomaćio. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Zoroasterixx
Advanced Member
Croatia
3463 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 19/10/2014 : 23:30:30
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by emirem
Mike... Ali ni protiv Virginie ne bi imao nista protiv da se vrne back i pospremi kolibu...i drzi tri coska kuce
Ali bi tada Chico letio iz kolibe a taman se udomaćio.
Zagor ne bi nikad istjerao Chica. Ipak mu je on prva ljubav. |
|
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
|
WOLF-HUNTER
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
2633 Posts
Member since 25/12/2013 |
|
Tintilinic
Senior Member
2955 Posts
Posted - 19/10/2014 : 23:55:32
|
quote: Originally posted by WOLF-HUNTER
Robert Gray. Moj najdraži negativac.
Bojim se da za njega nema nade osim ako Wendigo ne uplete svoje prste |
|
|
vknez
Average Member
Croatia
605 Posts
Member since 02/09/2009 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 20/10/2014 : 15:42:39
|
Pa sam si sad rekao. Holywoodska "sranja"... loši su to filmovi.
Supermike je bio odličan pri prvom pojavljivanju, ali tko bi sad pisao scenarij za to? Tko bi crtao? Bure/Ferri? Boselli/Prisco? Ne bi ispalo dobro, odnosno ova druga kombinacija možda i bi, ali već vidim kako bi to nostalgičari ubili lošim ocjenama. Teško je danas napisati priču, a da nije priča za djecu, o nekom zajebantskom Zagorovu alter-egu u žutom kostimu.
|
Edited by - nagor on 20/10/2014 16:15:45 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 20/10/2014 : 18:03:47
|
quote: Originally posted by nagor
Supermike je bio odličan pri prvom pojavljivanju, ali tko bi sad pisao scenarij za to? Tko bi crtao? Bure/Ferri? Boselli/Prisco? Ne bi ispalo dobro, odnosno ova druga kombinacija možda i bi, ali već vidim kako bi to nostalgičari ubili lošim ocjenama. Teško je danas napisati priču, a da nije priča za djecu, o nekom zajebantskom Zagorovu alter-egu u žutom kostimu.
Jel' ovo neki vic? Supermike u prvom pojavljivanju odličan? Govorimo o epizodi gdje je najveće uzbuđenje bilo hoće li Zagor ili Mike dići veći kamen. Ne možemo takvu priču teretiti kao ozbiljnu, a kamoli kao dobru. A tek glavni negativac - čovjek koji je u svemu najbolji. Kakva debilana. Što je najbolje, Zagor je na kraju pobijedio čovjeka koji je u svemu najbolji (čisti paradoks).
Supermike mene zanima isključivo iz crtačke perspektive. Ako bi ga crtao neko iz novije garde, recimo Della Moinca, ili recimo Laurenti, Prisco. Rijetko koji stariji lik je povraćen uz crtež nekog tko odstupa od Ferrijeva stila (recimo kao Grey uz Chiarollu). |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
ike666
Average Member
709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 20/10/2014 : 18:11:12
|
quote: Originally posted by nagor
Ja mislim da Supermajk zbog svoje ambivalentnosti ostavlja mnogo mogućnosti za nadogradnju. Ovo što si ti opisao je Nolittin Supermajk u prvom pojavljivanju. Već ga je Castelli dosta izmijenio i karakterno "upgrejdao" na način da ni Zagor nije siguran što on smjera. Treće pojavljivanje moglo bi zatvoriti priču, ali mora se dobro napraviti. Slažem se da Burattini tu vjerojatno ne bi bio dobar. Zašto ne dati Boselliju da napiše povratak? To bi moglo biti dobro.
Uostalom, i Supermajk je na zadnjem rastanku rekao - vidimo se Zagore, prije ili kasnije |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13142 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 20/10/2014 : 18:40:16
|
quote: Originally posted by tinton
Jel' ovo neki vic? Supermike u prvom pojavljivanju odličan? Govorimo o epizodi gdje je najveće uzbuđenje bilo hoće li Zagor ili Mike dići veći kamen. Ne možemo takvu priču teretiti kao ozbiljnu
ovo što pišeš je vic prvi Supermike je klasik + DUBOKA EPIZODA.
tu je dano što Zagor NIJE, a on nije nekakav klaun, superheroj. da, kad se odmakne od prvoloptaškog promatranja tko može podići veći kamen, prvi Supermike se otvara kao genijalna epizoda.
moj definitivni top 10, a moguće i broj 1 (za sada). |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 20/10/2014 : 18:47:09
|
quote: Originally posted by stinky
Jel' ovo neki vic? Supermike u prvom pojavljivanju odličan? Govorimo o epizodi gdje je najveće uzbuđenje bilo hoće li Zagor ili Mike dići veći kamen. Ne možemo takvu priču teretiti kao ozbiljnu
ovo što pišeš je vic prvi Supermike je klasik + DUBOKA EPIZODA.
tu je dano što Zagor NIJE, a on nije nekakav klaun, superheroj. da, kad se odmakne od prvoloptaškog promatranja tko može podići veći kamen, prvi Supermike se otvara kao genijalna epizoda.
moj definitivni top 10, a moguće i broj 1 (za sada).
