I zabrljati jos jedan lik koji je inace bio fascinantan... Niko ne moze vratiti Supermajka kako bi ga vratio Nolitta
Slazem se!
Ja bih najradije vratio Tkaca/Krojaca i da tu pricu ponovo radi Castelli u tandemu sa Nucciom ili Esposito bracom. Da dobijemo jos jednu epsku spijunsku pricu!
Nema neke velike šanse za to, mislim da bi to prije dopalo Chiarollu. Mada, Espositovci bi tu razvalili.
Supermikea bi bilo zanimljivo ponovno vidjet, ali on je karikatura. Skroz trash lik, za kojeg bi bilo jako teško danas napisati dobar scenarij. Nismo više u 70-ima.
kako molim? tip je skroz super ako može holywood izgurati svakakva sranja ne vidim što se ne bi moglo smisliti kvalitetan scenarij za Mike-a
Pa sam si sad rekao. Holywoodska "sranja"... loši su to filmovi.
Supermike je bio odličan pri prvom pojavljivanju, ali tko bi sad pisao scenarij za to? Tko bi crtao? Bure/Ferri? Boselli/Prisco? Ne bi ispalo dobro, odnosno ova druga kombinacija možda i bi, ali već vidim kako bi to nostalgičari ubili lošim ocjenama. Teško je danas napisati priču, a da nije priča za djecu, o nekom zajebantskom Zagorovu alter-egu u žutom kostimu.
Supermike je bio odličan pri prvom pojavljivanju, ali tko bi sad pisao scenarij za to? Tko bi crtao? Bure/Ferri? Boselli/Prisco? Ne bi ispalo dobro, odnosno ova druga kombinacija možda i bi, ali već vidim kako bi to nostalgičari ubili lošim ocjenama. Teško je danas napisati priču, a da nije priča za djecu, o nekom zajebantskom Zagorovu alter-egu u žutom kostimu.
Jel' ovo neki vic? Supermike u prvom pojavljivanju odličan? Govorimo o epizodi gdje je najveće uzbuđenje bilo hoće li Zagor ili Mike dići veći kamen. Ne možemo takvu priču teretiti kao ozbiljnu, a kamoli kao dobru. A tek glavni negativac - čovjek koji je u svemu najbolji. Kakva debilana. Što je najbolje, Zagor je na kraju pobijedio čovjeka koji je u svemu najbolji (čisti paradoks).
Supermike mene zanima isključivo iz crtačke perspektive. Ako bi ga crtao neko iz novije garde, recimo Della Moinca, ili recimo Laurenti, Prisco. Rijetko koji stariji lik je povraćen uz crtež nekog tko odstupa od Ferrijeva stila (recimo kao Grey uz Chiarollu).
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Ja mislim da Supermajk zbog svoje ambivalentnosti ostavlja mnogo mogućnosti za nadogradnju. Ovo što si ti opisao je Nolittin Supermajk u prvom pojavljivanju. Već ga je Castelli dosta izmijenio i karakterno "upgrejdao" na način da ni Zagor nije siguran što on smjera. Treće pojavljivanje moglo bi zatvoriti priču, ali mora se dobro napraviti. Slažem se da Burattini tu vjerojatno ne bi bio dobar. Zašto ne dati Boselliju da napiše povratak? To bi moglo biti dobro.
Uostalom, i Supermajk je na zadnjem rastanku rekao - vidimo se Zagore, prije ili kasnije
Jel' ovo neki vic? Supermike u prvom pojavljivanju odličan? Govorimo o epizodi gdje je najveće uzbuđenje bilo hoće li Zagor ili Mike dići veći kamen. Ne možemo takvu priču teretiti kao ozbiljnu
ovo što pišeš je vic prvi Supermike je klasik + DUBOKA EPIZODA.
tu je dano što Zagor NIJE, a on nije nekakav klaun, superheroj. da, kad se odmakne od prvoloptaškog promatranja tko može podići veći kamen, prvi Supermike se otvara kao genijalna epizoda.
moj definitivni top 10, a moguće i broj 1 (za sada).
Jel' ovo neki vic? Supermike u prvom pojavljivanju odličan? Govorimo o epizodi gdje je najveće uzbuđenje bilo hoće li Zagor ili Mike dići veći kamen. Ne možemo takvu priču teretiti kao ozbiljnu
ovo što pišeš je vic prvi Supermike je klasik + DUBOKA EPIZODA.
tu je dano što Zagor NIJE, a on nije nekakav klaun, superheroj. da, kad se odmakne od prvoloptaškog promatranja tko može podići veći kamen, prvi Supermike se otvara kao genijalna epizoda.
moj definitivni top 10, a moguće i broj 1 (za sada).
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Prvi Supermike je legendarna epizoda koja sigurno ide u 5 najboljih, nije stvar samo u natjecanju sa Zagorom i podizanju kamena nego i svemu onome što je dovelo do toga.
Uprav sad citam prvog supermikea , odličan je ,al mi je glupo kaj sam zato kaj ga je zagor lupil par put u glavu on se njemu ide osvecivat tak da mu pokušava uništit sve za kaj se borio
Uprav sad citam prvog supermikea , odličan je ,al mi je glupo kaj sam zato kaj ga je zagor lupil par put u glavu on se njemu ide osvecivat tak da mu pokušava uništit sve za kaj se borio
Zaboravljaš da je Mike Gordon lik sa ogromnim egom, tj Superegom
Zaboravljaš da je Mike Gordon lik sa ogromnim egom, tj Superegom
Originally posted by tinton Jel' ovo neki vic? Supermike u prvom pojavljivanju odličan? Govorimo o epizodi gdje je najveće uzbuđenje bilo hoće li Zagor ili Mike dići veći kamen. Ne možemo takvu priču teretiti kao ozbiljnu, a kamoli kao dobru. A tek glavni negativac - čovjek koji je u svemu najbolji. Kakva debilana. Što je najbolje, Zagor je na kraju pobijedio čovjeka koji je u svemu najbolji (čisti paradoks).
Supermike mene zanima isključivo iz crtačke perspektive. Ako bi ga crtao neko iz novije garde, recimo Della Moinca, ili recimo Laurenti, Prisco. Rijetko koji stariji lik je povraćen uz crtež nekog tko odstupa od Ferrijeva stila (recimo kao Grey uz Chiarollu).
Ne mogu da se slozim. Prvo pojavljivanje je sjajna epizoda! Jeste da sam je citao odavno pre jedno 5 godina, ali se idalje secam odusevljenja tom epizodom.
Zagor je naisao na nekog ko mu je fizicki ravan, ali problem nije u tome sto je on jaci od Zagora nego zato sto on izludjuje Zagora svojom nadmenoscu i ponasanjem. On zeli da osramoti i srusi Zagora kao ideal. A to u Zagoru budi one osobine koje svi volimo i koje ga cine ljudskim, a to je nervoza, ljubomora i neverovatni bes! Nolitta je bio majstor jer je odlicno mogao da docara osecanja junaka i Zagora je prikazao kao nadcoveka, ali ipak i on ima granice.
Zagor je pobedio na kraju jer je plemenit i velikodusan, a te vrline nije imao Supermike. Zagor je otelotvorenje ideala kome svi treba da stremimo. Setimo se samo njegove zrtve u ,,Zimskoj zmiji" kada je on zrtvovao svoj zivot zarad spasenja svih ostalih iz ekspedicije, ili iz novijeg doba kada se bacio na Rendala mutanta sa onog krova znajuci da i on moze da pogine zajedno sa njim samo da bi ga sprecio.
Prvi Supermajk je kult, prejaka epizoda gdje nam Nolitta, kao mozda nikad do tada prikazuje jadnog, ponizenog i pobijedjenog Zagora... I jos oni pecati po licu... Top 5 svih vremena.