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Posted - 20/10/2014 : 19:15:41
|
Jebeš ti to sve, koliko god da bi bila loša nova epizoda o Supermajku ja bih ju čitao. Nitko nije Zagora izubijao kao on hehe |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 20/10/2014 : 19:54:11
|
Prvi Supermike je legendarna epizoda koja sigurno ide u 5 najboljih, nije stvar samo u natjecanju sa Zagorom i podizanju kamena nego i svemu onome što je dovelo do toga. |
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Member since 05/07/2014 |
Posted - 20/10/2014 : 19:58:17
|
Uprav sad citam prvog supermikea , odličan je ,al mi je glupo kaj sam zato kaj ga je zagor lupil par put u glavu on se njemu ide osvecivat tak da mu pokušava uništit sve za kaj se borio |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 20/10/2014 : 20:20:53
|
Pa kud ćeš boljeg razloga od toga kada te netko izudara i to još pred svjedocima. A Mike je htio dokazati da njega nitko u ničemu ne može pobijediti. |
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
Posted - 20/10/2014 : 20:25:51
|
quote: Originally posted by raic1922
Uprav sad citam prvog supermikea , odličan je ,al mi je glupo kaj sam zato kaj ga je zagor lupil par put u glavu on se njemu ide osvecivat tak da mu pokušava uništit sve za kaj se borio
Zaboravljaš da je Mike Gordon lik sa ogromnim egom, tj Superegom |
|
|
raic1922
Senior Member
Croatia
1388 Posts
Posted - 20/10/2014 : 20:30:43
|
quote: Originally posted by Josip2000
quote: Originally posted by raic1922
Uprav sad citam prvog supermikea , odličan je ,al mi je glupo kaj sam zato kaj ga je zagor lupil par put u glavu on se njemu ide osvecivat tak da mu pokušava uništit sve za kaj se borio
Zaboravljaš da je Mike Gordon lik sa ogromnim egom, tj Superegom
Eh ,da |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 20/10/2014 : 20:44:16
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Oh, per tutti intrugli del mio nonno farmacista! Non avevo i dubbi che ti sputerai fuori, vecchio camello
Ovo čak i ja razumijem, ako si solara nazvao starom kamilom onda i taj dio mogu razabrat.
Za sve ostalo tu je mastercard |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 20/10/2014 : 21:03:52
|
quote: Originally posted by tinton Jel' ovo neki vic? Supermike u prvom pojavljivanju odličan? Govorimo o epizodi gdje je najveće uzbuđenje bilo hoće li Zagor ili Mike dići veći kamen. Ne možemo takvu priču teretiti kao ozbiljnu, a kamoli kao dobru. A tek glavni negativac - čovjek koji je u svemu najbolji. Kakva debilana. Što je najbolje, Zagor je na kraju pobijedio čovjeka koji je u svemu najbolji (čisti paradoks).
Supermike mene zanima isključivo iz crtačke perspektive. Ako bi ga crtao neko iz novije garde, recimo Della Moinca, ili recimo Laurenti, Prisco. Rijetko koji stariji lik je povraćen uz crtež nekog tko odstupa od Ferrijeva stila (recimo kao Grey uz Chiarollu).
Ne mogu da se slozim. Prvo pojavljivanje je sjajna epizoda! Jeste da sam je citao odavno pre jedno 5 godina, ali se idalje secam odusevljenja tom epizodom.
Zagor je naisao na nekog ko mu je fizicki ravan, ali problem nije u tome sto je on jaci od Zagora nego zato sto on izludjuje Zagora svojom nadmenoscu i ponasanjem. On zeli da osramoti i srusi Zagora kao ideal. A to u Zagoru budi one osobine koje svi volimo i koje ga cine ljudskim, a to je nervoza, ljubomora i neverovatni bes! Nolitta je bio majstor jer je odlicno mogao da docara osecanja junaka i Zagora je prikazao kao nadcoveka, ali ipak i on ima granice.
Zagor je pobedio na kraju jer je plemenit i velikodusan, a te vrline nije imao Supermike. Zagor je otelotvorenje ideala kome svi treba da stremimo. Setimo se samo njegove zrtve u ,,Zimskoj zmiji" kada je on zrtvovao svoj zivot zarad spasenja svih ostalih iz ekspedicije, ili iz novijeg doba kada se bacio na Rendala mutanta sa onog krova znajuci da i on moze da pogine zajedno sa njim samo da bi ga sprecio.
|
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 21/10/2014 : 13:54:54
|
Prvi Supermajk je kult, prejaka epizoda gdje nam Nolitta, kao mozda nikad do tada prikazuje jadnog, ponizenog i pobijedjenog Zagora... I jos oni pecati po licu... Top 5 svih vremena. |
|
|
Josip2000
Average Member
712 Posts
|
Topic |
|